Kuinka iso piha on iso?


Kirjoittaja
Viesti
miraemmi
miraemmi
Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)Ylipuutarhuri (23,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 7,8K, Käynnit: 15,0K
Tätini kanssa juuri keskusteltiin ja hän totesi että heidän ikäpolveltaan alkaa vapautumaan taloja isoilla tonteilla. Mutta jos grynderi semmoisen ostaa niin talo laitetaan poksis ja ihanalle tontille nousee ainakin paritalo jollei 3-4 huoneiston rivitalo peräti.

Me asutaan juuri ja juuri kaavotuksen rajalla eli haja-asutusalueella mut pääsen bussilla juna-asemalle 15 minuutissa. Kiinteistövero nousee noin 5 euroa vuosi koska kaupunki paikkaa mokiaan meidän lompakolla.

Mut ihanuus on meillä siinä että on vain kaksi naapuria ja nekin mukavia vaikka voikukka asiassa olisi toivomuksen varaa :-) Tontti on silleen pe..tä kun talo on vinksasti silleen että talon takaa menee autoreitti autotallille ja talon toisel sivulla on roskis ja autopaikka niin velottavat aika osan tontista. Kyllä mielellään ottaisin lisää tonttia et saisin kaikki haluamani puut ja pensaat !
Luponia
Luponia
Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)Puutarhuri (602 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,3K, Käynnit: 4,8K
Aloin minäkin miettimään tätä meidän pihaa,neliöitä en osaa sanoa,enkä ala laskemaan.
Maalaispiha,asuinrakennus,navetta ja aitta-liiteri rajaavat keskialueen,rehutorni on jo purettu kun ei ole karjaa ja alkoi lahota.Pieni vanha hirsiaitta on vielä,enemmän koriste kuin hyötykäytössä,hankala pienine oviaukkoineen.Vanhat isot puut on jouduttu poistamaan ja nyt on muutenkin aika aukea ja ankea syksyllisen salaojituksen,sadevesikaivojen ja kivien poiston jäljiltä.Alkaa uusi kunnostaminen.Kasvihuone on omenapuiden luona.Hommaa piisaa,mutta rennolla otteella.ei turhan tarkasti.
Kuusiaita rajaa hoidettua pihaa,se laitettiin ihan tuulen suojaksi ja onkin tehokas.
Aurinko paistaa (jos ylensä paistaa) aina,kun ollaan pellon keskellä ja järvikin antaa avoimuutta.
Liiterin takana on polttopuulaani,jossainhan nekin pitää pieniä .
Myös maakellari on siellä.
Iso päältäajettava on leikkurina.
En osaisi kyllä aatella pienempää,avaruuteen tottuu.
Noille joutopelloille on laitettu tyrnipensaita muutama kymmen.
En tiedä mitä lopuille tekisi,kai ne saa olla luonnonrauhassa,ruisrääkän pesäpaikkana jos se kesällä saapuisi.

Keski-Suomi,Laukaa vyöhyke III-IV rajoilla.
Mikä ei tapa.se vahvistaa.
Tuomipihlaja
Tuomipihlaja
Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)Puutarhuri (631 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,9K, Käynnit: 573
En malta olla puuttumatta, kun keskustelussa sivuttiin mulle tärkeää juttua eli luonto- ja ympäristöystävällisyyttä, vaikka nyt taas sitten jo menee aika lailla ohi otsikon.

L&L mainitsi, että luonnon kannalta olisi parasta asua tiiviisti. Sehän on ollut virallinen kanta Suomessa eli siis Ympäristöministeriön kanta. Asiahan ei kumminkaan ole ollenkaan niin yksioikoista, vaan se, mikä luonnon kannalta olisi parasta on todella monitahoinen asia, siihen ei ole yhtä oikeaa ratkaisua. Onneksi yhä enemmän ovat alkaneet saada sijaa myös toisenlaiset mielipiteet.

Esim. jos kaukolämpö tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla kuten Helsingissä tehdään, ei se enää ole ympäristöystävällisin vaihtoehto. Tiiviisti asuvien työ- ja koulumatkat rasittavat vähemmän luontoa, kuin syrjässä asuvien. Toisaalta on tutkittu että maaseudulla asuvat matkustavat yhteensä kumminkin vähemmän kuin kaupunkilaiset pidemmistä työmatkoistaan huolimatta, mökki- ja ulkomaanreissuja kertyy tiiviisti asuville enemmän. Pahin tyyppi olis kait sellainen joka asuu öljyllä lämpiävässä talossa haja-asutusalueella ja on elintavoiltaan kuin kaupunkilainen.

Ja loppujen lopuksi kaupunki ei ylläpidä omaa elämäänsä, vaan tarvitsee ympärilleen maaseudun, jossa ruoka tuotetaan.
Rapunzel
Rapunzel
Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)Ylipuutarhuri (12,0K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 100,0K
Tää meidän okt-alue on 60-luvulla rakennettua, jossa noin 1000 neliön tontit eli aika lähellä naapurit ovat. Isompi tontti ois tottakai mukavampi, mutta sitten pitäisi asua syrjempänä. Täältä kulkee bussit Turkuun 10 minuutin välein, hyvä ruokakauppa, meri ja kasvipalsta ihan kävelyetäisyydellä. Naapurusto pääasiassa alkuperäisasukkaita eli eläkeläisiä, tosin nyt on sukupolvenvaihdos alueella ilmiselvästi alkanut.
Kaisaliisa
Kaisaliisa
Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)Puutarhatohtori (3,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 3,0K
Jos on toimiva, tehokas päältäajettava ruohonleikkuri, niin isokin piha on sopiva.
Miikku*
Miikku*
Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 315, Käynnit: 313
^ Sanoppa muuta. Varsinkin kun meillä on tässä muuten tosi mukava naapurusto, kivoja ihmisiä kaikki. Varsinkin tuo tien toisella puolella asuva täti, joka kuskasi minulle viime kesänä ison laatikollisen sammalleimua, kun olin sitä hänen pihallaan joskus ihastellut Smile
*David
*David
Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 65,0K
Ja jos lohkotaan,,,,, millainen se uusi naapuri on sitten,,, jos ihan vieressä asuisi,,,,.? Täs lähellä, yksi lohko tonttinsa tyttärelleen. Raja meni n, 5m päästä taloa.. Tytär muutti siihe, asui 2v ja se meni myyntiin. Sit tuli seuraava, joka oli perhe. Niille tuli avioero ja talo meni taas myyntiin. Nyt asuu jo kolmannet asukkaat siinä... Ja kaikki noin 7v aikana. Kyl isotontti on parempi, eikä, sitä, nurmileikkurii tarvii joka viikonloppu käynnistää ja ajella nurmikkoo. Vaikka yks mummeli kerran ku tuli meipihalle, sanoi ei tää ole piha, TÄÄ ON TYÖLEIRI
Miikku*
Miikku*
Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)Aloittelija (50 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 315, Käynnit: 313
Meillehän kiinteistönvälittäjä innoissaan ehdotteli, että kannattaa tietenkin lohkoa tämä tontti ja saada sillä lainaa kuitattua pois. Tottahan se, kyllähän tuon alapihan saisi näppärästi omaksi tontikseen, mutta eipä tarvinnut moista edes ajatella. Sen oman pihan takia minä ainakin omakotitaloon halusinkin Smile
*David
*David
Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)Puutarhatohtori (3,9K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 65,0K
Jos asut ns. Kaavoitetulla-alueella,,, turha toivo saada isompaa tonttia. Monessa kaupungissa se on alle 1000neliöö. Ja jos on vanha isotontti, kunta voi pakkolunastaa siitä osan. Ns kunnallistekniikka maksaa.
LawrenceLimburger
LawrenceLimburger
Puutarhatohtori (2,2K reputation)Puutarhatohtori (2,2K reputation)Puutarhatohtori (2,2K reputation)Puutarhatohtori (2,2K reputation)Puutarhatohtori (2,2K reputation)Puutarhatohtori (2,2K reputation)Puutarhatohtori (2,2K reputation)Puutarhatohtori (2,2K reputation)Puutarhatohtori (2,2K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,6K, Käynnit: 5,4K
" Kunta",   virassa oleva  ihminen ,  joka  on määritellyt itsensä  "hyvikseksi ", ja  joka käsityksensa mukaan on jatkuvassa kahnauksessa  "pahisten" kanssa , niiden  jotka  eivät alistu  "yhden  puun  taktiikkaan" tai muihin mielivaltaisiin   määräyksiin, joita viroissa kehitellään,  kun ei muutakaan tekemistä ole,  ja aika käy   pitkäksi "töissä". 

Sitten on vielä   paljon  aivopestyjä,      vapaaehtoisia  kyttääjiä, jotka käräyttävät lähimmäisensä ja naapurinsa.

Että pysyttäisiin edes  vähän aiheessa,  niin  en näe,  että tontti voisi olla liian iso.

Vyöhyke IV          Miksi et tekisi itse
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku