Puutarha.net Keskustelut

Perhoskämmekän leikkuu?

https://keskustelut.puutarha.net/keskustelut/Topic2375175.aspx

By Mahe - 3.5.2007

Saatiin lahjaksi perhoskämmekkä tuossa alkutalvesta ja nyt tuo on alkanut tiputella kukkiaan. Täältä puutarha.netistä löytyneissä hoito-ohjeessa sanotaan, että kukkavanat pitäis leikata "toisen kukan yläpuolelta" kun kukat on kuihtuneet. Tarkoittaako tämä niitä juuri kuihtuneita kukkia? Noissa vanoissa kun on samannäköisiä "solmuja" kuin kukkien tyvellä myös alempana ja lisäksi kummankin kärjessä on jo ikäänkuin uuden kukkavanan silmu.


Olen tottunut rääkkäämään ja leikkaamaan muita kasvejani aika rajustikin, niin jotenkin tuntuisi luontevalta leikata enemmänkin mutta toisaalta kun niissä on ne alut päissä niin oikeastaan tekisi mieli jättää leikkaamatta. Orkideat on ihan uusi tuttavuus meidän perheessä joten vähän jännittää Smile


Toinen kysymys ihan mielenkiinnosta on sitten että miten pitkään nuo yleensä kukkii? Kukkien tiputtelua lukuunottamatta tuo näyttäis kyllä viihtyvän muuten ihan hyvin, uutta lehteä on alkanut pukata ja jonkunlaista sivuversoakin vissiin joten luulisin että tuo kukkien kuihtuminen on normaalia.

By Kikko - 3.5.2007

Hei Mahe,


Seuraa polkua Puutarha - Huonekasvit - Asiaa lajeittain - Orkideat , niin johan alkaa tietoa löytymään . Kannattaa käydä lukemassa myös sivuston "vanhat" keskustelut. Niihin linkit löydät keskustelupalstan etusivun alareunasta.

By Mahe - 4.5.2007

Kiitos, sieltähän sitä tietoa tosiaan löytyi.
Oli mennyt nuo vanhat keskustelut kokonaan ohi silmien.

By törnrosa - 7.5.2007

Orkideat poikkevat muista kasveista siinä, että ainoastaan kuollutta solukkoa voi leikata huoletta. Muuten on vaarana, että kasvi voi jopa kuolla. Jos kasviin tulee haava kohta täytyy se hoitaa joko kanelilla, noella tai sitten vety per oksidilla. Nämä aineet desinfioivat haavan.