Kasvimaan rakentaminen


Kirjoittaja
Viesti
kaiku
kaiku
Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 745, Käynnit: 0
Kasvimaan rakentaminen aloitettu. Traktorilla tampattu tietä pellolle,

kun pohja jäätyy tulee rekallinen turvetta ja toinen kuorma

puutarhamultaa. On niin savinen pohja, että tarvii paljon hyvää maata.Olen etsiskelly lavakauluksia joihin ainakin näin aluksi laitan

viljelykset. Naapuria myöten sanomalehtien keräys menossa, sinnehän nekin maatuu mitä kukkapenkeistä jääpi.

Rikkiksiä tuohon ei vielä ole kerennyt pesiytyä niin ei tartte

niiden kanssa tapella.Intoa on mahdottomasti mutta nähtäväksi jää mitenkä toi projekti etenee, kun kevät koittaaWink)
Luponia
Luponia
Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 4,8K
Onnea! kokeilkaa,ainakinm minä koetan laitta vaikka kukkapenkin alle noita sanomalehtiä ja siitä kehitellä sen penkin.

Keski-Suomi,Laukaa vyöhyke III-IV rajoilla.
Mikä ei tapa.se vahvistaa.
Q.
Q.
Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)Multasormi (148 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,9K, Käynnit: 96
Tourangelle, kiitos ideasta. Jotain tuollaista pähkäilin mielessäni, mutten ihan vielä ollut saanut ajatusta valmiiksi.
Luponia
Luponia
Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 4,8K
Pipsan kehikosta,hieno on mutta kuka raaskii noin komeita hirsiä laittaa,kestäähän se kuitenkin aikaa.En "viherrä" ehkä on vain emännän nuukuutta.

Keski-Suomi,Laukaa vyöhyke III-IV rajoilla.
Mikä ei tapa.se vahvistaa.
Luponia
Luponia
Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)Puutarhuri (604 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 4,8K
Raija Reipas lienetkö jo saanut apua pulmaasi,mutta minä vanhana maanviljelijänä/emäntänä,tekisin näin,jos et sen isompaa alaa laita,niin saat hyvän kun laitat maan pinnalle PALJON kasteltua sanomalehteä.Kastele hyvin ja levitä tasaisesti,se tuhoaa ajan kanssa heinän ja mitä muuta siinä on sen päälle voit kasata haravointijätettä,hiekkaa ja sitten kunnon multakerros,älä laita mitään kuitukankaita,juuristo ei pääse läpi jos joskus kasvatat kasveja jotka tarvii syvän multatilan ,reunusta vaikka jollain,laudoilla tai mitä nyt keksit,on helpompi pitää kurissa.Paras olisi jos ensin saisit alueen jyrsittyä,mutta tuo lehtikerros auttaa.
En tiedä onko tämä ohje ammattilaisten mieleen,mutta uskoisin näinkin onnistuvan.Yritä saada kuitenkin aika paksu kasvukerros.
Onnea matkaan,aina kannattaa yrittää.

Keski-Suomi,Laukaa vyöhyke III-IV rajoilla.
Mikä ei tapa.se vahvistaa.
LawrenceLimburger
LawrenceLimburger
Puutarhatohtori  (2,4K reputation)Puutarhatohtori  (2,4K reputation)Puutarhatohtori  (2,4K reputation)Puutarhatohtori  (2,4K reputation)Puutarhatohtori  (2,4K reputation)Puutarhatohtori  (2,4K reputation)Puutarhatohtori  (2,4K reputation)Puutarhatohtori  (2,4K reputation)Puutarhatohtori  (2,4K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,7K, Käynnit: 5,7K
Kun  vertaa ruuan hintaa  ja siten taas matkakuluja, bensa, auto , niin huomaa että ruoka on kaupassa älyttömän halpaa, paitsi liha, kala, mutta muuten.

Tuli vaan mieleen,  kun olisi  n. 37 kilometrin päässä hyvää maata  puoli ´hehtaaria ( myös mökki vailla mukavuuksia) , mutta  jos ajattelisi,että  siellä kävisi hoitamassa kasvimaata 10 kertaa  kaudessa,  niin  maksaisi vähintään 100e pelkät bensat ja tuolla satasella saa aika paljon  kasviksia, perunaa kaupasta.

Harmi että on sellainen  pää,  että aina laskee, että mikä kannattaa. 

Vyöhyke IV           Mies tekee välttämättömän, yhteisöllisyys sen jälkeen
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)Ylipuutarhuri (45,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 20,0K, Käynnit: 75,0K
raijareipas, siirsin kysymyksesi tähän aiheella varsinaisesti olevaan ketjuun. Uskon että täällä jo valmiina olevista viesteistäkin on sinulle apua jos vastauksia odotellessa haluat niitä lueskella Smile

Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

Ekmanska
Ekmanska
Kotipuutarhuri (412 reputation)Kotipuutarhuri (412 reputation)Kotipuutarhuri (412 reputation)Kotipuutarhuri (412 reputation)Kotipuutarhuri (412 reputation)Kotipuutarhuri (412 reputation)Kotipuutarhuri (412 reputation)Kotipuutarhuri (412 reputation)Kotipuutarhuri (412 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 889
Raijareipas: Mä voisin kuvitella (ja mun kokemushan on siis olematon BigGrin ) että se hiekkakerros (toki varmaan riippuu paljon kuinka paksu) suodattaa veden ja kosteuden aika tehokkaasti pois mullasta, joku kokeneempi varmaan osaa sanoa, onko aavistus edes sinneppäin BigGrinItselläni aikomuksena tulevaisuudessa myös sukumökillemme tehdä mahdollisimman helppohoitoinen kasvimaa, koska siellä ei tosiaan tule sitten käytyä kun viikonloppuisin, jos nyt sitten silloinkaan. Muitakin siellä toki on, mutten heidän niskoilleen halua kasvimaani hoitoa sysätä.Tällä hetkellä puuhamaani paikalla komeilee koivua, sellasta käsivarren paksuista nuorta vesaa. Voi rähmä, ne pitäis ihan ekaks kaataa, viime kesänä vissiin sitä jo miettivät mutta jostain syystä muiden motivaatio käyttämätöntä maaplänttiä kohtaan oli melko, noh, olematonta BigGrinEns kesänä parhaimpaan puuha-aikaan oon itse melkolailla viimeisilläni raskaana, mut ajattelin, että jos nyt saisi edes ne koivut kaadettua BigGrinViimeyönä näin jo unta, miten niistä koivun rungoista sahaan ja halkaisen itselleni hienot "reuna-nauhat" mun kohopenkeille BigGrin työlästä ehkä, mut aika nätti visio sinne jokimaisemaan SmileToinen puuhamaa-projektia hidastava tekiä tietysi on se, että jaloissa pyörii apuri nro.1 silloin parhaassa 2,5vuoden iässä uhmaava tutkimusmatkaaja Patrick. Ja koska mökki on tosiaan jokirannassa, ei siellä kyllä oikein saa tehtyä mitään rauhassa, jos ei nyt sitten satu olemaan lapsenlikkaa katsomassa pojan perään.. tarkoituksena kyllä on rajata mökkiranta + joenuomat pihapiirin alueelta sellaisella vihreällä (hirvetys) verkko-aidalla, ettei sälli pääse suoraan jokeen juoksemaan. Joskus myöhemmin sitten oon suunnitellut siihen sellaisen oikeen kunnon aidan, maisemaan sopivan Smile Jospa sit ens kesänä laittas hirveet määrät hernettä kasvamaan aitaa pitkin, ois muidenkin ipanoilla siinä sitten tekemistä kun niitä herkeitä popsisivat BigGrinPuuhamaa pitää hoitaa kokonaan käsipelillä, koska koneella sinne ei pääse mikä taas on ongelma nro.2 koska mä en tietysti ihan kaikkia raskaimpia hommia voi/uskalla ite tehdä tekee se musta riippuvaisen muiden viitsimisestä/ auttamis-motivaatiosta. Ei kiva, koska sit koko projekti taas makaa jonkun muun viitsimisen harteilla, plääh.olipas mukava että tämäkin ketju käväisi etusivulla, pääsi tännekkin laittamaan ajatuksia muistiin Smile


raijareipas
raijareipas
Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 6, Käynnit: 0
Kysyisin neuvoa seuraavaan pulmaan. Mökille olisi tarkoitus perustaa pieni kasvimaa, ehkä 3 x  3 metriä kooltaan. Puut ja kannot ovat nyt pois, mitä teen maalle ? Maassa kasvaa tällä hetkellä liekoa ja heinää sun muuta. Kaivanko maata pois vai laitanko vaikka hiekkaa päälle ? Ja sitten multaa, vai miten ?
Olisiko helpompi laittaa multa kauluksien sisään?
Kasteleminen mietityttää, koska olemme touko/kesäkuun alussa mökillä vain viikonloppuisin, niin kuivuutko viljelmät ?
Jos ajattelis, että laittaisi maan sulaessa hiekan, joka tasaa maan sitten suodatinkankaan ja sitten mullan, niin pystyykö kasvit hyödyntämään maan kosteutta lainkaan jos on suodatinkangas? vai olisiko parempi kaivaa pintamaata pois ja laittaa multa siihen.
Monet kysymykset askarruttaa mutta kun kevät tulee keikkuen ja suunnitella tarvis ajoissa. Toivottavasti viitsitte vastata täysin aloittelijalle Wink
Perunaa, sipulia ja salaattia ajattelin kasvattaa tuossa maapläntissä.
Pionia
Pionia
Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 14, Käynnit: 0
Onpa hieno kehikko pipsa3:lla! Öö, oletko siis ihan itse sen tehnyt ja mistä asti? Eli puista kuorimalla? Näyttää jo korkeamman luokan sepäntyöltä, mutta ah niin paljon kestävämmältä kuin mitkään lautahässäkät tai lavakaulukset.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku