Pienenpieniä mustia ötököitä


Kirjoittaja
Viesti
Romjasa
Romjasa
Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)Puutarha-guru (6,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,1K, Käynnit: 22,0K
-Pekka- - 14.4.2018
Löysin sitruunapuustani pienenpieniä mustia ötököitä. Näyttävät juuri sellaisilta multahippusilta mutta alkavat liikkua kun karistaa lehdeltä paperille. Koetin ottaa niistä kuvaa mutta ei se oikein onnistu ilman macro-objektiivia kun näyttävät vain mustilta pisteiltä. Jotain punkkeja nämä varmaan ovat. Pitäisikö olla huolissaan? Voiko kasvia vielä pelastaa? Sitruuna on lähtenyt taas talven jäljiltä kasvamaan hyvin joten säälittäisi heittää se nyt pois.
Sama ensiapu kuin kaikkiin muihinkin öttiäisiin. Etsi astia, johon koko puska sopii purkkeineen päivineen. Tee sinne noin 3% mäntysuopaliuos ja laita koko komeus umpsukkeluksiin. Anna lillua ihan kunnolla ja huuhtele enimmät mullat pois lehdiltä. Jos on liian suuri, niin sitten suihkuteltava samalla liemellä, vaikka useamman kerran peräkkäin. Mulla on pasuuna edelleen pesuhuoneessa. Illalla meinasin uudemman kerran sen pestä.


Sarg   Vyöhyke V

-Pekka-
-Pekka-
Multasormi (119 reputation)Multasormi (119 reputation)Multasormi (119 reputation)Multasormi (119 reputation)Multasormi (119 reputation)Multasormi (119 reputation)Multasormi (119 reputation)Multasormi (119 reputation)Multasormi (119 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 124, Käynnit: 403
Löysin sitruunapuustani pienenpieniä mustia ötököitä. Näyttävät juuri sellaisilta multahippusilta mutta alkavat liikkua kun karistaa lehdeltä paperille. Koetin ottaa niistä kuvaa mutta ei se oikein onnistu ilman macro-objektiivia kun näyttävät vain mustilta pisteiltä. Jotain punkkeja nämä varmaan ovat.

Pitäisikö olla huolissaan? Voiko kasvia vielä pelastaa? Sitruuna on lähtenyt taas talven jäljiltä kasvamaan hyvin joten säälittäisi heittää se nyt pois.

Kuopio / III

annesurfs
annesurfs
Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,8K, Käynnit: 113
Niin Provadoa ei voi laittaa mihinkään syötäviin yrtteihin, huonekasveihin kyllä!Eli jos ensin hävittäisit öttiäiset Provadolla hounekasveista, yrtit roskiin, sorry, ja sitten öttiäisten häivyttyä kokeilisit uudelleen yrttejä! :O)
MarjaBee
MarjaBee
Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,1K, Käynnit: 0

kuulostaa ripsiäisiltä Vilma100.


annesurfs
annesurfs
Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)Aloittelija (75 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,8K, Käynnit: 113
Provado saattaisi auttaa, oletko kokeillut??
Vilma100
Vilma100
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 1, Käynnit: 0
Meilläkin on ongelmana pienet mustat oliot. Ensin ilmestyy pienia mustia pisteitä lehtien pinnalle ja lehtivihreä alkaa kadota samantien. Isona ötökät ovat pitkulaisia ja hyppivät todella pitkiä hyppyjä! Yksi iso Jukkapalmu on jo menetetty ja seuraavana listalla taitaa olla rakas orkideani. Yrttien viljelystä ei tule yhtään mitään kun ötökät tuhoavat kaiken ennen kuin ehtii saamaan minkäänlaista satoa. Yritin mäntysuopapesua mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta. Eikö kukaan osaa sanoa mikä tämä ärsyttävä tuholainen on ja miten siitä pääsisi eroon? Nimim. täytyykö luopua kaikista kasveista ja aloittaa alusta?
Tiny75
Tiny75
Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)Uusi jäsen (17 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 111, Käynnit: 59

Minä en vieläkään tiedä mitä ne ötökät oli, mutta kun käytin rönsyliljani kunnolla suihkussa, otin pois KAIKKI huonon näköiset lehdet (juu, lopputulos oli aika säälittävän näköinen jonkin aikaa), vaihdoin ruukun pintamullan ja lopuksi suihkuttelin kerran Provadolla, niin lopputuloksena oli, että kukka on elossa ja kasvaa kovasti yhä edelleen. Ötökät lähti! naurua


intopii
intopii
Viherpeukalo (260 reputation)Viherpeukalo (260 reputation)Viherpeukalo (260 reputation)Viherpeukalo (260 reputation)Viherpeukalo (260 reputation)Viherpeukalo (260 reputation)Viherpeukalo (260 reputation)Viherpeukalo (260 reputation)Viherpeukalo (260 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,4K, Käynnit: 0

Voi itkun pillahdus! Sokea reetta löysi tänään vahingossa jyvän, eikä pitänyt näkemästään, vaikka bongasikin niin pienen asian, ettei olisi uskonut, nuppineulan terävää päätä pienemmän mustan hippusen kiinanruusun lehdeltä. Ja kohta toisen toiselta lehdeltä... jne jne. Johan arvaatte loput.


No, toisaalta se oli hyväkin uutinen, nyt nimittäin osasin lähteä hakemaan selitystä niille toisaalla esittelemilleni vaaleille laikuille kiinarini lehdillä. Enkä pitänyt siitäkään löydöstä. PUNKKEJA, perskuta! Yhtään en niitä enää ihmettele, sen verran kuiva ilma meillä huushollissa on, ja kiinari on lähellä peruslämmönlähdettämme eli varaavaa takkaa. Löytö aiheutti vain jonnii verran elämäntuskaa, kun se iso rotaska piti samantien raahata pesuhuoneeseen saamaan kunnon suihkukäsittelyä. Raahaaminen ei ole mikään iisi juttu, kasvilla kun on sitä kokoa. Paikallaan en halunnut alkaa sumuttaa, siinä kun on kaksi kangasverhoiltua sohvaa kasvin molemmin puolin.


Siellä se nyt kuitenkin nököttää, surkean ja lannistuneen näköisenä, oksat taipuneina alaspäin suurten lehtien päällä kellottavien vesipisaroiden painosta. Provado-puikkojakin tökin hädissäni multaan, vaikkei punkit kai sillä lähde. Torjuin siis varalta muuta... silmän isku


Toivottavasti tuo yksi suihkussakäynti auttaa, ettei tarvitse alkaa eessuntaas raijaamaan raukkaparkaa. Mutta mäntysuovat ja tolut otan kyllä aseiksi, jos pelkkä huuperinputkesta tuleva Päijänteen kirkas ei auta.


Punkkeja. Että ottaa kupoliin! Mun kiinanruusussa!! ärtynyt


Tuilu
Tuilu
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 461, Käynnit: 0

Tietoa ötököiden nimestä ei ole täälläkään mutta työhuoneeni kasvit ovat saastuneet ko ötiäisistä kesälomani aikana ja menetyksiä on tullut yhden ison rönsyliljan, nukkumatin, kultaköynnös "Marble Queen" ja lehtikaktuksen verran. Edellä mainittuja kasveja ei pelastanut mikään.


Mäntysuopaliuos ja Provadot on kovassa käytössä niiden kasvien osalta jotka haluan säilyttää hinnalla millä hyvänsä. Tartunta on kaikki kasvit kattava. Ongelma on nyt siinä, että pitäisi täällä talvettaa osa kerrostalon pihan kasveista enkä halua tuoda niitä tänne saastumaan.


Taistelkaa siis pieniä mustia, tai muun värisiäkin, ötiäisiä vastaan älkääkä pitäkö liian pitkiä lomia.


 


nanikka
nanikka
Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,3K, Käynnit: 0

En tiedä minäkään mitä ovat, mutta sen tiedän, että niitä tulee kun ilma on liian kuivaa ja/tai multa liian ravinneköyhää. Jos viitsisi suihkutella kasveja vedellä muullonkin kun vaan öttiäistenkarkottelun aikaan ja antaa aina silloin tällöin vähän lannoitetta,niin sitten noita öttiäisiä ei edes tule. nimim. pari-kolme kertaa vuodessa myrkkypuikoilla mustia pieniä öttiäisiä karkottava.


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku