Nopeakasvuinen (pikku)puu


Kirjoittaja
Viesti
Kreeta-Eulaalia
Kreeta-Eulaalia
Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)Puutarhatohtori  (2,1K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,0K, Käynnit: 5,5K

Lapset kasvavat paljon nopeammmin, kuin yksikään puu. Hanki kiipeilyteline, ja istuta kasveista pensasmaja tai köynnöksistä tunneli, jos tarvitset leikkipaikkaa seuraavan kymmenen vuoden sisällä.  Terijoensalavan voi hyvin istuttaa, jos kerran tilaa on. Se ei ainakaan kuole, vaikka siinä sitten kiipeiltäisiinkin liian aikaisin. Jos voit jostain siirtää isokokoisen nuoren puun, niin sitten voisi hyvinkin olla mahdollista saada kiipelypuu nyt syntyneille lapsille. Meillä on suht isot tammet siirretty pusikosta kaivinkoneella vuonna 2001 ja kyllä ne nyt kestävät vaikka suuremmankin aikuisen kiivetä. Meidän 13- ja 11-vuotiaat niissä nykyään kiipeilevät silloin tällöin, vaikka meillä on parempiakin kiipelypuita.
Satakunta, vyöhyke II
viivia
viivia
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 1, Käynnit: 8
Haluaisin istuttaa tontin laidalle nopeasti kasvavan puun lapsille kiipeilypuuksi. Itselle tulee vain terijoensalava mieleen vaikka siitä varoitellaan paljon. Tilaa puulle olisi paljon ja istutus kaukana talosta ja naapureistakin. Olisiko muita vaihtoehtoja ehdottaa? Pitäisi haarautua paljon oksia ja olla nopeakasvuinen.
Ruut
Ruut
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 112, Käynnit: 1
Jep, kuollut on, edelleen ainut vihreä rungossa on kiipeilevä alppikärhö (3 vuotta sitten jo istutettu), juurella kasvaa sekalaisia perennoja. Meidän tontti on luonnostaan sen verran lujasti "linnoitettu" peruskalliota paljon, eikä missään ole kokaan 7 vuoden asumisen aikana myyrä tai mitään jänistä kummempia tuhoja näkynyt. Saman kohtalon Pilvikirsikan kanssa koki saman kokoinen, vanhempi (edellisten asukkaiden istuuma) täys varjossa oleva omena puu, jonka tosin uhkasin jo viime vuonna raivata pois maisemista Smilesen kohdalla luonto teki ratkaisunsa
ramses
ramses
Viherpeukalo (221 reputation)Viherpeukalo (221 reputation)Viherpeukalo (221 reputation)Viherpeukalo (221 reputation)Viherpeukalo (221 reputation)Viherpeukalo (221 reputation)Viherpeukalo (221 reputation)Viherpeukalo (221 reputation)Viherpeukalo (221 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,1K, Käynnit: 1,1K
On kyllä melkosen huonoa tuuria että pilvikirsikka,yksi kestävimmistä komeasti kukkivista pioneeripuista kuoli tuollalailla, vaikka talvikin ollut mitä ollut...ja vielä hyvin läpäisevällä maalla! eihän teillä siellä myyriä ole paljoa ollut talvella? Vesimyyrä se voi tappaa halutessaan isonkin puun ihan pystyyn...kurja tuuri Sad Kun kaivatte ylös niin katsohan mitä juuristolle kuuluu, näkyykö tuhoja.
Ruut
Ruut
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 112, Käynnit: 1
Pilvikirsikka meille istutettiin pihapuuksi 2008, kasvoi hyvin, kukki luhuenaikaa ja kaunis kaikin puolin. Kasvoi hyvin (suojaisa paikka vyöhyke 1a-b) kotimainen taimi, ehti tulla noin 4 metriä korkeaksi. Tänä keväänä kohtasi totaalinen ylläri, puussa ei minkäänlaisia elonmerkkejä, ei silmun silmua. Asiantuntijalta kysyin mikä voisi olla syynä, tuomio oli, että merkillinen talvi oli palelluttanut silmut ja puu on nyt mennyttä kamaa. Maapohja hiekka/moreeni ja puutarhamultaa. Pihalle viime keväänä istutettu purppura koristeomena puu kasvaa ja kukkii runsaasti juuri parhaillaan. Seuraavaksi ehkä hevoskastanja tai joku muu. mutten toista 50e:n hintaista puun tainta samaa lajia enää lähde kokeilemaan. Haaveilin kyllä ruusuorapihlajasta, mutta minua varoitettiin, että siihen iskee kirvat herkästi, joten en taida haluta ellaista keskelle pihaa, johon puu tulisi!
kappalainenL-häme
kappalainenL-häme
Aloittelija (86 reputation)Aloittelija (86 reputation)Aloittelija (86 reputation)Aloittelija (86 reputation)Aloittelija (86 reputation)Aloittelija (86 reputation)Aloittelija (86 reputation)Aloittelija (86 reputation)Aloittelija (86 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 72, Käynnit: 251
TUomien ja salvien ongelmana ovat aina ne juuret. MEnevät sadecesiputkiin, viemäriin, salaojiin ja pitää olla iso tontti, eikä naapurinkaan rakennus saa olla lähellä. IStuttaessa kannattaa jo keskustella naapurinkin kanssa.

Itse haluaisin kuollakseni terijoen salavan pihalleni. Omaan taloon matkaa 10 metriä ja naapuritaloon 7 metriä. Ei onnistune.

Onkohan mitään samankaltaista puuta, jossa eivät juuret eivät olisi niin paha ongelma?
Emo
Emo
Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 8,6K, Käynnit: 13,0K
Mietin, että koristeomenapuu 'Marjatta' vois olla kiva, mutta taitaa kasvaa liian isoksi.Toinen vaihtoehto ruusuorapihlaja. Voiskohan sen kasvattaa ja leikata puumaiseksi? Ainakin jollakin sivulla sen sanottiin sietävän hyvin leikkausta, käyvän jopa bonsai-kokeiluun. Taitaa olla vähän talvenarka, mutta meidän piha on kyllä suojainen, eikä talvimärkyyttä. Kestäneekö kuivuutta? Onko kenelläkään kokemusta?
Miikos
Miikos
Viherpeukalo (230 reputation)Viherpeukalo (230 reputation)Viherpeukalo (230 reputation)Viherpeukalo (230 reputation)Viherpeukalo (230 reputation)Viherpeukalo (230 reputation)Viherpeukalo (230 reputation)Viherpeukalo (230 reputation)Viherpeukalo (230 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 6,2K, Käynnit: 456
Koristeomenapuu? Taitaa kasvaa aika isoksi.
Emo
Emo
Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)Puutarhuri (835 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 8,6K, Käynnit: 13,0K
Suositelkaas! Tahtoisin takapihalle japaninruusukvittenin seuraksi pienikokoisen (2-3m) kauniisti miel. punaisena kukkivan puun, joka pärjää hiekkamaassa. Kaunis syysvärikin olisi kiva. Aurinkoa riittää koko päivän.Kirsikka ja luumu siellä jo on, tosin ne ovat vain ikivanhojen puiden sivuversotaimia, mutta ainakin kirsikka ihan hyvän makuinen.Ajattelin sinne myös pensaiksi tarhakotakuusamaa ja punavihmaa.
Hippi
Hippi
Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 197, Käynnit: 0
Ainiin... mietin kyllä, laittaisko valkosipulia kasvamaan omenan ympärille, kerta myyrät sitä inhoaa, mutta hitsi kun en enää löytänyt talvivalkkaria kaupasta
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku