Terassin (ja leikkimökin) pohja


Kirjoittaja
Viesti
törnrosa
törnrosa
Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,4K, Käynnit: 0

Nuo terassit ja leikkimökit ovat sen verran keveitä rakenteita, että ei niihin mitään kamalan järeitä pohjia tarvitse tehdä:


Leikkimökille, jos oikein haluat tehdä hyvän pohjan laita vaan se suodatin kangas pohjalle ja sitten 5-10cm:n lämpöeriste(styrox) ja sitten soraa n.30cm päälle. Sora kannattaa täryyttää, jotta tulee tarpeeksi tiukkaa. Tuo lämpöeriste varmistaa, ettei routa pääse liikuttelemaan rakennusta. Tuo sorapatja kannattaa olla ainakin sen 30cm isompi kuin mökin pohja. Olen kyllä nähnyt leikkimökkejä rakennetun muutaman leca-harkonkin päälle ilman mitään eristeitä, mutta tästä en mene takuuseen miten sitten talven jälkeen. 


Terassille kannattaa laittaa hieman soraa pohjalle ja sitten valaa betonista anturat(20cmkorkeus ja 50 x 50).Sitten sopivan korkuiset pilarit joko valaen tai leca-harkoista muuraten. Pilarin jalat upotetaan valuuseen oikeisiin korkoihin tai sitten valetaan muurattuun Leca-pilariin. Anturoiden ympärykset kannattaa lämpöeristää styroxilla(5-10cm), jotta ne eivät lähde liikkeelle roudan sulettua. Katso mallia meidän terassista otsikolla: Terassin rakentaminen. Siitä ensimmäisestä kuvasta voi tarkasti katsomalla nähdä mitä oikein tässä selostin.


kjan
kjan
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 2, Käynnit: 0

Terassi tarttis tehdä ja leikkimökki taas kasata uuteen pihaan vaan ensin pitäisi tietysti pohjatyöt tehdä jossa taidot loppuu. Kyseessä on (mänty)metsätontti ja mitään tuhtinpaa alustaa ei löydy ainakaan 80 cm kaivamisen jälkeen (talo on tietojeni mukaan paalutettu) niin miten lähteä liikeelle tuon asian kanssa? Voiko laittaa kankaan maakerroksenpäälle ja sitten soraa siihen jota yrittää tampata jämäkäksi? Kiitokset vastaajille ehdotuksista!


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...
Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku