vy/vv: Vuohenputki, Aegopodium podagraria


Kirjoittaja
Viesti
-Alix-
-Alix-
Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)Uusi jäsen (35 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 421, Käynnit: 93
Mitenköhän tämä keskustelu just pulpahti pintaan? Itse olen kitkenyt noita hampaat irvessä vuosikaudet, hyvin tietäen, että ovat syötäviä. Mutta juuri vasta tunti sitten kitkiessä älysin maistaa yhtä. Ei pahaa. Mutta vihasuhde taitaa estää niistä nauttimisen...
viherpeukalo
viherpeukalo
Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)Uusi jäsen (38 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 6,7K, Käynnit: 358
Vai kauppayrtteihin, määhän oon kohta rikas. Pitäsikö laittaa pörssiin ilmoitus !!
mai-lee
mai-lee
Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)Puutarhatohtori  (2,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,3K, Käynnit: 32,0K
on - yrttitarha.fi:n sivuilta->
"Vuohenputkea on viljelty keskiajalla luostaripuutarhoissa, ja Suomessakin viljelyä on ilmeisesti harjoitettu vielä 1900-luvulla. Vuohenputki kuuluu kauppayrtteihin." 
(boldaus on alkuperätekstistä)

keskitien kulkija
hki Ib/vantaa IInopsis
nopsis
Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)Uusi jäsen (10 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,8K, Käynnit: 0
Kyllä minä sitä napsin ihan pienenä salaatteihin. Isompana ei ole tullut käytettyä. Sitä on aikaisemmin sanottu saksankaaliksi, viikingit on sen kuulemma tuoneet tullessaan ihan ruokakasviksi. Tiedä sitten onko väitteessä perää.
Bumble
Bumble
Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)Uusi jäsen (45 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,2K, Käynnit: 239
Minä olen vuosia käyttänyt vuohenputkea ruuaksi.

En oikein uskaltais tätä kirjottaakaan, mutta minusta sitä ei voi sekoittaa mihinkään muuhun, sitten kun sen tuntee, ainakaan sellainen ihminen joka oikeasti tuntee kasveja.

Mutta kai sitä varottelemista ylikorostetaan kun monet ei tunne mitään kasveja, ja monet sitä valkosta kärpässientäkin syö vaikka kuinka jauhetaan ja varoitellaan ja selkeitä tuntomerkkejä esitellään tiedotusvälineissä joka vuosi.


LiisiA
LiisiA
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 912, Käynnit: 0
Mieleni tekisi maistella tuota vuohenputkea, mutta kuinkahan paljon se tosiaan muistuttaa myrkkykeisoa..? Kuvien perusteella kuvittelisin ettei kuitenkaan ole ihan samannäköinen... Mutta kuitenkin epäilyttää etten myrkyttäisi itseäni.Onkos paljon muitakin putkia joihin vuohenputken helposti/aika helposti sekottaa?Käyttääkö täällä kukaan vuohenputkea ihan ruuaksi?
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)Ylipuutarhuri (44,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 20,0K, Käynnit: 74,0K
Vuohenputki  on villivihannes jonka nuoria lehtiä käytetään varhaisvihanneksena salaatteihin ja muhennoksiin. Myöhemmin niitä voi käyttää  pinaatin tapaan tai mausteena.

"Tunnistamisessa  kannattaa olla tarkkana sillä myrkkykeiso on eniten samannäköinen myrkyllinen matkija. Myrkkykeison ja vuohenputken erottaa siitä, että vuohenputkella on leveyssuunnassa paksummat lehdet. Koska vuohenputkea kerätään keväällä hyvin pienenä, erehtymisen vaara on suuri, ja siksi vuohenputki täytyykin ehdottomasti tunnistaa. Hyvä keino on seurata kasvuston kehitystä yksi kesä ja kerätä sitten tunnistettua kasvia seuraavana kesänä samasta varmasta paikasta."
Lähde: Wikikko (ks. linkki)

Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku