Peruna, Solanum tuberosum


Kirjoittaja
Viesti
Miola
Miola
Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 264, Käynnit: 8
Joo, ei välttämättä tarvi tehdä mitään Lempi perunamaallesi. Smile Peruna ei tykkää liiasta kalkista eikä lannasta. BigGrin Meillä laitettiin peruna- ja juureslannosta (kanankakan näköistä, mutta eri tavaraa) suurin piirtein ohjeen mukainen määrä vakoihin, kun potut maahan kaivettiin. Mutta liekö sekään nyt tarpeen oli. Viime vuonna pistin vähän kalkkia, mutta tänä vuonna en yhtään.27.5. on meidän perunat maahan pistetty. Vielä ei näy mitään... Josko ne kohta sieltä nousevat. Smile
Lempi
Lempi
Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 68, Käynnit: 0
Hei jee! Ehkä pääsenkin siis helpolla. BigGrin Tuo multa tosin on jotain mitä lie ojanpohjamultaa, kun oli niin halpaa. Sitä kalkkia lähinnä jäin miettimään. Toisaalta koko kasvonsa ei ole sitä, vaan perus peltopohjaakin on käännetty joukkoon.Viikon päästä voisi alkaa odotella satoa, jos kerran kahdessa viikossa pitäis nousta. Jännää... Wink
Kaisaliisa
Kaisaliisa
Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 3,0K
Peruna ei tarvitse kovinkaan pajon typpeä, joten syyslannoitus saattaa hyvinkin riittää. Eikä perunamaata saa kovin kalkita, korkea pH altistaa ruvelle. Parhaassa tapauksessa ei siis tarvitse tehdä mitään SmilePerunamaa lannoitetaan perustamis-istutusvaiheessa.
Lempi
Lempi
Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 68, Käynnit: 0
mai-lee, kiva juttu, ettei ihan laiskan mainetta siis saatu. Perunat meni (juu juu, ihan itsestään!) maahan 4.6. Wink Eka kertaa meillä on potut omalla tontilla, tosin kesäpaikassa isäntä on isänsä kanssa viljellyt jo useamman vuoden.Oletteko muuten kastelleet kasvimaatanne nyt näillä helteillä? Meillä on letku kädessä nakotettu kasvimaan reunalla joka ehtoo ja silti on niin rutikuivaa, että melkein itku pääsee.Missä vaiheessa muuten lannoitatte perunamaata? Unohdin(!) lannoittaa ennen kylvöä, joten nakkaanko nyt perään, vai vasta kun on taimella? Kanala tosin tyhjättiin kasvimaalle syksyllä, mutta eiköhän se ilo ole jo eletty. Kalkitakin varmaan tarttis. Hevonpeetä ois saapuvilla, mutta kun tallilanta kuulemma houkuttaa porkkanakärpäsiä ja pokut on siinä pottujen vieressä. Uskaltaisko?
annaw
annaw
Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)Uusi jäsen (18 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,3K, Käynnit: 1
no nyt onkin juurikasvien istutusaika...
Tuomipihlaja
Tuomipihlaja
Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,9K, Käynnit: 573
Huomenna olisi tarkoitus laittaa perunat maahan.
mai-lee
mai-lee
Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,3K, Käynnit: 32,0K
perunanviljelijäoppi-isäni neuvo: "istuta kylmään maahan, niin itää neljässä viikossa. odota kaksi viikkoa, että maa ehtii lämmetä, niin itää kahdessa viikossa:-)"
juhannusperunat muovin alla kukkivat kohta. 15.5. istutin kokeilu/todisteperunat ja varsinainen perunanistutuspäivä taitaa olla loppukuussa. - laiskan viljelijän maineen saa vasta, jos perunaa ei ole istuttanut kustaanpäivään (6.6.) mennessä.

keskitien kulkija
hki Ib/vantaa IIbluedreams
bluedreams
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,7K, Käynnit: 3
ollut peruna jo maassa melkein 4 viikkoa ja nousevat juuri pintaan...:O)
Tipilintu
Tipilintu
Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,1K, Käynnit: 76
Minusta on hyvä aika kun tuomi kukkii! Potut lentää maahan heti kn tästä ny joutaa Wink
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 20,0K, Käynnit: 74,0K
Miola, minulla on perunat maassa lähes kaikki. Huomenna pitäisi viimeisen lajikkeenkin päästä maahan. Kasvimaani on hallanaralla paikalla joten olen kyllä varautunut siihen että joudun kasvustot harsottamaan hallan takia. Jos perunamaasi ei ole kovin suuri niin hallaharso auttaa niiden kylmien öiden ohi, ja varmaan voisit laittaa siemenperunasi maahan. Vyöhykkeesi on III-IV, joten voi olla että maa ei siellä ole vielä tarpeeksi kuitenkaan lämmennyt? Paikkakuntatieto profiilissasi voisi olla hyödyksi tarkempien vastauksien antamisessa vaikkapa juuri tämänkaltaisissa asioissa Smile

Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku