pystyssä pysyvä puupino


Kirjoittaja
Viesti
anttipa
anttipa
Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 717, Käynnit: 1

Kai Variksenmarja tuolle pinolle jonkinlaisen katon värkkää. Muuten on vaarassa, että keskellä tuota ympyrää olevat halot alkavat lahota. Pinoissa pitää  olla hyvä tuuletus, jotta puut kuivaisivat.


Variksenmarja
Variksenmarja
Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)Viherpeukalo (288 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 288, Käynnit: 0

Tehtiin ennen juhannusta samalla ajatuksella pinoa mökille, neliömuotoon vain. Kulmiin halot ristiin, muuten vaan suoraan latoen ja keskelle heitellen.


summerwhisper
summerwhisper
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 541, Käynnit: 0

Eräs mieheni äidin (anoppini, toisin ihana sellaisen) ystävätär tuli sitten käymään Kanadasa Suomessa ja katseli mieheni äidin halkopinoja (jotka oli muuten siihen aikaan ihan käsin halotut, nyt on koneitakin) ja tuumasi, että ihana romanttisia nuo halkopinot! Voisin sanoa "leikkimielellä" samaa noista pinoista. Ihanan romanttisia nuo halkopinot! silmän isku


Pirkkis
Pirkkis
Multasormi (187 reputation)Multasormi (187 reputation)Multasormi (187 reputation)Multasormi (187 reputation)Multasormi (187 reputation)Multasormi (187 reputation)Multasormi (187 reputation)Multasormi (187 reputation)Multasormi (187 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,4K, Käynnit: 8

Ihana toi kuva, se on pakko näyttää isännälle, meillä on vain pitkiä rivejä metsässä.


Temskukka
Temskukka
Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)Uusi jäsen (33 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,9K, Käynnit: 0

Halkopinoista tosiaan saisi jos jonkinmoista tilataideteosta. Jos kehtaisin, menisin ottamaan yhden tämänkyläisen vanhanpojan halkopinoista kuvan. Ne ovat pitkiä ja suoria. Niin ryhdikkäitä ja pinkeitä että hiljaa naukuvat.


Sand
Sand
Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)Uusi jäsen (42 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,6K, Käynnit: 0

Ja kauniit kuvatkin olet ottanut halkopinostasi Pienet ja pyöreät, todella hankalasti pinottavat pötkyläpuut voi myös heitellä normaalia korkeampaan "kompostikehikkoon".


kivifani
kivifani
Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)Aloittelija (89 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 89, Käynnit: 0

Täällä tai suomela lehdessä oli ohjeet miten saada puupino pysymään pystyssä  ja minä aloitin sellaisen kokeilun juhannuksena mökillä. Eli puut pinotaan ympyrän muotoon jolloin ei jää yhtään reunaa johon pitäisi etsiä sopivaa tukea. Alimmaiseksi kannattaa laittaa jokunen puuklapi poikittain että pinon pinta olisi koko ajan hiukan kalteva sisäänpäin. Sitten kun reunat ovat tarpeeksi korkealla voi kaikki pienet ja epämuodostuneet halot heittää sinne keskelle kuivumaan.


Pohjaksi ajattelin ensin laittaa puualustoja mutta sitten huomasin että ne keikkuivat puolelta toiselle epätasaisella alustalla.Tein pinon ensimmäisen varvin renkaan muotoon suoraan metsä pohjalle. Kun se oli valmis keräsin ,lapset auttoivat noin 5-10 cm paksuisen käpy (mänty) maton pohjan alimmaiseksi kerrokseksi ikäänkuin vedeneristeeksi.Olipa sitten kiva pilkkoa puita jotta sain materiaalia pinoani varten. Tältä se sitten näytti.Eikä ainakaan vielä tässä vaiheessa kertaakaan kaatunut!!


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku