Keittiöpuutarha - Potager


Kirjoittaja
Viesti
Genesee
Genesee
Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,3K, Käynnit: 30,0K
Sininen valo saa aikaan tukevat taimet, koska se hillitsee pituuskasvua. Kai sen tunnelin on tarkoitus olla paikoillaan vaan viileinä aikoina ja otat kesällä sen pois?Nyt vasta luin Flooran kysymyksen lavakauluksien määrästä. Minulla kasvoi viime kesänä perunaa ja porkkanaa pikkulavojen kauluksissa ja niitä on vaan kaksi päällekkäin. Pohjalla on suodatinkangas ja alla sorapeti. Ihan hyvin riitti mullan paksuus noissa.

viljelykset vyöhykkeillä III ja V

Kesänlapsi
Kesänlapsi
Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,7K, Käynnit: 10,0K
Nyt en löytänyt ketjua tälle aiheelle, niin tulee tänne. Elikkäs ajattilin viritellä kasvilavalle sellaisen kolmion mallisen tunnelin päälle, jonka muovitan. Raksahommista jäi vesilukkoon tarkoitettua sinistä läpinäkyvää muovia iso rulla yli. Se olisi kestävää. Mutta tuo väri... Haittaakse, jos se onkin sinistä? Valoa se päästää hyvin läpi, mutta no joo. En minä vaan tiijä. Toki voin laittaa hallaharsonki, mutta tuolla sais ihan "kasvihuoneolot" kurpitsoille ja meloneille. Smile

Pohjois-Pohjanmaa, Ylikiiminki V-vyöhyke
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 20,0K, Käynnit: 75,0K
Jos niitä on vaan 2 kaulusta päällekkäin niin ainakin ne kuivuvat nopeammin kuin jos olisi runsaammin multaa. Itse laittaisin 3 ihan jo siitäkin syystä.

Asiasta toiseen, taimivaihto lähestyy. Kurkkaa siihen ketjuun Smile

Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

floora
floora
Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,6K, Käynnit: 130

Im in HEAVEN Smile

Nyt on kasvima/marjatarha katettu juuriestematolla ja kivituhkalla. Manantana tilaan lavakauluksia.

Elikkä ksysymys kuuluu...

Kun lavakaulukset tulevat kivituhkan ja juurimaton päälle niin riittääkö esim perunalle, porkkanalle ja tomaatille  2 kerroksinen lavakaulus kehikko vai pitääkö olla jopa 3 kerrosta lavakaulusta päällekkäin. Juurimatto jää leikkaamattomana pyyvästi alle eli siitä ei mennä ylhäältäkään päin läpi alempan multakerrokseen. Osa laatikoista tulee hiekkaviljelyyn ja osa multaviljelyyn.Miikku*
Miikku*
Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 315, Käynnit: 313

Voi kiitos  Isoimman työn teki tuo miekkonen, joka kärräsi käsipelillä jokusen kuution maata, ja tietenkin nikkaroi nuo laatikot. Toki itsekin tuli lapion varressa viihdyttyä, mutta ehkä ne omat panostukset oli enemmän tuolla kasvituspuolella  Tuolta alueelta tuli vietyä myös "muutama" peräkärryllinen rikkaruohoja pursuilevaa pintamaata kaatopaikalle (sitä juurisotkua oli niin hirveät määrät, ettei oikein houkutellut jatkojalostukseen), sen verran usein tuli vierailtua, etteivät enää sisäänajossa mitään kyselleet  Samalla toki sai sitten otettua mukaan pihapuolelta mitä milloinkin tarvitsi, multaa, kiviä, kivituhkaa ja sen sellaista. Sinililja
Sinililja
Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 21, Käynnit: 10
Onpa todella upea! Aina kun näen noin hienoa jälkeä, ajattelen kuinka paljon työtä siihen on vaadittu!
Miikku*
Miikku*
Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 315, Käynnit: 313

Meidän potagerista sukeutui loppuviimein tämmöinen kuvaLaatat purettiin edellisenä kesänä tuosta yläpihalta, ja niitä riitti justiin sopivasti koko alueelle. Koska tuo koko alue vähän täyttyi laatoituksen myötä, kasvilaatikot väkisinkin vähän upposivat, mutta tokkopa tuo pahasti haittaa, ainakaan ihan heti. Vasemmalle rajasin istutusalueet tuolta takaa siirretyille vadelmille ja pensasmustikoille, rajaukseen käytin vanhoja kattotiiliä. Takana on sitten muutama tyrnin taimi, ja pari poteroa monivuotisille yrteille. Kyllä minä olen sitten iloinen tuosta, varsinkin kun lähtötilanne oli täysin rikkaruohottunut peltomaa  Melkoinen homma oli kyllä tuon laatoituksen pohjustamisessa, kun justiin siinä kohdassa maa oli aika savista, ja kunnon perustukset haluttiin kuitenkin tehdä että laatoitus säilyy aloillaan. Lisähaastetta tuli vielä siitä, että tuossa rinteeseen tulee talolta sadevedet, joista osa toki päätyy rinteeseen piilotettuun sammioon, mutta loput menevät sitten ylivuodon kautta maahan, tosin imeytyskuopan kautta, mutta kuitenkin. Mutta kuten sanottu, lopputulos on kaiken sen lapioinnin arvoinen.seniorilady
seniorilady
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 62, Käynnit: 0
Kurssi Betonista pihalle tai parvekkeelle A Aikuisopisto Helsinki
seniorilady
seniorilady
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 62, Käynnit: 0
Maatiainen ry Torstaina 22.1.2015 luento: kello 18.00

Bertalan Galambosi: Erikoisempien yrttien viljely ja käyttö.

Kin nakutetuu minulle. Löysin Wanha kauppahalli Vihannwesstiskilta tuoeita shico lehtiä ja aloin kotona katsella niitä.

Perillahan se on vihreä versio. Järvikylä kasvattaa punaista eli punapeippi ?

http://www.jarvikyla.fi/yrtit/?tuote=perilla

http://hiramenome.com/2012/06/shison-kasvatus-suomessa/
Satu-71
Satu-71
Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,6K, Käynnit: 2,7K
Niin minäkin laittaisin jos uutta meinaat perustaa Smile Meillä on jo kasvimaatkin käännetty ja huomenna käydään ostamassa vähän lisää multaa ja kalkkia ja aion laittaa kaiken valmiiksi niin sitten on yksi iso homma keväällä vähemmän ja pääsee nopeasti kylvöpuuhiin Smile

Raasepori vyöhyke 1b
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku