Valkohäntäpeura


Kirjoittaja
Viesti
mai-lee
mai-lee
Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,3K, Käynnit: 32,0K

kaikki lohduttavat listaukset varmasti paikallaan, kun elukat oikein tuhoavat puutarhaa, mutta parasta muistaa myös mitä citykaneista sanottiin. - ts suojaukset kuntoon...keskitien kulkija
hki Ib/vantaa IIIrsa
Irsa
Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,1K, Käynnit: 34,0K
"Tässä istutusehdotus kasveista, jotka peurat jättävät rauhaan!"

Tämä tuli tuossa vanhaa puutarhalehteä selatessa vastaan,joten ajattelin teitä, joita peurat kiusaavat! Artikkeli on laaja mutta mä laitan nyt pelkät kasvit tähän:

Ukonlaukka

Punavirma

Sinipallo-ohdake

Syyspäivänlilja

Elefanttiheinä

Mirrinminttu

Kiinanpioni

Loistosalvia

Reunuspäivänkakkara
nanikka
nanikka
Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)Uusi jäsen (19 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,3K, Käynnit: 0
Syssy, ei ole olemassa mitään mikä karkoittaisin. Jos jotakin arvokkaampaa haluat istuttaa ja sen peuroilta suojata, niin aitaa se arvokas. Ei niiden suojien tarvitse siinä olla kuin talvella.hoyabella, mm. tässä Urjalan nurkalla niitä on riesaksi asti. Tällä seudulla ajetaan eniten peurakolareita koko Suomessa.
eltsu
eltsu
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,0K, Käynnit: 3
Syssy, pyydä kampaajaasi/parturiasi säästämään leikattuja hiuksia. Laita niitä pusseihin pihasi ja kasvimaasi reunoille, ihmisen haju voi karkoittaa peuroja.
valtsu
valtsu
Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 14,0K, Käynnit: 42,0K

Hirvien ja peurojen karkottamiseen oli rautakaupassa koivutislettä n 22€ pullo. Jostain käsittämättömästä akuutista syystä johtuen myyrämuuri koivutisle oli loppunut, joka paikasta missä kiertelein (auto huollossa teollisuualueella). Kävisiköhän tuo peurakarkoite myös myyrille? Ostin kuitenkin uudenmallisen myyräloukun samaan huintaan kuin hajustin olisi ollut - ja myyrä OSASI peittää myös tämän uuden loukun mullalla, miten lie harjoitellut? Hirvensarviöljy apteekkitavara on pahanhajuinen tökötti joka toiminee kuten halvat hajusaippuatkin hirvien/peurojen karkoitukseen. Aika kuluu kokeillennaurua  


Syssy
Syssy
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 2, Käynnit: 0
Koiraa ei taideta ainakaan vielä hankkia, vaikka se varmaan toimisikin. Pitää varmaan kokeilla jotain voimakkaita hajuja. Taidan aloittaa kukkalaatikoiden hajustamisella.

Kiitos. Smile
Ketkukettu
Ketkukettu
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 459, Käynnit: 0
Koira vois olla helpoin vaihtoehto, jos ei aitoja halua...Jotkut on kokeilleen hajusteita - voimakkaat hajusaippuat tms. saattais toimiakin??
Syssy
Syssy
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 2, Käynnit: 0
Meillä on myös ongelmaa peurojen kanssa. Ostimme juuri talon ja seudulla on peuroista vaivaa ihan riittämiin. Emme uskalla istuttaa mitään arvokkaampaa pihaan, ennen kuin olemme saaneet aidan tms. mikä pitää peurat poissa. Peurat ovat kovin tuttavallisia - kävelevät öisin kukkapenkeissä katkoen pionit ja nyt syksyn tullen käyvät napsimassa kuusenhavuja kanervaistutuksistani terassin kukkalaatikoista. Kaipaan siis hyviä/kokeilemisen arvoisia ideoita, millä peurat pysyvät poissa.Naapurit ovat ratkoneet asian aitaamalla joka ikisen kukkapenkin korkealla seiväsaidalla tai verkkoaidalla. Ne eivät ole ihan niitä kauneimpia ratkaisuja... Noissa puuaidoissa on lisäksi se ongelma, että ilmeisesti (naapurin mukaan) peurat tulevat kihnuttamaan itseään aitoihin, jolloin ne menevät vinoon ja rikki?Onko olemassa mitään, mikä karkottaisi peuroja?
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 20,0K, Käynnit: 74,0K
J305... joka viestittelet tuossa yllä peuroista ja kauriista. Kaipailen sinulle oikeaa nimimerkkiä. Laitoin sinulle tulemaan privaattiviestin jossa asiasta tarkemmin, katsotko postiasi Smile

Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

Tipilintu
Tipilintu
Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)Uusi jäsen (7 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,1K, Käynnit: 76
Kivääri on varmaan ainakin tehokas, ja jos ei pottua saakkaan ni ainaki peuraa pöytään. Itse laitoin kepit noin puolenmetrin päähän kasvimaasta nurkkiin ja viritin niihin semmmosta puna-valkoraidallista huomionauhaa rutisemaan. Yksi nauha alas, yksi ylös. Nyt on saanu olla rauhassa kasvit, aiemmin syötiin maa-artisokan varretkin maan tasalle. Potut ja pavut on harson alla joten niitä ei pääse syömään kukaan.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku