Pensaan pistokaslisäys


Kirjoittaja
Viesti
maajussi
maajussi
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 2, Käynnit: 0
Kiitoksia neuvoista. Jotain aion niiden kanssa kokeilla, kun pensaasta lähti paras osa kerralla. Tästäkin toivottavasti jotain opin. Laitoin koko irronneen osan eilen heti vesiämpäriin ja toin kuistille. Itsekin ajattelin, että erotan oksat siltä kohtaa, mistä ne haarautuvat.

Harmittaa, koska sain aivan pienen alun kummitädiltäni vuonna 2009 ja se on lähtenyt tosi hitaasti kasvuun, mutta tämä kesä oli kasvun vuosi ja kukki ekan kerran kunnolla. Ja sitten tuhosin sen tunaroimalla.

Ei ilmeisesti tarvitse siis pitää ensin vedessä vaan nyt heti maahan?

Onko laitettava vinottain vai voiko laittaa suht syvälle suoraan?

Illalla huomasin että olihan ne oksat jopa yli 1½ metrisiä.
Bumble
Bumble
Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,2K, Käynnit: 239
Itse pensas jää kyllä henkiin jos ei nyt sitten jotain ihmekatastrofia vielä satu, keväällä juuresta kasvaa uusia oksia.

Mutta jos haluaa katkenneet oksat laittaa pistokkaiksi uusien taimien toivossa, niin

minä leikkaisin jasmikkeen oksat pistokkaiksi, eli enintään noin 30 cm pituisiksi pätkiksi ja työntaisin ne vinosti ruohottomaan multaan siten että suurin osa pistokasta jää maan alle.

Onhan niitä sitten kaikenlaisia kellaripistokkaita yms, mutta en muista ulkoa kuinka niiden kanssa toimitaan kun en ole niitä kellarin tai muiden niin viileiden tilojen puutteessa kokeillut.

Mutta tässäkin ketjussa on paljon pistokasasiaa, niin lukemaan vaan ja kokeilemaan. Yksi tärkeä asia on että pistokkaan on oltava oikein päin, eli latvapuoli ylös, vaikka pätkä olisi muualtakin kuin latva.


valtsu
valtsu
Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 15,0K, Käynnit: 42,0K

Leikkaa versot irti toisistaan ja laita pistokkaat maahan vinottain 2/3 pituudelta. Leikkasin kerran syksyllä jasmikkeen (hovijasmike?) ja käytin oksia kohopenkin pohjalla muiden risujen kanssa ja nehän lähtivät kasvamaan kohisten, melkoinen riesa. 
  


maajussi
maajussi
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 2, Käynnit: 0
Osaakohan joku neuvoa, miten tulisi menetellä. Ajoin tänään ruohoa ajettavalla koneella ja tehdessäni käännöksen, koneen takaosa katkaisi

2/3 jasmikkeesta. Se katkesi maan tasosta lähtien, josta se haarautui

moneen osaan. Nyt minulla on noin metrin mittaisia oksia, jotka kaikki

lähtevät yhdestä kohdasta (kohdasta, josta pensas katkesi).

Onko jokin keino, jolla saisin juurrutettua tai muuten pelastettua kasvin?

Mitä sille pitäisi nyt tehdä? Parissa oksassa on vielä vihreitä lehtiä latvaosissa.
Pääskynen
Pääskynen
Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)Viherpeukalo (320 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 540, Käynnit: 2,1K

Voisinko leikata jo nyt tämän kirjokanukan pistokkaan jotta se haarottuisi. Kasvaa niin kovaa vauhtia. Vai pitääkö odottaa ensi syksyyn?  kuva
Talvella Helsinki, kesällä Porvoo vyöhyke II
Romjasa
Romjasa
Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,1K, Käynnit: 22,0K

Viime vuoden juhannusviikon pistokkaat nyt.kuvaValkoinen syreeni, Holger muistaakseni. 3 viidestä heräsi henkiin.kuvaLumipalloheisi, tämä taitaa olla tosi helppo. Tein jo kevätpaikkauksen. Oksa suoraan pensaasta maahan ja suojaksi pohjaton pullo, terhakat lehdet jo siinäkin.Jasmikkeiden pistokkaista ei selvinnyt yksikää. frown Onneksi tuo Ahosen taimisto on tuossa likellä. 
Sarg   Vyöhyke V

Iltatähti
Iltatähti
Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)Puutarhatohtori (2,4K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 618, Käynnit: 14,0K
Apuva! Yksi tuttu aikoo heti just tai ainakin tällä viikolla kaataa räjähtäneen näköisen tuijansa. Pistokkaita siitä tekisi mieli, mutta onko aika nyt ihan väärä? Mitä niille oksille pitäisi tehdä jos niitä nyt ottaa? Ikuna en mitään puskaa ole pistokkaasta lisännyt ja tämäkin tilaisuus taisi tulla vähän liian äkkiä, vai?
kaiku
kaiku
Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 745, Käynnit: 0
Laitoin lumipalloheisistä pistokkaita pikkuruukkuihin tyröksilootaan ja lasi päälle, toinen lootikko pitäis laittaa syreenistä.
Flip
Flip
Multasormi (114 reputation)Multasormi (114 reputation)Multasormi (114 reputation)Multasormi (114 reputation)Multasormi (114 reputation)Multasormi (114 reputation)Multasormi (114 reputation)Multasormi (114 reputation)Multasormi (114 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 114, Käynnit: 23
O-ou, en ole ymmärtänyt laittaa niitä varjoon aiemmin. Ruukku valkoisen ämpärin alla, joka puolestaan on n. 7 cm korkeudella maantasasta kahden kiven päällä joten ilma kiertää ainakin hyvin. Laitan ämpärin varjoon jahka pääsen kotiin. Tosin nyt ongelmaa ei ole auringonpaisteesta kun ulkona sataa ja ukkostaa
Kaisaliisa
Kaisaliisa
Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 3,0K
Laita pistokkaat aivan varjoon.

Parhaiten saat juurtumaan, kun otat pistokkaat keväällä ennen lehtien puhkeamista. Pistokkaasta pitää olla suurin osa maan alla.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku