Joulun"asetelmakuusien" talvetus sisällä


Kirjoittaja
Viesti
Puunainen
Puunainen
Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)Uusi jäsen (14 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,1K, Käynnit: 0

Meillä on kukkapenkin takana istumassa kuusi noita pikkusypressejä, joista kolme ei ole enää kovin pikkuisia, päälle metrin mittaisia. Kun kukaan ei kertonut meille, etteivät ne kestäisi talvea, ne on istutettu keväällä maahan ja siellä ne ovat talvehtineetkin. Piceaabies
Piceaabies
Uusi jäsen (23 reputation)Uusi jäsen (23 reputation)Uusi jäsen (23 reputation)Uusi jäsen (23 reputation)Uusi jäsen (23 reputation)Uusi jäsen (23 reputation)Uusi jäsen (23 reputation)Uusi jäsen (23 reputation)Uusi jäsen (23 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 16, Käynnit: 1,3K
Mulla on jo monen vuoden ajan kasvanut sinertävä joulusypressi kesät ruukussa ulkona ja talvet viilehkössä eteisessä aika pimeässä paikassa. Oli alkujaan noin 20 cm korkuinen ja nyt jo toista metriä. Ruukku on on 35 cm halkaisijaltaan ja 40 cm korkea. Kastelen harvoin, kun muistan ja suihkuttelen joskus talvella hiukan. Ulkona on siihen asti kun pakkanen alkaa lähennellä 10 astetta, keväällä laitan ulos huhtikuussa ensin hieman varjoisaan paikkaa ja lopulta pidän valoisassa. Voi aina hyvin, eikä ole koskaan kuivattanut neulasiaan. On ihana ulkona ruukuissa ympärivuoden kasvavien tuijien kaverina.
PikkuPioni
PikkuPioni
Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)Mestaripuutarhuri (1,2K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,2K, Käynnit: 2,8K
Yritän saada ostamaani pikkuista sypressiä kestämään mahdollisimman kauan. Kokeilen saada siitä kestokasvin itselleni. Kuinka usein sitä pitää kastella nyt näin talvella? Pitääkö sitä sumuttaa? Joulun se viettää aika lämpimässä asunnossa ruokapöydällä, mutta joulun jälkeen laitan sen viileälle ikkunalle. Nyt se kasvaa hyasintin kanssa samassa purkissa...ja tökkäsin neilikkaomenan asetelmaan myös.
Kassikäpp
Kassikäpp
Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)Uusi jäsen (34 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 213
Kouvolan Prismasta tarttui tänään pari pientä sypressiä 1 e/ kpl.
PirjoA
PirjoA
Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 5,7K
Nyt taas on ulkoilemassa kuusiaidan vieressä.
Raili-45
Raili-45
Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)Uusi jäsen (44 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 0

Tuolta voisit saada hoito vinkkieja .Ninnun puutarhanhoitovinkitsilmän isku


PirjoA
PirjoA
Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 5,7K
Minulla on joskus vuosia sitten jouluksi ostettu sypressi, sellainen pieni aikoinaan kukka-asetelmassa, ollut edelleen voimissaan . Kasvanut kohta metrin korkuiseksi. Kesät on ulkona varjossa, jouluna joulupuuna, sisällä kastelen paljon, olohuoneessa se on lattialla ikkunan edessä, mutta ei saa kuin hajavaloa. Ainakin tähän vuoteen asti on näin säilynyt.
uniko?
uniko?
Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 7, Käynnit: 0

Hankin jo toisen kerran jouluksi sypressin - jonka tarkasta lajikkeesta en osaa sanoa - ihan k-raudasta. Edellisenä jouluna sypressi kesti 3 kk ja sitten alkoi ruskistumaan ja kuoli pois. Tätä nykyistä sypressiä olen kastellut n. puolentoista viikon välein ja suihkutellut sumupullolla tämän tästä. Olen kuullut, että sen voisi laittaa talvehtimaan vaikka lasikuistille, onko kukaan tehnyt näin menestyksekkäästi? Minulla olisi kylmä lasikuisti etelä-länsisuunnassa... Pitäisikö se heivata sinne nyt jo? Miten juurien jäätyminen? Pitäisikö salaojitettu ruukku jotenkin erityisesti suojata jollain? Entä kesä - kuistini on todella kuuma kesällä, joten ehkä ulos? Varjoon? Minne? Jos jollain olisi vinkkejä tai kokemuksia hengissä selvinneestä sypressistä, kuulisin mielelläni!


cerasus
cerasus
Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 26, Käynnit: 0
Ois ihan mielenkiinnosta hauska tietää, miten tälle jutulle kävi? Saitko kuusen pysymään hengissä kevääseen saakka? Meillä oli samanmoinen minijoulukuusena toissa jouluna ja se ei ainakaan selvinnyt yrityksistä huolimatta, vaikka pukkasi jopa jossain vaiheessa tuota uutta kasvustoakin. Koitettiin suihkutella ja kastella hyvin, mutta silti ruskettui ja kuivi lopulta kokonaan pois. Tällaisessa kaukolämpö-kerrostaloasunnossa kun ei oikein mitään viileämpää paikkaakaan ole tarjolla, niin aika epätodennäköistähän se selviytyminen olisi ollutkin. Kyseessä oli myöskin just tällainen jo edellä mainittu kukkakaupan joulukasvi, jonka pienehkö (todennäköisesti leikelty) juuripaakku oli tungettu vähäiseen multaan ja pikkuiseen muoviruukkuun.
Tanu
Tanu
Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 906, Käynnit: 28
Kurkkasin juuria, näyttivät ihan hyviltä, ja purkki oli sen verran kookas, että sekaan sopi jopa multaakin... Smile Ihan maalaisjärjellä ajatellen viileä ja valoisa paikka olisi luultavasti paras, ihan niin kuin muuhunkin talvetukseen, mutta kun sellaista ei tästä huushollista löydy.


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku