Hapan pihamulta, parannuskeinot


Kirjoittaja
Viesti
Titamiini
Titamiini
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 746, Käynnit: 100
Kyllä sinä talvirakentaja pärjäät hyvin kalkitsemalla nyt ihan reilusti, sitten lisäilet palanutta lantaa, kompostia ja muuta eloperäistä. Happamuuden saa hyvin nousemaan kalkitsemalla ja ravinteetkin vapautuvat ph:n noustessa. Tehokkainta olisi muokata kunnon peruskalkitus kasvukerrokseen, mutta kyllä se sadevesissäkin valuu syvemmälle niissä kohdin mitä ei pääse muokkaamaan. Joka istutusalueeseen ja kuoppaan lisäät kalkkia perusmaahan möyhentäen.Sitten vain vuosittain annat ylläpitokalkituksen, kuten jokaisessa puutarhassa yleensä tehdäänkin.Onnea uuteen pihaan vain!
Talvirakentaja-06
Talvirakentaja-06
Uusi jäsen (41 reputation)Uusi jäsen (41 reputation)Uusi jäsen (41 reputation)Uusi jäsen (41 reputation)Uusi jäsen (41 reputation)Uusi jäsen (41 reputation)Uusi jäsen (41 reputation)Uusi jäsen (41 reputation)Uusi jäsen (41 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 41, Käynnit: 0

Talomme on vanhalla "maatilalla" (edelliset asukkaat ovat joskus asuneet omavaraistaloudessa)ja pihamulta on tuota peltomultaa. Pellot on olleet kesannolla n. 15 vuotta. Mittautin mullan PH:n ja se oli todella hapanta eli kalkkia kalkkia...


Jututin tällä perällä asuneita ja sanoivat ettei täällä oikein koskaan ole mikään kasvanut, paitsi havupuut ja viinimarjat


Päivällä nurmikkoa leikatessani jäin miettimään että onkohan mitään toiveita että mullan laatu paranisi ajan kuluessa? Jos uskollisesti jätän ruohosilpun maahan, kärrään kompostia pensaille, lannotan ja kalkitsen, voisiko multa olla joskus hyvää vai onko kohtalonani joka vuosi kärrätä kalkkia kymmeniä kiloja?


Naapurin maanviljelijä sanoi joka vuosi kylvävän valtavat määrät kalkkia heinäpeltoon ja sitten heinä kasvaa hyvin.


Maassa on tosi paljon kastematoja, joka lapion pistolla olen varmasti onnistunut ainakin yhden madon silpomaan, eli ne kyllä sekoittaisi multaan paremmat ainekset.


Paikon maa on hiekkapitoista ja taas paikoin savista.


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku