Peruna, Solanum tuberosum


Kirjoittaja
Viesti
cate196
cate196
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 1, Käynnit: 0
Istutin kesakuun alussa perunaa (timo).Nyt varret ovat kasvaneet mielestäni jopa liian vahvoiksi ja korkeiksi,mitä olen tehnyt väärin?

Lehdet ovat paikoitellen todella valtavia,näyttää todella oudolta!!!

Ukkosmyrskyn jälkeen osa maata myöten,nostelin pystyyn mitkä sain!

Osaako joku neuvoa? T.Ekaa kertaa perunaa kasvattava
Irsa
Irsa
Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,1K, Käynnit: 34,0K

Että olikin ihana nostaa eka juurakkoBigGrin!.....Ei mitään rupea eikä reikiä!--Nämä siis mökilllä kasvaa laatikoissa.
mai-lee
mai-lee
Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)Puutarhatohtori (2,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,3K, Käynnit: 32,0K
edit - ensin vähän vanhan kertausta
ja lisää ei ihan niin vanhaa-> "sunnuntai, 25. heinäkuuta 2010 - klo 20. 37 
olin ollut perin huolimaton viime syksynä perunoita nostaessani ja siksipä keväällä alkoi perunoita nousta vääristä paikoista. ensin kitkin niitä pois mutta kun taimien mukana nousi isoja "siemenperunoita", annoin parin jäädä paikoilleen. perjantaina nostin sipulipenkistä ja kurkkulavasta kaksi komeata vartta - 12 kpl isoja perunan kokoisia ja puolitusinaa pikkuperunoita. kolmelle aterialle riittivät.
aikaisemminkin noin on käynyt ja olen ajatellut, että mitähän jos perunan istuttaisikin jo syksyllä? ensi kevääksi aion toteuttaa aatokseni. "juhannus"perunat - 6 kpl - menevät syksyllä maahan; puolet samalla kuin talvivalkosipulit lokakuun puolivälin paikkeilla ja toinen puoli joulukuussa samalla kun kylvän porkkanan ja tillin. pahimmillaankin tulee vain kuuden perunan tappio, parhaimmillaan saan oikein aikaisin ens uudetperunat/silli-lounaan:-)"

ja sitten joko hannausta tai järjen ääntä-> "tiistai, 14. syyskuuta 2010 - klo 7. 23 
jutustelu ylivuotisten kynsien mahdollisuuksista selviytyä, sai minut laskemaan yhteen yksi + yksi ja hylkäämään *tämän kuningasajatuksen*
(=on kopiona tuossa edellä) jos kerran maasta nosto ei ole hyväksi tvs:lle, kuinka se voisi olla perunallekaan. - kun keväällä aikasin sipulimaasta nousee perunoita sinne unohtuneista, nostelen ne sitten lapiolla paremmalle paikalle, mutta en tuhlaa hyvää siemenperunaa, istuttamalla niitä myöhään syksyllä vartavasten takaisin peltoon oikalle kohdalle..."
ja lopuksi: siellä sipulimaassa niitä perunoita viime vieläkin lumisemman ja roudattomamman talven jäljiltä kasvaa enemmänkin kuin viime kesänä, kun en ruvennut niitä kitkemään:-)

edit - linkki meni aivan pieleen. poistin sen ja yritän tehdä uuden paremman:_)

keskitien kulkija
hki Ib/vantaa IIAlcearosea
Alcearosea
Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)Puutarhatohtori (1,8K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,8K, Käynnit: 0
Kyllä minullakin tulee viime syksynä maahan jääneistä perunoista komeita taimia ylös, mutta olen nyppinyt kaikki pois, joten en voi tehdä vertailevaa tutkimusta. Ne ovat niin hölmöissä ja hankalissa paikoissa, etten viitsinyt jättää.Onkohan kukaan koskaan kokeillut perunan syyskylvöä. Sehän veisi yhden homman pois pahimmasta kiire-ajasta. No kaipa se olisi jo keksitty, jos olisi mahdollista. Nuo ovat sitten vaan sattumia.
jööti
jööti
Kotipuutarhuri (443 reputation)Kotipuutarhuri (443 reputation)Kotipuutarhuri (443 reputation)Kotipuutarhuri (443 reputation)Kotipuutarhuri (443 reputation)Kotipuutarhuri (443 reputation)Kotipuutarhuri (443 reputation)Kotipuutarhuri (443 reputation)Kotipuutarhuri (443 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 765, Käynnit: 3,2K
Meillä kävi samalla tavalla, viime kesänä oli perunaa, mutta tänä vuonna en laittanu. Silti sieltä paprikoiden juurelta nousee nyt komeat perunanvarret.
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 20,0K, Käynnit: 75,0K
Aloittelin jättikurpitsalle valmistellun leviämisalueen  kitkemistä ja huomasin että sieltä täältä nousee topakoita perunantaimia. Viime kesänä sillä alueella oli perunaa, sato oli kuivuudesta  johtuen surkea. Jokunen sinne on nostamatta jäänyt ja nyt siis uudessa kasvussa. Odotan mielenkiinnolla mitä noista tulee, olishan se aika mukavaa jos voisi jättää jo syksyllä perunat seuraavaa kevättä varten maahan.  Tämä kasvualusta tuossa oli hevonpeeolkikerros, se selittää ehkä mikseivät perunat ole maassa mädäntyneet ?

Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

Lempi
Lempi
Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)Aloittelija (68 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 68, Käynnit: 0
Ou jee, pari karvakurkkijaa sieltä tuolloin 16.6. jo pilkotti. Nyt viikonlopun jälkeen jännittää mennä reissusta kotiin, kun ties mitä siellä kasvimaalla jo rehottaa. Kasteluongelmaa ei ainakaan ole ollut. Wink
bluedreams
bluedreams
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,7K, Käynnit: 3
peruna aloittaa kukkista... lajike 'Maris Peer'... ei taida vielä juhannuksena ottaa omaa perunaa meikäläinen!
Miola
Miola
Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)Viherpeukalo (261 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 264, Käynnit: 8
Joo kyllä perunaa kuuluu kastella, jos kuivaa on. Alkuvaiheessa eli ennen lehtien esilleputkahtamista ei kuitenkaan tarvitse hirveästi vettä. Eniten tarvitsee kukinnan ja tuleentumisen välissä, kun mukulat kasvaa kokoa.

http://www.agrimarket.fi/Maatalous_ja_Elaimet/Kasvuohjelmat/Perunat/Perunan_vesitalous/
Jussa
Jussa
Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 287, Käynnit: 75
Meillä ei peruna ole vielä edes pinnalla. Ehkä se on parempikin, kun viime yönäkin oli kaverin kasvimaalla halla vienyt kesäkurpitsan taimet. Meillä ei halla onneksi käynyt.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku