Ötökkä kompostissa


Kirjoittaja
Viesti
Oulunseudulta
Oulunseudulta
Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,0K, Käynnit: 122

Nyt löytyi tietoa. Toukkia tulee hajun houkuttaman, syy: liian vähän seosainetta tai huonosti peitetty eläinperäinen jäte. Ratkaisu:


- huuhdo kompostin sisäreunat ja kannen sisäpuoli kuumalla vedellä, tiivistä kansi


- lisää seosainetta


- käännä toukkainen kohta kompostin sisälle (sisin osa kompostista on kuumin osa)


- jos ei auta käytä pyretriinipitoista ruiskuttetta tai kärpäsbakteeriainetta (?)


Löysin myös sen äsken miettimäni ötökän nimen: sarvikuonokas, tosin se on paksu. Vaaraton öttiäinen.


hillasuo
hillasuo
Aloittelija (58 reputation)Aloittelija (58 reputation)Aloittelija (58 reputation)Aloittelija (58 reputation)Aloittelija (58 reputation)Aloittelija (58 reputation)Aloittelija (58 reputation)Aloittelija (58 reputation)Aloittelija (58 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,0K, Käynnit: 119

Hiihaa minä arvasin ettei Rissa malta pysyä pois.... kukkanenniin


Oulunseudulta
Oulunseudulta
Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,0K, Käynnit: 122

Saisitko, SyysSahrami, napattua niistä kuvaa? Kuka muistaa mikä se hevosenlannassa elävä öttö oli, tosin se taisi olla paksu?


Kyllähän kompostissa aina joskus elämää on, mutta yleensä ne tuhoutuu kun lämpöä tulee tarpeeksi


Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: [0]
Viestiä: 0, Käynnit: 0
Onpas kiinnostava probleema. Kärpästoukka on jo yli sentin pitkänä aika pullukka. Vikkelä kylläkin.
Paulastiina
Paulastiina
Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)Uusi jäsen (13 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,8K, Käynnit: 0

Väri, koko ja liikkuvuus viitaisi kyllä kärpäsentoukkiin...


SyysSahrami
SyysSahrami
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 48, Käynnit: 0

Huom kompostigurut, auttakaa! Kompostoriini on tullut uusi ötökkä jota siellä ei aikaisemmin ole ollut. Luulen että kyseessä on jokin hevosenlannasta tullut juttu, koska olen kompostoinut yli kymmenen vuotta enkä koskaan ennen ole törmännyt moiseen ilmiöön. Nyt sain muutaman säkin hepan lantaa ja olen sekoittanut sitä talouskompostiini. Ensiksikin huomionarvoista on se, että komposti on todella kuuma. Se harvoin höyryää kesällä, mutta kun avaan luukun, se aivan hohkaa kuumuuttaan. Siis kärpäsentoukista ei ole kysymys. Mutta kun sekoitan kompostimassaa, se on ihan täynnä pieniä n. 1-1,5cm valkoisia matoja jotka luikertavat kiireesti takaisin kompostin sisään. Ja kun sanon täynnä, se todellakin ihan kuhisee niitä matoja!!! YÄKS!!


Saan paljon hyvää ravinnerikasta maanparannusainetta kompostistani ja olen oppinut pitämään kaikista noista yököistä luikeroista kompostissa, mutta nuo madot kammottavat minua ja yököttävät todellakin!! Mitä matoja ne ovat? Ja ovatko ne edelleenkin vaarattomia ja ihan ok, vai pitäisikö lakata käyttämästä hevosenlantaa kompostorissa?


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku