Valmisruuan laatu , valmistuksessa käytetyt aineet


Kirjoittaja
Viesti
Fellow
Fellow
Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)Uusi jäsen (9 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,4K, Käynnit: 1
Onneksi alkaa pikkuhiljaa eri valmistajat luopumaan tuosta E621:stä, sitä siis vältelty täälläkin. Olikos se niin että Kariniemi lopettaa sen käytön broilerituotteissaan ja ainakin Snellmanin leikkeleistä se on poistumassa. Lihat ostan marinoimattomina, en käytä kermakkeita vaan kaikessa mahdollisimman alkuperäisiä tuotteita.Viherpiiperö, epäillään aiheuttavan syöpää ja tiedän muutaman ihmisen jotka saa siitä ihottumaa.
Viherpiiperö
Viherpiiperö
Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,6K, Käynnit: 0
Mikäs tuon natriumglutamaatin huono puoli olikaan, kun sitä pitäisi vältää?
malvankukka
malvankukka
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,6K, Käynnit: 0
Monissa maustesekoituksissakin on sitä kelevetin arominvahventajaa. Minä en varmaan osaisi laittaa ruokaa kuutioiden ja muitten höysteiden kanssa, eikä ns. ruokakermoillakaan ole meidän peltikaton alle asiaa. Luovuttiin kauan sitten lihaliemikuutioista, kun huomasin, miten pahalle sillä maustettu keitto haisi seuraavana päivänä, kun kannen aukaisi, ihan kuin joku märätös, vihreänkeltainen rasva killumassa päällimmäisenä.

Jäätelökin on aikamoinen e-koodipommi, mutta sen kerran kun sitä ostaa, niin syötävähän se on kaiken uhalla ; )
huisa
huisa
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 454, Käynnit: 0

Meillä kanssa vahditaan E621 eli natriumglutamaattia. Pienellä vaivannäöllä ja harjoittelulla oppii tekemään perussafkat ihan ilman minkäänlaisia liemikuutioita ja valmisdippejä.


Viimeisen pari viikkoa elimistö onkin huutanut kaamoksen tappajaksi mahdollisimman paljon hevi -osaston tarpeita, mutta kotimaiset alkaa olla joiltain osin joko vähissa tai turhan tyyriitä tähän aikaan vuodesta. Minä hölmö kun vielä uskon kotimaisten kasvisten puhtauteen...


Siitä vielä, että vaikka jättää tietoisesti E621 ja muut pois, maustehyllylläkin kannattaa olla tarkkana: kaikenlaisia raskasmetalleja niistäkin on löydetty (esim. paprika).
EveliinaKK
EveliinaKK
Aloittelija (60 reputation)Aloittelija (60 reputation)Aloittelija (60 reputation)Aloittelija (60 reputation)Aloittelija (60 reputation)Aloittelija (60 reputation)Aloittelija (60 reputation)Aloittelija (60 reputation)Aloittelija (60 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 60, Käynnit: 5
Samainen ongelma mullakin. Joskus väsyneenä tekee mieli ostaa jotain valmista, mutta kun tankkaa kaikki E-koodit, niin halu menee siihen. Olen opetellut laittamaa helppoja ruokia. Lihat ja kasvikset pataan muhimaan ja sitten voi huilia sillä aikaa kun ruoka kypsyy.

Joskus sorrun hunajamarinoituihin broiskuihin, mutta hyvin harvoin.

Pienet präntit ottaa kans päähän. Meillä on perheessä kaksi keliaakikkoa,joten on pakko kaikki tuoteselosteet lukea. On uskomatonta mistä kaikesta vehnää löytyykään.
tuoremehu
tuoremehu
Aloittelija (69 reputation)Aloittelija (69 reputation)Aloittelija (69 reputation)Aloittelija (69 reputation)Aloittelija (69 reputation)Aloittelija (69 reputation)Aloittelija (69 reputation)Aloittelija (69 reputation)Aloittelija (69 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 69, Käynnit: 0

Aina ei ruokaa ehdi tehdä tai laiskuus iskee ja sitten menen kaupan kautta kotiin. Viimeksi kun oikaisin kävi ohraisesti Jamien herkkubroilerin sijasta uuniin meni marinoidut broiskunjalat. Perunat onneksi toisessa vuoassa kun mokomat olivat kehnoja laadultaan. Sitä makua ei heti pois saanutkaan mätiä kun olivat. Tujua marinadikin kun vasta luun lähellä nappas<ett mitä! Ei tule meille toiste mössön peittämää.

Edellisenä äitienpäivänä ostin pakastekakkua ja yhden marjan kakuksi siinä oli mittava lista E-koodeja. Elin siinä luulossa että pakastetut olisivat aidompia kun säilöntänä pakastus eikä tuoreena kaasussa tai muussa. Se tanskalainen Camilla ? jonka ohjelmia tuli paljon viime keväänä yleltä sanoi niin hienosti leipovansa raaka-aineista eikä tarvikkeista!

Natriumglutamaattia yritän välttää jos ei muuta niin tuotteita jossa sitä on paljon en syö koska maistuu läpi.

Pala kinkkua vakuumissa, piti miehellä maistattaa ett onpa oudonmakuista, olin säästellyt herkkua ja ajattelin sen jotain makua jostain ottaneen tai jotain. Pientä pränttiä ja E-koodeja. Petyin.

Itsehän sitä kaupassa tuotteita ostelee ja kun huonoon törmään en toiste osta mutta ei aina tiirailla ehdi, niin väittävät lisäaineen olevan hyväksi tuotteelle mutta järjellä ajatellen meitä vaan viilataan linssiin kun halvalla tehrään maukasta. Onko muilla aiheesta tai vierestä juttua, tuolla on metri hankea.


Muokattu 5 vuotta sitten: Nuu
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku