Yrtti/kasvimaa


Kirjoittaja
Viesti
Piikkis
Piikkis
Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 786, Käynnit: 18,0K
Onpas kaunis tuo variegata!


Porvoo, vyöhyke 2

hoyabella
hoyabella
Ylipuutarhuri (32,0K reputation)Ylipuutarhuri (32,0K reputation)Ylipuutarhuri (32,0K reputation)Ylipuutarhuri (32,0K reputation)Ylipuutarhuri (32,0K reputation)Ylipuutarhuri (32,0K reputation)Ylipuutarhuri (32,0K reputation)Ylipuutarhuri (32,0K reputation)Ylipuutarhuri (32,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,9K, Käynnit: 45,0K
Yrtit oli 50% tänään puutarhalla. Ostin muutaman.Pohjanmaa IV vyöhyke
maallemuuttanut
maallemuuttanut
Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 30, Käynnit: 0
Taallapas olikin paljon tietoa ja vastauksia kysymyksiini, kiitos kaikille SmileNo juuri tanaan kavin ottamassa ne kukkavartta tekevat sipulit pois, kun ajattelin itsekin etta kantsii syoda ne pois. Ei niita ole kuin nelja, ja hyva tietaa etta istutussyvyydesta johtuu. Osaanpa olla ensi vuonna entista tarkempi...Myos ruohosipulit leikkelin ja pakastin silppuna, ja huomasin itseasiassa etta ne kuivuneet varret oli niita, joista oli nyppaisty kukka paasta pois. Ehka ensi kerralla se kukkavarsi kannattaakin leikata alhaalta asti vaan samantien poikki (tuntuu kylla tyolaalta ajatukselta...)?Nyt kesalla ei meinaa kaikelta hommalta ehtia lukea mitaan (edes tata nettia) mutta odotan jo ENSI kesaa, jolloin aion olla tuhat kertaa viisaampi - hih! Kova talvi opiskelua edessa siis (ja tyhmia kysymyksia).
Araminta
Araminta
Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,2K, Käynnit: 158
Yksi ihan hyvä käyttö on sipulinkukillekin. Meillä on aina syksyllä ruokapöydän kukkavaasissa viritelmä sipulin- ja tillinkukista, valkosipulin ituvarsista, parsan marjaisista oksista ym. kasvimaalta löytyneistä jämistä. Ihan kivan näköisiä niistäkin tulee. 
tagetes
tagetes
Multasormi (162 reputation)Multasormi (162 reputation)Multasormi (162 reputation)Multasormi (162 reputation)Multasormi (162 reputation)Multasormi (162 reputation)Multasormi (162 reputation)Multasormi (162 reputation)Multasormi (162 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,0K, Käynnit: 145
Lisäyksenä vielä sipulin kukkimiseen: Jos istukassipuli on jossain vaiheessaan saanut (tarpeeksi) kylmää, se kukkii aivan varmasti. Ihan niinkuin sipulikukatkin. Ihan niinkuin Araminta totesi, kukkivat sipulit heti ruuaksi, ne eivät säily (voimat menee sen kukan kasvatteluun).Eikös tomaattia lannoitella siihen asti, että viimeiset hedelmät kerätään just ennen syksyn pakkasia pois, minä ainakin teen niin.
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)Ylipuutarhuri (46,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 20,0K, Käynnit: 75,0K
maallemuuttanut, ihan hyvä oli viestisi ja tässä ketjussa ihan hyvässä paikassakin nyt. Sanoit ettet ole löytänyt täsmätietoa palstan eri ketjuista, ja totta on että joskus se on aikaavievää touhua eikä aina etsittävää tietoa ole edes löydettävissä. Sellaisissa tapauksissa voit laittaa aiheesta olevaan ketjuun oman viestin kysymyksineen. Vastaus tulee sitten sinne lajikohtaiseen ketjuun josta se on jatkossa muiden hyödynnettävissä ns. täsmätietona Smile

Jos haluaa yhdellä viestillä kattaa monia eri asioita niin tällainen yleisketju kuin tämä on asialle hyvä.

Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

Araminta
Araminta
Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,2K, Käynnit: 158
Nauriit kävi mullakin mielessä, nauriin ja retiisin ongelmana on mulla tosin ollut se, että tarttevat aika paljon vettä ja mieluiten ei paahdetta kasvaakseen meheviksi ja miedoiksi ja sen vuoksi keskikesä ei ehkä ole paras istutusaika. Kannattaa kuitenkin kokeilla, jos ylimääräistä maata on, eihän sitä tiedä millaiset on säät, kun rehut on itäneet. Mitäs muut tekee, jotteivat nää juurekset mene kitkeriksi?

Mangoldi on tosi helppo ja nami vihannes, varsinkin jos tykkäät vihannesruoista. En enää kylve lainkaan pinaattia, kun olen kyllästynyt nyppimiseen ja sekin tarttisi runsaasti kosteutta. Keväällä käy nokkonen pinaatista, kesällä ja syksyllä mangoldinlehdet.  

Herneille ja pavuille olen antanut joskus tuhkaa, osaavat itse koota typpeä ja säilövät sitä maahankin. Varret kannattaa syksyllä koota kompostiin.

Sipuli pyrkii tekemään kukkavartta, jos se on liian syvällä, tykkää kasvaa lähes mullan pinnassa. En tiedä voiko sille nyt tehdä muuta kuin taittaa kukkavarret nurin ja syödä nää sipulit ensimmäisinä, eivät tahdo säilyä.

Ja hyvin ymmärrän maallemuuttaneen ongelman, tietomäärä on aika hämmentävä. Kannattaa todella hankkia joku kunnon perusteos viljelystä tai ainakin hakea lainastosta. Jollei kesällä ehdi lukemaan, voi talven iltoina perehtyä aiheeseen ja ensi kesänä on jo viisaampi. Tai sitten voi koluta nettiä ja tallettaa hyvät vinkit ja linkit omaan koneeseen, jos lukee mieluummin kuvaruutua kuin kirjaa. 
 
valtsu
valtsu
Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 15,0K, Käynnit: 42,0K
Maallemuuttaneen kysymyksiin: raparperi ei heti innostu tekemään lehtiä, ensin juuria, kannattaa kastella jos on kuivaa. Kellastuneen ruohosipulin voit leikata 5 cm pituiseksi, jakamisen jälkeen se haihduttaa versoista nesteet taivaalle, kun juuris on ronkittu (olisi jo heti jakaessa voinut leikata), ruohosipuli kasvaa ja kestää kyllä siirrot ja jakamiset  Kukintoja tekevät normisipulit kannattaa stöödä ensimmäisenä ja jo kesällä, tahtovat jäädä pieniksi ja puiseviksi tulla.

Hernettä ja papua tuskin tarvitsee lannoittaa, ne keräävät ilmasta typpeä juurinystyröillään ja siksi käytetään maata vahvistavina luonnonmukaisessa viljelyssä (no mulla kasvaa härkäpapua myösvalkoisessa puutarhassa kukkapenkeissä -paitsi että joku syö heitä pupu/myyrä?)

Salaattia, tilliä (ja nauriita) ehtii kylvää vielä  ja saada satoa -juhannuksena neuvottiin kylvämään nauriit tuhkaan, eihän jussista ole kuin viikko vasta

  


Marlene
Marlene
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,1K, Käynnit: 0
Vois myös kokeilla erilaisia yrttejä, viinisuolaheinää tms. ostat vaan kaupasta hevi-osastolta valmiin rehun ja istutat omalle kasvimaallesi Smile
maallemuuttanut
maallemuuttanut
Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 30, Käynnit: 0
Nuu, olen toki koittanut tietoa ensin hakea mutta kokenut vaikeaksi loytaa tasmatietoa palstan eri ketjuista. Siksi laitoin kysymykset. Noh, pitanee hankkia joku jarkalemainen puutarhan perusteos josta lukea ja opiskella.Oulunseudulta, juu retiisin voisi tietty laittaa. Mangoldi olisi hyva kanssa, ihastuin siihen taannoisen 'Puutarhan lumoissa'-ohjelman inspiroimana. Jos loydan siemenia niin kokeillaanpa.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku