Karoliinankellovaivero, Pieris Floribunda


Kirjoittaja
Viesti
LeonM
LeonM
Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)Puutarha-guru (4,7K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,1K, Käynnit: 29,0K

Kylmäkäsittelin toissa keväänä emokasvista myöhään edellisenä syksynä otettuja siemenpalluroita ja sainkin niistä peräti kolme pientä alkua, jotka näköjään eivät selvinneet viime talvesta. Eikun uusia multaan. 

Emokasvi on syksyllä 1990 pihan peruskunnostuksen yhteydessä istutettu karoliinankellovaivero. Näitä oli alunperin kaksi, mutta kehno ilmasto lienee vienyt toisen mennessään. Rusakoille tää ei maistu. Kasvupaikkana on kakkosvyöhykkeellä sijaitsevan omakotitalon pohjoinen, tuuleton ja suojaisa seinusta. Aurinko pääsee paistamaan pensaaseen saakka ainoastaan kesällä klo 15 jälkeen. Maaperää on ylläpidetty rodokasvien mukaisesti happamanpuoleisena kalkkia lisäämättä. Katoltaputoava lumi ei ole ongelmana ja normitalvena pensaan juurakolle on heitelty luntaluodessa pakkashöttöä lisäturvaksi. Maan ph-arvo saattaa nykyään olla reilusti happaman puolella.

Kuivia oksia on leikelty, muttei muuta. Juurelta tuo on jo aika puumaisen harva. Korkeutta on nykyään puolisentoista metriä. Vaivero kukkii näin toukokuussa valkoisin kukinnoin. Taidan kokeilla, saisinko tuoreista pistokkaista siemeniä paremmin uutta kasvustoa aikaiseksi.

/keskustelukanava/img/20165/308461.jpgKanta-Häme, II-vyöhyke

Muokattu 7 vuotta sitten: LeonM
Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (47,0K reputation)Ylipuutarhuri (47,0K reputation)Ylipuutarhuri (47,0K reputation)Ylipuutarhuri (47,0K reputation)Ylipuutarhuri (47,0K reputation)Ylipuutarhuri (47,0K reputation)Ylipuutarhuri (47,0K reputation)Ylipuutarhuri (47,0K reputation)Ylipuutarhuri (47,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 20,0K, Käynnit: 76,0K

Karoliinankellovaivero on puolipallomainen, tiheä ikivihreä pensas. Nuoressa haararangassa ja lehtiruodeissa tiheässä jäykkiä karvoja. Kiiltävät ja tummanvihreät lehdet, alta vaaleanvihreät. Kasvi muodostaa kukkanuput jo syksyllä ja aloittaa kukinnan aikaisin keväällä. Kukinto kärki- tai hankaterttu, kukat nuokkuvia. Pensas suorastaan peittyy valkoisten kukkiensa alle.Korkeus: 100-150 cmKasvuvyöhykkeet: I - II
Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku