Puun pintakäsittelystä


Kirjoittaja
Viesti
hömppis
hömppis
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 602, Käynnit: 0
Minppu, mitä materiaalia terassisi on? Itse suunnittelin sitä uutta Anti-Slip/laiturille/jne tarkoitettua käsittelyä, mutta kysyin Tikkurilalta eikä sitä suositeltu (missään nimessä) lehtikuuselle.
Minppu
Minppu
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 107, Käynnit: 12
En nyt tiedä tuleeko tämä ihan oikeaan osioon. Pintakäsittelyä siis tämäkin. Olisiko kenelläkään neuvoa antaa ongelmaan, kun terassilaudoitus muuttuu sadekelillä melkoiseksi saippuaksi? Monesti meinannut liukastua tuosta syystä (jotenkin sen aina unohtaa). Onko ainoa keino hiominen ja jonkinasteinen öljyäminen vai mitä kannattaisi tehdä?
valtsu
valtsu
Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 14,0K, Käynnit: 42,0K

Terassin vihreä muuttui kevyesti hiomalla, sävytetävällä puuöljyllä ja pienellä vaivalla ihan kelvolliseksi. Enää ei tikkua kynsiin uppoa, enkä anna terassin siihen malliin enää korventuakaan hoidotta! Myyjällä oli sekä välineet, että aineet, menetelmät ja oikeat sävyt heti esiteltävänä. Tämmöisiltä näyttävät ja aikaa ja voimia säästivät olennaisesti!  Tuolla riviväliharalla saa mahdollisesti seinävieristä tms yltiöpäisesti kasvavat rikaruohot napattua pois. Hiomapaperin liittäminen pitkään varteen oli minulle ihan uusi keino säästää aikaa, voimaa ja hermoja.  


valtsu
valtsu
Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 14,0K, Käynnit: 42,0K

Kestopuutikku kynnen alla ja vihainenpahasti! terassin kunnostus ja käsittely puuöljyllä jäi sateiden vuoksi tekemättä, öljykin on ostettu. Nyt katselen mustaa tikkua kynnen läpi ja mietin mitä seuraavaksi pitäisi tehdätäh?  meneekö liukas tikku syvempään ja nopeammin???


- pitäisikö hioa kevyesti puupinta, ettei tikkuja tulisi lisää???puhetta hiomapöly on sitten haitallista, hengityssuojain ainakin ja vaikka imurillako talteen ja roskiin???surullinen vai ongelmajätteeseen??


uskallanko käyttää hiomakonetta vaiko kontaten ja hiomapaperillakuu  hohhoijaa


#&#¤ZZargh  tekisi mieli purkaa koko rotkaje, ostaa ketjua ja lähteä luonnonsuojelikaksi istumaan puuhun kytkettynä.         kovasti kipeäkin on "sormiakvaario"  


kivifani
kivifani
Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 89, Käynnit: 0

Me öljysimme katteettoman terassin puuöljyllä sävytettynä värillä karhu.Alla on vanha kyllästetty puu joista osa laudoista uusittu n vuoden vanhoilla laudoilla. Kaikki hiottiin kevyesti ja kun työ vain venyi niin sitä ei lopetettu ( kun juhlat tulossa) vaan jatkettiin yöhön. Valmista saatiin yöllä kello 02;20 ja sitte mentiin nukkumaan. Ei tavinnut lapsia varoitella eikä muitakaan märästä terassin pinnasta, koska se oli jo aamulla herätessämme ( klo 10,30) kuivunut. Tämä tapahtui jo siihen aikaan keväästä ettei hyttysiä vielä ollut. Jatkosakin teen terassin öljyämisen yö aikaan ei ehtinyt kuivua raidalliseksi. eikä hioamisen vuoksi näy eroa uudella ja vanhalla laudalla, värikin kun oli tumman ruskea.

Nyt pitäisi lähteä noita kiviä kantamaan että saatais jatkettu laatoittamista.


Tuike
Tuike
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 2, Käynnit: 0

Roslsgin mahonki on tervan, tärpätin ja pellavaöljyn sekoitus. Meillä oli edellisessä talossa kattamattoman terassin höylätty lauta (ei kyllästetty) käsitelty kahteen kertaan ko. maalilla. Käsittely tehtiin vuonna 1998 ja kerran on uusittu muistaakseni 2005, eli kokemuksesta voisin sanoa, että mikä sopii veneen alle, sopii myös terassiin ;-) .  Kuivuu toki hitaammin kuin alkydiöljyt, mutta eipä tarvi joka vuosi uusia.


nanikka
nanikka
Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,3K, Käynnit: 0

OP, puuöjyn ja maalikäsittelyn ero on lähinnä siinä, että puuöljykäsittelyn joutuu uusimaan useammin, jotta jälki pysyisi nättinä. Toisaalta se on tosi paljon helpompi uusia, koska vanhaa pintaa ei tarvitse rapsutella pois, aurinko ja kuluminen ei aiheuta hilseilyä.


Ja kaikki puuöljyt taas on koostumukseltaan jotakuinkin samanlaisia. Ei ne mitään enää kuivuttuaan tahraa tai ole tahmeita. Herraisä, eihän niitä voisi käyttää missään jos tahraisi tai olisi tahmeita!


Keittomaalit värjää: ne ei sovellu laisinkaan semmoisiin pintoihin, jotka on ihon tai vaatteiden kanssa tekemisissä. Terva kuivuu tosi hitaasti ja haisee kauan. Miten sanoisin: terva ja vesi kuuluu veneen alle.silmän isku


sasar
sasar
Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)Uusi jäsen (12 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 28, Käynnit: 1,7K

Puuöljy käy keinuun, ja mihin tahansa muuhunkin "käyttöpaikkaan". Käsitellänhän sillä puutarhakalusteetkin...istuimista lähtien. Sen (valtin) koostumus ei ole laisinkaan sellainen, kuin millaiseksi yleensä öljy mielletään, pikemminkin kuin värjättyä vettä puun pintaan sivelisi. Imeytyy täysin, ja on käyttökelpoinen kuivuttuaan n. 5 tuntia tai vähän enemmän. Olen kyllä ite tosi tyytyväinen siihen aineeseen, ja sen varmaan jo huomaa näistä mun palopuheistakinpuhetta.


 


törnrosa
törnrosa
Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,4K, Käynnit: 0

Olen kuullut myös sellaisesta aineesta kuin Roslagin mahonki, joka on muistaakseni tervan, tärpätin ja olisiko ollut puuöljyn sekoitus. Sitä on saatavana useaa väriä. Pinnasta tulee kosteutta kestävä ja sitä voi käyttää vaikkapa laitureissakin. Pinta ei jää tahmeaksi, kuten tervassa. On kuulemma hyvä aine. En ole vielä itse ehtinyt kokeilemaan.


OP
OP
Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 14, Käynnit: 0

Mitenkäs sitten, jos tuolla käsittelee puhdasta puupintaa. Sain tänään lapsille keinun valmiiksi, ja tarkoitus olisi käsitellä puupintaiset keinulaudat ruskean sävyiseksi. Sotkiikohan tuo puuöljy vaatteet, vai olisiko valtti color parempi siihen?


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...
Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku