Aronia (kaikki), Aronia


Kirjoittaja
Viesti
Höytyvä
Höytyvä
Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 344, Käynnit: 615

Kiitos meriva, tuo olikin ihan hyvä ajatus. Tosin vähän epäilyttää mitä koulussa esimerkiksi näistä tehtäisiin, mutta eipä tuo ota jos ei annakaan jos kysyy. Ehkäpä joku yksityinen päiväkoti jonne ruoka ei tule valmiina. Näin teemme.Vantaa, vyöhyke II

Meriva
Meriva
Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 427, Käynnit: 230

Kysyppä Hyötyvä lähimmältä koulun, lastentarhan tai vanhainkodin keittiöstä kiinnostaako heitä aroniat.


Höytyvä
Höytyvä
Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 344, Käynnit: 615

Kuka huolisi aroniaa? Meillä menee tuttavan kanssa aika paljon aroniaa hukkaan, itse sentään keitin osasta mehua ja linnut pistelevät poskeensa, mutta tuttavalla olisi kai ämpäritolkulla ylimääräistä puskissa. Arktiset Aromit sivustolta löytyi kyllä hakukone, mutta ainut  sen tarjoama Uusimaalainen firma ei taida aroniaa huolia ollenkaan.


(Onkohan tämä vähän hassu paikka tarjota, kaikilla tähän kirjoittaneilla varmaan on omia puskia, mutta en muitakaan valmiita ketjuja keksinyt käyttää. Vinkkejä otetaan kuitenkin mieluusti vastaan.)Vantaa, vyöhyke II

affu
affu
Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)Uusi jäsen (25 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 83, Käynnit: 149

Meillä on marja-aronia aika köyhässä maassa, mutta auringon paisteessa. Pensaat ovat kasvaneet miehen mittaisiksi ja satoa tulee niin, että osa on suosiolla jätettävä linnuille. Monenmoista on kokeiltu hillosta ja mehusta viiniin, mutta paras sovellus löytyy tuolta vanhan p-netin puolelta: jos oikein muistan niin siinä tehdään hilloa hillosokerilla ja maustetaan kanelilla. se hillo sopii loistavsti riistan ja muun voimakkaan lihan kanssa. Toinen aroniahillon maustamiseen sopiva on sitruuna. Aroniasta saa myös tosi hyvää likööriä: yhtä paljon marjoja ja sokeria kerroksittain ja päälle kirkasta viinaa niin paljon että marjat peittyvät ja sitten vaan maustumaan ja makunautintohan siitä kehkeytyy tummiin syysiltoihin....


anelli
anelli
Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 12, Käynnit: 0

olipa iloista saata tietoa aroniasta.nyt vain paikkaa etsimään ja istuttamaan..


 


 


Eleonora
Eleonora
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 339, Käynnit: 0

Minä poimin marjat viime viikolla ja keitin hilloa. ohjeen otin tuolta keittokirjasta (aroniaa+omenaa+kesäkurpitsaa). Täytyy sanoa, etten ole ikinä syönyt niin hyvää hilloa!!!NAM!! Yksi purkki on jo syöty!


Oulunseudulta
Oulunseudulta
Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,0K, Käynnit: 122

Anelli, vastaan tänne kun täällä oli jo valmis ketju marja-aronioista.


Marja-aronia on syötävä, vitamiinipitoinen - ja jopa terveellisempi kuin mustaherukka. Maku on mustaherukkaa karvaampi. Marjoja voi syödä sellaisenaan tai esim. keittää hilloksi tai mehuksi. Itse olen poiminut marjat vasta kun lehdet ovat pudonneet ja halla käynyt - näin kirpakkuus hieman talttuu.


Marja-aroniasta tulee aika iso pensas, 2-3 m korkea ja 2-2.5 m leveä. Itselläni on siitä parikymmentä metriä pensasaitaa. Kukkii valkoisin kukin alkukesästä, ja ruskaväri on hieno. Tykkää ravinteikkaasta maasta mutta ei ole hirveän ranttu kunhan ei ole kovin tiivis savimaa. Käy aurinkoon tai puolivarjoon.


pirjosisko
pirjosisko
Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)Uusi jäsen (11 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 11, Käynnit: 19

Noin metrin korkuiset aroniapensaat palelluttivat jo toisena talvena ylöspäin suuntautuvat oksansa kaikki. Maan rajassa oksissa on kyllä lehtiä. Viime kesänä pensaat ehtivät kasvattaa uudet, komeat oksat-ja ne paleltuivat taas! Pensaat kasvavat 3-4 vyöhykkeellä, Kuopiossa. Kannattaako pensaiden siirtäminen lähemmäs metsän reunaa, nyt ne kasvavat tontilla kulkevan ojan reunassa, noin 50 metriä metsän reunasta? Voiko niitä muuten pakkaselta suojata, jos lunta ei tule riittävästi oksistoa suojaamaan? Jänikset eivät juuri ole käyneet aronioita nakertamassa, ruusuja kylläkin.


juha_h
juha_h
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 5, Käynnit: 0

Meillä vanhempi pensas on puolentoista tai parin metrin levyinen. Pensaan ikää en tiedä, voi olla parikymmentä vuotta (arvaus). Toisaalta kasvu voi olla vaatimattomampaa, kun olosuhteet ei ole hyvät.Uusien taimien kasvu mertin mittaisiksi kestää kauan, kun rusakot on syksyllä ehtinny... vahvistuu juuret, kun vain ei kasva kesällä liian voimakkaasti. 20..30cm/vuosi kasvua taitaa tulla, jos hyvin kasvaa.


omena07
omena07
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 1, Käynnit: 0

Olen istuttamassa marja-aroniaa pihaani. Nyt olisinkin kysynyt mikä olisi hyvä istutusväli jos ei ole tarkoitus tehdä mitään peittävää aitaa? Kuinka nopeasti taimet kasvavat metrin korkuiseksi?


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku