Kasvimuistoja


Kirjoittaja
Viesti
mummuh
mummuh
Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,8K, Käynnit: 13,0K
Vielä lapsuusajan kukista tuli mieleeni suuri posliinikukka joka kiersi tuvan ikkunan päällä peittäen seinän. Voi mahdoton sitä tyrmäävää hajua (tuoksua) mikä oli aamuisin tuvassa kun herättiin.
Pisaralehdellä
Pisaralehdellä
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 925, Käynnit: 0
Mummolassani oli hevosenkengän muotoon istutettu "sireenimaja", ja siellä oli keinu taikka pöytäryhmä. Mummolassa vaikutuksen tekivät harjaneilikka, kielot sekä lemmikit. Varsinkin kun seassa oli muutama vaaleanpuna tai valkokukkainen, kimppuja keräsin.. Ikää minulla on tainnut olla 4 vuotta.

Kummastakin kasvista pidän edelleen, ja yritän kovasti onnistua saamaan pihalleni 2 väristä puna.valk. harjaneilikkaa. Kylvöissä kun riittää jännättävää kukan värin osalta!
valtsu
valtsu
Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)Ylipuutarhuri (38,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 14,0K, Käynnit: 42,0K
Turhapuron Uunosta mieleen tuli kasvimuisto rhododrendron,   taisi Sörsselssönille Uuno siitä hössöttää vaiko vaimolle. Tuskin mikään kasvi on saanut niin paljon huomiota lattarinimelleen suamalaisissa elokuvissa.

  


sofi
sofi
Kotipuutarhuri (596 reputation)Kotipuutarhuri (596 reputation)Kotipuutarhuri (596 reputation)Kotipuutarhuri (596 reputation)Kotipuutarhuri (596 reputation)Kotipuutarhuri (596 reputation)Kotipuutarhuri (596 reputation)Kotipuutarhuri (596 reputation)Kotipuutarhuri (596 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 438, Käynnit: 7,3K
Pikkutyttönä joskus 40-luvulla oli kivaa päästä tädille kylään kesällä. Heillä oli pihassa iso syreenimaja jossa oli sellainen vastakkain istuttava iso puutarhakeinu,se oli minusta hieno. Sain sellaisen keinun syreeniaidan viereen 80-luvulla. Toinen muisto oli isän kotona "salissa" vanhassa maalaistalossa oleva fiikus. Siinä oli kauniit kiiltävät tummanvihreät lehdet. Itselläni oli joskus myös samanlainen, ei niin iso, mutta se ei tykännyt kun koira halusi aina piilottaa sen ruukkuun makupaloja.
Tiina
Tiina
Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)Aloittelija (53 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 870, Käynnit: 110
Mie muistan lapsuudesta semmoisen muiston että lapsuuden kodissa oli oikeesti ihan mielettömän iso kerrottu punainen kiinanruusu. Se kun alkoi kukkimaan niin oli ihan täynnä aina kukkia. Jos en väärin muista iin talon homeremontin aikana tuo kukka joko kuoli tai sitten annettiin jonnekkin sillä remontin jälkeen en musita että sitä olisin enään nähnyt.

Äiti, avopuoliso, maatalon emäntä. Huonekasvit ja puutarha ovat intohimojani.
PirjoA
PirjoA
Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)Mestaripuutarhuri (1,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 5,7K
Tuosta mummuhn kirjoittamasta äidin amatsoninliljasta muistan tällaisen jutun.

Meillä oli saman tien varressa kauempana iso maalaistalo, jonka emäntä oli olevinaan paljon perempaa väkeä kuin me, olihan heillä hehtaareja Smile.

Emäntä poikennut jostain syystä meille, ja nähnyt äidillä amatsonin liljan kukassa, oli siihen toikaissut, että kuinka sinulla on noin hieno kukka sehän on kartanoiden ja parempien ihmisten kukka. Evakkoperheen vaimo pudotettiin maanpinnalle, sellaista luokkajakoa harjoitettiin siihen aikaan, äiti oli paikkakunnalta köyhistä oloista kotoisin ja mennyt karjalaisen kanssa naimisiin.
Emo
Emo
Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 8,6K, Käynnit: 7,8K
Äidillä oli kaikki ikkunalaudat täynnä kukkia; pelargoneja, santtuja, soilikkeja ja mitä vielä. Melkein ensimmäisiä muistoja on, kun leikin kangaskauppiasta ja soilikin ja floksin (mikäsenytoikeestion?) terälehdet olivat kankaina, niin ihanan värisiä ja samettisia.Vähän isompana aina ikkunanpesun yhteydessä oli lisähommana kukkaruukkujen alusastioiden pesu, ja niitähän riitti.
mummuh
mummuh
Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)Ylipuutarhuri (13,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,8K, Käynnit: 13,0K
Minun varhaisimpia muistoja sisäkukista on isokukkainen kalla, kyynelverenpisara joka oli niin suuri että tuntui puulta. Pelakuita oli myös samoin asperaakus (nää nimet tulee sellaisina kun muistan niistä puhuttavan) karjalanneito, morsiushuntu, unelma,ja äidin omalta äidiltään saama valkonen amaryllis, punainen valkoreunainen loksi.50-luvun loppupuolella tohvelikukka ja jossain vaihessa ilmestyivät sinne mustanmerenruusut ja soilikit, niin ja vaaleanpunaisia jussinruusuja oli aina. Nämä kukkien nimet ovat niitä vanhankansan käyttämiä nimiä. Amatsoninlilja meinasi unohtua minulla on sitäkin vanhaa vielä tallella.
Luponia
Luponia
Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 4,8K
Olen joskus mielinyt sireenimajaa,kuinkahan laaja sen halkaisija pitäisi olla tekovaiheessa että sinne sopii jotain sisäänkin sitten kun se alkaisi olla täysikasvuinen,pensaathan laajenee myös sivulle eikä vain ylös.Tuskin tulee tehtyä,mutta koskaan ei tiedä.Mies sanoo,että se on itikkapesä kesälläkun on niin suojainen.

Keski-Suomi,Laukaa vyöhyke III-IV rajoilla.
Mikä ei tapa.se vahvistaa.
kitikat
kitikat
Kunniapuutarhuri (10,0K reputation)Kunniapuutarhuri (10,0K reputation)Kunniapuutarhuri (10,0K reputation)Kunniapuutarhuri (10,0K reputation)Kunniapuutarhuri (10,0K reputation)Kunniapuutarhuri (10,0K reputation)Kunniapuutarhuri (10,0K reputation)Kunniapuutarhuri (10,0K reputation)Kunniapuutarhuri (10,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,0K, Käynnit: 17,0K
Sentään joku säästänyt syreenimajansa kuten Hoyan naapurissa, mun tuttavani teki sellaisen pihaansa, muutama vuosi sitten, mutta hitaanlaisesti kasvaa syreenit. 

Keski-Pohjanmaa IV-V vyöhyke

TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku