perennakerrokset


Kirjoittaja
Viesti
Maaonni
Maaonni
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 218, Käynnit: 3

Fanitar, se tummalehtinen apila on varmaankin tarhakäenkaali, Oxalis corniculata. Täällä on Oxalis-ryhmälle ketjukin.


Temskukka
Temskukka
Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,9K, Käynnit: 0

Se on se pihakäenkaali, oxalis fontana. Siitä on oma otsikkonsa täällä p-netissä.


Fanitar
Fanitar
Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)Aloittelija (59 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 59, Käynnit: 0

Olen huomannut että tavis nimeltä Tarha-Alpi näyttää tosi kivalta yhdessä semmoisen tummalehtisen apilan kanssa joka tekee pientä keltaista kukkaa. Olen selannut kasvikirjojani mutta en löydä tummalehteä sieltä, ei se kuitenkaan siis mikään tavallinen apila ole. Aion laittaa heitä kohtapuoleen yhteen kukkimaan ja laitan joskus kuvan sitten.


Imikkä
Imikkä
Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 778, Käynnit: 39

Minä en paljon värisuunnitelusta piittaa. Jos katsoo luontoa, eikö keltaista, sinistä, punaista ja valkoista kukkiva niitty ole kaunis?


Tai no, keltaista vältän hiukan, ainakin ihan seinää vasten, koska rakennukset ovat keltaisia eikä se siitä oikein erotu. Ja jos oranssi ja vaaleanpunainen kukkivat rinnakkain, se on karmea väriyhdistelmä..


Tulihan sitä tehtyä mokakin: tein liian matalat penkit savimaalleni ja nyt niitä pitää korottaa. Ja en osannut aina ottaa huomioon kulmaa, josta penkkiä katsellaan. Keskelle pihaa on ihan turha istuttaa mitään matalaa, jos katselet sitä keittiön ikkunasta tai huvimajalta.


Löysin penkkiä tehdessä tontilta yhden kituvan vuohenjuuren, lehdistö oli halkaisijaltaan ehkä teelautasen kokoinen. Istutin sen taakse esikontaimia ja tarhakylmänkukan. Vuohenjuuripa innostui ja kasvoi kunnon puskaksi ja esikot ja kylmänkukka jäi ihan varjoon. Ja muutenkin taimet ovat alkaneet  "matkustaa" sopivammille paikoille, kun on huomannut milloin jokin kukkii ja mikä näyttäisi kivalta yhdessä. Ekana vuonna oli vaan valtava kiire haalia tyhjälle jalkapallokentälleni edes jotakin kukkivaa.


 


Sand
Sand
Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,6K, Käynnit: 0

Minä taas näköjään ihastun monissa kasveissa ensin lehtiin ja istuttelen lehtimuotojen perusteella perennamaitani, kunnes kukinnan takia siirtelen epäsopivia sointuja toisistaan kauemmaksinaurua


Kaipaan isossa perennapenkissä pyöreyttä, pehmeyttä, terävyyttä, korkeutta ja mataluutta! Siis kaikkea tätä yhdellä kertaa. Hankalinta on, kun sattuu lähes samanlaiset lehdet omaavat leviävän sorttiset perennat liian lähekkäin. Silloin menee sekaisin sekä kasvustot että puutarhuri.


Annabella
Annabella
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 425, Käynnit: 0

Minulla on kaikki perennapenkit laitettu kerroksittain siten, että  kukinta on taukoamaton varhaiskeväästä myöhäiseen syksyyn.  


arporaattori
arporaattori
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 208, Käynnit: 0
Viime aikoina on suosittu perennojen istutusta siten että ei ole vain yhtä perennnaa vaan eri aiikoina kukkivia samassa paikassa.Tässä on ,monenlaista, edessä korotetulla osalla jossa multaa on vähän kalliokasveja , taaempana mukulaleinikkiä, kelta-ja valkovuokkoa. Niiden kuihduttua kukkivat korkeammat perennat, joita on mm. nauhukset, jaloangervot, leimukukat ym.Scilla, sinililja on levinnyt ympäri tonttia, tulppaaninsipuleita pitää istuttaa joka vuosi, sen sijaan narsissit rehoittavat vuodestaa toiseen.TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku