Vanha perennapenkki, uudistaminen


Kirjoittaja
Viesti
teemaa
teemaa
Puutarhatohtori (3,1K reputation)Puutarhatohtori (3,1K reputation)Puutarhatohtori (3,1K reputation)Puutarhatohtori (3,1K reputation)Puutarhatohtori (3,1K reputation)Puutarhatohtori (3,1K reputation)Puutarhatohtori (3,1K reputation)Puutarhatohtori (3,1K reputation)Puutarhatohtori (3,1K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,9K, Käynnit: 5,9K
Tarvisin apua perennapenkin uudistamiseen. On ollut sini-valkea penkki, mutta täytyy luopua pelkästään väriajattelusta, kun minulla on päivänliljat ja värililjat väärässä paikassa. Siirtäisin ne tähän penkkiin.
Entisistä tähän voisi jäädä tarhakurjenpolvi, sin.iiris,alppipiikkiputki, maitokello, reunassa on hopeahärkkiä ja sin.sammalleimua.
Apua sijoitteluun ja uusia kasvejakin voi ehdotella.


Vyöhyke VII
Piikkis
Piikkis
Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 786, Käynnit: 18,0K

Kiitosta vaan kaikille ideoista. Huomenna siirrän rehut muualle ja sitten metsästämään uusia taimia tilalle. Kuukkeloin noita ehdotuksia ja toi Sinipallo-ohdake täytyy ainakin hankkia. Joku heinäkin olisi kyllä kiva, miten en itse tullut semmoista edes ajatelleeksi. Täytyypi tutkia asiaa. En ole niin kovin perehtynyt noihin heiniin. Elefanttiheinästä olen kyllä haaveillut, mutta ei sitä noin pieneen penkkiin.
Porvoo, vyöhyke 2

Klaara
Klaara
Kotipuutarhuri (562 reputation)Kotipuutarhuri (562 reputation)Kotipuutarhuri (562 reputation)Kotipuutarhuri (562 reputation)Kotipuutarhuri (562 reputation)Kotipuutarhuri (562 reputation)Kotipuutarhuri (562 reputation)Kotipuutarhuri (562 reputation)Kotipuutarhuri (562 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 274, Käynnit: 1,3K

Kuumassa/kuivassa viihtyisivät myös sinipallo-ohdake, hopeamaruna, helminukkajäkkärä.

Ehkä myös punaruusujuuri ja idänunikko.

Korkea ja näyttävä yksittäiskasvi olisi pensaskaali.

Ja tietenkin jokin heinä voisi kiveä vasten näyttää kivalta.
Seinäjoki, IV

Iltatähti
Iltatähti
Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 602, Käynnit: 13,0K
Miten ois joku piikkiputki ja komeamaksaruoho?
Kesänlapsi
Kesänlapsi
Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,7K, Käynnit: 10,0K
No ainakin rantatädyke kasvaa myös kuivassa oikein reippaasti. Joutuu vain kuivassa kirvojen hyökkäyksen kohteeksi. No ruusut tietysti rakastaa paahdetta. Sitten pikkasen matalimmista kaikki kärsämöt. Hmmmm... Ite laittaisin jonkun komean ruusun, ja katekasviksi sammalleimua.

Pohjois-Pohjanmaa, Ylikiiminki V-vyöhyke
zJässikkä
zJässikkä
Puutarha-guru (6,1K reputation)Puutarha-guru (6,1K reputation)Puutarha-guru (6,1K reputation)Puutarha-guru (6,1K reputation)Puutarha-guru (6,1K reputation)Puutarha-guru (6,1K reputation)Puutarha-guru (6,1K reputation)Puutarha-guru (6,1K reputation)Puutarha-guru (6,1K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 765, Käynnit: 19,0K
Kuunliljat on mun mielestä parasta siirtää nyt ennen kuin kasvaa reuhahtavat .

      Suur-Salo 1b

Piikkis
Piikkis
Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 786, Käynnit: 18,0K

Auttaiskohan joku avutonta? Mulla on tommonen pikkupenkki, ehkä 1,5m x 40cm. Ison kiven edessä. Paahteinen paikka. Nyt siinä kasvaa, tai yrittää kasvaa molemmissa päissä kuunliljat ja välissä jotain onnettomia sipulikasveja ja kuukausimansikkaa. Maa on ihan kova ja kuiva. Kaivan kaikki ylös paremmille paikoille ja uudistan maa-aineksen. Mutta koska noi kuunliljat voi siirtää? Pikkupiipat nyt näkyvissä. Ja mitä laitan tilalle. Mikä viihtyy todella kuumassa kiven kupeessa. Sais olla joku vähän korkeampi, kun toi kivi on semmonen "hautakivi" mallinen. Nousee puoltoismetriä suoraan ylös. Ymmärsiköhän kukaan mitään?
Porvoo, vyöhyke 2

Rapunzel
Rapunzel
Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 100,0K
Mä en tiedä vieläkään mitään, mutta työpaikan kahvipöydässä saa puutarhagurun maineen jo sillä, että tietää mikä on perenna 😂
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 20,0K, Käynnit: 74,0K

Heh, mua alkoi hymyilyttämään kun huomasin sujuvasti kirjoittelevani kokemusperäisesti mullan laadusta. Pitkälle on tultu siitä kun penttiin vuosia sitten tulla tupsahdin sellasena "tyhjänä tauluna". Ei olis silloin tullut mieleenkään kirjotella tälleen samassa ketjussa Kaisaliisan kanssa, paitsi tietty kysymyksiä - ja niitä paukutinkin ihan olan takaa laugh
Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

Kaisaliisa
Kaisaliisa
Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 3,0K
Minäkin olen sitä mieltä että johtuu mullan laadusta, ja myös pohjamaan laadusta ja kaltevuudesta.

Salaojituksen pitää olla kunnossa ja maan muotoilun.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku