Maanpeittokasvit vuohenputken kadottajana


Kirjoittaja
Viesti
Kesänlapsi
Kesänlapsi
Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)Kunniapuutarhuri (7,6K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,7K, Käynnit: 10,0K

Yhdessä penkissäni on vuohenputki ongelma. Istutin sitten penkin päähän kirjovuohenputkea, niin huomasinpa vain, että ei kasva yhden ainoaa normi vuohenputkea siinä neliön alueella missä kirjoa on. Hah. "Jos et voi poistaa sitä tai peittää sitä, niin korosta." Toimii. Koiranputki on toinen riesa, mutta joskus sekin voi olla nätti. kuva
Pohjois-Pohjanmaa, Ylikiiminki V-vyöhyke
miraemmi
miraemmi
Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 8,0K, Käynnit: 15,0K
Minä istun puskan viereen ja otan pari ämpäriä ja voikukkaraudan ja alan kaivamaan neliö kerrallaan ..vuohenputket ja voikukat juurineen pois.

Hidasta ..kyllä ja sattuuko ..kyllä :-) Puska kerrallaan eteenpäin.
Melissa
Melissa
Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 277, Käynnit: 413

Minulla vuohenputki ja karhunkierto ovat vallanneet puolet tontista (n. 1000 m^2). En tosiaan suosittele sitä karhunkiertoa minnekään. Alkukesästä rehottaa vuohenputki ja se ehtii kukkiakin ennen kuin karhunkierto peittää sen alleen mattomaisena kasvustona. Karhunkierto tarraa omenapuun riippuviin oksiin, tukahduttaa pensaat jne. Ainoastaan kotkansiivet ja jossain määrin kielo pärjäävät tuon pöheikön keskellä. Suikeroalpi, maahumala, pikkutalvio ja taponlehti (juu, joku on aikoinaan keräillyt meidän pihalle kaikkea villisti leviävääWink sinnittelevät, mutta jäävät auttamatta jalkoihin kesän edetessä.mollis
mollis
Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 305, Käynnit: 0

Joo...vaihtelu virkistää... Mutta en niputtaisi maahumalaa ja suikeroalpia ihan samaan sakkiin. Niillä on kuitenkin juuristo paljon matalammalla ja ne on paljon helpompi kitkeä kuin vuohenputki ja karhunköynnös. Kyllähän nämä (maahumala ja suikeroalpi) vuohenputken kanssa pärjäävät, kasvavat sen aluskavina... mutta eivät todellakaan tukahduta! Meilläkin muuten oli entinen asukas istuttanut kukkapenkkiin karhunköynnöstä ärtynyt . Sen kanssa jo pärjää, mutta ne vuohenputket..viha


minttumeirami
minttumeirami
Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 487, Käynnit: 0
Vuohenputki nousee jopa ihan mistä vaan Smile

Luin tuon Hipin ensimmäisen viestin ja tuli vain mieleeni, että suikeroalpi ja maahumala ovat myös kasveja, joista helposti tulee samanlainen riesa, kuin vuohenputki itsessään on. Maahumala varsinkin ehtii kasvaa ihan joka paikkaan muutamassa vuodessa. Ja se elämänlanka, karhunkierto vaimikäsenyton, on myös varsinainen riesa, joka tukahduttaa tehokkaasti kaiken ja valloittaa itselleen kaiken liikenevän tilan. Entinen asukas oli sellaisen istuttanut kukkapenkkiin. Muita rikkaruohoja siellä ei juuri kasvanutkaan...

Voimmeko tästä tehdä lyhyen johtopäätöksen: paras tapa päästä vuohenputkesta eroon, on istuttaa tilalle vieläkin aggressivisempi rikkaruoho. Onhan se ainakin vaihtelua nyhtää maasta jotain muuta lajia välillä...
merkurius
merkurius
Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,6K, Käynnit: 498
Vuohenputki nousee jopa tiheästä malvapehkosta.
sokerikaneli
sokerikaneli
Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 26, Käynnit: 0
Pikkutalvio on minulla ollut melko tehokas. Mutta tämä siis tilanteessa, jossa pikkutalvio oli jo laajalla aluella ja rehevänä. Vuohenputki oli kuitenkin päässyt jostain välistä nousemaan ja ehtinyt kasvaa siinä useamman vuoden. Nyt keväisin nousee edelleen vuohenputkia, mutta ei tarvitse kuin pari kertaa kitkeä kesässä. Mutta en usko että talviokaan vuohenputkea niin hyvin pystyy vastustamaan, että vuohenputki pehkon keskelle istutettuna pysyisi valtaamaan alaa. Eikös vuohenputki eritä juuristaan jotain maahan mikä tyrehdyttää muiden kasvien kasvua? Näin olen jostain lukenut.
Kaisaliisa
Kaisaliisa
Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 3,0K

Jos tulee kuiva jakso lähipäivinä, voisi vielä tehota. Olisi sitten valmiina kevääksi.


Inki
Inki
Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 0

Rounduppi pullon mukaan paras tulos tosiaan saavutetaan hyvän kasvun vaiheessa.  Minä kyllä luulisin, että kuihtumisvaihe olisi myös hyvä, koska silloinhan kasvi vetää ravinteet lehdistä juuristoon eli juuri sinne minne roundupin kuuluisikin mennä...  Toisaalta syksyllä sataa, tuulee ja on kylmiä öitä, jotka kaikki ovat huonoja kavereita glyfosaatille.


pipu
pipu
Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 0

Paras tulos tulee varmaankin silloin kun kasvit ovat ihan vihreitä ja voimissaan. Jos kasvi on kuolemaisillaan, uskoakseni lehtivaikutteinen myrkky ei tuo toivottua tulosta. Kolmisen viikkoa taitaa kasvin lakastuminen kestää. Nuo aineet ovat kalliita ja toivottavaa olisi, että maahan ei jäisi niistä jäämiäkään. Kevät tai kesä olisi varmaan parempi ajankohta.


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku