Pensasmustikka, Vaccinium


Kirjoittaja
Viesti
miraemmi
miraemmi
Ylipuutarhuri (22,0K reputation)Ylipuutarhuri (22,0K reputation)Ylipuutarhuri (22,0K reputation)Ylipuutarhuri (22,0K reputation)Ylipuutarhuri (22,0K reputation)Ylipuutarhuri (22,0K reputation)Ylipuutarhuri (22,0K reputation)Ylipuutarhuri (22,0K reputation)Ylipuutarhuri (22,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 7,7K, Käynnit: 14,0K
Tilli .. kyllä pensasmustikka sopii hyvin lapsen suuhun kunhan pensaat alkaa satoa tuottamaan, eivät meinaan sotke ja maistuu makeilta :-)
Tiina
Tiina
Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 870, Käynnit: 110
Miehen ystävä osti Milkalle 2 pensasmustikkaa Smile Pink Lemonade ja Patriot. Neiti vasta 4kk joten taitaa mennä hetki että pääsee omista mustikoista nauttimaan Smile Nyt ollaan tyydytty metsämustikkaan Smile

Äiti, avopuoliso, maatalon emäntä. Huonekasvit ja puutarha ovat intohimojani.
Pääskynen
Pääskynen
Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 540, Käynnit: 2,1K

Jokaisena neljänä kesänämme mökillä on pensasmustikoista yksi oksa kuollut. Lehdet ja raakileet kuivuvat. Olen aina leikannut oksan ja laittanut sekajätteisiin. Onkohan kyseessä joku tauti?Kuva on turhan kaukaa.kuvaPensaat ovat hyvin suuret ja satoa tulee hurjasti. Sinänsä ei yhden oksan kuivuminen haittaa. 
Talvella Helsinki, kesällä Porvoo vyöhyke II
Chali
Chali
Ylipuutarhuri (27,0K reputation)Ylipuutarhuri (27,0K reputation)Ylipuutarhuri (27,0K reputation)Ylipuutarhuri (27,0K reputation)Ylipuutarhuri (27,0K reputation)Ylipuutarhuri (27,0K reputation)Ylipuutarhuri (27,0K reputation)Ylipuutarhuri (27,0K reputation)Ylipuutarhuri (27,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 5,2K, Käynnit: 78,0K

Pensasmustikkasato tänä vuonna on loistava. Raakileita on paljon ja pulskia. Lajikkeet ovat ulkomaisia, on yksi Alvari ja Aino (?). Kotimaiset p.mustikat ovat verrattuna ulkomaisiin lajikkeisiin pienempiä, sen takia olen hankkinut ulkomaisia. On mennyt pari kolme kesää ennenkuin antavat satoa, mutta sitten sitä (ainakin meilläWink tulee. On niin hyvänmakuisia, ja kestävät loistavasti pakastamista. Minulla kasvavat lavassa, maa turpeinen enkä lannoita niitä ollenkaan. Vettä saavat kuivina kausina. Vanhimmat nyt 7-vuotiaita.kuva 
Kirkkonummi  1B      -       Elämä on pelkkää kokeilua 

Rilla
Rilla
Aloittelija (63 reputation)Aloittelija (63 reputation)Aloittelija (63 reputation)Aloittelija (63 reputation)Aloittelija (63 reputation)Aloittelija (63 reputation)Aloittelija (63 reputation)Aloittelija (63 reputation)Aloittelija (63 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 610, Käynnit: 87
Mikä kumma siinä on, että north blue pensasmustikat eivät tee ollenkaan marjoja. 😕 Paikka on kahdella ehkä liian aurinkoinen ja kuiva mutta kolmas kasvaa happamalla maalla täytetyssä laatikossa täydellisessä paikassa ja ei sekään kuki. Vieressä jorma pensasmustikka taas tekee satoa jokaikinen kesä! Revin kohta ylös noi ja vaihdan kotimaiset lajikkeet tilalle...
Suokukka
Suokukka
Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,8K, Käynnit: 60,0K
Niin ja itse en kauheesti koskaan lannoittanut, hyvin ja paljon tuli satoa aina siltikin.Minulla oli ainoa, alvaria ja northblueta.

Ne on tyttären pihassa ja jo vanhoja pensaita, satoa tulee edelleen hyvin.

Varsinais-suomi  1B , Nousiainen
Suokukka
Suokukka
Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,8K, Käynnit: 60,0K
Mustikoilla on aika pienet juuret isonakin.Ne kärsivät helposti kuivuudesta ja tuollainen metsä maa-rodomulta kuivahtaa äkkiä, eli kannattaa kastella ahkerasti.

Itselläni ollut puolivarjossa metsän reunassa ja siellä ei ihan niin paljon kastelua vaadi.Tässä naapurustossa on hehtaareittain pensasmustikka, siinä on kokonaan aita ympärillä ja altakastelu tihkuletkuilla.

Mustikat jää pieneksi, jos on liian kuivaa ja voi jopa koko pensas kuolla.Olen hakenut ämpärillä "roskaa", mäntymetsästä mustikoiden katteeksi, niin kuin alppiruusuillekin, se jotenkin sopii siihen hyvin ja pidättää vähän kosteutta.Mustikat ovat erittäin suurta herkkua jäniksille, eli talveksi vähintään verkkoa ympärille.Varsinais-suomi  1B , Nousiainen
valtsu
valtsu
Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 14,0K, Käynnit: 41,0K

Koko ketjun luin läpi etsiessäni syytä, miksi eivät edes kuki ja liiasta kuivuudestahan ne kärsivät. Taas sama "piha ilman sadettajaa" alkoi soida korvissani, ei ole kasteluletkulle liitäntää kuin keittiössä, josta letku pihalle. Kovin kuivat kesät ovat vaivanneet, huolimatta kasvupaikan vaihdosta kosteampaan. Het aamulla laitan tyvelle tuoretta lehtipensashaketta ja vaihdan ensitilassa mökiltä havunneulasia pinnalle ja vähän lehtikompostia alimmaksi ja lannoitan edelleen kaffenporoilla, Rusakot asustaa pihalla kesälläkin, jospa kaffen tuoksu estäisi heitä. Istutuspaikkana on happamanakan penkkini, jossa sinivaltsut, ängelmät ja sinivuokot reunakasveina. Toivon ihmeitä, versot suojasin rusakoilta ja nyt on satanut riittävästi. 
  


Araminta
Araminta
Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,2K, Käynnit: 158

Pensasmustikkahan on havumetsän kasvi, Tyynenmeren rannikolla kasvavat villeinä rodojen kanssa punapuitten alla (joo, oon nähnyt). Rodomulta ja -lannoite käy niille mainiosti. itse oon laittanut havumetsäkarikkeella ja hiekalla kevennettyyn luomuturpeeseen. Paljoa eivät todellakaan tartte lannoitusta ja liian vahva lannoitus saattaa olla haitaksikin. Hake tai neulaskate tai vaikka mansikkakangas on hyvä ainakin  alussa estämässä juuristoalueen heinettymistä. raipel
raipel
Viherpeukalo (303 reputation)Viherpeukalo (303 reputation)Viherpeukalo (303 reputation)Viherpeukalo (303 reputation)Viherpeukalo (303 reputation)Viherpeukalo (303 reputation)Viherpeukalo (303 reputation)Viherpeukalo (303 reputation)Viherpeukalo (303 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 962, Käynnit: 6,8K

Kiitti ohjeesta.Olisin silloin  ostanut rhodolannoitetta, mutta kun puutarhuri käveli juuri ohitseni - kysyin häneltä ja sanoi, että ei käy. Katsoin tallista tänään, mitä ostin oli Kekkilän havu- ja rhodokastelulsnnoite, jota käskettiin antaa 2 x kuukauden välein (hyvin laimea sekin oli - oisko ollu tl/5 vai 10 l).TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku