Miten "perustan" kivikkotarhan?


Kirjoittaja
Viesti
minnas
minnas
Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)Puutarhatohtori (2,8K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 4,9K

Kasvaako juolavehnä maisemointikankaan läpi vai kannattaisiko ostaa juuriestekangasta? Jos joku viitsii vastata pian niin olisin todella kiitollinen. Tänään olisi aikomus asetella kivet paikoilleen.Tallukka
Tallukka
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 334, Käynnit: 0
Kiitos PirjoA ja raya vastauksista. Kohta, johon kivikkoa suunnittelen, on kesäsin nokkosten ja jonkin rikkakasvin peitossa, taitaa siinä aina kasvaa läheisen syreeninkin lapsia... Paikka on meidän ja naapuriasunnon rajalla, välissä on naapurin rakentama puuaidan pätkä ja sitten tuota edellä mainittua syreeniä. En tiedä, mitä syreeniä se on, ei se ainakaan meidän tässä asuessa (10 v.) ole kertaakaan kukkinut. Paikka on aamupäivän varjossa, iltapäivästä iltaan siihen paistaa ainakin osittain arska.
raya
raya
Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)Ylipuutarhuri (34,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,4K, Käynnit: 73,0K
Juu, ja sinne nurmikon päälle mahtuu vanhat lakanat, pyyhkeet, ns."risut ja männynkävyt", pahvilootat.
Meillä sai meinaan paikallinen kalakauppias nauruhepulin (jostain syystä) kun huomas pihalla suorastaan pedatun pedin, ja kun asiaa hänelle selitin , ihmetteli vaan että no on homma vaihtaa sitt lakanat.

-jos mieles tyhjenöö, elä unneuta katkasta iäntä-
Siikajoki (V)

PirjoA
PirjoA
Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 5,7K
Tallukka, ei sitä nurmea tarvitse ottaa pois ja kääntää nurin, siihen vaan nurmikon päälle kunnolla sanomalehtiä, myös aikakausilehdet olen laittanut, kyllä nekin vuosien saatossa maatuvat. Onhan maisemointi tms kangas helppo laittaa ja ajaa saman asian kuin nuo sanomalehdet. Ei kai ole väliä kuinka päin laitat ,ensin mullat vai kivet, miltä itsestä tuntuu, itse olen vuosien mittaan tehnyt kummikin päin. Multana olen käyttänyt ihan vaan puutarhamultaa.
Tallukka
Tallukka
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 334, Käynnit: 0
Meillä on pienen pieni rivarin pihapläntti, jolle olen nyt suunnitellut yhtä ja toista. Viimeisin kuningasideani on jonkinlainen kivikkopenkki, kun pihaan on kertynyt keskikokoisia kivenmurikoita melko kasa. Hyötykäyttöön siis. SmileMitenkäs se pohjustus nyt siis tehdään? Nurmi pois ja nurinpäin ja niiden päälle sanomalehteä/suodatinkangasta/maisemointikangasta/mitä? Sittenkö kivet? Ja multaa? Vai hiekkaa? Vai hiekkaista multaa tai multaista hiekkaa?Auttakee minnuu! Smile
koti77
koti77
Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 27, Käynnit: 0
Meillä on aseteltu rinteeseen luonnonkivet portaiksi ja haaveena olisi lisätä portaiden molemmin puolin sekä kiviaskelmien väliin pieniä perunankokoisia kiviä betoniin painettuna. Rautakaupasta kyselimme vähän neuvoja ja saimme matkaan s30 sementtilaastia, mutta myös epäilyksen, ettei homma välttämättä onnistu vaan betoni murtuu. Mitä mieltä täällä ollaan? Voiko homma onnistua ja olisiko hyviä vinkkejä työn toteutukseen? Portaiden ympäristön maa-aines on tarkoitus vaihtaa kivituhkaan routimisen välttämiseksi.
Kreeta-Eulaalia
Kreeta-Eulaalia
Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)Puutarhatohtori (2,1K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,0K, Käynnit: 5,5K
Pitipä tänne nyt tulla raportoimaan, että mitä olen navettasillalleni laittanut, kuvaa en laita vieläkään pienistä piperryksistä, mutta josko loppukesästä olisi katsottavaa. Jos ei näistä nyt joku rupea viihtymään, niin johan on. Sillan päällä oli ihan kelpo maata, juolavehnätkin olivat ihan löyhässä ja helppo perata pois, alempana oli sen verran hankalaa kivikkoa, että käytin sanomalehtiä, toivottavasti tehoavat nokkosiin.
Alas laitoin niityn ja hoidetun alueen rajalle kotkansiipeä, kulleroa, lehtoakileijaa, lemmikkiä ja päivänkakkaraa. Näiden viereen sillan varjoon tuli sarviorvokkeja. Kuivemmilla paikoilla sillan päällä reunassa on nyt vähän siksakkina ylhäältä alas iisoppia, ajuruohoa, ahomansikkaa, kivikkosuopayrttiä, neilikoita, joku karpaattienkellokin tuli joukkoon, mirrinminttu, siperianunikoita, suikeroalpia ja poimulehti, joka on sitten jo mesiangervon vieressä. Kaikki kasvit löytyivät omalta pihalta tai kylvöistäni. Kiitokset vielä kaikille vinkkejä antaneille!

Satakunta, vyöhyke II
malvankukka
malvankukka
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,6K, Käynnit: 0
Ei kestä kiitellä : ) kantapään kautta saatua oppia, kun on itse onnistunut pilaamaan kasvejaan jollain tavalla, osaa varoittaa toisia tekemästä samoja erheitä. Sinisointu, varmaan se puolet multaa on hyvä resepti. Kasvualustan syvyydellä on merkitystä eri kasveille myös, rotevammille paksummalti ja pienemmille riittää ohuempikin.
NinaL
NinaL
Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)Multasormi (128 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 128, Käynnit: 0
Olet varmasti oikeassa, Malvankukka, kiitos avusta!
Sinisointu
Sinisointu
Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)Kotipuutarhuri (464 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,5K, Käynnit: 1,0K
Kiitos Malvankukka, menen siis sekoittamaan karkeampaakin tavaraa joukkoon. Muurahaisten käytäviä tuolla paikalla onkin, asennushiekassa betonikivien alla ovat viihtyneet. 

Multaa on tähänastisessa seoksessani noin puolet. Onkohan se ok multapitoisuus?
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku