Liljojen siirtäminen


Kirjoittaja
Viesti
Tette
Tette
Viherpeukalo (250 reputation)Viherpeukalo (250 reputation)Viherpeukalo (250 reputation)Viherpeukalo (250 reputation)Viherpeukalo (250 reputation)Viherpeukalo (250 reputation)Viherpeukalo (250 reputation)Viherpeukalo (250 reputation)Viherpeukalo (250 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 621, Käynnit: 611
Varjoliljat - ne muutamat (pitäisi olla punaiset) mitä mulla on - eivät koskaan pääse kukkimaan - liljakukot (ja ilm. myös joku muu tuholainen) ehtivät aina tuhota kaiken..Crying
Ajattelin nyt kuitenkin kaivaa sipulit ylös  ja siirtää toiseen paikkaan..  Voisko käsitellä sipulit jollakin... tai onko koko touhu ihan turhaa?  Kompostiin vaan..?Ermm
Varret ovat jo ihan ruskeat..  


Paraisten ulkosaaristo  -  vyöhyke 1a

kibu...
kibu...
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 16
Lilium-lilja

Hemerocallis-päivänlilja

Wink
merkurius
merkurius
Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,6K, Käynnit: 498
Elekää kiltit viittikö kutsua päivänliljoja liljoiksi.Päivänliljat ovat helppoja siirtää, mutta jos oikein huonosti siirrossa kohtelee, saattavat ne juroa kesän tai kaksi ennen kuin taas kukkivat. Tuo liotus on varmasti hyvä konsti.


satues
satues
Multasormi (104 reputation)Multasormi (104 reputation)Multasormi (104 reputation)Multasormi (104 reputation)Multasormi (104 reputation)Multasormi (104 reputation)Multasormi (104 reputation)Multasormi (104 reputation)Multasormi (104 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,7K, Käynnit: 3
Kaivoin päivänliljan ylös kaikista kuumimpana päivänä,jaoin sen moneen osaan, laitoin juurakot veteen vuorokaudeksi, sitten maahan.

Edes lehdet eivät yhtään lerpahtaneet, liljat jatkavat kasvamistaan.
merkurius
merkurius
Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)Viherpeukalo (220 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,6K, Käynnit: 498
Minä siirrän liljoja vasta kun ovat ehtineet kasvattaa kunnon sipulin. Orientalit kukkivat myöhään, joten sipulikin on riittävän iso vasta loppukesästä tai syksyllä. Kukinnasta pitää olla aikaa. Silloin siinä on yleensä myös sivusipuleita, joista kasvia voi lisätä.

Päivänliljat eivät ole liljoja, niitä yleensä voi siirtää kesälläkin, kunhan ei ole liian kuivaa. Päivänlilja tekee juurakkoonsa porkkanantapaisia, joissa on vararavintoa. Kasvuunlähtö on tietenkin parasta silloin kun niitä on paljon, eli loppukesästä tai keväällä kun niitä ei vielä ole kulutettu. Niistä voi myös lisätä päivänliljaa.

Ania
Ania
Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)Puutarhuri (725 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 902
Siirsin päivänliljan varjosta aurinkoisempaan paikkaan tällä viikolla. Kaivoin vähän "liian ison" kuopan ja pistin pohjalle nokkosvedestä jääneet varret ja lannoitettua säkkimultaa. Sitten kaksi sankollista vettä ja siirtokukka siihen. Kastelin mullan ihan likomäräksi. Meinaan että heinä-elokuu on hyvää aikaa, ehtii juurtua ja kasvaa vielä tälle kesälle. Ruskoliljoja pitäisi siirtää, ovat jo kukkineet, mutta ei tohdi mennä mylläämään penkkiä, kun kerrankin on kukinta parhaimmillaan muilla kukilla.

Se on hiihettävä kelin aikaan.

vaavu
vaavu
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 80, Käynnit: 0
Kiitos vastauksista, odottelen siis syksymmälle, ja siirrän sitten.
annemamma
annemamma
Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)Uusi jäsen (6 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 502, Käynnit: 12
Näin ei kuulu tehdä, mutta minä joudun siirtelemään liljat kukkivina, koska.... öhöm... minulla kukat on yritetty järjestää jonkinasteisesti värien mukaan .... silmiin "sattuu" jos väärän värinen lilja on eksynyt joukkoon. Kun niitä ei kukkimattomana tiedä minkä värisiä on. Tietysti langalla tms. voisi merkitä...
Araminta
Araminta
Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)Uusi jäsen (27 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,2K, Käynnit: 158
Jos liljat ovat jo lopettaneet kukkimisen, voit siirrellä niitä tästä lähtien loppusyksyyn. Keväälläkin onnistuu. Liljat eivät yleensä ole kranttuja siirreltäviä ja jos sattuu lyömään sipulin lapiolla halki, kasvaa siitä yleensä kaksi liljaa - yksi kukinta voi tosin jäädä väliin. Joillakin liljoilla on sipuli tosi syvällä, 20-30 sentin välillä ja helposti katkaisee varren sipulia kaivellessaan, varsinkin, jos varsi on kasvanut vinoon. Sekään ei haittaa, varsi kompostiin ja sipuli uuteen paikkaansa. Voit halutessasi myös irroittaa suomuja sipulin pinnasta ja istuttaa ne liljapenkkiin, niistä kasvaa muutamassa vuodessa uusia liljoja.
annujoki
annujoki
Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)Viherpeukalo (366 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 271
Minä olen esim. varjoliljoja siirtänyt syksyllä ja sivusipulit jakanut myös - niinhän liljoja on nopeinta lisätä, siemenistä kasvattelu on kovasti hidasta. Siirroista eivät ole mitenkään kärsineet, päinvastoin kun ovat päässeet paraneltuun penkkiin, entistä komiammin ovat kasvaneet Smile
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku