Nopeakasvuinen (pikku)puu


Kirjoittaja
Viesti
Oulunseudulta
Oulunseudulta
Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,0K, Käynnit: 122
Hippi, kaunis talo teillä! Ja pihaympyrä on hieno, niitä vaan harvemmin nykyisin näkee kun tontit on niin pieniä. Mikähän tuon ympyrän halkaisija on?

Riippahernepensas jää pieneksi, onkohan liian pieni tuolle ympyrälle? Omenapuu tai koristeomenapuu tuli itsellänikin ensimmäiseksi mieleen. Tai rautatienomenapuu? Omenapuun alle voisi sitten laittaa ympyrään jotain perennoja, esimerkiksi päivänliljoja. Ja alle paljon sipulikasveja esim. krookuksia/idänsinililjona ja narsisseja, niin olisi jo keväästä saakka kukassa.

Itselläni on pihalla koristeomenapuu jonka alla on idänsinililjaa ja kahdenlaista keltapäivänliljaa (=toinen sortti kukkii aikaisemmin ja toinen myöhemmin). Tuon istutuksen halkaisija on alle 2 metriä.
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 20,0K, Käynnit: 75,0K
Hippi, löydät nyt viestisi täältä Smile

Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

Hippi
Hippi
Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 197, Käynnit: 0

Siperianhernepensaat kaadettiin huonon kunnon vuoksi. Lisää sipis keskustelussa: http://puutarha.net/index.asp?s=/scripts/kirjautuminen/jasentili.asp


Nyt pitäisi keksiä jotain tilalle. Ensi viikolla tulee kaivuri ja tasoittaa pihaa kokonaisuudessaan, poistaa sipiksien juuret ja minä poistan niiden reunalla olleen kukkapenkin sekä pensaan. Ensin mietimme, että poistaisimme koko pihaympyrän, se on ollut paikoillaan siksi, että vuosisadan alussa tuolla paikalla oli kaivo ja sipikset suojasivat sitä. Nyt sille ei enää olisi varsinaista tarvetta. Päädyimme kuitenkin siihen, että pieni pihaympyrä siihen pitää jättää ja tilalle puu. Sipikset varjostivat kuistia todella paljon.


Kysymys kuuluukin: Mikä puu? Saisi olla 2,5-6 m pitkä, ei kamalan haaroittuva, mieluusti alle kymmenessä vuodessa suht kivaksi kasvava, ja kiva jos kukkisi. Mietin jo jotain koristeomenaa... (kaivo on täytetty hiekalla, joten voisi luulla omenan viihtyvän), tai riippapihlajaa, kenties riippahernepensasta.... Idiksiä otetaan vastaan....


Ainiin, ja ei siis saisi olla kamalan leveä, jottei osu taloon ja jotta pääsee autolla ongelmitta ohi.
Annabella
Annabella
Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)Uusi jäsen (1 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 425, Käynnit: 0

Minulla (1b) mantelipuu on kasvanut nopeasti ja tehnyt kaksi poikastakin juurelleen. Mietin vain, miten leikkaisin sitä, etten menettäisi kukintaa. Mantelipuu taitaa kyllä kasvaa aika isoksi.


kultapiisku
kultapiisku
Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)Uusi jäsen (29 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 29, Käynnit: 0
Jos paikka suojaisa, ja aurinkonen, rusokirsikka on hyvä valinta. Nopea kasvuinen, kaunis kukinta, upea syysväri. Mutta kolmosvyöhykkeellä taimen pitäsi olla kotimainen...
Sipuli
Sipuli
Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 95, Käynnit: 0

Auttaiskohan oksien typistäminen siihen, että tulisi tuuheutta. Pienen pätkän leikkaaminen latvasta varmaan edistäisi haarottumista.


merlin
merlin
Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)Aloittelija (52 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 3

Minulla sirotuomipihlajat jäävät harvoiksi, sellaisiksi harottaviksi. Muuten hyvät ominaisuudet, aikainen kaunis kukinta ja upea syysväri.


bluedreams
bluedreams
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,7K, Käynnit: 3
nopea kasvuinen on ainakin minulla ollut IV vyohykkeellä... ja marja ovat pysyneet hyvin syksyisin... suosittelen!!
Sipuli
Sipuli
Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 95, Käynnit: 0

Millaisia kokemuksia teillä on sirotuomipihlajasta? Kasvaako nopeasti ja millaista maata vaatii? Pysyvätkö marjat puussa pitkälle syksyyn?


 


 


rooset
rooset
Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)Uusi jäsen (15 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,6K, Käynnit: 51

Isotuomipihlaja on aika nopeakasvuinen ja kestävä,tekee kylläkin juurivesoja, voi poistaa jos haluaa? Kasvaa n.3-5m. Nuo kaikki edellä mainitut ovat kauniita puita.


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku