Istutuksia rinteeseen ja sen päälle


Kirjoittaja
Viesti
Höytyvä
Höytyvä
Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)Multasormi (137 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 344, Käynnit: 615

Minusta Sandin ohjeet kuulostiva mielettömän hyvältä, ja ajattelin soveltaa niitä omaan rinteeseeni myös. Huono homma tässä on se, että meidän rinne on aika paljon korkeampi ja leveämpi  ja enempi itä-pohjoispuolella, joten aurinko sinne ei kovin paljon paista, mitä nyt puiden lomasta.  Maaperä on myös multavampaa. Rinteen yläpäässä on valtavat vanhat ja ihanat kuusamapensaat, mutta niiden juuret eivät riitä sitomaan pintamultaa joka valuu alaspäin. Näiden pensaiden vuoksi pengerryskään ei varmaan onnistu?


Liikenisikö teiltä hyviä vinkkejä tähänkin pulmaan? Sipulikukkia en sinne taida laittaa kun ne näkyy suurimmaksi vain naapuriin jollen mene itse pihan laidalle komposti-asiaa toimittamaan:-) Menisikö nuo unikot? Lemmikin siemeniä sinne jo viskoinkin kun niitä piisaa ja ihania ovat:-)


Tulikohan tämä viesti nyt sikäli oikeaan paikkaan, että vaikka kyse on rinteestä, niin ihan oleskelupihan puolelle tuo rinne ei taida antaa, mutta siistiksi tahtoisin sen kuitenkin ja eroon rikkaruohoista (mutta ne sitovat multaa ja tilalle pitää saada jotain ennen kun kitkee)Vantaa, vyöhyke II

Pihlamaaria
Pihlamaaria
Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)Uusi jäsen (3 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 3, Käynnit: 0

Siirrän tämän kysymykseni tänne... oli nimittäin väärässä paikassa  


Kovin on samannäköinen rinne myös minulla kuin ap:llä mutta matalampi. Sain edelliseen ketjuun muutaman vastauksen mutta keskustelua voidaan vielä jatkaa......


Eli tässä ap kirjoitus:


Ajattelinpa kysäistä teidän viisaampien mielipidettä… Eli uudehkon omakotitalon piha alkaa olla valmis, mutta vielä olisi noin 15m leveän ja noin metrin korkean jyrkähkön rinteen kaunistaminen. Rinne on itä-eteläsuuntaan eli aika aurinkoinen ja kuiva. Olen siis ajatellut laittaa siihen kaksi keijuangervo- ryhmää sekä niiden väleihin sammalleimua, hopeahärkkiä ja maksaruohoja.


Kysymys siis kuuluu, että kuinka em. kasvit elävät rinnatusten? Leviääkö esimerkiksi sammalleimu maksaruohojen päälle? Tai leviääkö angervo pikkuhiljaa matalampien kasvien päälle? Onko muita ideoita, kiviryhmää olen myös ajatellut mutta tuo kivien saaminen on aikas hankalaa, ostamaan niitä en ala joten olen siitä ajatuksesta luopunut. Kiitos mahdollisista kommenteista! 


Kaisaliisa
Kaisaliisa
Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 3,0K

Istutin samantyyppiseen rinteeseen viime syksynä 120 paljasjuurista angervon aitatainta.


Nyt olen kattamassa rinnettä kuorikkeella.


Projektikuvia on tulossa kunhan taimet vihertyvät.


Raakki
Raakki
Multasormi (143 reputation)Multasormi (143 reputation)Multasormi (143 reputation)Multasormi (143 reputation)Multasormi (143 reputation)Multasormi (143 reputation)Multasormi (143 reputation)Multasormi (143 reputation)Multasormi (143 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 6,2K, Käynnit: 26

(Siirsin tämän palstan Oleskelupiha -kansion alle, jotta se näkyy myös Viestipuussa.)


Pienipolku
Pienipolku
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 161, Käynnit: 0

Mäkitervakko, päivänkakkarat ja jotkut kellokukat voisivat olla hyvännäköisiä tuossa rinteessä. Kaikkia niitä löytää luonnosta teitten varsilta ja viihtyvät hyvin hiekkapitoisessa maassa.


rusokki
rusokki
Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,6K, Käynnit: 544

Vuorimäntyä (esim. muutama 3 kpl:n ryhmä), rinneangervoa, vuorenkilpeä, sammalleimua, maksaruohoja, koivuangervoa,  hopeahärkkiä


Sand
Sand
Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,6K, Käynnit: 0

On varmaan vähäsen hankala noin jyrkkää rinnettä kasvittaa, mutta pidä nyt aluksi huolta, ettei tuo voikukka valtaa koko maata


Muutaman metrin välein voisit istuttaa tuohon rinteen alaosaan luonnonpihlajia ja muulle maa-alalle kurjenpolvia, kaikkia mitä saat käsiisi. Täytä kaikki tyhjät kohdat esimerkiksi esikoilla ja piilottele syksyllä myös kukkasipuleita niin, että perennat ne kesällä peittävät. Kylvä nyt heti, ennen kuin vielä varmasti tiedät, mitä tulet istuttamaan, lemmikkejä ja unikoita tuohon maahan, äläkä välitä sitten istuttaessasi muistella, mihin siemeniä viskelit. Kyllä ne sieltä jostain aina nousevat ja saat nopeasti kauniin rinteen.


Jos maa-aines on hiekka- ja sorapitoista, voisit yrittää siihen sekoitella jotain multavaa lisäksi, mutta varovasti, että maa-aines ei lähde vierimään.


Meriva
Meriva
Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 427, Käynnit: 230

Jos olisi minun rinne niin siinä kasvaisia matalia havuja, sammalleimua, maksaruohoja, rikkoja, mehitähtiä, ketoneilikkaa.  Kevääksi pikkusipuleita: krookkuksia, kevättähteä jne...


Tekevällesattuu
Tekevällesattuu
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 1, Käynnit: 0

Kaipaisin neuvoja mitä istuttaisin tähän etelärinteeseen talon edustalla. Kuvassa rinne vielä viimeistelemättä ja multa on laittamatta. Ajatuksena on ollut jotakin maata hyvin peittävää ja helppohoitoista. Rinne noin pari metriä korkea ja 10m pitkä.


Rinteen yläreunalla, siis ylätasanteen ulkoreuna,  olisi tarkoitus laittaa jotakin pensaikkoa joka muodostaisi näennäisen aidan, korkeus max metri.


Aloittelija ottaa kiitollisena vastaan vinkkejä!


 

TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku