Peruna, Solanum tuberosum


Kirjoittaja
Viesti
annaw
annaw
Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,3K, Käynnit: 1
varret leikataan ennenkuin ruskea (siis lehtirutto) ehtii mädännyttää varret ihan maata vasten. Sen kyllä huomaa. Kannattaa tarkkailla, se voi tapahtua nopeasti jos lähellä on muutakin perunanviljelyä, mutta ei välttämättä metsäisillä alueilla.
blanka
blanka
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 471, Käynnit: 0
Hei te kokeneemmat perunankasvattajat auttakaa! Mulla on sama tilanne, että ei ole sopivaa säilytyspaikkaa perunoille, joten olemme nostaneet sitä mukaa kun niitä syödään. Kuinka kauan uskaltaa pitää perunoita maassa ja olisiko parempi siis leikata varret pois nyt heti? Osa lehdistä on saanut ruskeita laikkuja, mutta suurin osa terveen näköisiä. En tunnista ruttoa, mutta perunat on olleet kauniita tähän mennessä.
Kreeta-Eulaalia
Kreeta-Eulaalia
Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,0K, Käynnit: 5,5K
Juu, appiukko lupasi leikata varret. Kuulemma jos ei sataisi, niin ei ruttokaan etenisi. Saa nähdä. Meillä on kellari aivan lämmin, ei sinne voi viedä pitkään aikaan yhtään mitään ja appivanhempien kylmiö päätti jättää hommat 40-vuotispäivän kunniaksi, joten maassa pitää nyt selvitä. Ja niin tosiaan, ruvet on eri asia.

Satakunta, vyöhyke II
Luponia
Luponia
Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 4,8K
Kreeta-Eulaalialle, niitä perunoista varret pois,ei niihin maassa oleviin heti pääse rutto tarttumaan jos niissä ei vielä sitä ole.Ei ne kyllä enää kasvakaan,mutta ehkä saat jatkoaikaa jos ei sovi varastoon.
Taitaa olla itekullakin aikasen perunan haitta tuo rutto,on sille otollinen kesä,lämmin ja kostea.
Talviperuna on ruiskutettu ruttoa vastaan.Toivottavasti auttaa.
Lisään.rupi on eri kuin rutto.Rutto on perunan sisällä oleva tummeneva ja mädäntyvä,se pilaa sadon.

Keski-Suomi,Laukaa vyöhyke III-IV rajoilla.
Mikä ei tapa.se vahvistaa.
habakuk
habakuk
Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 346, Käynnit: 0
Varhain istutetut perunat (lady felicia ym) on nostettu ja pantu kellariin. Viime vuonna aikaisen sadonkorjuun jälkeen säilyivät erittäin hyvin pitkälle talveen. Muutamia pehmentyneitä perunoita oli joukossa kuitenkin jo.
Kreeta-Eulaalia
Kreeta-Eulaalia
Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,0K, Käynnit: 5,5K
Voi rutto. Niin kauniita pottuja kun sieltä maasta sai vielä toista viikkoa sitten ja nyt alkavat varret menemään. Perunoissa ei vielä ole suuremmin rupia, mutta ennuste taitaa olla huono . Pahimpien varsien potut kaivoin heti pois, kyllä ne aika hyvin kuitenkin jääkaapissa säilyvät, loput varret taitaa täytyä katkoa.

Satakunta, vyöhyke II
merlin
merlin
Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 3
Kaksi kolmesta säkkiperunastasäkistä pistelty poskeen. Viime vuoteen verrattuna heikko sato. Kävi varmaan samoin kuin Alcearosean, muutakaan eroa viimevuotiseen en keksi. Tänä vuonna on pitänyt kastella kaikkea koko ajan, ei kai ole tullut kasteltua mitään kunnolla.Mutta hämmästys ja kummastus, kahden kärhön juurella kasvaa perunaa!
mai-lee
mai-lee
Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,3K, Käynnit: 32,0K
viime syksyn hulttiomen perunannoston jälkeen maahan jääneet ja tänä kesänä sipulimaalla kasvaneet perunat nostin, samoin loput juhannusperunoista. sato oli pikkusen vajaa ämpärillinen. - kiitos runsaslumiselle ja roudattomalle talvelle:-)

keskitien kulkija
hki Ib/vantaa IIAlcearosea
Alcearosea
Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,8K, Käynnit: 0
Ämpäriperunat on syöty jo jokin aika sitten. Sato jäi aika vähäiseksi puutteellisen kastelun vuoksi. Yhteen aikaan satoi jatkuvasti ja luulin, että perunat saivat jo liikaakin vettä, mutta eivät saaneetkaan kunnolla. Pinta vain kastui. En tiedä kuinka kauan ehtivät olla niin ennenkuin huomasin kaivella vähän syvemmältä. Kostetutta oli niin, etteivät varret näyttäneet huonolta, mutta kuitenkin liian vähän perunoiden kasvuun.Mutta hyviä olivat.
Weikko
Weikko
Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,1K, Käynnit: 71
Ole tyytyväinen vaan, että on kasvanut.    .
   .
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku