Puutarha.net Keskustelut

Mustikka, Vaccinium myrtillus

https://keskustelut.puutarha.net/keskustelut/Topic2500612.aspx

By tarleena - 27.3.2008

By kesäheinä - 27.3.2008

Nyt näen varmaan untakin näistä...


mustikoista...siellä oli muuten viileän tuulista ei yhtään kuuma, mutta heti kun
kävelin metsästä pikkutielle - niin voi sitä kuumuutta huh huh, kyllä tänään on tainnut olla
kesän kuumin päivä.
Mustikat on isoja ja jotkut jo liiankin tuoreita hajoavat käsiin isoimmat,
kiva päivä mustikassa naurua vaikken mahtunutkaan sen (mustikan) sisään!

By Mermaid1 - 5.2.2009

Olen kaatanut puita mökillä (no, en kyllä itse) - voiko tämä vaikuttaa mustikan viihtymiseen? Pelkään, että lisääntynyt valo ei sovi luonnonmustikalle.

By LukinLilja - 5.2.2009

Kyllä mustikka aika paljon tarvitsee valoa. Meillä on mökillä paljon mustikanvarpuja, mutta marjaa eivät jaksa tehdä kuusten varjossa. Valoisassa rinteessä kyllä kukkivat ja marjovat.
By Mermaid1 - 5.2.2009

Hyvä tieto, kiitos! Minulla ne ovat aika varjoisassakin viihtyneet ja myös surkeina marjavuosina ollut satoa. En siis haluaisi vahingossa pilata niiden elinolosuhteita. Naapurilla, joka vetänyt tontin paljaaksi puista, on lähinnä "vain" puolukoita. En kuitenkaan kaatanut läheskään niin paljon puita, joten tuskin alue kuivuu liikaa.
By anttipa - 5.2.2009

Suora auringonpaahde pitkänä poutajaksona vahingoitta helposti mustikan varpuja. Puiden poistaminen sellaisesta paikasta, joka on tuulille altis voi aiheuttaa sen, ettei paikalle kerry lunta talvella ja varvut paleltuvat. Harvakin puusto suojaa kyllä. Puiden kaataminen todennäköisesti virkistää mustikkaa, koska paikalle on tullut hakkuuttähteitä ja ravinteita vapautuu myös möhemmin, kun kannot ja juuret alkavat lahota. Ensimmäinen virkitysruiske syntyy heti siitä, että juuristojen kilpailu vedestä ja ravinteista vähenee.

By arporaattori - 18.7.2009

Äsken poimin puoli litraa mustikoita yläpihalta, sieltä missä kallio ei ole niin pinnassa. Aika erikoinen on tonttimme, jonkin verran on myös puolukoita, vadelmaa osin rikkaruohona, ahomansikkaa myös mutta se on kovin pientä.

By Aviron - 18.7.2009

Käytiin eilen miehen kanssa katsastamassa mustikkapaikkoja. Näyttää mustikkaa tulevan ja kypsiäkin jo osittain ovat. Lähipäivinä aiotaan tämän kesän ensimmäinen mustikkareissu tehdä.

By Chrisse - 18.7.2009

Huomenna pitää käydä tarkistamassa tilanne.
By Chrisse - 19.7.2009

Mustikkatilanne näytti huonolta. Harmin paikka.
By Jazz - 19.7.2009

Meillä taas näyttää tulevan tosi hyvin, eivät vaan olleet ihan vielä kypsiä.
By mumimyy - 19.7.2009

Voi kertokaa minullekin joku mustikka paikka kun ei täältä ole löytänyt ja pakastin on tyhjä mustikoista
By viherpeukalo - 19.7.2009

Poimin 5 litraa, mustikoita on hyvin ja ovat lähes kypsiä.

By Kurppa. - 19.7.2009

Täällä tuntuu olevan enemmän kun aikoihin ja kypsiä, muutamaa raakiletta lukuun ottamatta.
By Emo - 19.7.2009

Paljon tulee tännekin. Ekat syötiin tänään, kun isäntä oli hakenut litran jälkkärirahkaa varten. Voi että maistui hyvältä!
By kesäheinä - 19.7.2009

Täälläkin näyttää mustikkasato hyvältä. Viime viikolla jo poimin vähän (olivat vielä suurimmaksi osaksi raakoja). Nyt mustikat ovat kypsiä ja isoja, pitänee huomenna alkaa poimia pakkaseen.

By Kassikäpp - 19.7.2009

Paljon tulee ja isoja.
By tiipero-82 - 20.7.2009

Itse opettelin tuossa oikein vasiten hankitun poimurin käyttöä mustikan keruuseen. -Hyvin toimii alkuhapuilun jälkeen ja ainakin oma keruutahtini kaksinkertaistui. Smile

Olen nauranut kavereille että nyt olen vissiin tullut "siihen ikään" koska mustikan poimintakin on muuttunut mukavaksi ja haaveilen oikein koko päivän kestävistä reissuista,-oih, kahvit termariin ja mutustettavaa ja juomista mukaan vaan Smile
By Chrisse - 20.7.2009

Voi teitä onnenpekkoja, meillä ei todellakaan ollut edes raakileitä.
By Puunainen - 20.7.2009

Käytiin viikonloppuna siskon mökillä Jaalassa, ja siellä oli mustikoita ihan käsittämättömästi. Näyttivät monet varvut melkein enemmän mustaviinimarjan tertuilta kuin mustikoilta. ihmetys

By A.i.k.a - 22.7.2009

Piti tulla pikaisesti hehkuttelemaan, että menkää hyvät turunseutulaiset nyt metsään. Mustikoita on paljon, suuria ja mehukkaita, ja nyt juuri parhaimmillaan. Kahdella vajaan kahden tunnin reissulla, pakkasessa on yli yhdeksän kiloa mustikkaa sydän Lisäbonuksena on vielä kuiva metsänpohja, jolla voi vaikka istua kerätessään (tosin sitten on peppu ihan mustikassanaurua).

By tiipero-82 - 22.7.2009

Huuh, tuolla ajallako olet noin paljon A.i.k.a kerännyt? Voin vaan haaveilla edes pimurin kanssa tuommosesta keruutahdista. Smile
By Kaisaliisa - 22.7.2009

Huikee saalis ansiomerkki

By Tuomipihlaja - 23.7.2009

Kivaa, että mustikoita on sielläkin. Viime lauantaina käytiin paikkoja katsastamassa saarissa ja löytyihän niitä ihan mukavasti, mutta eivät kyllä olleet vielä ihan kypsiä. Että menossa ollaan.
By lumi - 23.7.2009

Pitää siirtää tämä kuva oikeaan paikkaan kun eilen en mustikka sivua nähnyt, ja eikun tänäänkin mustikkaan, nauttimaan sadosta ja marjastamisesta muutenkin.


 


Terveisiä, arvatkaa mistä, sukatkin on mustikassa ja sormet ja kai naamakin, mutta niitä on niin paljon ja isoja.


By Emo - 23.7.2009

vajaa kaksi tuntia ja kymmenen litraa, isoja ja hyviä. Nyt olen kontannut tämän päivän kiintiö täyteen.

Punkki-Ässä on maineensa veroinen. Vasta ihan lopussa, kun hiki valui noroina, sain muutaman paarman pureman hartioihin.

By Heksu - 23.7.2009

Minäkin kävin mustikassa, kun kaveri yllytti. Meidän perheellä ei ole niin tapana marjastaminen, joten yllätyin melkoisesti, kun kaikki kolme nuorta Halusi lähteä mukaan!

Kaverilla ja lapsillaan oli hauskaa, kun myö citymetsäläiset saavuttiin paikalle.. "siis onks toi metsä märkää??", "yy onks tääl hyttysiä?!", "mikä tääl haisee??" No se märkä metsä Smile Oikein extremeä oli ja hauskaa, mustikoita saatiin peräti kaksi litraa! BigGrin
By belgi - 23.7.2009

Hieno kokemus cityläisille!
By Nuu - 23.7.2009

Täällä lähimetsässä on kyllä pikkuisen mustikkaa, mutta kovin pientä eikä mehukkuudesta tietoakaan. Täytyy joku päivä kuitenkin yrittää vähän saada kerätyksi, löytäisi vaikka muutamien metrien alueen jossa olisi enemmän niin olisin ihan tyytyväinen
By lumi - 23.7.2009

Punkki-ässä pelittää minunkin marjareissun jotta ei tarvitse metsässä huiskia ja seuraavana yönä raapia Smile) hirrrrveeeesti meillä ainakin mustikoita, alkaa olla omat kerätty.
By Varpuvispilä - 23.7.2009

Savossakin hyvin mustikkaa... Parissa tunnissa ämpäri täyteen.Kyllä hyönteishattu oli taasen hintansa väärti, vaikkei niin kaunis olekaan, mutta pitää mokomat paarmat loitolla. Ensi viikolla sitten lisää mustikkaa...
By tiipero-82 - 23.7.2009

Siis kuinka monen vuoden kokemuksella saa tuommosen keruutahdin että saa parissa tunnissa tuommosia saaliita? hymy

By Paulastiina - 23.7.2009

Mä kävin tänään vuosien (lue: vuosikymmenten) tauon jälkeen mustikkametsässä töiden lomassa (muston nyt tullu vanhaSmile)
ja se on oikeastaan Kurpitsan vika, siis se metsään meno, ei vanhaksi tuleminen, kun meni täällä
jossain kirjoittamaan, että "vähän päivässä, paljon viikossa". Tunti meni kävelyineen ja saaliina vähän yli litra mustikoita, ja se on kyllä mulle paljon se, sillä ei ole tylsempää hommaa olemassa kuin marjanpoiminta. Mun mielestä eivät ole olleet oikein vielä kypsiä kun olivat niin tiukasti varvuissa kiinni.
By Irsa - 23.7.2009

Mustikanpoiminta mullakin tökkii pahasti! Taas ilmeisesti lapsuuden trauma:niitä oli pakko mennä kerämään,oli helle minkälainen hyvänsä,koko päivä metsässä ja lisäksi illalla marjansiivousta,eikä niitä ollut vähän!-Ehkäpä siksi pidänkin sienestyksestä enemmän,ne ei kasva läjissä,ehtii nauttia myös metsässä kuljeskelmisesta!
By Emo - 23.7.2009

Poimurilla minä kerään. Roskaistahan se on, mutta mieluummin vietän sitten pidemmän ajan pihalla istuma-asennossa perkaamassa kuin metsässä kontallaan tai kykkien tai kumarassa. Muovinen perkausalusta on ihan ehdoton.

Minä muuten pidän itseäni aika hitaana poimijana. Vaan marjaa oli tosi paljon.
By viherpeukalo - 23.7.2009

Nyt tuli mökkireissulta Varsinais-Suomessa saaliina taas viitisen litraa puhdistettuja isoja mustikoita. Matka mustikkamättäälle oli jokunen metri ja välillä voi tulla lepuuttamaan selkäänsä. Poimuri on kova sana ja perkaamiseen menee toinen tovi, mutta sen saa sitten istua ja vaikka hörppiä kaffetta välillä. Luulenpa, että musitkkakiinitö ensi talveksi on täynnä, kun moneen vuoteen ei ole ollut yhtään mustikkaa säilössä, niin onhan tuo liki kymmenen litraa silloin paljon .

By Kurppa. - 23.7.2009

Hyvä Paulastiina!

Aamulla varhain kun menee kasteiseen metsään, valo siivilöityy puiden lomasta, linnut laulaa ja on mahdottoman rauhallinen tunnelma, silloin pientä mustikkamäärän keräämistä ei pysty työksi mieltämään. Käsin kun kerää on marjat hetkessä puhdistettu purkkeihin. Kuinka ihanaa on niitä talvipäivinä ottaa pakkasesta ja muistella noita hienoja metsässä vietettyjä hetkiä.
By tiipero-82 - 24.7.2009

Juuri tuon mitä Kurpitsakin kirjoitti, minäkin olen nyt sisäistänyt, ja siksi se mustikassa olo on muuttunut mukavaksi. Kun kotona on virkeät 2- ja 3-vuotiaat tytöt niin hiljainen metsä on luksusta ja marjat on ikäänkuin plussaa siihen päälle Smile Samalla periaatteella palstaviljelen BigGrin
By anttipa - 24.7.2009

Kuopion suunnallakin on tulossa mustikkaa. Ei vielä riittävän kypsää. Hankkikaa hyvä poimuri. Tänä kesänä sankko täyttyy tunnissa poimuria käyttäen.


By HanneleRuattist - 24.7.2009

Maailman paras lääke.
By nemesia - 24.7.2009

Mustikassa on sormet täälläkin, reilu pari tuntia metsässä ja kymmenen litran ämpäri täynnä. Piti vaan hakea aurinkoisia paikkoja raakoja ja pieniä olivat muualla. Paljon mustikoita tulee mutta pitää vielä odotella kypsymistä. Ensiviikolla uusi yritys metsään.

By Tuomipihlaja - 31.7.2009

Mustikoita on nyt aika reilusti täällä Sipoossakin, tosin ei läheskään sellainen mustikkavuosi kuin 2007 oli. Tänä vuonna ei saada yli 100 litraa, mutta kymmeniä kumminkin. Siis poimurilla tietenkin.Selostanpa tähän vähän perkaustapaamme. Tarvitaan jonkin verran tilaa, ja sellaista tilaa, jossa ei niin haittaa, jos muutama mustikka lentää lattialle. Olemme rakentaneet kaltevan radan (reunoissa rimat), johon päälle laitetaan karkea pyyhe. Mustikat valutetaan pariin kertaan pienehkö annos kerrallaan rataa pitkin alla olevaan isoon laatikkoon (meillä iso kylmäboxi, sen auki oleva kansi ohjaa mustikoita vielä oikeaan osoitteeseen, ei lentele niin). Pyyhkeeltä ravistetaan roskat pois tarvittaessa. Kun rataa käyttää ilman pyyhettä ja ilman kallistusta, niin saa vielä raa´at puolukatkin nypittyä aika nopsaan pois seasta.
By Chrisse - 31.7.2009

Kävin taas viikolla katsomassa jos olisi mustikoita, mutta ei, ei yhtään. Kanttarelleja tosin löytyi iso kipollinen.
By Paulastiina - 1.8.2009

Eteläsavolaiset, tehkääs tilannekatsaus mustikka- ja sienimetsään ja tiedotus tänne, jotta tiedän, montako ämpäriä tai saavia otan ensi viikolla mukaan.
By b3011111 - 1.8.2009

Koko maakunta vai ihan etelä ;-) Juva-savonlinna välillä tuntuu olevan mustikkata ihan kivasti.
By A.i.k.a - 1.8.2009

Nyt vasta huomasin tiipero-82 kommentin. Meitä oli kaksi poimijaa, mutta käsin poimittiin. Ne ovat nyt niin suuria, että kerääminen käy joutuisaan, vaikkei kummallakaan ole lapsuuden jälkeen suuremmin kokemuksia poiminnasta. Sen jälkeen mies tosin jo osti noukkurinkin, kun kyllästyi käsipoimintaan ja nyt pakastin onkin sitten ääriään myöten täynnä. Määrästä en enää tiedä, mutta paljon on, ja paljon on vielä metsässä lisääkin.
By eevastiina - 6.9.2009

Lähdin keräämään sieniä ja kun en löytänyt, poimin viitisen litraa mustikoita. Voi, miten paljon niitä on vielä metsissä! Mehua teen niistä tälläkin kerralla ja lisää haen vielä.

By Kurppa. - 6.9.2009

Meillä päin alkaa olla jo mauttomia, mutta ihan napakoita vieläkin ja runsaasti.
By eevastiina - 6.9.2009

Kurpitsa, kannattaa tehdä niistä mehua!

By Kurppa. - 6.9.2009

Mehua on tehty jo vaikka mistäBigGrin
By LukinLilja - 6.9.2009

Ai tarleenan kulmilla on vielä mustikat poimintakelpoisia? Täytyy tulla ens viikonloppuna, vaikka mitä sataisi taivaalta. Nyt ei lähdetty mökille, kun sääennuste valehteli sadetta Sad
By Hania - 6.9.2009

Hih..!
By hillasuo - 6.9.2009

Mustikoita on täälläkin vielä, mies kertoi puolukkareissullaan löytäneen hyvän mustikkapaikan. Pitäneeköhän tuo vielä lähteä katsastamaan ja poimimaan. Pakastimet alkaa kohta pursuilemaan liitoksistaan.

By Hania - 6.9.2009

Sitä vaan kun tuli hauska mielikuva teistä sinisenä ämpärit ja kaikki täynnä mustikoita..!
By Piko - 7.9.2009

Keräsin muutaman litran tosi isoja mustikoita Itä-Suomesta viikonloppuna puolukan poiminnan yhteydessä. Illalla pitäisi tehdä mustikkapiirakkaa.
By Aviron - 13.7.2010

Käytiin eilen tutkimassa viimevuotisia mustikkapaikkoja. Muutama mustikka siellä täällä. Eipä tarvitse tänä kesänä mustikoita lähteä hamstraamaan. Onneksi pakastimessa on yllin kyllin viime vuonna kerättyjä.
By lumi - 20.7.2010

Millainen mustikkatilanne tänä vuonna oletteko muut käyneet jo metsässä ?
By rinu - 20.7.2010

läksin minäkin poimurin ja kahden sangon kanssa mustikkaan. Takaisin tullessa oli pienen piirakan verran mustikoita ja kolme kiveä.
By Raakki - 20.7.2010

Meillä on kuivuudesta huolimatta nyt mustikoita ihmeesti ihan omalla tontilla. Muori on jo käsin kerännyt pakkaseen yhdeksän litraa ja on sitä mieltä, että ainakin saman verran vielä löytyy pihapiiristä.

Aamupäivisin muutaman tunnin kärsii niitä keräillä, mutta metsään ei kyllä ole mitään asiaa nyt kuumuuden ja itikoiden vuoksi - ainakaan täällä päin.
By Wikke - 22.7.2010

Paraisilla käväisin eilen metsässä ja eipä ollut mustikan mustikkaa. Ei ollut itikoitakaan.
By Kurppa. - 25.7.2010

Kävin tunnin pyörähtämässä lähimetsässä. Oli itikoita ja vähän eri tahtiin kypsyviä mustikoita, 6dl sain. Taidan ostaa muutaman litran talveksi (ensi kertaa elämässä)
By Kreeta-Eulaalia - 25.7.2010

Eilen olin metsässä tarkistamassa mustikkatilannetta, muutaman litran sain mukaani, vaikka vähän piti etsiä, onneksi oli "koulutettu" mustikkakoira mukana. Osa mustikoista oli kyllä aurinkokuivattuja, ja kypsempiä varmasti löytyy jonkin ajan kuluttua. Saisivatpa vaan vettä vähän. Metsäkin oli niin kuiva, että tuntui siltä, että voisi syttyä millä hetkellä tahansa ihan itsekseen.

Illalla tein mustikkapiirakan ruisjauhopussin ohjeella. Otin pois uunista klo 19.40, koska jono uunin vieressä niin vaati, klo 19.55 sitä ei enää ollut, ei jonoa, eikä piirakkaa. Syöjiä oli viisi, kuudes luovutti, koska ei ollut pullapohja.
By Nuu - 25.7.2010

Piipahdettiin tuossa nurkan takana metsässä, vajaa puoli tuntia oltiin reissussa yhteensä ja vähän yli puoli ämpärillistä saatiin poimurilla talteen mustikoita. Pääosin hirmu pieniä ja kuivia tottakai kun ei ole satanut. Joukossa kuitenkin ihan mustikan kokoisiakin. Seuraavaksi etsin kuningatar-hillon ohjeen, jos sellaista kokeilisi.
By Tomsku - 26.7.2010

Meilläpäin ei tarvitse mustikkaan vaivautua. Kuivuneita ruppanoita ressukoita. Mutta mitäs muuta voi odottaa kun kohta 2 kuukauteen ei ole satanut .
By valtsu - 30.7.2010

Mustikat alkavat olla tosiaan aurinkokuivattuja. Mehukkaat mustikkaiset läjät laiturilla kertovat, että nekin maistuvat!
By pipu - 2.8.2010

Tuntuu mustikoita olevan, kunhan vaan löytää oikeaan paikkaan. Naapuri kertoi keränneensä ämpärillisen.
By Kreeta-Eulaalia - 2.8.2010

Mustikat ovat nyt saaneet vettä ja ovat yhtäkkiä kasvaneet paljon suuremmiksi. Mullakin on jo kutakuinkin ämpärillinen pakastimessa, mutta lisää pitää saada. Metsässä oli vain kärpäsistä häiriötä, hyttysiä tai  muita verenhimoisia ei juuri vielä ollut.
By valtsu - 5.8.2010

Sankollisen keräsin eilen mustikoita, uikkarit päällä kun lämpötila oli taas 30 varjossa. Rannassa lehtipuiden ja kallioiden suomassa varjossa ihan oikean kokoisia.

Muualla on toki paljon mallia "mustapippuri", helppoja kerättäviä kun lehdet alkavat niistä karista pois. Toivon että pulskistuisivat sateesta ja että sataisi.
By kastehelminen - 8.8.2010

Naapuri on kerännyt jo 10 ämpärillistä mustikoita ja on tänäänkin menossa, on siis löytänyt hyvän paikan. Hän syö joka päivä niitä aamupuuron päällä ja joku ämpärillinen menee hänelläkin lapsille ja lastenlapsille. Hän on sen verran kuiva korppu ettei edes hikoile ja voi rauhassa kipittää noukkurin kanssa pitkin metsiä kun ei hyttyset ja paarmat kiusaa. Pakastin on kuulemma vasta puolillaan. huoh. Hän kerää noukkurilla siistimmin kuin minä käsin.
By Kreeta-Eulaalia - 8.8.2010

Mä en osaa käyttää noukkuria, tai ainakaan en mitenkään jaksa niitä marjoja sitten perata, mieluummin noukin käsin. Paikoin on tosiaan mustikkaa vaikka kuinka, appiukko aikoo mulle huomenna näyttää paikan, jossa on "kasapäin" marjoja. On vaan vähän kaukana tiestä, joten toivottavasti ei kunto lopu kesken. Ihailla pitää niitä thaipoimijoita, jotka kestää 15 tuntia metsässä päivästä toiseen, kun mun selkäni alkaa jo parissa tunnissa valittamaan. Kertokaas nyt jotkut tehokkaat taukojumppaohjeet.
By Tuomipihlaja - 9.8.2010

Noukkurilla kun poimii, niin perkauskin pitää järjestää toisin. Olen muistaakseni viime kesänä selittänyt tässä ketjussa meidän perkaussyysteemiämme, joka on mielestäni tosi tehokas ja hyvä kun poimii ja pakastaa suuriä määriä. Yleensä olemme saaristosta noukkineet, mutta siellä ei ole nyt mustikoita ollenkaan ainakaan täällä Sipoossa. Noh, saapa huilailla siitä hommasta tämän kesän.
By Tuomipihlaja - 9.8.2010

Joo, kävin katsomassa aiempia sivuja. Sivulla 5 olin kertoillut tavastamme perata mustikat. En ollut siinä kuitenkaan maininnut, että radan pitää olla melko pitkä, melkein pari metriä.
By valtsu - 17.11.2010

Kesän 2010 kuva mustikkamaastosta. Mustikan varvut näkyvät tuossa puiden edessä selvästi erivärisinä
By Kurppa. - 22.5.2011

Nyt näyttää hyvältä, kunhan vaan sateita riittäisi. Saareen ei enää hallaa tule.
By Kurppa. - 2.7.2011

Tästä se lähtee. Ensimmäinen litra kerätty.
By jantta - 2.7.2011

Nam...ihania ja nuo punaiset on tosi herkkuja 
By Kreeta-Eulaalia - 3.7.2011

Oi! Nyt jo? Ei taida olla meillä vielä kypsiä.
By Kurppa. - 3.7.2011

Ei täälläkään kypsiä kun osa, mutta siitä se lähtee, paljon on tulossa jos eivät vaan kuivu.
By viherpeukalo - 3.7.2011

Nam...
By Kurppa. - 4.7.2011

Kävin iltalenkillä metsänreunassa. Mustikkaa ihan mahottomasti. Pakko oli vähän kerätä ja aamulla mennä ennen työn alkua jatkamaan.
Kyllä taas ensi talvena mustikkaa syödään ainakin kerran viikossa.
Piti vielä sanoa, että täällä mantereella ne on jo kypsiäkin.
By valtsu - 5.7.2011

Räksät ntekivät mustikkamerkin kalliolle, viikon päästä pääsee keräämään. Muutamia yksittäisiä kypsempiä marjoja jo maistelin, vot ne on hyviä!
By Nuu - 10.7.2011

Huomasin aamun koiralenkillä pienen alueen täynnä mustikoita ja palasin poimurin kanssa keräämään ne. Arviolta pari litraa sain siitä ihan pienellä vaivalla ja meni samalla lenkkihikoilulla sekin puuha Smile Illalla kun ilma on viileämpi on ihan kiva istuskella pihalla ja siivoilla ne, kun ei ole isoa määrää odottamassa.
By Kurppa. - 10.7.2011

Sen takia mie kerään 1-2l kerralla, kun puuha pysyy mukavana kerätessä ja siivotessa. Enää parina aamuna käynti metsässä ja on talven marjat hankittu.
By Hilu - 29.7.2011

Ha ha! Vaari toi eilen mustikoita ja tulos on tämä!!


By valtsu - 29.7.2011

Onpa makeita mustikoita ollut ja makeat syöjätkin.
Olen kerännyt 4½ sankollista mustikoita, laihduttavaa puuhaa!
By trekooli - 29.7.2011

Mikähän vaiva mustikoilla on täällä meidän kulmilla. Paljon sellaisia, joilla toinen puoli littana ja ihan vaalea. Ja sitten on sellaisia vaalean maitokaakaon värisiä lölleröitä. En ole aimmin koskaan nähnyt tuollaisia ja niitä on paljon. meni perkaamisessa ihan älyytömästi aikaa, kun yritettiin pahimmat nyppiä pois joukosta.
By Emo - 29.7.2011

Voisin kuvitella, että littanaa on lude imenyt. Niitähän on tosi paljon mustikoissa.
By trekooli - 29.7.2011

Ne toispuoleisesti littanat ovat kuitenkin aivan kiinteitä, siksi voisin kuvitella, että viottumiseen on jokin muu syy.
By Kreeta-Eulaalia - 29.7.2011

Luulin, ettei voi tuota "mun" hehtaarin metsää tyhjäksi poimia, mutta kyllä siellä on täytynyt olla aikamoinen ruuhka sillä aikaa, kun en viikkoon ole siellä ollut. Muutaman litran nytkin sain, mutta taitaa täytyä vaihtaa paikkaa. Minäkin haen vain vähän kerrallaan ja poimin käsin, koska en voi sietää mustkoiden tai muiden marjojen perkaamista.
By valtsu - 1.8.2011

Sadekesän vaivaamia ovat toispuoleiset mustikat, savipuoleksi kutsutaan. Vesitippa jää marjan alapuolelle ja siihen iskee sienitartunta. Vaan eipä ole täällä nyt moisia.
By trekooli - 1.8.2011

Tuo savipuoli kuvaa just hyvin sitä, millaisia nuo meidän mustikat ovat. Ja kyllähän täällä on satanutkin, mutta mikään sadekesä ei tämä kesä ole täällä ollut.
By Pullapuu - 28.6.2012

Onko mustikan varpujen siirtämisestä tai jakamisesta kokemuksia? Meillä on mustikkaa noin neliön alueella, mutta niitä tuskin näkee rikkaruohojen seasta. Tuumin että kaivan sadonkorjuun jälkeen kaiken ylös ja kitken juurakot, kun kerran tavallinen kitkeminen ei auta. Laittaisin mustikat samaan paikkaan kasvamaan ja jakaisin samalla kasvustoa mikäli se sen kestää.
By Irsa - 28.6.2012

Pullapuu ,onko sun mustikat pensas-vai luonnonvaraisia ?

Joka tapauksessa huolehdi , että maa on hapanta ja hyvin läpäisevää !

Voit lisätä happamuutta laittamalla ihan metsäkariketta, kotoa löytyy sitten kahvin /teen poroja ja piimäpurkitkin mä huuhdon (alppikselle ), mutta kummallekin käy samat neuvot !

Hiekkainen maa olis iso plussa , perunalannoitettakin voit huitaista keväisin jos sattuu olemaan .

En tiiä tuosta jakamisesta , mutta mikä estää kokeilemasta Smile
By Pullapuu - 29.6.2012

Irsa, ihan luonnonvaraisia mustikoita ovat. Kuulostaa siltä että uskallan kaivaa ne ylös pihanurmikon keskeltä ja tehdä niille uuden alustan, jonka rikkiksiä voin jonkin aikaa eteenpäin paremmin kitkeä.
By Aviron - 30.6.2012

Hyvältä näyttää

mustikka  30.6.2012

Toivotaan jatkossakin sopivasti vettä ja auringonpaistetta
By Nuu - 5.7.2012

Mustikkasadosta on tulossa täällä meilläpäin hyvä. Terveysvaikutuksia pullollaan olevaa marjaa pääsee kohtapuoliin jo keräämään
By jööti - 11.7.2012

Ensimmäiset mustikat poimittu mökkipihasta. Pariin vuoteen ei ole mustikoita täällä saanut, mutta nyt oli kohtalaisesti.
By Nuu - 11.7.2012

Hain myös ensimmäiset mustikat tänään lähimetsästä. Puoli ämpärillistä noukin kypsiä sieltä täältä. Pääsato ei ihan vielä näytä olevan kypsä, ensi viikolla varmaan pääsee kunnolla keräämään.
By Nuu - 12.7.2012

Tänäänkin keräsin puolikkaan ämpärillisen mustikoita, kypsiksi aurinkoisella ryteiköllä kasvaneita. Pakkaan ne pieniin annospusseihin tai 3 dl pakastusrasioihin ja syön sitten pitkin talvea kefiirin tai vastaavan kanssa.Eilisestä satsista söin pienen osan tuoreena kermarahkaan sekoitettuna. Tämänpäiväisestä satsista jätän myös osan rahkaherkutteluun ja osan huomiselle tuoremarjatorttuun täytteeksi, poika tulee silloin piipahtamaan perinteiselle synttärikahvilleen.Vaan kyllä oli paarmoja, ärh ! Ilma on kostean hikinen ja aurinkokin paisteli sen ajan kun poimin. Nyt on selkä täynnä kutisevia paukamia Sad No kun noita ottaa talven mittaan pakkasesta ja herkuttelee niin ehkä maistuvat vielä paremmille kun muistelee sitä huitomista, läiskintää ja raapimista mitä niiden eteen joutui tekemään Smile
By Kurppa. - 16.7.2012

Hyvin on lähimetsässä mustikkaa. Aloitin taas tämän litra/aamussa keräämisenWink
By valtsu - 18.7.2012

Mustikat metsässä oli isompia kuin minun perunat ja yllättäen ihan kypsiä aurinkoisella paikalla. Söin rutksti ja keräsin piirakan päälle koristeeksi, tuoreena tietty. 
By Nuu - 18.7.2012

Nyt on sormet taas sinisinä. Aamupäivällä hain ämpärillisen mustikoita tuosta lähimetsästä ja äsken perkasin loppuun. Vielä täytyy pussittaa ne pieniin pakastuspusseihin n. 1 dl annoksina. n. 30 litraa on jo kerättynä, huomenna varmaan taas ämpärillisen haen.
By Kreeta-Eulaalia - 18.7.2012

Samoin on suunnitelmissa mennä mustikkatilannetta tarkistamaan huomenissa. 30 litran perkaus ottaisi kyllä nin hermojen päälle, että tyytynen hakemaan viitisen litraa kerralla ja senkin käsin eikä poimurilla.
By Nuu - 19.7.2012

Kreeta-Eulaalia, maksimissaan 10 litraa minäkin haen kerrallaan. Tuohon 30 litraan sisältyy pari 5 litran noutokeikkaakin, sellaisen määrän perkaaminen on ihan kohtuuhomma Smile Poimuria käytän selkäni takia, on mahdollisimman nopeasti saatava kerääminen tehtyä.
By valtsu - 19.7.2012

Kerään varmaankin tänä kesänä surutta minkä kantaa jaksan ja teen mehuksi ilman sokeria. Maijan poristessa putsaan imurin laitettavan vermeen kanssa pakastimeen menevät, mutta marjojen pitäisi silloin olla kuivia. Jokunen rasia mustikoita oli vielä pakastimessa, tein piirakan. 
By iiris-kukka - 19.7.2012

Kateeks käy Nuun määrät. Yritin tänään poimurilla poimia, mutte siitä mitään tullut. Vaivaiset 4,4 litraa sitten keräsin ja aikaa meni tosi kauan. No perkaus sitten sujuikin sukkelaan.

Jos söisin desin mustikoita päivässä, niin aikas paljon vielä puuttuu SadTuo lähimetsä, eli pieni pläntti, on kohta tyhjennetty. Sitten täytyykin mennä muualle ja mää en voi polulta montaa metriä mennä kun oon ihan eksyksissä.
By Nuu - 19.7.2012

iiris-kukka, tässä minun lähimetsässä poimurilla poimien menee aika tarkkaan 40 minuuttia kun on ämpärillinen täysi. On niin paljon mustikkaa tarjolla ettei tarvitse pahemmin liikkua kerätessä.  Ihan hyvän määränhän sinäkin olit saanut kerättyä, tulee siitä paljon desin pussukoita jo

Tavoite minulla olisi että saisin n. 3 kuukauden päivittäisen 1 desin annoksen mustikkaa itselleni talteen. Tämänpäiväinen 10 l satsi menee pojalleni vastaavanlaisiin 1 dl annospusseihin pakattuna joten vielä täytyy itselle käydä hakemassa lisää.
By Kreeta-Eulaalia - 19.7.2012

Oo, mä en ole varmaan ikinä nähnytkään niin paljon mustikkaa, että saisi alle tunnissa ämpärillisen, vaikka olisi millainen superpoimuri. Tosin kuvittelisin, että aikoinaan mammalla ja papalla oli sen sortin marjapaikat, koska niin suuria määriä marjoja aina toivat, tosiaan useita kymmeniä litroja, jolloin mullekin jäi tavattomasti perattavaa, oikein aina vieläkin pelottaa, jos joku lupaa tuoda marjoja. Useamman kerran toivat pari ämpärillistä perkaamatonta marjaa silloin, kun lapset oli ihan pieniä.
By annaw - 19.7.2012

Kannattaa tosiaan ostaa se vihreä ihmekone perkaukseen. Sen jäljestä on märästäkin sadosta vielä jotakin jäljellä, ja muutama rippunen käsin nypittäväksi. Mehuksi menee sellaisenaankin.

Mulla on kaikkein parhaat tietomarjapaikat noin 10 km merimatkan takana - voitte arvata minkälaista tönttää marjat on ämpärissä siinä vaiheessa kun saa ne kotiin mantereelle. Varsinkaan tuulisemmalla ilmalla, jolloin on miellyttävämpi kerätä marjoja (kun ei ole hyttysiä eikä paarmoja) mutta venekin jyttyyttää kovemmin.

Puhumattakaan jäähdytyksestä, lyhimmillään saa marjat kylmäksi 2 tuntia poiminnasta, mutta siinä saa jo juosta autolta jääkaapille. Mökillä on vain kylmäkellari, joka on noin +15. Hygieniapassikaan ei auta.

Mutta näiden takia kannattaa vaivootella:

By Kaisaliisa - 19.7.2012

Mikä se on se vihreä ihmekone?
By Kurppa. - 19.7.2012

Tässä madallan vähän kynnystä mustikoiden keräämiseen
1,5  tuntia metsässä käsin keräten, hidas mikä hidas. Kolmena aamuna viikossa  muutaman viikon ajan niin on talven marjat pakkasessa.
By Tuomipihlaja - 19.7.2012

Minä tykkään, että mustikat eivät vielä tähän aikaan ole oikein hyvin kypsiä ja kesäkin on jäljessä tänä vuonna. Mä olen monesti todennut, että kun mansikan poiminta loppuu, niin mustikat ovat kaikki kypsiä ja sitten mennään. Mansikat ovat selvästi jäljessä tänä kesänä.En ole kanssa ikinä saanut alle tunnissa ämpäriä, mutta mies saa. Mun käsi ei ole niin vikkelä ja teen senkin homman rauhalliseen tahtiini niin kuin kaiken. Mutta mies onnistuu erityishyvänä vuotena saamaan ämpärinsä täyteen alle tunnissa.Toivottavasti meidänkin vakipaikassa on noin hyvin mustikkaa kuin Nuun metsissä. Saaresta yleensä poimitaan. Ja sitten taas otetaan mustikkarata käyttöön, ei ole isojenkaan määrien perkaus temppu eikä mikään. Poimurilla mustikat ei ole niin kuivia, että imurin puhallusperkaus onnistuisi.
By valtsu - 19.7.2012

Pari kolme litraa mustikoita riittää mukavast useimmille huusholleille kai talveksi. Me marjasyömärit tarvitaan enemmän, maitoa en juo ja tuoremehuja ei osteta, ei ole ylipainoakaan kellään...

Marketeissä myydään putkivartisia suppiloita 15€?, kiinnitetään pöydän reunaan, liitetään imurin letkuun ja imuri imee lehdet pussiin, marjat sankoon. Ei täydellä teholla ja hiljalleen marjoja vaikka litran mitalla marjoja lurutellen, pientä harjoittelua tässäkin vaatii. Ja kun imurin pysäyttää valuu roskat lattialle, jos ei ole kippoa roskille hoksannut laittaa. Mustikoita myyvät putsaa sillä1ja lapsiperheen pelastun on. 15 sankollista keräsin aikoinaan, kun tenavat olivat kaikelle allergisia ihan pieninä 20 vuotta on kestänyt käytössä viime keränä 7 sankollista.
By Kurppa. - 19.7.2012

Täällä alkaa olla jo pehmeitä joukossa vaikka samassa varressa on vielä raakileitakin. Nyt mustikat maistuvat tosi hyviltä.
By Tuomipihlaja - 19.7.2012

Se voi kyllä olla tänä kesänä, että on ollut niin märkää, että mustikat lötskistyy aivan ennen aikojaan. Käsin poimien onnistuu valikointikin, mutta musta ei ole käsinpoimijaksi, oon aivan liian ahne Smile Jos mustikoita on vähän ovat saaneet meidän puolesta olla metsässä, mutta kun niitä tulee mukavasti niin monena kesänä on sata litraa mennyt rikki. Mutta nyt kun ollaan kahdestaan, niin täytyy kyllä hillitä himoa BigGrin
By Tuomipihlaja - 19.7.2012

Tuollaisesta suppiloimurijutusta en tiennytkään. Se ei tietysti vie yhtä paljon tilaa kuin meidän rata. Meillä rata on puuvarastossa, missä sotkutkaan ei haittaa, aina hommaan valmiina ja toimii erittäin hyvin.
By Kreeta-Eulaalia - 19.7.2012

No enpä siellä metsässä kauaa viihtynyt. Tavoistani poiketen poimurilla sain kasaan pari litraa, mutta kävellä sen eteen sai sitten aika tavalla. Muutamissa puskissa oli hyvin marjoja, mutta paikoin ei ollut mitään ja suurimmaksi osaksi oli niin vähän, ettei pysähtyä viitsinyt. Lisäksi oli metsässä aikamoinen ruuhka, ei marjastajia, vaan työkoneita, joten koiraa sai olla koko ajan komentamassa, se kun ei voi vastustsaa isojen koneiden komentamista ja olisi siihen suuntaan ollut koko ajan menossa. Raakojakin oli ihan liikaa vielä, ja osa meni heti soseeksi. Noin pientä määrää ei ehdi edes perkaamaan, kun on varmaan kohta jo syöty Smile
By Kaselli - 19.7.2012

Hatunnosto niille, jotka pystyvät poimimaan mustikoita metsästä sääskistä ja kärpäsistä välittämättä! Onko jollain vinkki, miten sinne varustaudutaan?

Pidän kovasti mustikoista, ja siksi istutin 2011 keväällä puutarhaan mustikkapensaan, Arto. Nyt se on kukkinut keväästä lähtien ja kukkii yhä kaunein kellokukin ja on muutenkin hyvinvoiva ja tuuhea...paitsi, ettei se tee mustikoita . Nimiluettelosta en löytänyt Arto-nimistä mustikkaa. Voiko se olla koristemustikka!? Onko kellään kokemusta istutetuista mustikkapensaista? ...kai täytyy metsään mennä nyt...
By Kyssäkaali - 19.7.2012

Kaselli, olen ymmärtänyt, että pensasmustikka vaatii kaverin, tai pari, että pölyttyis.
Mulla on kolme erimerkkistä puskaa ja tänäkesänä kaikissa on mustikoita.
By Jadetsu - 19.7.2012

Ryysyjä päälle ja sitte tulijaat Niveaa ( se sininen matala purkki ) niihin kohtiin missä nahka näkkyy
By valtsu - 19.7.2012

Kiitos hatunnostosta. Goretex housut oli jalassa, T-paita ja metsikössä popliinikankainen, puuvillainen anorakki 80 luvulta. Kunnon hengittävät vaatteet löytyy urheiluliikkeistä, jos ei ole omasta takaa jemmassa, tarvitsevathan suunnistajat ja muut urheilijat kunnon varusteet. Käsiin puutarhahanskat niin poimuri ei lipsu eikä käpälät sotkeennu. Apteekin hyttyskarkotteet tepsivät paljaalla ihollakin, T-paidassa on mukavampaa poimia. Punkki- ja mäkäräkarkoite tepsii myös hyttysiin.
By lumi - 19.7.2012

Meilläkin mustikkametsässä liikaa hyttysiä, tulin pois jäi mustikat tänään keräämättä.......mitä siellä huitomaan
By iiris-kukka - 19.7.2012

Höh, huomasin että olin eilen vahingossa kirjoittanut kaks litraa enemmän kun mitä poimin. No, tänään lähdin autolla ja kaksi ämpäriä mukanani (noin 8 ja 5 litraa). Menin sellaiselle harjulle joka on tosi suosittu ulkoilualue ja polkuja menee pirusti. Autolle löysin paikan liian kaukaa, koska kun olin tosi kauan poiminut ja siinä jouduin kävelemään pitkään ja silloin tällöin muutaman marjan poimimaan, niin loppuksi löysin hyvät paikat kun olin jo ihan puhki ja nälkäinen. Sitten vielä sain kävellä reilu pari kilometriä autolle. Kiukutti jättää ne mustikat sinne, sillä poimijoita siellä kyllä riittää. Aamulla lähdin ja vähän vaille neljä tulin kotiin. Isompi ämpäri ei ole edes täynnä. Taidanpa ostaa mustikkani Sad

Seuraava vapaa on maanantaina ja silloin pitää lähteä viemään mun vanhempia mökille saunomaan. Siellä vois mustikoita olla, mutta pitää olla seurana vanhuksille. He eivät jaksa enää metsään lähteä.
By suhvi - 19.7.2012

ai että ketuttaa ja kunnolla, olin n. 3 viikkoo sitte istuttanu kaks mustikkapensasta porukoille, no eilen sitte kuulemma veli oli päästelly päältäajettavalta vahingossa päältä.. aargh.. no.. mitä opimme... tarpeeksi keppejä yms että puskan alut huomataan!
By suhvi - 19.7.2012

meni sitte tääki väärään osioon...
By Kreeta-Eulaalia - 19.7.2012

Mökillä oli tasan 15 mustikkaa, eipä tarvitse sinne sitten enää vaivautua. Hyttysiä ei juuri ollut, hyvin pärjäsi pitkissä housuissa ja topissa ja vähän offia käsivarsiin, tosin siis en siellä ruvennut missään istuskelemaan. Toisessa metsässä on niin harvaa puustoa, että tuuli käy hyvin läpi ja vie hytyt.
By Nuu - 20.7.2012

voi että, iiris-kukka, toivoisin että sulla olisi maastot niinkun mulla tässä. Vajaat 5 minuuttia kävelyä kotiovelta metsän puolelle, poimurilla keräten 10 l ämpäri lähes reunoja myöten täyteen ja takasin kävellen kotiin. 40-50 minuuttia menee koko hommassa. Siivoaminen tietty erikseen, siihen uppoaa pari tuntia kyllä.

Viime vuonna naapurin lapset urakoivat nää lähimetsäosuudet ja sainkin vaan vähän mustikoita itselleni pakkaseen. En nimittäin viitsi lähteä minnekään kauemmas poimimaan. Tässä lähellä on helppo, ei harmita vaikka joutuu pakenemaan pois paarmahyökkäyksen alta kun on niin lyhyt pakomatka ja voi tulla uudestaan vaikka tunnin kuluttua jos siltä tuntuu. Tämän päivän saldo jäi n. 8 litraan, paarmat sen verran pureskeli selästä että tuumin sen riittävän ja pakenin paikalta.
By Nuu - 22.7.2012

Tiesitkö nämä 7 hyötyä mustikasta  (Lähde MTV3 nettisivu / Ruohonjuuri) :

1. Erittäin korkea antioksidanttisuus ja hapetusstressiltä ehkäisevät ominaisuudet

2. Parantavat hiusverisuonten verenkiertoa

3. Parantavat hämäränäköä ja alentavat silmänpainetta.

4. Edistää haavojen parantumista, parantaa sidekudoksen joustavuutta ja kollageenien rakennetta. Kollageenin merkitys muun muassa ihomme kunnolle on keskeinen. Yleisin sidekudosproteiinista löytyvä proteiini on kollageeni, ja se on myös pääkuitu ihossa, luissa, jänteissä, rustossa, verisuonissa ja hampaissa.

5. Vahvistavat luonnollisia kollageenien ristisidoksia, joka muodostaa perustan sidekudokselle.

6. Niiden antioksidantti-ominaisuudet suojaavat kollageenia

7. Stimuloivat kollageenikuitujen verkkomaisuutta


Jaahas, taidanpa hakea vielä lisää mustikkaa, sitä ei kai liikaa voi olla
By iiris-kukka - 22.7.2012

No sikshän sitä oon yrittäny kerätä Smile
By Emo - 23.7.2012

Kuivatkaapa muutama litra mustikkaa mahataudin varalta; kourallinen kuivattuja mustikoita auttaa kummasti ripulissa.
By trekooli - 23.7.2012

Miksi ne mustikat pitää kuivata, eikö tuore mustikka aja saman asian?
By Emo - 23.7.2012

En tiiä, mut tollasen neuvon olen saanut, ja ainakin mulla auttanut. Ehkä ne lääkitsevät aineet on sitten tiivistetyssä muodossa tehokkaampia?
By mai-lee - 23.7.2012

keittotaito.comin sivuilta kopioitu-> "Porkkana- ja mustikkakeitto ovat vanhoja ripulilääkkeitä."
ihan tuoreista mustikoista tai mustikkamehusta äiti meille lääkkeeksi sopan keitti. hyvin tehosi sekin
By Emo - 23.7.2012

ihan vaan 15-20 kuivattua mustikkaa oon napannut mahataudissa.
By Araminta - 23.7.2012

Meilläkin oli lapsuudessani kuivatut mustikat mahatautilääkkeenä, mutta oletin kuivaamisen johtuneen siitä, että sokeri oli säännöstelyssä ja kaikki muut säilöntäkonstit piti käyttää. Itse haluan aina tietää, mihin asioitten teho oikeasti perustuu. Voihan olla, että tuoreet tai pakastetut mustikat toimivat samoin kuin kuivatut.
By Bumble - 23.7.2012

Miten niitä vois helposti kuivata? Ostin joku vuosi sitten kuivurin, mutta sen ritilät onkin niin harvat, että marjat putoo läpi.Olen miettinyt että jos laittais alle talouspaperia tai ohutta puuvillakangasta, mutta kokeilemati on jäänyt.
By Tilli85 - 23.7.2012

Eilen piipahdin metsässä ja voi sitä mustikoiden määrää. Ei tarvinnut pitkään metsässä olla kun oli jo ämpäri täynnä.
By Kreeta-Eulaalia - 23.7.2012

Mun kuivurissa on ohjeena laittaa leivinpaperi alle, jos kuivaa marjoja. Mustikoita en ole kokeillut, anoppi yritti joku vuosi mansikoilla, mutta ne tarttuivat paperiin tiukasti, ja samoin ritilöihin niin, että hyvä kun liottamalla sai irti. Opettelua vaatisi kai.
By Emo - 23.7.2012

Me ollaan kuivattu uunipellillä leivinpaperin päällä, pelti saunaan lattialämmön päälle tai uunin päälle. Laita ihmeessä joku ohut paperi siihen kuivuriin, tai vaikka harso tai hyttysverkko.
By Kurppa. - 23.7.2012

Aika kauan kestävät kuivua. Ilman paperia olen kuivurissa kuivannut.
By Nuu - 23.7.2012

Siirsin mansikan kuivaamiseen liittyvät viestit "Keittiössä - Säilöntäohjeita" -ketjuun.
By Maizu - 23.7.2012

Oletteko huomanneet että metsässä on myös mustia mustikoita?
vai mitä nämä ovat?.. huono kuva, mutta musta mustikka on pikkuisen soikeampi ja musta..
Eikä tämä ole juolukka, juolukka on sisältä valkoinen..
takimmaisena näyttäisi olevan ihan tavallinen mustikan versio
By trekooli - 23.7.2012

juu piki-iikeleitä ovat;-)
By Jatuuli - 23.7.2012

Mustat ovat selvästi vähemmistö Smile
By jutikka - 23.7.2012

Aina niitä on ollut, ei mikään uusi asia.
By Maizu - 23.7.2012

piki-iikeleitä siis ovat, en ole ikinä kuullutkaan ; )
By mai-lee - 23.7.2012

...tervamustikoilta puuttuu harmaa vahakerros, joka antaa mustikoille sinisen värin.
By Ekmanska - 24.7.2012

Jokos sitä mahtais näillä leveyspiireillä mustikoita olla? tarvis mummua pyytää näyttämään omia apajiaan, niin sais taas perintöään siirtää eteenpäin SmileJa tänävuonna ihan takuulla kans meen sinne mustikkaan ja sieneen, mitä jo viimevuonna uhosin BigGrin
By trekooli - 24.7.2012

Silloin kun olin aivan pieni(josta on jo useampi vuosikymmen), kävin mummun kanssa mustikassa ja hän se piki-iikelin-nimityksen noille kertoi;-)
By Tuomipihlaja - 24.7.2012

Isoäidiltäni opin, että mustat mustikat ovat suutarin mustikoita Smile
By lollipop - 24.7.2012

Meilläpäin mustat mustikat ovat voimustikoita tai karhun mustikoita. Smile
By jutikka - 24.7.2012

Voimustikka-nimityksen minäkin lapsuudessani niille kuulin.
By Bumble - 24.7.2012

Meillä sanottiin kiiltomustikoiks.
By Rea - 24.7.2012

Meillä päin ovat tervamustikoita.
By viherpeukalo - 24.7.2012

Voimustikoiksi niitä munkin lapsuudenkodissa nimitettiin. 
By Aviron - 26.7.2012

Oltiin miehen kanssa eilen mustikassa, saalis 20 litraa. Meillä on työnjako metsässä, mies poimurilla kerää ja minä auton luona istun jakkaralla ja putsaan marjat.  Tämänvuotisia on jo 70 litraa pakastimessa ja viimevuotisia 50 litraa. Vielä aiotaan rohmuta lisää.
Keräsin minäkin peräti 2 litraa, mutta keppien kanssa homma oli hiukan vaivalloista.
By Tuomipihlaja - 26.7.2012

Meriretken yhteydessä tuli eilen poimittua ämpärillinen kumpikin,siis mies ja minä. Olosuhteet olivat ihanteelliset. Mukavan lämmin, ei paarmoja, ei hyttysiä, ei kärpäsiä Smile  Vähän olisivat vielä saaneet marjat olla kypsempiä. Toisen kerran täytyy vielä yrittää ehtiä ensi viikolla, sen jälkeen ei oikein ole mahdollisuutta helposti. Toivottavasti nyt aurinko paistaisi, että vähän vielä kypsyisivät.
By trekooli - 26.7.2012

Tännepäin sanotaan pääsadon kypsyvän tulevan viikonlopun ja ensi viikon aikana.
By Kaselli - 28.7.2012

Paljon hyvää tietoa teiltä kaikilta mustikasta. Itse olen säilönyt niitä vain soseuttamalla sauvasekoittimella ja pullottanut vesipulloihin ja pakastanut. Siitä olen talven aikana ottanut päivittäin muutaman lusikallisen "lääkkeeksi". Kuivaaminen kiinnostaa, säästyy sähköä ja vie vähän tilaa, minulle uusi asia. Kuivainta en ole edes koskaan nähnyt ja jäin miettimään, kuumeneeko marjat ja onko vaarassa vitamiinien katoaminen? ...säästyisi kyllä pakastintilaa... Smile
By Kreeta-Eulaalia - 28.7.2012

Hohhoijaa, julmetun suuri vaiva nähty kolmen litran takia. Klo 10 lähdin metsään ja äsken sain peratuksi, tosin ruokataukokin on siinä sentään ollut välissä mutta kuitenkin. Kun ei siinä helpossa paikassa paljoa ollut, niin vedin syvään henkeä ja rämmein kaikkien heinikoiden ja louhikoiden sun muiden taakse kallioille, jossa sitten ei ollut senkään vertaa, paarmoja oli sitten vaikka kuinka ja hirveän kuuma. Onneksi kantarelleja sain pannullisen.
By Nuu - 28.7.2012Onneksi Kreeta-Eulaalia sait niitä kanttarelleja myös, näit kummiskin aikamoisen vaivan siellä metsässä rämpiessä, tällä kelillä se ei ole herkkua !Luulen että oman tämänpäiväisen puolikkaan ämpärillisen perattuani en enää mustikkametsään lähde tänä kesänä. Ihan lähistöllä ei enää ole niin paljoa että nopeasti saisi kerättyä. Vaan tosiaan kyllä oli kuuma kerätä tänään, hikitippoja vaan tippui otsalta ja valui silmiin. Hoidin tämän päivän keräämisen heti ensimmäiseksi pois alta, arvasin että näin kuumana päivänä en jaksa enää metsään lähteä jos ensin pihalla puuhastelen. Illalla on sitten ehkä jo pikkuisen viileämpää ja perkaaminen ulkona on kivaa.By Kurppa. - 28.7.2012

Torilla laski jo litrahinta 4,5€. Oli niin paljon tarjontaa.
By Kurppa. - 2.8.2012

Pari litraa piti aamutuimaan hakea. Melkein jo sormia palelsi.
Oksat notkuvat marjoista.
By viherpeukalo - 2.8.2012

Täällä ei oksat notku mustikoista eikä toripöydät. Aika vähän  on mustikoita ilmeisesti, torilta yritin päivällä käydä ostamassa, mutta ei oota myytiin. Aamulla oli ollut joku myymässä ja menivät heti.  Itse tosin  en edes yritä mustikkametsään, koska tuo jalka on niin pahaksi äitynyt. 
By puu-ukko - 2.8.2012

Voi sanoa että melkein pihapiiristä kerätty noin 25 litraa.
By viherpeukalo - 3.8.2012

Tasan ei jakaannu mustikat tänä vuonna. Jossain hyvin vaikeakulkuisten ryteikköjen takana ilmeiseti  vois ollakin, mutta se on kaukana pihapiiristä. On niitä mustikoita jonkin verran, mutta harvassa. 
By Aviron - 9.8.2012

Noin 130 litraa on tämänvuotisia mustikoita jo pakastimessa. Viimevuotisia noin 50 litraa. Tänäänkin aamulla oli pakko lähteä metsään, kun oli niin kaunis ilma. Ajateltiin kerätä vain mustikkamaitomarjat, kerättiinkin pari sankollista. Eihän niitä malta metsään jättää, kun niitä on ihan tuhottomasti. Varret taipuvat sammaleeseen isojen mustikoiden painosta.
Mies on yksin poiminut koko satsin, minun osuuteni supistuu viiteen litraan. Olen kuitenkin ollut metsässä rattoisana seuralaisena. Ehkä minä ensi vuonna pystyn poimimaankin, ehkä...(tai sitten en).
By Myskimalva - 9.8.2012

Kaikkee se luonto teettääkin. Nettilehdessä juttu. Oletteko törmänneet muualla Suomessa?
http://www.kainuunsanomat.fi/Kainuu/1194760484545/artikkeli/loyto+puolangalla+harvinaisia+valkeita+mustikoita.html
By Kurppa. - 10.8.2012

Tuollaisita määristä en näe edes untaSmile

Kävin miekin ilalla parin päivän jälkkärimustikat hakemassa. Onneksi oli vaan pieni astia mukana, muuten en olisi päässyt metsästä pois ensinkään.

Lehdet alkavat jo tippua ja varret täynnä marjoja. Pakkaset melkein täynnä ja viinimarjat vielä melkein keräämättä, omenista puhumattakaan.
By lollipop - 10.8.2012

Voi, olen kade teidän mustikkamääristänne! Täällä minun kotikulmilla on heikosti mustikoita. Montet metsiköt ja vaaranlaidat on käyty katsastamassa, eikä missään ole vielä näkynyt sen vertaa, että poimurilla olisi kerättäväksi. Jos oikein ahkerana kyykkis, saattaisi muutaman litran saada.. Eivätkä ne vähäisetkään määrät ole vielä oikein kypsiä.
By Tuomipihlaja - 10.8.2012

Avironilla upea mustikkasaalis! Saatte pitää suut mustana kaiken aikaa, se on hienoa!

Meillä tais jäädä neljään ämpärilliseen tänä kesänä.
By Jalomarja - 10.8.2012

Minun mustikkasaaliini tälle vuodelle on kaksi kahvikupillista. Meillä ei ole mustikoita ja nekin mitä on ovat tosi pieniä.
By lumi - 10.8.2012

Voi harmi jos muualla suomessa huono mustikkasato, meillä on mustikkaa ja vattuja   
  aivan kauheasti ja ei niitä kukaan kerää, sinne jäävät metsään.
By meriva - 10.8.2012

Aikalailla mielenkiintoisesti nuo mustikat näköjään jakaantuu, mökillä Pirkanmaalla, mutta ihan Satakunnan rajalla on tuhottomasti mustikkaa ja isoja.
By Kreeta-Eulaalia - 10.8.2012

Tässä Porin nurkilla en tiedä kenenkään löytäneen hyvin mustikoita, jonkun verran kyllä kun viitsii vaivaa nähdä, monin paikoin ei ole ollenkaan. Joku päivä näin Huittisista saatua saalista, komeaa suurta marjaa ja kuulemma vaikka kuinka, mutta en taida ihan niin pitkälle viitsiä lähteä.
By viherpeukalo - 10.8.2012

Näillä nurkin on mustikoita aika vähän, nekin mitä on, on harvassa mutta suuria. Torillakin oli ei-oota. Kustavin reissulla  löytyi  sentään mansikkamyymälä, josta ostin ensi talven  mustikat ja vadelmat saman tien. Ei silti, ei tämä kinttu kestäisi marjojen poimintaa metsässä. 
By Erica - 10.8.2012

Täälläkään ei ole kuin ehkä 10 hassua pientä marjaa per puska, ja torilla otetaan 45€ / 5kg laatikko eikä kuulema halvemmaksi muutu kun kysyntää on liikaakin. Ei kyllä tule meille mustikoita pakkaseen tänä vuonna...
By Aviron - 10.8.2012

Tämä taitaa olla  100 litran pikkupakastin, ei mahdu enää enempää
mustikoita
Vieressä on isompi pakastin, sinne mahtuu vielä jotain, viimevuotisia puolukoita on vielä paljon syömättä
vielä mahtuu
Nämä pakastimet ovat ulkovarastossa

Sisällä on vielä yksi iso arkkupakastin, johon pitäisi mahduttaa puolukat ym.. Sekin alkaa olla aika täysi.
Viinimarjat ovat vielä pensaissa ja taitavat jäädäkin rastaiden syötäväksi.
By anita - 10.8.2012

Aviron, olen kade. Meillä on vain yksi kaappipakastin ja se pursuaa jo yli äyräidensä.

Mikset tekisi viinimarjoista hilloa tai mehua?
By Aviron - 10.8.2012

Taidan kuitenkin pari maijallista niitä viinimarjoja mehustaa, säälihän niitä on pensaaseen jättää. Vispipuuroa yleensä niistä mehuista teen.
By anita - 10.8.2012

Punaisesta tulee aivan ihanaa vispipuuroa Smile
By viherpeukalo - 10.8.2012

Näyttää hyvältä nuo pakastimet. taitaa olla niin, että kaakon kulmalle tulee tänä vuonna hyvä sato, oli sitten marjat tai omenat. meille ei tullut viinimarjojakaan kovin paljoa. 
By Jalomarja - 10.8.2012

Punainen viinimarja tekee karhuvattuhillosta aivan mielettömän hyvää. Sinällään tuo karhunvattu on mauton.

Mustikoista ja punaherukoista tulee hyvää mehua; joskus oon tehnyt myös valkoherukoitten kanssa.

Yleensä käytän melkein kaiket ylivuotiset marjat mehuun. Ne sekametelimehut on mun mielestäni parhaita ja hyvää siivoa pakastimille.
By lumi - 10.8.2012

Jos olisin reipas,keräisin pari päivää mustikkaa ja menisin Espoon torille myymään...45€ / 5kg laatikko ...waw, mutta kun en ole reipas!
By Tuomipihlaja - 10.8.2012

Avironilla samaan malliin noita pakastimia kuin meilläkin . Meillä on neljä kunnon kokoista arkkua ja kaappipakastin ja sit vielä kaks jääkaappien yhteydessä olevaa pienempää pakastinta. Ja jos hätä tulee, niin on vielä yksi jenkkijääkaapin  pikku pakastinloota . (Jääkaappi ei yleensä käytössä, paitsi juhlatilanteissa ja joskus jos satoa pukkaa niin, että ei mahdu keittiön jääkaappeihin ennen käsittelyä).

Pakastimista tulee hyviä kompostoreita sitten, kun hajoavat. Lisää ei tähän huusholliin enää osteta tässä elämässä .
By Kreeta-Eulaalia - 11.8.2012

Mulla on pienehkö arkku ja iso kaappipakastin niin täynnä, että jotain pieniä koloja voi vielä yrittää täytellä, ellei saa jotain lihoja ja leivonnaisia syötyä pois alta. Keväällä ovat pakastimet aina ihan sopivan kokoisia, mutta näin syksyllä on ongelmia. Kaikki ei millään mahdu näihin ja anopin pakastimesta haetaan sitten jossain vaiheessa täydennystä, onneksi siellä on nyt ämpärillinen tampereen suunnalta tullutta mustikkaa.
By MoonRiver - 11.8.2012

Sama ongelma kuin sulla. Pakastimet niin täynnä, että huutaa hoosiannaa. Tämänpäiväiset mustikat ei kyllä mahdu enää. Pakko viedä jo marjoista appivanhempien pakastimeen.
By Tuomipihlaja - 11.8.2012

Me ollaan taas pikkuhiljaa raahattu mun äidin pakastimia tänne, kun ei enää tarvitse montaa, ei siis olla noita kaikkia ostettu. Jenkkijääkaappi on anopilta. Yks jo kauan sitten äidiltä haettu pakastin on jo kompostorina ja sitten se ihan ensimmäinen oma ostama pakastin kaheksankytluvun alkupuolelta toimii edelleen kompostorina.
By Kurppa. - 20.8.2012

Halvimmillaan täällä on ollut mustikat 3€/l.
By Ania - 21.8.2012

Kuusi sankollista on kerätty omaan käyttöön, kaksi niistä mehustin maijalla, neljä on kokonisina pakastettu. Monena vuonna tein 30 l. tuoremehua sitruunahapolla, mutta väki vähenee, niin en enää viitsi. Myyntiin on kerätty ihan siitä ilosta että saa olla metsässä ja keittää nokipannukahvia ja paistaa hiilaria. Isäntä lähti tänään katselemaan viimeöisen "kerääjän" jälkiä ja kyllä kaikki mustikat on nyt täällä paleltuneet.
By Irsa - 21.8.2012

hoyabella ! Meillä oli lapsuudessa kiintiot ja ne piti kerätä kun oli pakko , nyttemmin kerätään vaan se kun huvittaa ja kulututetaan BigGrin

Edellisvuotisia on vieläkin jäljellä , onneksi likkalapsi joskus leipoo , mie en BigGrin
By ainikki - 21.8.2012

Minä olen pakastanut viisi ämpärillistä (50 l), viimevuotisia oli pakasteessa noin 10 l. Yksi 10 litraa kului tuoreeltaan.

Olen kerran eläissäni ostanut kaupasta yhden pussillisen pakastettuja kotimaisia mustikoita. Ne olivat niin pahan makuisia, että inhotti syödä . Onneksi olkoon Hoyabella, jos saat torilta hyvälaatuisia mustikoita.

Minun ei tarvinnut lapsena tehdä mitään töitä, vaikka kotini oli maalaistalo. Osaan silti aikuisena tehdä mitä haluan, myös marjastaa.
By mummuh - 21.8.2012

Täällä on mustikoita tosi huonosti. Vajaan litran keräsin, se on vähän mulle marjahörhölle tyttö sanoo aina et äiti vaan kerää ja kerää vaikka ei enää tarvitsisikaan. Onneksi jäi vähän viimevuotisia et "pärjään" ensi talven.
By Ania - 21.8.2012

Hoyabella, ei kai sitä olekaan sen parempaa tapaa viettää lomapäivät, kuin olla metsässä.
By Ania - 23.8.2012

Sellainen merenrantareissu onkin ihan luksusta meille. Hailuoto-Kalajoki on joskus ollut lomareissun suuntana, se meri on niin mahtava. Se on oikeastaan liian iso maakravun ymmärtää. Metsässä taas on kohtapa enempi kotona kuin tässä tontilla.

Ei minunkaan kulkemiset nyt niin tuottavia ole, vaikka isäntää tulilta hoputinkin marjastamaan että: täällä vaan istutaan ja tuotanto kärsii.
By Aviron - 5.9.2012

Tultiin miehen kanssa eilen tänne iki-ihanaan Pohjois-Karjalaan mökkeilemään muutamaksi päiväksi. Mies ens töikseen otti poimurin ja läksi raapaisemaan mustikkamaitomarjat.  Ei kauaakaan viipynyt, kun toi mulle putsattavaksi puoli sankollista mustikoita. Mustikat ovat vielä napakoita ja muuten hyviä, mutta  alkavat jo menettää makuaan. Sokeria vaan enemmän ja taas syödään muutaman päivän ajan mustikkamaitoa.
By Nuu - 5.9.2012

Täältä omilta nurkilta kerätyistä mustikoista huomasin pitkin kesää että ne oli aika lailla mauttomia. Olisiko tänä kesänä yleistä että ovat hiukan vetisiä ja maku ei ihan terässä ? Tietty kasvupaikastahan tuokin riippuu paljon.
By kevätlinnunherne - 5.9.2012

Eiköhän se johdu aika paljon kasvupaikasta,ainakin makeammat mustikat löytyivät tänäkesänä aurinkoisesta kasvupaikasta. Ja niitä happamampia löytyy pimeimmistä kosteimmista metsistä.Kannattaa maistella kun kerää eripaikoista.Nyt syksyn myötä ovat varmaan jo vetisempiä vähän joka paikassa.Ja tämä vain oma mielipide tietoa ei ole.
By Kurppa. - 5.9.2012

Täällä taas oli pitkästä aikaa tosi hyviä ja maukkaita. Eilen kerätyt eivät enää.
By Jadetsu - 5.9.2012

Mun pitäs kysyä Millilltä että minkä makusia net mustikat täälä oli
By Aviron - 5.9.2012

Varsinainen mustikka-aikahan on jo ohi, mutta vielä himottaa poimia, kun niitä on niin valtavasti. Parannellaan makua sokerilla. Nyt keskitytään puolukan poimintaan.
By Tuomipihlaja - 5.9.2012

Meilläkin lähimetsän mustikat olivat maukkaita ja muutenkin priimoja. Nyt on varmaan kyllä jo ihan vetistä kamaa. Voi kun olis kunnon puolukkametsiä täälläkin päin, mutta kun ei ole.
By kevätlinnunherne - 6.9.2012

Kyllä meidän koiruudellekin mustikat kelpaa,ihan itse riipii varvuista mutta ei kyllä kerro miltä maistuu.
By Bumble - 3.7.2013

Mustikka-aika alkoi, äsken kävin kuvaamassa.
By kevätlinnunherne - 3.7.2013

Täällä ei enään mustikoita,Helmi on syönyt omasta tarhastaan jo lähes kaikki mustikat.Kesällä syödään kevyemmin, vai olisiko joku puutostila ei kai.Syö muitakin marjoja.
Itse en ole vielä käynyt mustikoita keräämässä,lakkoja varmaan pitäisi käydä etsimässä.
By Kurjenmiekka - 3.7.2013

En usko että tuo koiran marjojen syönti mihinkään puutostilaan viittaa, eikös sudetkin syö marjoja? Meilläkin koirat riipivät puskista kaikkia mahdollisia marjoja ja äidin kriikunoista hedelmiä. Tosin meidän haukut nyt syövät muutenkin ihan kaikkea, perinteisiä noutajia . Täällä ei kyllä mustikat ole vielä ihan keräyskypsiä.
By jutikka - 3.7.2013

Meillä Ruusakin jo oppinut mansikat itse poimimaan. Yksi karviaispensas on alueella, johon koirat pääsevät, ja se pitänyt aidata kun kaikki koirat olisivat syöneet siitä marjat.
By raya - 13.7.2013

Kyllä täytyy todeta että tänäkesänä mustikat maistuu ihan mustikalta, viime kesän mustikoita ei viitti ees ääneen mainita.

Mie oon niin mustikka friikki että pärjäisin oikein hyvin vaikka ei muita marjoja olis olemassakaan. Tänään nokin käsin n.6 litraa, isäntä pari ämpäriä koneella, diu diu, siinähän siivoo roskat pois, mie en auta.

Miusta on jotenki tyhmää poimia mustikoita koneella.
By Kurppa. - 13.7.2013

Ei tahdo nyt ehtiä metsään. Varoiksi ostin torilta neljä litraa (5€l)

jos vaikka kuivuus tekee tuhojaan ennen kun omat kiireet loppuvat.
By suokukka - 18.6.2014

Kävin viikonloppuna tsekkamassa mustikkamaastoni.Joissakin paikoissa oli ihan kohtalaisesti raakileita ja joissain paikoissa ei sitten ainoaakaan marjaa tulossa.

Ei tuosta kyllä mitään huippusatoa tänä vuonna näyttäisi tulevan, mutta kai sitä jotain sentään.Puolukka kukki täysillä, toivottavasti nyt ei halla tee tuhojaan.
By lumi - 20.7.2014

Ensimmäiset mustikat kerätty, isoja,tasaisen harvakseltaan mutta silti runsaasti , viikon kun odottelee niin alkaa olla kypsää ja helpompi puhdistaa.
By epesa - 3.8.2014

Pelkäsin, että jäin ilman mustikoita tänä vuonna, mutta useammassa kaupassa vakuuteltiin, että vielä ensi viikolla tulisi myyntiin. Mielestäni kohtuuhinta on 50 eur/5kg, vai onko?
By epesa - 3.8.2014

Kiitos vinkistä hoyabella, muina vuosina olen kyllä itse kerännyt, nyt ei vaan ole innostanut mennä hikoilemaan metsään...
By raya - 26.7.2015

Isäntä kävi aamulla tarkkailemassa mustikka-tilannetta, litran verran toi, ei oo vielä kypsiä kuulemma. Aika paljon myöhässä verrattuna edellis vuosiin ja ei kai ne tämmösillä myrskyillä varmaan pysy marjat varsissakaan.
By mummuh - 26.7.2015

Ensiviikolla olis mustikkan kerääminen ajankohtaista. Osa on kyllä aivan raakaa. Moneen vuoteen ei ole ollut näin runsasta muntikoita mitä nyt on.
By Piikkis - 27.7.2015

Meilläpäin on mustikat jo kypsiä, niitä on julmetusti ja isoja ku mitkä. Nyt kun vielä sais revittyä itsensä metsään (joka alkaa tosta takapihalta broken heart). Inhoan keräämistä, kun poimuria en oo oppinu käyttämään ja se on käsipelillä niiiiin hidasta. Mutta on ne hyvii, joten pakko raahautua lähipäivinä.


By Jadetsu - 27.7.2015

Ratiossa sanothin pari päivää sitte, että täälä mustikat saattas olla kypsiä elokuun tokalla viikolla
By OmaraS - 1.8.2015

Tultiin just mustikkareissulta, saalis 40 litraa 2,5 tunnissa, Viikko sitten samanlainen reissu, pakastimeen laitettiin 42 litraa. Vielä on tarkoitus muutaman kerran mustikkametsään mennä. Mustikoita on metsät täynnä. Kyllä on syöty mustikkamaitoa tässä huushollissa.


By PirjoA - 1.8.2015

Kävin minäkin naapurin kanssa mustikoita keräämässä, mutta ei vielä ole kunnolla kypsiä, viiden litran sangollisen keräsin josta itselle otin piirakkamarjat loput annoin naapurille, joka ei ensi eikä seuraavallakaan pääse keräämään. Jos ulkomaalaiset keräävät kaikki puoliraakoina niinkuin ne kuulemma jo täälläkin on keräämässä ,niin sitten jään ilman mustikoita. Ei minun hermoilla noita puoliraakoja perata ja säilötä...
By vähis - 1.8.2015

Keräsin eilen 3 litraa melko aurinkoiselta paikalta, kovin olivat vielä tiukassa, siis ei kunnolla olleet kypsiä. Minä en osaa poimurilla kerätä ja jos keräisin, ei niitä susikaan perkaisi, niin roskaisia olisivat. Hitaasti käy keräys, mutta minkäs teet. Omat ois nopsaan kerätty(ukko ei oo mikään marjan syöjä), mutta kun muillekkin metsästän.
By Kreeta-Eulaalia - 1.8.2015

Kyllä mä siellä metsässä viihdyn mustikassa, mutta sitten se siivoaminen tahtoo ottaa niin kovasti voimille. Mutta vesisateeseen en välittäisi mennä, enkä oikein edes märkään metsään.


By OmaraS - 2.8.2015

Mustikan poiminta käy joustavasti, kun toisella kädellä nostaa varpua ja poimurilla "näykkii" nätisti marjat poimuriin. Tällä tavalla roskia ei tule paljon, joten marjojen putsaus on kohtalaisen nopeaa.  Ihmettelen minä vaan sitä vierasmaalaisten tapaa haravoida marjat suureen saaviin, niitä marjoja en haluaisi putsata.Marjat ovat täällä kypsiä ja irtoavat hyvin varsista, kantoja ei jää nimeksikään. Niin, että metsään vaan kaikki, joilla liikuntakyky on tallella. Mustikoiden terveellisyydestä en ala ketään valistaa.  Siitä on juttua kaikki viestimet täynnä.kuva


By vähis - 2.8.2015

Omara tuu pitään mulle kurssia mustikan keräyksestä, mä saan käsin kerätenkin melekeen enee roskia ku mustikoita ja rikkikin ovat peijakkaat - aika räpeltäjä oon.
By OmaraS - 2.8.2015

Äläkä sinä Vähis höpötä.  Kaikki selitykset ovat turhia, jos ei kiinnosta ilmaista luonnon antia metsästä hakea. Saappaat jalkaan, astia käteen ja metsään mars, mars! indecisionMyös sydämelle mustikat tekee hyvää ja mieli virkistyy metsässä.


By vähis - 2.8.2015

Kyllä minä käyn marjassa ja sienessä, mutta toinen juttu on kuinka näpsään se homma käy - köpelöt käpälät ja kehno selkä...ei siinä muuta tarvita...mutta meen minä ja olen jo ollutkin. Ihailen vain kätevyyttäsi Omara.
By Luponia - 2.8.2015

 Omara puhuu totta,kun oppii poimurin käytön,se on näppärä ja mieluummin minä köpsäjalkainen poimin nopsaan ja siivoan kotona sen mitä tarvii kun nypin metässä yks kerrallaan hitaasti.Kun maastokin tuossa meidän mäessä on kaikkea muuta kuin helppo,löytää pian itsensä reittä myöten kiven kolossa.Vielä en ole käynyt,ei ole kiire,kypsyvät kunnolla.Lähinnä syynä on märkyys,kun joka päivä sataa ja yölläkin on kastetta,ei kuivuHartain toive on,olisi edes viikon poutaa.Nytkin jossain ukkonen jyrähtelee,äsken satoi.Vähis,poimi ajatuksen kanssa älä (toheloi) siis urakoi,ei ole kiire,se kiire ne roskat kerää.


By vähis - 2.8.2015

Totta turiset Tourangelle, hätähousu oon melkein joka asiassa, paitsi en remonttihommissa, siksi se homma sujuukin.
By Luponia - 2.8.2015

Vähis,arvelin niin,kun olen huomannut itse jos hosuu ja kiirehtii,niin menee pieleen,mutta kun tekee,poimii,rauhassa ja aattelee mukavia,niin onnistuu.Peukutan marjastukselle.Rohmulla poimien se vasen käsi,tai jos on vasenkätinen,niin oikea,nostelee varsia,siitä on hyvä koukkia,senkin oppii.Ei missään nimessä koko puskaa kerrallaan vaan valiten,ihminen on oppivainen.Uskotko.

By vähis - 2.8.2015

Voiskohan sitä vielä oppia?!
By Luponia - 2.8.2015

Voit,opettelet sisukkaasti,ihminen oppii mitä vain kun opettelee,sanoo vanhempi mamma.


By vähis - 2.8.2015

No minä yritän.
By Tuomipihlaja - 2.8.2015

Aivan mielettömästi mustikoita ja isoja. Täällä ovat kypsiä. Kaks ja puol ämpärillistä oon hakenut tähän mennessä ja mies enemmänkin. Minä tykkään siitä touhusta kovasti, oon lapsesta asti tykännyt. Poimurilla noukin, koska haluan saada paljon marjoja. Mutta nopeus ei ole lähimainkaan tuota kuin Omaralla. En ollenkaan ymmärrä, miten on mahdollista olla noin nopea.Poimurilla tulee aika paljon roskia, mutta ei se haittaa yhtään. Nyt oon perannut imuriin liitettävällä putsarilla (löytyy kaupoista eikä maksa kuin 15 euroa). Aiemmin on putsattu sellaisella omatekoisella "marjaradalla". Molemmilla putsaus on sukkelaa.
By Piikkis - 3.8.2015

Kauheita määriä mustikkaa ootte keräilleet! Mun molemmat yritelmät on menny mönkään, kun ekalla kerralla pikkumies ilmoitti vartin jälkeen, että "äiti, kakkahätä" ja tokalla kerralla innostuinkin väijymään kanttarelleja. Saldona puoltoista litraa mustikoita (rellejä sen sijaan julmetusti). Aika heikko esitys mustikoiden osalta, sanoisin .Täytyykin varmaan hakea tuommoinen imuriin liitettävä putsari, niin voi taas harjoitella poimurin käyttöä. Käyköhän semmoinen liittää keskuspölynimuriinkin vai kaivanko suosiolla tuon perusimurin naftaliinista? 


By Tuomipihlaja - 3.8.2015

Imuri pitää laittaa hyvin pienelle teholle, jotta imuri ei vie mustikoitakin. Voikos keskusimurin tehoa säätää?
By Piikkis - 3.8.2015

Eipä taida voida. Noh, on tuolla tuo ikivanha vehje mitä käytän auton imurointiin. Se on varmaan parempi vaihtoehto. Saattaa tulla sanomista, jos keskuspölynimurin säiliö on täynnä mustikoita .


By valtsu - 3.8.2015

Imurin liitettävä puhdistin, iso leveä poimuri. O Hyttysässä! Siinä salaisuus.  jatkovarsikin on, voi kerätä seisoenkin, joskus sitäkin tarvitsen. Ei vielä ole täällä kerättäviä mutta pian irtoavat  hyvin. Kerään enkä nyhyvää,  8-15 sankollisen kaudessa eikä koskaan riitä.  Ei mitään voimia putsata yhtä kauan kuin poimin, tasainen maastokin puuttuu . Euforiaa tarvitaan, 25 min/sanko ja kolme kerrallaan. Parasta ihan rannasta veneellä liikkuen, uikkareissa auringossa tai hyttysmyrkyissä ja farkuissa. Kunhan tulisi kuiva keli poimitaan. Mustikoita syödään nyt ihan pihalla!!!


By puna - 3.8.2015

Minä olen tähän asti kerännyt käsin, kun saa näillä kulmin vielä vähän valikoiden poimia, kaikki ei ole kypsiä. Poimurin kanssa lähden liikkeelle tällä viikolla. Puolitoista ämpärillistä vasta saatu ja niistäkin puolet jo syöty. Mutta tuoreenahan ne on ihan parhaita!Kurahousut oli eilen mustikkareissulla. Märkä metsä ja polvillaan kerääminen käy paljon vähemmän mun oikkuilevan selän päälle kuin selkä kaarella kyykkiminen.
By JSini - 3.8.2015

Miten se imuriin liitettävä puhdistin toimii? Imeekö se roskat vai puhaltaako ne pois?
By vähis - 3.8.2015

Voi luoja teidän kanssa, noin kovasti keräätte - täytyisi tässä ryhdistäytyä.
By vähis - 3.8.2015

Imee roskat pussiin, mutta minä en ole sillä puhdistanut kuin puolukat. Meidän suvulla on tapana nyppiä joka häntä ja huono marja pois, siinä menee vielä aikaa, vaikkei lehtiä ja muuta roskaa enää oliskaan.
By raya - 3.8.2015

Minkä niminen se imuriin liitettävä vehe on ? Meinaan jos kaupasta kyselee, ja mistäköhän kaupoista vois kysästä. Olisko esmes Prismassa, Tokmannilla.
By vähis - 3.8.2015

No ei kyllä nimi muistu mieleen ja olikokaan sillä jotain muuta kuin joku marjan puhdistus tai sinne päin. Vihreä hökötys, jossa putkea, yläosassa "ruuttu" siis suppilo, josta marjat kaadetaan, varressa ruuvi millä ruuvataan pöytään kiinni. Pitäisköhän käydä lurkkimassa lisää varastossa missä mokoma on. Kyllä se jonkin verran helpottaa, kannattaa hommata.
By vähis - 3.8.2015

Voisko joku laittaa kuvan, kun en osaa. Tuon kun näkee, niin varmana osaa ostaa. On yleensä siellä missä poimurit sun muut tämmöset tarvikkeet.
By raya - 3.8.2015

No miepäs huomenna jottain ruuvattavaa ruuttua kyselen, jos eivät ymmärrä käsken kilauttaa Vähikselle.


By vähis - 3.8.2015

Joo, Raya käske kilauttaa tänne päin.

Mutta ehkä kantsis kysyä imuriin liitettävää marjanpuhdustuslaitetta. Eivät varmana ymmärrä mikä ois ruuvattava ruuttu vihreänä.
By vähis - 3.8.2015

On niitä varmaan kaupoissa, ite ostin halpahallista ja ihan maaseudulta, silmiin on pistänyt hyllyissä vähän siellä sun täällå.
By Luponia - 3.8.2015

 38-8396 | Plastex marjanpuhdistin imuriinMotonetin sivultä löytyi tuo,hinta vajaa 12,00€ alkoi minuakin kiinnostaa.Kiitos vinkistä.  Marjukka näkyy nimi olevan Plastex taisi olla valmistaja.Löytyy varmaan kaikkialta missä marjastustarvikkeita myydään.Aion ostaa kun käyn kaupungissa päin,ehkä omalla kylällä ei ole.


By vähis - 3.8.2015

Kiitos Tourangelle, tossa se ruuvattava ruuttu on.


By raya - 3.8.2015

Kiitos !
By Tuomipihlaja - 3.8.2015

Juuri tuota Marjukkaa minäkin tarkoitin. Tuskin niitä muita onkaan. Eihän tuolla Marjukalla tietysti saa niin puhdasta kuin jos käyttää hirveästi aikaa käsin. Mutta mun mielestä niin suuri puhtaus on aivan turhaa, paljon tärkeempää on saada syödä paljon marjoja. Pakastetussa mustikassa kaikkein herkinkään suu ei huomaa enää mitään roskaisuutta, koska pakkasessa kaikki pehmenee. Mun mielestä ennemminkin jossain muussa puuhassa kannattaa pyrkiä täydellisyyteen kuin marjojen perkaamisessa, jos nyt ylipäätään missään.Mutta siis nauttikaa ja syökää tuoreena niin paljon kuin ikinä kykenette ja vasta loput sitten pakkaseen (tai kuivaukseen). Mustikka säilyy jääkaapissakin monta päivää ihan hyvänä, jos ei joka päivä ehdi metsään.Marjukan kanssa imuri siis imee roskat ja marjat tippuu sankoon alle. Mulla on sanko lattialla korokkeen päällä, jotta marjoja ei roiskuisi yhtään lattialle. Mulla imuri (meillä Miele) on pienimmällä teholla, siis tosi pienellä ja se tuntuu ottavan lehdet pois. Seuraavassa imutehossa menee vähän marjojakin ja sitä yritän välttää.Teen homman niin, että soppakauhalla otan ämpäristä marjoja ja hitaasti kaadan suppiloon ja samalla toisella kädellä poistan ämpäristä kepit ja tikut ja mahdolliset pitkät männynneulaset. Ne menevät hommassa helpommin läpi marjoihin asti ja kepit voi myös tukkia putken. Niitä on mun mielestä helppo ottaa toisella kädellä samalla. Myös pitkässä oksassa olevat marjat tulee noukittua tässä yhteydessä pois ja nipistettyä marja ämpäriin ja oksa pois. Tällä tavalla mulla meni eilen 20 min 10 litran ämpäriin. Marjat oli kyllä eilen poimittu ihanasta paikasta, josta männynneulasia ja muita keppejä ei tullut ihan hirveesti.Toissapäiväisissä marjoissani oli paljon puolukan raakileita seassa. Silloin tein toisen kierroksen, jossa kallellaan olevasta ämpäristä pikkuhiljaa vetelin marjoja laakealle tarjottimelle. Lähellä ämpärin reunaa olevat puolukan raakileet nypin pois. Tää oli jo vähän isompi homma. Ja jäin pohdiskelemaan sitä, onko se aivan turhaa. Rupesin miettimään, että ehkä makuaisti pitää olla aika kehittynyt, jos desi puolukanraakileita ämpärillisessä marjoja juurikaan maistuu. Täytyis testata Smile


By valtsu - 3.8.2015

Talvella on aikaa nyppiä puolukan raakileet pois, ei niitä montaa lautaselle tule ja voi ne syödäkin. Kuituja tulee mustikan kannoista, pakasteessa ne pehmiää. Ihan kaikkea ei tarvitse tehdä samalla tavoin kuin aikaisemmat sukupolvet.


By Tuomipihlaja - 3.8.2015

Tuli mieleen Moonriverin keppisoppa BigGrin En varmaan ikinä saa niitä voimia mistään, että jaksaisin keppejä erikseen kerätä metsästä soppakattilaani, mutta tuolla mustikoiden seassa pienet menee mainiosti ja tosiaan mustikan kannat on varmaan ihan yhtä hyväks ihmiselle kuin kepitkin BigGrin

By Kreeta-Eulaalia - 3.8.2015

Mussa on sitä täydellisyyteen pyrkimisen vikaa, ja sen takia siivoaminen kestää ikuisuuden. Äsken toin metsästä kaksi ämpärillistä ja siinä on kyllä sen verran nyt töitä, että pitänee hakea tuollainen truutta sitten, vaikka meillä imurissa on tasan kaksi tehoa. Autoimuriksi tuomittu taitaa kyllä vielä jostain löytyä. Mutta pakkohan se on nyt mustikat hakea, kun niitä kerran on, vaikkei ole edes pakastimessa tilaa. On jo suunnitelma siitä, että kenen pakastimesta sitä tilaa aletaan lisää hakemaan BigGrin Ja hilloksi voisi myös keittää.


By vähis - 3.8.2015

Kävin metsässä ja keräsinkin pikkasen mustikoita. Menin pikkiriikkisen sangon kanssa, kun tiesin kuinka mun käy. Turha on jatkaa keräämistä siinä vaiheessa kun kipu on niin kova, ettei sankoon mene enää yhtään marjaa. Olen katsonut viisaammaksi lähteä siinä vaiheessa pois ja tehdä useampia reissuja ......saa niitä mustikoita tälläkin konstilla.By vähis - 3.8.2015

Joku aika sitten vielä tuli isompi sankokin täyteen, mutta nyt näin.
By Jadetsu - 3.8.2015

Täälä kuulema tulee hirveen vähän mustikoita. Onneks niitä saapi Lidlistä Smile
By vähis - 3.8.2015

Perkasin käsin noi mustikat, en viittinyt vähän takia ottaa ruuvattavaa ruuttua esille, nyt on pakkasessa marjat.

Mittasin tuon pikkiriikkisen sankoni, vetää sen 5 litraa. Nyt on sitten kerätty 11 litraa, tiukassa ovat edelleen, saa nyhtää irti. Kyllä niitä tästä pikkuhiljaa riittävä määrä tulee.
By Luponia - 3.8.2015

Kävin mustikassa,mies myös oli hetken,saalista ehkä 17 litraa.Siivottiin äsken.Kyllä sadekesän mustikat ei ole hyviä,paljon pilaantuvaa,punaposkista,pehmyttä.Tuo mäkikin on kookasta puustoa,sekin vaikuttaa,mutta kai niitä talven marjat saadaan.Kaikkein hankalinta on kulkeminen,melko jyrkkää rinnettä,maasto kuin mitäkin kivenmukeroa,kai Ukko ylijumala luodessaan on kivet kasannut tuohon,että virran rannoilta saa peltomaata.Kun pihasta katsoo,ei arvaisi millainen maasto siinä on.Mutta kauemmaskaan ei huvita lähteä,kun on marjaa tuossakin.
By Jatuuli - 3.8.2015

Teen aamuisin lenkin kahden litran "ämpärin" kanssa mustikkametsään. Minulle se on juuri sopiva kerta-annos. Yksitellen marjat nypin, kun perkaamisesta en tykkää yhtään. Täälläkin marjoja on tänä vuonna hyvin ja ovat isoja.


By raya - 3.8.2015

Minä en myöskään puimurin kans ala millekkään, käsin nyplään, isäntä kyllä kun ei reumaset sormet taivu nyppimään, mutta putsaaki myös, mie en siihen hommaan ala.

Saalista semmonen 10 litraa, mutta siinä olen aivan samaa mieltä Tourangellen kans että ei ole tämän kesän mustikat mustikoita, ei tuoksu eikä maistu oikeelle, mutta kyllähän ne silti syötyä tulloo.


By Luponia - 3.8.2015

Kai niihin pitää tyytyä kun parempia ei ole.Aivan Raya,ei oikein maistu millekään.
By Tuomipihlaja - 3.8.2015

Minusta täällä on mustikat ihan ok laadultaan, vaikka satanut on paljon. Lötskiä en ole vielä ollenkaan tavannut. Ja ihan hyvän makusiakin. Nyt taas just lähden hetkeks mustikkaan ennen kuin tulee kylmä ja hämärä. Vadelmat on tältä päivältä jo kerätty.

By Nuu - 3.8.2015

Täälläkin mustikat on napakoita. Isoja ja napakoita Smile Makeus puuttuu koska aurinkoa ei pahemmin ole ollut, maku kuitenkin hyvä. Kyllä ne mustikalle maistuu Smile

Iltapäivällä hain taas tänään 4 litraa ja siivosin ne auringossa takapihalla istuskellen. Ihana kesäpäivä!
By Kreeta-Eulaalia - 3.8.2015

Melko normaaleja mustikoita on täällä päin, paitsi, että ovat suuria, jotkut suorastaan valtavia.Kävin sitten äkkiä hakemassa sen vihreän truutan, ja kyllähän se kovasti helpotti siivousoperaatiota, varsinkin, kun uutta lelua tahtoivat tietysti likat kokeilla ensin.


By vähis - 3.8.2015

kävin uudestaan pikkusankoni kanssa mustikassa illalla ja perkasin - nyt olen kerännyt 16 litraa, siihen olen tyytyväinen, kun homma vielä jatkaa.
By Tuomipihlaja - 4.8.2015

Mä olen nyt aivan haltioissani näistä mustikoista. Oon viimeksi vuonna 2011 poiminut monia ämpärillisiä. Sen jälkeen niitä ei ole täällä paljoa ollut. Kyllä nyt on ihana kahmia. Melkein ämpärillisen ehdin saada, sit oli lähettävä pois ennen hämärää kun maasto on niin tosi hankalaa.On se niin, että sellainen uudenmallinen leveä poimuri on paljon tehokkaampi kahmija kuin ne aiemmat. Se on siitä hyvä, että se ei niin takerru niihin varpuihin, voi paljon ronskimmin vedellä.
By Nuu - 4.8.2015

Mikäs se sellainen uutuus on ?
By nemesia - 4.8.2015

Mustikkasato riippuu niin paikasta, yhdessä hyvässä mustikkapaikassa oli marjoja mutta kaikki punertavia pehmeitä pilaantuneita. ei niitä kannattanut edes yrittää poimia. Toisessa paikassa oli suuria kypsiä ja kolmannessa vielä raakoja. Kaikki paikat ovat kilometrin säteellä, korkeus erot ja auringonpaiste/varjoisuus varmaan on tehnyt sadosta niin erilaatuista.Noita ulkomaalaisia poimijoita ajattelin poimivat noita pilaantuneita mustikoita, eivät he tiedä luultavasti tullessaan minkänäköinen mustikka on.


By Tuomipihlaja - 4.8.2015

Nuu, tarkoitan marjuria. Saman firman kuin se perkaustruuttikin. Valtsulla on ilmeisesti sama, kun puhui varresta. Meilläkin on varret. Mies poimi viikonloppuna pikkasen varrenkin kanssa, kun selkä ei enää antanut myöten kykkiä. Mutta ei se varren kanssa poimiminen yhtä tehokkaasti sujunut.


By vähis - 4.8.2015

Tänään ei mennä mustikkaan, voih. Lasrenhoitopäivä ja kyllä tuo niska nyt tosissaan sanoo yhteistyösopimuksen irti - jonnekkin päin pitää sitä alkaa ketuuttaa. Harmittaa!!
By Luponia - 4.8.2015

Minunkin mustikat on poimittu tältä kesältä,riittää ,ei ole mitään järkeä itseään rääkätä,kun kunto muutenkin on hieman hakusessa,marjat olivat tosiaan aika huonoja,maasto on erittäin hakalaa ja olkapää taisi taas saada uutta ärsykettä,no,vajaa 2 viikkoa siitä kun sain siihen kortisoonia,kantamiset on pahasta.
By Nuu - 4.8.2015

Tuosta Tuomipihlajan linkkaamasta marjurista kysymys: se näyttää siltä että marjat helposti sieltä vierivät uloskin. Varmaan vaan näköharha, vai ? Kuitenkin marjankerääjällä tulee koukittua eri suunnista ja eri asennoissakin välillä joten jonkinsortin pieni este kerääjässä pitäis olla ettei marjat kieri sieltä ulos. Tuo oli aika hintava verrattuna niihin perinteisiin kerääjiin, oletan että se olis sitten myös parempi toimivuudeltaan ?
By vähis - 4.8.2015

Voi Tourangelle sinua, ei varmanakaan ole paikat työkykyisiä, kun kortisonipiikillä joudut käymään. Toivottovasti olisi ohimenevää.
By mummuh - 4.8.2015

Kyllä on paljon mustikoita!!! BigGrin Eilen iltapäivällä kävin n. 12 litraa sain, oli mukava kerätä. Ei ollut liian kuuma ja tuulikin alkoi käymään ja vähensi hytysten määrää. En minä kyllä pahemmin hyttysistä piittaa enkä karkotteita välitä liiemmin käyttää.
By Kurppa. - 4.8.2015

Mie piipahdan töistä bussipysäkille mennessä metsässä ja litran verran siitä aina kerään. Miesystävä on kolmesti tuonut satsin ja itsekin muutaman kerran vähän reilummin olen käynyt keräämässä. Pakkohan niitä on ahnehtia kun kerrankin on metsässä reilusti.
By Kreeta-Eulaalia - 4.8.2015

Kävin sitten mökilläkin metsässä, vaan ei siellä ollut samanlaista kuin omissa nurkissa: mustikkoita oli kuten aiempina vuosina jonkin verran, aika isojakin jotkut, mutta ei siinä yhdellä mättäällä montaa kertaa tarvinnut poimuria heilauttaa, tiedä sitten oliko naapurit ehtineet ensin. No kolmisen litraa kuitenkin sain kasaan. 


By Tuomipihlaja - 4.8.2015

Nuu, ei ne marjat mun mielestä ulos vieri, jos ne on sinne sisään asti saanut. Poimiessa kyllä marjoja varisee ja tippuu pitkin tannerta, mutta niin kai yleensäkin poimureilla. Mun saaliin kertymistä se on vähän nopeuttanut verrattuna siihen perinteisempään. Ei siis ole yhtä takertuvainen. Tänäänkin hain vajaan ämpärillisen, mutta nyt taitaa olla parhaat paikat noukittu.
By meriva - 4.8.2015

Voi Kreeta-Eulaalia, kyllä mustikkasato on nyt aidan takana paljon runsaampi. Nimittäin Pirkanmaan puolella Sastamalassa (mökkimaisemissa) mustikoita on tosi paljon. Harmittaa ihan, että niitä jää metsään varmasti tosi paljon.


By Kreeta-Eulaalia - 5.8.2015

Meriva, kyllä täällä mustikoita on, muttei näköjään aivan joka paikassa. Omassa metsässä niitä mustikoita on aivan röykkiöittäin, eikä taatusti tule kaikki poimituiksi. Olisi vaan ollut hauskempi mökillä, kun olisi likat helpommin saanut mukaan. Enkä siellä mökilläkään kyllä tarkistanut kuin juuri ne helpoimmat pienet alueet, jotka varmasti naapuritkin olivat katsoneet. Siellä on muutoin niin hankalat kivikkoiset maastot, että jätän aivan suosiolla muille paikallisille niiden koluamisen, kun tässä itsellä lähellä kerran on täysin kivetöntä ja tasaista. Mökkimaastossa kuulemma jos pudottaa kirveen, niin vielä viikon päästä kolisee. Hatunnosto kyllä niille, jotka siellä jaksavat jalansijaa kivenkolojen joukosta etsiä.


By Noname - 5.8.2015

Kymmenen litraa noukittu,ei hyttysiä ihme kyllä,hiki tuli��
By Tuomipihlaja - 5.8.2015

Nuu, siinä marjurissa on kyllä sisäpuolella sellainen harju, jotta marjat ei karkais. Vilkaisin äsken sinne sisään, ei ollut tullut tuota ajateltua ollenkaan.Kertaakaan ei ole ollut hyttysiä eikä muitakaan ötököitä, vaikka iltaisin olen metsässä ollut.
By vähis - 5.8.2015

5 litralla lisääntyi kerättyjen mustikoiden määrä (nyt 21 l, ei tolla vielä rossata voi), puurossa meni heti ainaki puolilitraa. Katsotaan jos illalla vielä kieppaisi metsään. Menen sillä mielellä, että hyvä jos 2 litraa sitten tulen takaisin toi pikkuruinen sanko täynnä ......isompaa sanko en ota, enhän vähis, enhän (takaraivossa meinaa pyöriä kumma ajatus, mutta viisainta olisi pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa, että huilaamaan välillä...turha on itseään kipeämmäksi tehdä).

By vähis - 5.8.2015

Hyttyset ei kiusaa, mutts kärpäset. En tiedä mätänenkö minä vai mikä, mutta kärpäset on kiinni minussa niin mustikassa kuin myös nurmikkoa leikatessa. Ihan silmiin yrittävät, ei auta huitominen ei mikään. Lapsenlapsi tässä kerran nauroi, että mummia seuraa karmea pilvi kärpäsiä.
By Jadetsu - 5.8.2015

Jos non sinisiä niin sit mätänet sä BigGrin
By vähis - 5.8.2015

En oo tohtinu kattoa minkä värisiä ne on, oon vain koittanu huitoa pois.

Leikitään ny ainakin vielä tovi, ettei oo sinisiä. Sitte ku alkaa toukkia ilmestyä, se on varmaa.
By mummuh - 5.8.2015

Tämänpäivän saalis 12 litraa ja juuri sain kaikki pakkaseen.BigGrin Oli tukalaa metsässä huh huh, mutta sisulla sisulla vaan. Huomenna taas metsään jos ei sada. Hullu mikä hullu!! (siis minä) Wink
By vähis - 5.8.2015

Mulle tulee katkos mustikkareissuihin, ruvetaa laittamaan tuota pihakivetystä. Ens viikollakin vielä ehtii(ku ny vaan niska ois kiltisti).
By Jadetsu - 8.8.2015

Kävin ruohonleikkurilla kattomassa mustikoita. Kyllä sielä jo kypsiä sen verran oli,että voin isännän komentaa keräämään
By Emo - 8.8.2015

Onko keräävä leikkuri? Jos on, olisit samantien kerännyt sillä.
By Jadetsu - 8.8.2015

Ei oo BigGrin
By OmaraS - 11.8.2015

Pidettiin viikon tauko ja taas eilen mentiin mustikoita rohmuamaan. Vain 20 litraa tällä kerralla kerättiin, mutta huomenna homma jatkuu taas. Mikäs näitä on kerätessä, niitä on paljon, ne ovat isoja, ne ovat napakoita, ne ovat makeita, mättäät suorastaan pursuavat niitä.kuvaKantarelleja löysin myös jonkin verran.


By mummuh - 11.8.2015

Eilinen satsi 10 litraa mustikoita.
By Irsa - 11.8.2015

Onpa Omaralla hyvät mustikkametsät :?

Meillä on vähemmän kun ennen , sain kuitenkin tarpeeksi , n.5l !

(viimevuotisiakin on jäljellä )
By mummuh - 14.8.2015

Tämän päivän saalis 17 litraa mustikoita! BigGrin Vähän turhan kuumaa vaan oli metsässä, mutta sai nauttia kun oli mistä kerätä!
By OmaraS - 15.8.2015

Päivällä suunniteltiin, että kun on niin kaunis sää niin käväistäänpäs poimimassa mustikkamaitomarjat. Tulihan niitä lähes 30 litraa poimittua. Sitten alkoi laiskottaa, jääkööt loput metsään. Pakastimessa on vasta 150 litraa tämänvuotisia mustikoita ennen tämän päivän satsia, viimevuotisiakin on paljon jäljellä.  Eiköhän sitä jotenkuten talven yli pärjänne, luullakseni kansalaisvelvollisuus on kuitenkin täytetty mustikan poiminnan osalta. Yksi hirvikärpänen tarttui hiuksiin, miehelle myös.


By Jadetsu - 15.8.2015

Pelekillä mustikoillako tet talaven elättä? BigGrin
By miraemmi - 15.8.2015

Minä ostan mustikat ja mansikat...

Vaikka kasvatan pensasmustikkaa, hunajamarjaa,saskatoonia, vadelmaa,viinimarjaa ja karviaisia ja niin myös aroniaa.
By valtsu - 15.8.2015

Huomenna mustikkaan. 5 kg/ pakastin ja sankollisen maanantain pakastukseen,  eivät kestä pidempään säilytystä.Pensasmustikassa on nyt kukkanuput, kiitos sateiden. Kun saadaan asuntokohtaiset vesimittarit pääsen katselemaan. Vaikka maksan kasteluvedestä vapaaehtoisen lisämaksun ja olen kesät poissa,  on ainainen ruikutus aiheesta kokouksissa. Olisi pitänyt hankkia ilmoitustaululle pankista kuitti maksusta


By OmaraS - 26.8.2015

Käväistiin päivällä taas mustikkametsässä. Poimittiin vain 20 litraa, kun ei ollut enempää astioita mukana. Mustikat ovat edelleen napakoita ja makeita. Kunhan huomiseksi luvatut sateet ovat ohi niin arveltiin vielä ainakin yksi reissu tehdä, sääli jättää metsään niin mielettömät määrät ensiluokkaisia marjoja.Puolukat alkavat olla kerättävissä aurinkoisilla paikoilla. Sitäkin marjaa näyttää tulevan tuhottomasti, puolukkamättäät suorastaan pursuavat tätä herkkua.Yhtään hirvikärpästä ei tällä kertaa ollut kiusana.


By Karvari - 26.8.2015

Meillä täälä jäähäänki iliman mustikoita.Ovat niin huonolaatuisia ja pieniä.

Mustikat jotka kerättiin Naruskalta,meni kompostiin.Haisivat käyneelle.
By OmaraS - 2.9.2015

Tänään samat sanat kuin viikko sitten tiistaina.


By Karvari - 2.9.2015

Onko minkälainen maku noissa teijjän mustikoissa?

Täälä asiakkaitten kans jutellessa,sanovat torilta ostaneista mustikosta että eivät maistu miltään ja ovat kovia.Tuotu jostain Iisalamen seuvvulta.Komeilta kyllä näyttävät kuulemma.
By tönönvahti - 2.9.2015

Meillä mustikat ei tietenkään maistu samalta kuin joskus normi kesinä. Auringon tuoma aromi puuttuu. Sade on maut huuhdellut mutta ei ne minusta mitään kovia ole olleet. Paljon piti siivotessa heitellä pois kun toinen laita oli vaaleampi, rumempi. Vesitipat on tietty ollu alapinnalla jatkuvaan.

Mehustaa ne olis voinut mutta pakkaseen en laita tuollaisia.

Tämän kesän mustikat olivat parhaat mäellä harvan puuston alla jonne on tuuli käynyt ja se vähäinen aurinko.

63 litraa on kuitenkin pakkasessa mutta työläitä ovat olleet siivota.
By väistö - 27.10.2015

onko kellään tietoa että miten saisin meidän kotimaisen mustikkalajin ruukkuihin kasvamaaan ja tuottamaan vähän marjojakin.....?kun sain yhdellä pensasmustikalla parvekkeella ihan mukavasti satoa niin rupesin miettimään myös tätä meidän kotimaisen lajikeen pienimuotoista viljelyä.... mutta onko se edes mahdollista saada onnistumaan?


By Rea - 28.10.2015

Luulisi tuon saavan mustikan kasvamaan kun ottaa selvää sen kasvuvaatimuksista. Meillä täällä on yksi eläkkeellä oleva puutarhuripariskunta laittanut kasvariinsa suon ja laittaneet suohon lakikon.
By Jadetsu - 24.5.2016

Mustikkaa näyttäs tulevan aika hyvästi Smile
By zJässikkä - 24.5.2016

Kukkia on paljon, mutta pölyttäjiä ei juuri näy
By miraemmi - 24.5.2016

Meilläkin huolestuttaa pörrinkäisten vähyys pihassa ..niin mustikoissa kuin hedelmäpuissakin saisi kimalaiset pörrätä :-)
By Jadetsu - 24.5.2016

Meijän kartanolla on aika palijoki karvapyllyjä Smile
By Kurppa. - 26.6.2016

Ensimmäiset kypsät mustikat söin eilen mökillä. Samassa varressa monen kokoista marjaa ja jotkut vasta pölyttyneitä.
By Nuu - 26.6.2016

Kurppa. - 6/26/2016
Ensimmäiset kypsät mustikat söin eilen mökillä. Samassa varressa monen kokoista marjaa ja jotkut vasta pölyttyneitä.

Minäkin poimin eilen muutaman mustikan maistiaisiksi. Ei olleet vielä ihan kypsiä vaikka kasvoivatkin aurinkoisessa paikassa ja väri oli jo kypsän oloinen. Ja tosiaan monta eri kypsyysasteista  marjaa, paljon vielä ihan alullaan olevia. Tähän lähistölle näyttäis tulevan mukavasti mustikkaa.
By valtsu - 26.6.2016

Kurppa. - 6/26/2016
Ensimmäiset kypsät mustikat söin eilen mökillä. Samassa varressa monen kokoista marjaa ja jotkut vasta pölyttyneitä.

Ei ole vielä yhtään kypsää. Linnut merkkaa sinisellä merkillä laiturin yms heti kun kypsän löytävät.
By Jadetsu - 7.7.2016

Täytyy tääläki olla jo kypsiä mustikoita ku joku tirppa oli rykässy mustikkajaskan asfaltille
By Nuu - 7.7.2016

Täällä on niin kypsiä että vois sanoa että pääsato alkaa olla kypsä. Tässä ainakin mun keruupaikoilla ei kovin kummoisasti tartte miettiä että mistä voi kerätä. Lähinä mietityttää se ettei puolukan raakileita riivi samalla, se rajoittaa keruuta. 
Aina niitä sitten kypsyy myös pikkuhiljaa lisää pitkin kesää. 
Tänään hain taas puolikkaan ämpärillisen mustikoita,  muutaman päivän sisään kaksi muuta vastaavaa myös kerättynä.
Haen mielellään vaan puolikkaan ämpärillisen kerrallaan, ei oo iso homma kerätä eikä myöskään putsata. Pysyy into päällä Smile
By Alppipiikkiputki - 7.7.2016

Keräätkö Nuu koneella vai käsin? Mä kerään vain ja ainoastaan käsin mustikoita Tongue Oon katsokaas niin laiska putsaamaan niitä ja mulle pitää olla kannattomia. Eikä saa olla märkiä marjoja. Mä tykkään olla metsässä kyykkimässä, mutta mun selkä ei oo ihan samaa mieltä. Yleensä mä oon kärppänä ajoissa apajilla, mut nyt on toinen vuosi peräjälkeen, kun on viiveitä aloituksessa. Ihan hyväkin, kun oon joutunut rajoittamaan sitä mustikkahulluutta  BigGrin .
By Karvari - 7.7.2016

Minä kerään aina rohomulla,ja vain kuivalla ilimalla.Kerään kuiteski varoen ettei tarvi tuntitolokulla putsata,son inhottavas hommaa.Meillä putsaa kumpiki omansa,ku mussiukan keräämät mustikat on niin roskasia etten niitä ala vellomaan.
Lauantaina lähetään hillaan.
By Jadetsu - 7.7.2016

Onko se imuriin laitettava putsari ihan pilipalivehe?
By Kaisaliisa - 7.7.2016

Jadetsu - 7/7/2016
Onko se imuriin laitettava putsari ihan pilipalivehe?

Puolukkaa sillä on hyvä putsata, mutta minusta mustikat ovat sille liian märkiä.
En ole kyllä mustikoille kokeillutkaan, koska putsaan ne ritilän avulla.
(Poimin mustikat hellästi koneella).
By Satu-71 - 7.7.2016

Täällä on kans mustikat kypsiä. Käytiin nuorimman neidin kanssa sunnuntaina poimimassa puolen litraa mustikoita sillä aikaa kun sauna lämpeni. Meillä on metsätontti ja kun astuu tontilta muutaman askeleen metikkoon niin löytyy todella hyvät mustikka-apajat Smile Helillä on oma "mustikkasilta" missä neiti poimii Eevi koiran kanssa mustikoita. Eevi tykkää mustikoista. Eilenkin kun käytiin illalla metsälenkillä karvakamu oli koko ajan odottamassa, että poimin mustikoita ja syötän hälle niitä Smile
By Nuu - 7.7.2016

Marjapoimurilla kerään, menee joutuisasti.
By Ellium - 7.7.2016

Meillä kanat oli eilen mustikassa. Voi hyvänen aika sitä kuklutusta millä kukko kutsui rouvia herkuttelemaan, kun löysi apajan. Pitkän aikaa kului vuorotellen mustikoita nopsiessa ja muurahaisenmunia tuolta taustan hiekkamaasta kaivellessa.
By Jadetsu - 7.7.2016

Meijän Milli rakastaa mustikoita Smile
By mummi - 7.7.2016

Tulisiko Elliumin kanoilta sinertäviä munia?
By Jadetsu - 7.7.2016

mummi - 7/7/2016
Tulisiko Elliumin kanoilta sinertäviä munia?

Semmoset munat oiski nättejä BigGrin
By -risa- - 7.7.2016

Ensi viikolla voi alkaa keräillä mustikoita täälläkin. Minä poimin käsin, inhoan putsaamista.  Mustikkametsä on tuossa pihan reunalla, litran kerrallaan käyn poimimassa. Matka ei rasita, voi käydä useamman kerran päivässä. Smile

By Rea - 7.7.2016

Minä otin varaslähön mustikoiden kanssa. Mehustin kymmenenlitraa mehuksi. Mehustusjätteen mylläsin sosemyllyllä ja keitin hillosokerin kanssa. Herkkua on viilin kanssa.
Mustikat sain sisareltani pakasteesta pakattuna merkkari rasioihin.
By Kurppa. - 11.7.2016

Mustikoita ihan mahottomasti. Jopa mie hidas huono kerääjä sain tämän verran iltapäivällä (5l)
By Nuu - 11.7.2016

Olin puolenpäivän aikaan lähdössä mustikoita keräämään. Ennen lähtöä vielä päätin pumpata polkupyörän takakumiin lisää ilmaa. Siitä sitten suoristautuessani huippasi epämiellyttävästi. Mietin että uskallanko lähteä  pyörällä liikkeelle ja vähän koekävelin pihalla. Ei tuntunut vakaalta ja niin jäi lähtemättä metsään. 
Nyt tässä just mietin että lähtisinkö hakemaan sen puolikkaan ämpärin vai meenkö vasta huomenna.
By -risa- - 20.7.2016

Keräilin tuossa aamulla käsin 3 litraa mustikoita, sääskiä oli tuhottomasti. Mutta on niitä mustikoitakin paljon, mukava poimia. Smile
By valtsu - 20.7.2016

-risa- - 7/20/2016
Keräilin tuossa aamulla käsin 3 litraa mustikoita, sääskiä oli tuhottomasti. Mutta on niitä mustikoitakin paljon, mukava poimia. Smile

Aamupuuron mustikat poimin samaan aikaan kun vesipannulla suodatinkahvia valutin. Lähellä, paljon ja isoja, voi riemua.
By Karvari - 21.7.2016

Mekki mennään viikonloppuna mustikkaan!!
Oli jo hyvältämaistuvia eilen ja niitoli palijon.
By Alppipiikkiputki - 21.7.2016

Kävin tuossa yksi päivä mustikassa koiran kanssa. 3 litraa keräsin käsin, maistelin samalla onko hyviä ja aina ei ollut ja näinpä otin pari metriä sivuun ja taas maistui hyviltä. Koirakin niitä aina siellä samalla syö. Mulla on aina vain pieniä kippoja matkassa, rajoittavat kuin itsestään metsässäoloaikaa eikä lihvaannukkaan, kun ei ole paljon painoa päällä. Muutoin mä lopulta konttaisin metsässä eikä seuraavana aamuna pääsis ylös sängystä. Putsaamiseen ei mennyt kauaa aikaa, ruokalusikalla siirtelin mustikat kiposta kippoon ja noukin samalla vähät roskat, matoiset ja muutoin huonot mustikat pois. Osa meni pakkaseen ja osa nautitaan vaniljajäätelön kera Smile .
By Noname - 21.7.2016


Ohjeesta ei ollut kuin muistikuva siitä, miten äiti nämä teki. Nuorena rypyttelin paljonkin, nyt on taito ruostunut, harjoituksen puute.
Tuli ihan älyttömän hyviä. Pitää tehdä toistekin.
By Alppipiikkiputki - 21.7.2016

Noissa on vissiin joku ruispohja? Voisipa maistua mullekin...
By Noname - 21.7.2016

Vettä, suolaa, ruisjauhoa ja ripaus karkeaa vehnäjauhoa. Huttuun mustikat, sokeria maun mukaan ja ruisjauhoja. Voiteluun voi. En mä älynny muita tarpeita käyttää😊
By -risa- - 21.7.2016

valtsu - 7/20/2016
-risa- - 7/20/2016
Keräilin tuossa aamulla käsin 3 litraa mustikoita, sääskiä oli tuhottomasti. Mutta on niitä mustikoitakin paljon, mukava poimia. Smile

Aamupuuron mustikat poimin samaan aikaan kun vesipannulla suodatinkahvia valutin. Lähellä, paljon ja isoja, voi riemua.

Ylellisyyttähän tämä on.  Mustikoita on paljon, hyviä, isoja ja vielä lähellä.  Meillä alkaa olla talven mustikat pakkasessa.
By LeVä - 21.7.2016

Eilen vietin muutaman tunnin mustikkametsässä. Itikkakuoro lauloi pään ympärillä, mutta eivät päässeet tyllistä läpi. Löysin myös kanttarelleja ja  tatteja.
By välke - 22.7.2016

Hain eilen 9 kiloa mustikkaa ja 1,3 kiloa metsävadelmaa. Parikymmentä kiloa on nyt mustikkaa pakastettuna. Äsken kävin torilla kysymässä mansikkalaatikon hintaa ja totesin, että tänä vuonna ei sitä pakkaseen laiteta, senkin tilalle menee ilmaista metsämarjaa.
By Kreeta-Eulaalia - 22.7.2016

Kauhian kokoisia mustikoita pakoitellen, mun pensasmustikkani ei taida samaan pystyä. Suosituilla marjapaikoilla ei tarvitse yksin olla, usein tuntuu löytyvän juttuseuraa.
By Karvari - 31.7.2016

Käytiin mustikassa,kerittiin poimia puolitoista sankollista ennen ku alako saje.Ukkonen jyrisi koko ajan.
Ei oo vielä mustikat täälä täysin kypsiä
By tönönvahti - 7.8.2017

Mustikkajahti aloitettu. Isäntä haki metsästä ja siivottiin porukassa. 10 litraa puhtaina.

En päässyt mukaan vielä tänään metsään.
By raya - 7.8.2017

tönönvahti - 8/7/2017
Mustikkajahti aloitettu. Isäntä haki metsästä ja siivottiin porukassa. 10 litraa puhtaina.

En päässyt mukaan vielä tänään metsään.

Aijaijai, mieki halluun, meillä ei oo vielä.
By epesa - 8.8.2017

tönönvahti - 8/7/2017
Mustikkajahti aloitettu. Isäntä haki metsästä ja siivottiin porukassa. 10 litraa puhtaina.

En päässyt mukaan vielä tänään metsään.

Voi ei, joko ne on kypsiä P.-Savossa? Siellä muuten minunkin jokavuotiset mustikkametsät - ettei nyt vaan joku ehtisi tyhjentää ;(
By Karvari - 8.8.2017

Nam!!!!!
By tönönvahti - 9.8.2017

epesa - 8/7/2017
tönönvahti - 8/7/2017
Mustikkajahti aloitettu. Isäntä haki metsästä ja siivottiin porukassa. 10 litraa puhtaina.

En päässyt mukaan vielä tänään metsään.

Voi ei, joko ne on kypsiä P.-Savossa? Siellä muuten minunkin jokavuotiset mustikkametsät - ettei nyt vaan joku ehtisi tyhjentää ;(

Kyllä nyt kannattaa metsään jo mennä mustikoiden perään. Tämän päivän saalis reilu 11litraa puhdistettuna. 

By Romjasa - 9.8.2017

Maisteltu ollaan rotjakkeen kera hartaudella, tarvitsisivat vähän aurinkoa vielä. Kypsiä kyllä, mutta muku puuttuu.
By Kurppa. - 9.8.2017

3l sain iltapäivällä kerättyä käsin ja olin tilannut joltain tytöltä torin kautta 20l / (80€ kotiin tuotuna). Ne sitten tuli samaan syssyyn.
Nyt on miulla talven mustikat kasassa.
By tönönvahti - 9.8.2017

Meidän tämänpäivän mustikkasaldo 7litraa puhdistettuna. Pitkässä varressa olevat mustikat kosteilla paikoilla ovat laadultaan täällä huonoja, toislaitasia ja liiallisen sateen pilaamia.
Siivotessa melkein puolet meni hukkaan. Täytyy etsiä lyhytvarvikkoisia paikkoja tai jättää linnuille metsään.

By väistö - 10.8.2017

Kävin eilen iltapäivällä kyykkimässä mustikka-pusikossa. Ja taitaa tämän vuoden pakastin mustikat olla pääasiassa osto-marjoja. ☹️ Olivat täälläpäin niin pieniä että tuntui siltä ettei 5Litran astia meinaa täyttyä millään. Loppujen lopuksi selvisin voittajana ja sain purkin täyteen ja pussitettua ne pakastimeen.😀
Tosin tämä että joudun kävellessä käyttämään kävelykeppejä, niin se rajoittaa pahasti keräyspaikkoja.
By tönönvahti - 15.8.2017

Eilen siivottiin viimeiset mustikat tältä kesää. Metsään jää mutta sade on ne pilannut jo.
43litraa vain saatiin pakkaseen, ne riittäköön.
By Irsa - 15.8.2017

Sunnuntaina kävi mies jo koukkaamassa seisemisen litraa mutta kun sitten jäätiinkin tänne mökille niin ne piti antaa siskolle.
Olivat kyllä hankalia siivottavia , meinasi hermot mennä .
Tänään sitten uusi satsi , odottaa tuolla kaivossa , mies menee pariksi päiväksi töihin ja lupasi ne laittaa rasioihin ja pakkaseen .
Miun mustikat  on kanssa nyt kerätty.
By Karvari - 15.8.2017

Täälä mustikkasuovvi vasta alakaa Smile
By Kurppa. - 15.8.2017

Viitisen litraa tänään keräsin käsin.
Ei tarvi putsata. Isoja ovat.
Nyt on talven mustikat pakkasessa.
By Karvari - 20.8.2017


Nämä tänään,laatumarijaa isoa ja hyvän makusta.Arvaatta varmaan kumman sankko on tuo josson vähemmän roskia Smile
By raya - 20.8.2017

Karvari - 8/20/2017
Nämä tänään,laatumarijaa isoa ja hyvän makusta.Arvaatta varmaan kumman sankko on tuo josson vähemmän roskia Smile

Mussukan tietysti Wink
By Karvari - 20.8.2017

No,ei tieteskään vaan minun.En tykkää mustikkojen. puhistamisesta.
By raya - 21.8.2017

Karvari - 8/20/2017
No,ei tieteskään vaan minun.En tykkää mustikkojen. puhistamisesta.

Enkä minä, sen takia nokinki mustikat käsin, miullon 3 litran pikkuämpäri jonka käyn aina tuosta pellon takaa poimimassa yhellä reissulla, isäntä poimuroi joten peratkoon marjasa, mie en.
By Karvari - 27.8.2017

Parisankkoa mustikoita näpättiin mussukan kans.Ja mikä parasta löyvvettiin vatukko!
Ihania luonnonvattuja,olivat hyviä vain muuan piti nakata menemään.Käyvvään lisää mustikoja ja vattuja kuhan kypsyvät,vatut meinaan Smile
By Chali - 12.9.2017

Ne pienet on tavallisia mustikoita ja isot pensasmustikoita.
Arvatkaa vaan kumpaa poimin mielummin 😄.
Omasta mielestäni pensasmustikat maistuvat paremmilta, ovat makeampia eikä värjää käsiä / suuta.


By Kurppa. - 15.7.2018

Olen odottanut että joku lähialueelta myisi mustikkaa, niin voisin ostaa ainakin 30l pakkaseen.
Äsken kävin lähimetsässä katsomassa mikä siellä on tilanne, niin yllätyin että oli ihan reilusti ja kerättävän kokoistakin. Täytyy joku aamu käydä aamulla varhain, jos olisi vähän edes viileämpää.

By Kurppa. - 16.7.2018

Tunti lähimetsässä. Ei itikoita eikä vielä kuuma. Vähän päivässä...
Ostan kyllä 20l jos joku myy edullisesti.
By Maijavaan - 16.7.2018

Joo, tänä kesänä aika heikoksi jää mustikkasaldo. Kävin viikonloppuna metsässä katsomassa marjasatoa ja todella pieniä olivat kaikki mustikat. Mahtaa puolukkasatokin jäädä olemattomaksi, muista marjoista puhumattakaan. Pitää taas ostaa kaupasta ulkomaalaista pakastettua mustikkaa ja muuta marjaa ja tilata netistä kuivattuja marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä, että talven yli pärjää. Ei nuin pieniä mustikoita viitsi edes kerätä. Ei edes poimurilla. 
By Kurppa. - 17.7.2018

By Karvari - 17.7.2018

Nam!
By Kurppa. - 19.7.2018

Nyt on 100 kpl 2dl pussillista mustikoita pakkasessa.
Tunsin itseni riistäjäksi kun maksoin noista 90€
ämpäreineen.
Pistin muutaman perennan kerääjälle iloksi.
By Aviron - 21.7.2018

Käytiin päivällä miehen kanssa pikaisesti mustikassa. Tosi mehevä paikka löydettiin, 20 litraa oli äkkiä kerätty, mutta sitten alkoi ripsiä vettä.  Paluumatkalla satoi kaatamalla ja kun kotiin tultiin niin sadetta ei ollut tullut pisaraakaan. Oli tosiaan paikallinen kuurosade.
By Aviron - 22.7.2018

Mies läksi aamutuimaan mustikkaan samaan eiliseen paikkaan. Yöllä oli satanut rankasti, metsä märkä, mutta saalis ihan kelvollinen


By Karvari - 22.7.2018

Tääläki mustikat kypsiä ja makeita Smile
By suokukka - 22.7.2018

Hain takapihalta äsken ihan vaan muutaman desin, että saa aamulla jugurtin sekaan.
Isoja hyviä mustikoita on.
Ihmeen sinnikäs kasvi tuo mustikka,  täällä on satanut kerran 17mm ja edellispäivänä 10mm koko kesänä.
By vähis - 23.7.2018

Täällä kyllä kurjasti mustikkaa, onneksi pakastimessa on vanhoja, kyllä ne ukolle ja mulle kelpaa. Jälkikasvulle sais kerätä, mutta en taida yrittää. Vadelmatkin pieni ruttuisia ja matoisia. Olen aina kerännyt muillekkin, mutta ei taida minusta enää siihen olla ja tarvitseekokaan minun yrittää olla niin tehokas.
By tönönvahti - 23.7.2018Isäntä kävi katselemassa mustikkatilanteen ja toi n. 12litraa. Ihan hyviä mustikoita. Eikun puhdistamaan ja pakastamaan.
By välke - 23.7.2018

Eilen hain 10 litraa, sitä ennen olen pakastanut viitisen litraa. Kuivemmilla paikoilla on mustikkaa, mutta se on ihan nahkeaa ja kuivahtanutta, oikein harmittaa. Voishan tuota jo valmiiksi rupsahtanutta tietenkin kuivata Smile. Nyt kolusin suon laitaa ja kaivelin isompia mustikoita heinikosta. Ei se ihan helpossa ole tänä vuonna, mutta lohduttelen itseäni sillä, että viime vuonna ei ollut mustikkaa ollenkaan. Vielä pitää saada useampi ämpäri jostain koluttua. Meillä päin on ollut todella kuiva kesä, pari kertaa on satanut ja metsän pohja on rutikuiva.
By LeonM - 23.7.2018

Kävin eilisaamuna keräämässä reilun litran tunnissa. Aika vähänlaisesti oli marjoja tutuilla paikoilla. Liekö kuivuus vienyt osan raakileista mennessään. Kanttarellejä ei näkynyt vielä lainkaan.
By Karvari - 5.8.2018


Kaks ja puoli tuntia metässä.Löyvvettiin hyvä paikka,sinisenään marijaa.Huomena sinne taas Smile
By Aviron - 6.8.2018

Mies kävi aamutuimaan vielä mustikkapaikkoja kiertelemässä, 10 litraa tuli mustikkamaitomarjoja. Tänä kesänä ei aio enää mustikkaan mennä, pakastimessa on tämänvuotisia mustikoita 100 litraa ja viimevuotisia ainakin 50 litraa. Eiköhän taas vuosi pärjättäne.
By Karvari - 6.8.2018


Nämä tuli vajaassa kahessa tunnissa.Kyllä on priimaa marijaa ja vähän tulee roskia.
By raya - 6.8.2018

Karvari - 6.8.2018
Nämä tuli vajaassa kahessa tunnissa.Kyllä on priimaa marijaa ja vähän tulee roskia.

Voi helevata että pistää vihaksi, miulla on yleensä yks pienempi pakastin varattu mustikoille ja vatuille, no nyt ei sitä tarvii pistää päälle ollenkaan, ei sitt varmasti ole mustikoita näillä palakisilla eikä tullu vattuja , ne kuivu täysin .
Eli siis katovuosi näissä asioissa. Itkua väänsin kun vattupuskia kattelin ja naapureilta ja tutuilta mustikoista kyselin.
By hoyabella - 7.8.2018

Minä en noukkisi mustikoita vaikka olisi kuinka sinisenä paikat. Meilläkin vatut kuivu, ja loput söi ampiaiset. Mansikatkin meni ampiaisille. Toivottavasti noita löytyy kaupan pakkasessa. BigGrin
By raya - 7.8.2018

hoyabella - 6.8.2018
Minä en noukkisi mustikoita vaikka olisi kuinka sinisenä paikat. Meilläkin vatut kuivu, ja loput söi ampiaiset. Mansikatkin meni ampiaisille. Toivottavasti noita löytyy kaupan pakkasessa. BigGrin

Juu, mansikoissakin näky vaan ampiaisen peräpää, isäntä oli jopa suuhunsa tunkemassa ennenku huomas.
By Piikkis - 7.8.2018

Aika heikolta näyttää mustikkatilanne täälläkin. Just käytiin kattelemassa. Paikoin on tosi isoja, mutta vaan muutama per varpu. Inhoan mustikoiden poimimista, mutta uhraudun aina hakemaan jokusen litran. Saa nähdä jaksanko tänä vuonna ollenkaan. Poimin aina käsipelillä suoraan puolen litran pakasterasioihin. Pari kolme rasiaa kerralla. Enempään nypläämiseen ei kärsivällisyys riitä. 
By tönönvahti - 7.8.2018

Meillä viitisenkymmentä litraa mustikoita pakkasessa. En laskenut enää isäntää mustikkaan. Jääköön loput linnuille kun ei taida täällä muut mennä mustikkametsään. Eiköhän nuo riitä ja muutakin täytyy mahtua pakastimiin.
By Karvari - 7.8.2018

Varmaan tänään pitää vielä käyvvä kattelemassa Smile on se niin ihanaa puuhaa,ja saa olla mettässä.
Ja jos net muutki alueet sieläpäin on samalleen sinisenä niin tokihan net pitää pois noukkia BigGrin
By Filopator - 7.8.2018

Meillä mustikka otti värin jo raakileen kokoisena, lihoi marjan näköiseksi vasta sen jälkeen. Eivät maistu yhtään miltään, vetisiltä, hieman kitkerä jälkimaku jää suuhun. Metsään saavat jäädä.
By Bobbie - 7.8.2018

Karvari - 6.8.2018
Nämä tuli vajaassa kahessa tunnissa.Kyllä on priimaa marijaa ja vähän tulee roskia.

A,i ai Karvari sinoot vaan pannu samat marjasankot perättäin kuvviin, vähä oot roskia pinnalla siirrelly, onpa ovelaa! BigGrin

Oikeesti.. voiku sais kerättyä etes yhen sankon. Täälläki ovat kuivuneet. Pohjosessa niitä on mitä on.
By Karvari - 7.8.2018

Bobbie BigGrin
By Karvari - 7.8.2018


Tämän päivän saalis,1 tunti ja 45 min. poimittiin.Vielä jäiki vaikka kuinka palijon.
By raya - 7.8.2018

Karvari - 7.8.2018
Tämän päivän saalis,1 tunti ja 45 min. poimittiin.Vielä jäiki vaikka kuinka palijon.

Mie EN KESTÄ!!!!!!
By Karvari - 8.8.2018


Tänään vielä nämä samasta paikasta.raya,eihän ahista enää BigGrin
By raya - 9.8.2018

Karvari - 8.8.2018
Tänään vielä nämä samasta paikasta.raya,eihän ahista enää BigGrin

Apua!! Apua!! Siis EI AHISTA !! Mitä tekisinkään ilman Sinua, olet AARRE !!
By mummuh - 13.8.2018

6 litraa keräsin tänään mustikoita. Tunti siinä meni huonolleselälle ja polville sopiva määrä ja aika. En edes itselle kerää vaan muksuille ja tuttavarouvan hupulaiseksi lähdin marjaan.
By Aviron - 18.8.2018

Mustikkamaitomarjat, 10 litraa, käytiin poimimassa tänä aamuna. Mustikoita on paljon ja ne ovat vielä ihan napakoita ja makeita. Viikoksi riittää tätä herkkua, taisi olla tämän kesän viimeinen mustikkareissu, tai jos ei hyvin sateiseksi sää muutu niin saattaahan se mieli vielä muuttua.
By Aviron - 14.9.2018

Ei sieltä mustikkametsästa malta poissa olla, viikottain on vielä haettu mustikkamaitomarjat, eilen viimeksi 8 litraa.
Marjat ovat vielä makeita ja napakoita, helppo poimia poimurilla, kun varvuista on lehdet tipahtaneet.
Muutama hirvikärpänen kävi kimppuun.
.
By kitikat - 14.9.2018

Aviron - 14.9.2018
Ei sieltä mustikkametsästa malta poissa olla, viikottain on vielä haettu mustikkamaitomarjat, eilen viimeksi 8 litraa.
Marjat ovat vielä makeita ja napakoita, helppo poimia poimurilla, kun varvuista on lehdet tipahtaneet.
Muutama hirvikärpänen kävi kimppuun.
.

Tytär sai haalarit niin ei hirvikärpäset haittaa, joten mustikkaa rupes taas tulemaan. Piti kyllä sieniä poimia mutta kun mustikkaa oli vieläkin paljon niin tuli sen kanssa kotia.
By Bobbie - 17.9.2018

Aviron - 14.9.2018
Ei sieltä mustikkametsästa malta poissa olla, viikottain on vielä haettu mustikkamaitomarjat, eilen viimeksi 8 litraa.
Marjat ovat vielä makeita ja napakoita, helppo poimia poimurilla, kun varvuista on lehdet tipahtaneet.
Muutama hirvikärpänen kävi kimppuun.
.

The photo is kadonnut? Missä on kuva en näe tässä mitään?
By Bobbie - 17.9.2018

Karvari - 8.8.2018
Tänään vielä nämä samasta paikasta.raya,eihän ahista enää BigGrin

Jaahas jotkut näköjään herkuttelee tänätalvena tuoreilla mustikoilla. Joku ei litase yhtää mittää. Laugh

"Thänk qaat" meillon viime syssyn satoa jäljellä pakkasessa. Kädet ristiin ja kiitos siitä!
Rakastan mustikoita mulla on ihan selkeä addiktio eli himo niihin-kin..
By valtsu - 17.9.2018

Löysin muutamia mustikoita ja söin ne, kerättäväksi ei tällä kaudella löytynyt.
By suokukka - 17.9.2018

Meilläkin vielä ihan hyviä on mustikat. Haukut niitä popsii paljon joka päivä ja aina vaan riittää. Oliskohan kuivuuden takia pysynyt niin kauan hyvänä. 
By Aviron - 18.9.2018

Bobbie - 17.9.2018
Aviron - 14.9.2018
Ei sieltä mustikkametsästa malta poissa olla, viikottain on vielä haettu mustikkamaitomarjat, eilen viimeksi 8 litraa.
Marjat ovat vielä makeita ja napakoita, helppo poimia poimurilla, kun varvuista on lehdet tipahtaneet.
Muutama hirvikärpänen kävi kimppuun.
.

The photo is kadonnut? Missä on kuva en näe tässä mitään?

photo ei kadonnut, vaan unohtui laittaa ja marjat jo kohta syöty, nyt on käytettävä mielikuvitusta BigGrin
By kitikat - 18.9.2018

Parhaillaankin perkaan mustikoita. Vihdoinkin täällä saatiin pitkästä aikaa kunnon sato.
By Bobbie - 18.9.2018

Aviron - 17.9.2018
Bobbie - 17.9.2018
Aviron - 14.9.2018
Ei sieltä mustikkametsästa malta poissa olla, viikottain on vielä haettu mustikkamaitomarjat, eilen viimeksi 8 litraa.
Marjat ovat vielä makeita ja napakoita, helppo poimia poimurilla, kun varvuista on lehdet tipahtaneet.
Muutama hirvikärpänen kävi kimppuun.
.

The photo is kadonnut? Missä on kuva en näe tässä mitään?

photo ei kadonnut, vaan unohtui laittaa ja marjat jo kohta syöty, nyt on käytettävä mielikuvitusta BigGrin

Niinhän se Paavo Pesusienikin (josta lapset meillä tykkää) sanoo Jallulle että "käytä mielikuvitusta"..
Yritän ja pinnistän!  Wink
By suokukka - 26.6.2019

Olen syönyt jo muutaman kypsän mustikan.
Suurin osa on vielä raakoja, mutta kypsiäkin löytyy jo.
Saisi tulla vaan vettä kun kuivuvat kohta kuivuudesta kasaan.
By Aviron - 7.7.2019

Käytiin katsastamassa mustikkapaikat. Hyvin näyttää mustikkaa tulevan, ensi viikolla ovat kerättävissä.
Muutaman kantarellinkin näin, ensi viikolla niitäkin on  enemmän. Viimepäiväiset sateet ovat tehneet hyvää marjoille ja sienille.
By Filopator - 7.7.2019

Täällä ei vielä viikon päästä valmista ole. Suurin osa vielä vihreänä, eikä sinistyneessä vielä makua, vaan rastaille jo näyttävät maistuvan. Ihän kivasti tuossa vierus metsässä. Jos nyt malttais jotkut himomarjastajat sen verran muistaa, että jokamiehenoikeuden raja menee siinä, ettei takalistosta tunnista. Viime syksynä puolukat kerättiin mun "kasvimaalla" seisten.
By valtsu - 8.7.2019

Hyvin harvakseltaan tulee mustikoita, sinisiäkin täytyy jossain olla kun  rastaat merkkasivat välittömästi eilen öljytyn terassin. Sateita tarvitaam, vuosi sitten löysin muutaman kourallisen syötäväksi.
By tönönvahti - 8.7.2019

valtsu - 7.7.2019
Hyvin harvakseltaan tulee mustikoita, sinisiäkin täytyy jossain olla kun  rastaat merkkasivat välittömästi eilen öljytyn terassin. Sateita tarvitaam, vuosi sitten löysin muutaman kourallisen syötäväksi.

Täällä tulee vissiin mustikoita mutta pestylle ne varmaan maistuu kun yhtenään on maailma märkää. 
By Kurppa. - 8.7.2019

Vähän reilun tunnin käväisin lähimetsässä mustikoita katsomassa. Reilusi näyttää olevan. Märkäähän siellä oli mutta ihana tuoksu.
Olin ajatellut kaiken tarvitsemani ostaa, mutta nyt taidankin määrän puolittaa ja haen (vähän päivässä)
marjat itse.
By Nuu - 8.7.2019

Kurppa, muista pitää puhelin sellasessa paikassa ettei pääse tippumaan  Smile

By Kurppa. - 8.7.2019

MuustanSmile
Kuuntelin koko ajan äänikirjaa niin olisin varmasti huomannut jos niin olisi käynyt.
By Aviron - 8.7.2019

Miten ihmeessä sinä Kurppa voit luonnossa ollessasi kuunnella äänikirjaa. Kyllähän se teknisesti onnistuu, mutta mielestäni luonnon äänet aina kirjan voittaa. Et kuule edes karhun murinaa, kun keskityt kirjaan BigGrin
By Kurppa. - 8.7.2019

Tähän aikaan eu metsässä edes linnut laula ja villieläimiä ei tosiaakaan oleWink
By Kurppa. - 10.7.2019

Aivan ihanaa olla aamulla seitsemältä metsässä mustikoita keräämässä.
By Aviron - 10.7.2019

Kuuntelitko aamuisen metsän hiljaisuutta vai äänikirjaa? Smile
By Kurppa. - 10.7.2019

ÄänikirjaaWink
By Piikkis - 11.7.2019

Kurppa. - 10.7.2019
Aivan ihanaa olla aamulla seitsemältä metsässä mustikoita keräämässä.

Joko hirvarit on vaanimassa? Entä löytyykö kanttarellejä. Ensi viikko lomaa, taidan painella metsään 😊
By Kurppa. - 11.7.2019

Lähimetsissä ei ole hirvikärpäsiä. Kanttarelleja ei ole näkynyt. En ole kyllä montaa metriä liikkunutkaan.
By Kurppa. - 12.7.2019

Viitenä aamuna 2l kerralla. Nyt tilasin Torista 20l 40€/10l, ei paha.
By Kreeta-Eulaalia - 13.7.2019

Kyllä tuli torihinnat mieleen, kun suurin osa päivästä on mennyt mustikoiden kanssa, minä en olisi kyllä tuntipalkoille päässyt. Äkkiäkös me likan kanssa vajaa 20 litraa kerättiin, mutta sitten likka häipyi töihin ja siinä siivoamisessa mulla menee aina ikä ja kaikki, siitäkin huolimatta, että mulla on se pölynimuriin liitettävä tötterö apuna. Sehän ei siivoile mitään raakoja, eikä puolukoita joukosta, eikä irrottele kiinni jääneitä lehtiä. Pussittaminen ja purkittaminen siten vielä, eikä tietenkään ilman mustikkapiirakka voi olla.

Juu ja sama uudestaan heti kun taas ehtii, kuka niitä nyt torilta, kun voi itsekin metsässä pyllistellä Laugh
By mummuh - 13.7.2019

Täällä on mustikat vielä raakoja. Muutama kypsä saattaa varressa olla mutta kun koneella kerää niin ei vielä kannata kerätä.
By valtsu - 27.7.2019

En ymmärrä miksi näitä pitäisi kerätä.

Lautasella 10 kpl ja 10 pippuria. 
By Aviron - 27.7.2019

Voi, voi Valtsu tiedäthän, että mustikat ovat terveellisiä, kyllä kannattaa kerätäBigGrin
Meilläpäin on mustikkaa ihan kivasti. Noin 40 litraa on mies niitä poiminut, josta puolet on syöty mustikkamaitona. Pakastimessa on viiimevuotisia yli 100 litraa.
By miraemmi - 27.7.2019

Edesmennyt tätini keitti taivaallista mustikkamehua... mut meitsi ei ikinä raaskisi mehuksi tehdä varsinkaan tän vuoden pensasmustikka satoa...on niin heikko et justiinsa maistamaan pääsee.
By valtsu - 27.7.2019

miraemmi - 27.7.2019
Edesmennyt tätini keitti taivaallista mustikkamehua... mut meitsi ei ikinä raaskisi mehuksi tehdä varsinkaan tän vuoden pensasmustikka satoa...on niin heikko et justiinsa maistamaan pääsee.

Mulla tulee ekaa kertaa pensas mustikoita hyvin. Kastele ja katoin havunneulasilla, kotilot ei tykkaa piikeistä. Muistin jopa päältä verkottaa lintujen vuoksi.
By miraemmi - 27.7.2019

valtsu - 27.7.2019
miraemmi - 27.7.2019
Edesmennyt tätini keitti taivaallista mustikkamehua... mut meitsi ei ikinä raaskisi mehuksi tehdä varsinkaan tän vuoden pensasmustikka satoa...on niin heikko et justiinsa maistamaan pääsee.

Mulla tulee ekaa kertaa pensas mustikoita hyvin. Kastele ja katoin havunneulasilla, kotilot ei tykkaa piikeistä. Muistin jopa päältä verkottaa lintujen vuoksi.

Mulla on vieressä hunajamarjaa hämäämässä elikoita ja saskatoon puu versio..(vartettu)  ja pulut lankeaa ansaan ja mustikat yleensä jää minulle. Kastelen niitä kyllä ja siivoan alusen puhtaaksi rikkaruohoista.
By tönönvahti - 28.7.2019

Huono tuntipalkkahan noissa on mutta niinhän se on kaikissa marjoissa.
Ei varmaan tulis ostettua mutta voihan niitä ilmankin olla.
11 litraa siivottuna
By Aviron - 28.7.2019

Onpa upea saalis sulla Tönönvahti Smile
By Karvari - 29.7.2019

Tänne ei näyttäs tulevan mustikkaa kovinkaan rapiasti.Onneksi on vielä viimevuotisia.
By raya - 29.7.2019

Karvari - 29.7.2019
Tänne ei näyttäs tulevan mustikkaa kovinkaan rapiasti.Onneksi on vielä viimevuotisia.

Joo, ja tänne ei tuu ollenkaan, piti oikeen kalenterista tarkistaa niin 2016 viimeks on mustikat saatu noitumati lähimaastosta. Naapuri joka tietää marjapaikat vähän kauempaakin tuolta korvesta kävi kertomassa että nyt ei oo mustikoita missään hänenkään tutuilla paikoilla. Olokoot sitt olemata, eiköhän tuota pärjää ilmankin, en jaksa murehtia enää.
By Aviron - 29.7.2019

Oltiin äsken isännän kanssa mustikkaretkellä. Aika synkässä korvessa oltiin, kun yht´äkkiä alkoi kuulua hirmunen ryske ja rytinä. Luultiin, että hirvilauma on liikkeellä, mutta siellähän olikin Thai-poimija haravan ja saavin kanssa samalla asialla kuin mekin. Tuntui huhuilevan jotain kaverilleen, joten heitä saattoi olla enemmänkin.  Luikittiin pois toiseen paikkaan.
Isäntä poimi 10 litraa, minä olin vain seurana.
Ei sellaista kesää, etteikö isäntä mustikoita löytäisi, tuntee alueen maaston kuin omat taskunsa.
By Irsa - 29.7.2019

Vaikka luulin jääväni ilman mustikoita , kävi mies raapasemassa jostakin pikku ämpärillisen , peratessa meni kyllä aikaa reippaasti kun oli mahdottomasti roskaa ja puolukan raakileita joukossa. Tuli 14 pakasterasiallista eli kai noin 7l, se kyllä riittääkin.
Tulisipa nyt sitä vettä kun puolukoitakin pitäisi saada !
By Piikkis - 29.7.2019

Meillä ei ole mustikoita täällä. Tai varmaan muualla, kuin tossa lähimettässä olis. Ei vaan ole aikaa, eikä juuri intoakaan lähteä harhailemaan vieraisiin metsiin. Anopin kautta tilasin ämpärillisen. On kuulemma isoja ja hyvin puhdistettuja. Mökkinaapurinsa kerää, jos tilausta on. Eläkeläisellä on aikaa☺
By tönönvahti - 29.7.2019

Samanverran kuin eilen toi isäntä metsästä mutta siivottuna ei ihan 11 litraa.

En ole kyllä ennen siivonnut mustikoita kaksi toppatakkia päällekkäin päällä.
Puolukoita kylläkin.
13 lämmintä ja julmetun kylmä tuuli.
Meillä pyörittää tuulta niin ettei oikein missään ole tuulen suojassa. 
By tönönvahti - 29.7.2019

Piikkis - 29.7.2019
Meillä ei ole mustikoita täällä. Tai varmaan muualla, kuin tossa lähimettässä olis. Ei vaan ole aikaa, eikä juuri intoakaan lähteä harhailemaan vieraisiin metsiin. Anopin kautta tilasin ämpärillisen. On kuulemma isoja ja hyvin puhdistettuja. Mökkinaapurinsa kerää, jos tilausta on. Eläkeläisellä on aikaa☺

Ei se pelkkä aika ratkaise mitään vaan tahto mennä metsään.
Ite on pitäny poimia marjat töissä ollessakin ja vielä niille eläkkeellä oleville vanhemmillekin aikoinaan. Varmaan vielä omille lapsillekin kun ovat töissä. 😏
By Piikkis - 29.7.2019

tönönvahti - 29.7.2019
Piikkis - 29.7.2019
Meillä ei ole mustikoita täällä. Tai varmaan muualla, kuin tossa lähimettässä olis. Ei vaan ole aikaa, eikä juuri intoakaan lähteä harhailemaan vieraisiin metsiin. Anopin kautta tilasin ämpärillisen. On kuulemma isoja ja hyvin puhdistettuja. Mökkinaapurinsa kerää, jos tilausta on. Eläkeläisellä on aikaa☺

Ei se pelkkä aika ratkaise mitään vaan tahto mennä metsään.
Ite on pitäny poimia marjat töissä ollessakin ja vielä niille eläkkeellä oleville vanhemmillekin aikoinaan. Varmaan vielä omille lapsillekin kun ovat töissä. 😏

Kyllä sitä tahtoa löytyis, mutta aikaa ei tosiaan ole millekään jokapäiväisille metsäreissuille. Takapihalta alkava metsä on niin myllätty, ettei siellä kasva mikään. Ja muihin metsiin pitää lähteä ihan ajan kanssa autolla ja ottaa mies mukaan ettei eksy.
Kärsivällisyys ei riitä kökkimään puskissa tuntitolkulla, oon aina käynyt iltasella poimimassa vähän kerrassaan. Hyvin on niinkin marjoja kertynyt. Tänä vuonna mennään ostomarjoilla pääasiassa. Pari reissua, jos kävis koko perheen voimin jossain, niin voi sanoa jotain tehneensä itsekin. Vähän harmittaa, kun tuo lähimetsä on ollut ihan henkireikä syksyisin. Pääsee hetkeksi omaan rauhaan kaamosmasennusta karkuun.
By Aviron - 16.8.2019

Käytiinpä taas mustikassa. Isäntä poimurilla keräsi 10 litraa, minä istuin autossa ja luin hesaria. Mustikat ovat vielä ihan napakoita ja hyviä. Mustikkamaidon syönti jatkuu.
By LeonM - 16.8.2019

Kävin alkuviikosta Parkanon/Kurun suunnalla. Siellä näytti suomaastoisessa metsässä olevan aivan keruukelpoista mustikkaa, jota Hämeenlinnan ja Mansen seuduilla ei juurikaan ole tällä kasvukaudella näkynyt. Piti kyllä pysähtyä nauttimaan suoraan puskasta sen verran, että käsistä näkyi syöneensä. 
By suokukka - 20.8.2019

Meillä mustikka tekee usein kaksi satoa.
Nuo matalammat kypsyy ensin usein heti heinäkuun alussa ja nuo korkeammat varut on nyt vasta parhaimmillaan.

Tänä vuonna tuo matalampi laatu nahistui ihan kuivaksi ja mauttomaksi, kun ei satanut, mutta tänään tulin vahingossa maistaneeksi noista korkeista varvuista mustikkaa ja nehän olikin todella hyviä ja makeita. w00t
Olin jo mielessäni ajatellut, että piloilla on tämän vuoden mustikat, mutta nää oli nyt sateiden myötä kypsyneet tosi maukkaiksi.
By Karvari - 1.9.2019


Mustikoja pari litraa,muistelen viime kesää.8 sankollista saatiin,joista pakkaseen 6.Taitaa mennä niillä ens talavi.
Puolukoja tuli helepommin.
By Filopator - 2.9.2019

Tänä vuonna en poimi enää yhtään mustikkaa, son loppu ny. Ennen sadetta, töiden jälkeen, hain pikkupöntöllisen. Nelisen litraa siivottuna. Aika poljon joutui jo heittämään pois. Oliskohan tullu viitisen sangollista kerättyä tuosta pieneltä alalta. Paha laskea, kun aina pikkupönttö vaan mukana, marjapaikka on ihan nurkalla. Puolukat saa nyt vielä kypsyä. Kaks sangollista hyytelömarjaa äiteelle vieny. Omani vaan survon ja vien kellariin. Saavat olla vaikka pikkupakkasen purasemia.
By LeVä - 3.9.2019

Eilen keräsin mustikoita ja puolukoita, molempia kolme litraa. Mustikat ovat vielä ihan hyviä, puolukoissa oli osa jo ihan tummia, osa aika vaaleita.
Täällä mustikoita on jossain hyvin, jossain ei yhtään, parhaat paikat ovat soilla ja muilla kosteilla alueilla. Kuivat kankaat ovat tyhjiä.
Olen mennyt laskuissa sekaisin, mutta tänä kesänä olen kerännyt yli 40 litraa. 
By PirjoA - 3.9.2019

Minäkin keräsin toissa päivänä n 8 litraa mustikoita, ihan tuossa parin sadan metrin pässä kotoa oli tosi hyvin. Hyvän vinkin kuulin jostain uutisista, että mäntymetsistä ja sellaisista paikoista kannattaa hakea, missä ei ole muina vuosina ollut mustikkaa.Smile
By Aviron - 23.5.2020

Käytiin kurkkaamassa metsässä mustikkatilanne. Kukkia on paljon. Nyt tarvitaan lämpöä, vettä ja pölyttäjiä.
By valtsu - 23.5.2020

Täällä alkaa olla valmista 

By suokukka - 23.5.2020

Onko siellä jotain hakkuita tehty, vai miksi he on ruskeaksi käyneet?

Meillä kuivui naapurin hakkuitten jälkeen tuon kaikkein aurinkoisimman paikan mustikat ihan ruskeiksi.
No toisaalta korvikkeksi noihin aiemmin liian varjoisiin paikkoihin on taas kasvanut mustikkaa. Smile


By valtsu - 23.5.2020

Suokukka - 23.5.2020
Onko siellä jotain hakkuita tehty, vai miksi he on ruskeaksi käyneet?

Meillä kuivui naapurin hakkuitten jälkeen tuon kaikkein aurinkoisimman paikan mustikat ihan ruskeiksi.
No toisaalta korvikkeksi noihin aiemmin liian varjoisiin paikkoihin on taas kasvanut mustikkaa. SmileLumenpuute, kevät aurinko ja ikuinen tuuli järveltä kalliomaastoon. Mökin pihametsää kallioiden alla.
By suokukka - 23.5.2020

Samat koettelemukset on täällä joka vuosi, mutta muut kohdat on meillä selvinnet, paitsi tuo kaikkein aurinkoisin paikka.
Eihän täällä oikein koskaan ole lunta ja tuuli käy ihan aina ja jatkuvasti nykyään.
By Filopator - 23.5.2020

Meillä märimmissä paikoissa vetänyt mustikanvarvut tuollaisiksi punaruskeiksi. Kuivemmat paikatihan vihreitä ja just kohta lehdessä. Veikkaan, että meillä juuret jäätyneet.
By Ohvakukka - 29.5.2020

Mustikka  kukki mut pörriäiset puuttuu.
By Filopator - 29.5.2020

Täällä metsämustikassa jo hieman punaista kurkistaa, siis niistä vihreistä versoista. Paljon on ruskettuneita.
By Piikkis - 29.5.2020

Meillä metsämustikoissa jo raakileita. Pensasmustikka puuttuu. Hankintalistalla on.
By suokukka - 15.6.2020

Täällä on ihan hirmuisesti mustikassa raakileita, nyt vaan toivon kovasti sateita, on niin valtavan kuivaa, että maa halkeilee. Wink
By Karvari - 16.6.2020

Tääläki mustikka isolla raakileella ☺️
By suokukka - 2.7.2020

Söin eilen ekat mustikat pihalta. Smile

Noi on siis luonnonmustikkaa, pensaat ei oo vielä kypsiä
By Kurppa. - 9.7.2020

Kävin lähimetsässä kattsomassa tilannetta ja hyvälle näyttää.
By suokukka - 9.7.2020

Meilläkin on valtavan paljon mustikkaa. Vielä saa kypsät valikoida, mutta jos ensi viikolla ilma lämpee, niin sitten alkaa kypsyä kunnolla. Ja sopivasti vielä alkaa lomakin viikon päästä. 🥰🥰
By Kurppa. - 10.7.2020

Vähän päivässä...
Ihana olma olla metsässä. Aurinko lämmittää, pieni tuulenvire eikä itikan itikkaa.
By Nuu - 10.7.2020

Kurppa. - 10.7.2020
Vähän päivässä...
Ihana olma olla metsässä. Aurinko lämmittää, pieni tuulenvire eikä itikan itikkaa.

Onpa siellä jo paljon kypsiä  kun noinkin paljon saa kerättyä kerralla !  Eilen just kattelin tässä lähimetsässä tilannetta ja totesin että ihan vaan siellä täällä pari tummempaa marjaa näkyi, lähes kaikki vielä aivan vihreitä.  Ei pääse mustikkametsään vielä.
By Kurppa. - 10.7.2020

On täälläkin paljon ihan vihreinä. Kumpareilla auringonpaisteessa saattaa kaikki oksassa olevat olla kypsiä.
Ensi viikolla alkaa työt niin sitten ei niin ehdi tai jaksa metsään
Ostan varmaan 20l kuten aiempina vuosinakin.
By Kurppa. - 16.7.2020

En muista, että noin paljoa mustikoita olisi lähivuosina ollut kun nyt. Ehkä en saa ostettua, vaan kerään itse. 2l kerralla on kuitekin maksimWink
By Aviron - 16.7.2020

Kerättiin mustikoita 30 litraa.
By suokukka - 26.7.2020

Löysin tänään meidän pihasta valkoisia mustikoita.
Niitä oli n.1,5 neliön alueella.

Ne on ihan kypsiä, kiinnitti huomion kun oli tosi isot marjat ja ihan valkoiset.
Pakko oli maistaa, maku oli aika makea, makeampi kuin sininen mustikka.By Ohvakukka - 26.7.2020

Tuo lienee tosi harvinainen. En ole koskaan nähnyt vaikka ennen liikuinkin paljon metsässä. Vadelmia on näkynyt valkoisiakin.
By suokukka - 26.7.2020

En ole minäkään ikinä ennen nähnyt, vaikka koko ikäni olen liikkunut ahkerasti luonnossa.

Olen nyt vajaa 4 vuotta asunut tässä ja en oo ennen huomannut noita.
Tosin tuolla alueella on ollut aiemmin isoja kuusia varjostamassa, myrsky kaatoi 5 puuta, niin alkoi mustikat saamaan valoa.
By Kurppa. - 26.7.2020

En ole koskaan ennen näin paljoa kerralla kerännyt. Jakkaran ja äänikirjan avulla onnistui.
Nyt riittää. 16l kerätty ja entisiä 10l.
By Nuu - 26.7.2020

Mustikkahommissa täälläkin. Siivosin toissapäivänä kerätyn ämpärillisen, eilen kerätty oottaa vuoroaan. Metsät sinisenään ja laatu on ihan priimaa.  Koko ajan pakottelis lähteä hakemaan lisää, saa nähä kauanko hermo kestää ennenkun taas huomaan olevani menossa BigGrin
By tönönvahti - 26.7.2020

Suokukka - 26.7.2020
Löysin tänään meidän pihasta valkoisia mustikoita.
Niitä oli n.1,5 neliön alueella.

Ne on ihan kypsiä, kiinnitti huomion kun oli tosi isot marjat ja ihan valkoiset.
Pakko oli maistaa, maku oli aika makea, makeampi kuin sininen mustikka.
Harvinaisen valkoinen mustikka varmaan on mutta samalla paikalla kasvaa vuosi vuodelta
By suokukka - 26.7.2020

Juu luinkin netistä, että on geenimutaatio, eli tekee aina valkoiset mustikat. Tuossa kohtaa ei oo vaan aiemmin ollut marjoja , pelkkiä varpuja vaan, kun oli  hyvin varjoisa , ennen myrskytuhoja. Tänä vuonna kun marjaa on muutenkin valtavasti,  hän paljasti itsensä. 😁
By mummuh - 27.7.2020

10 litraa mustikoita pakkasessa minulle. Tytön porukka kerännyt ainakin 35 litraa, voipi olla enemmänkin.Smile
By Kurppa. - 29.7.2020

Menin aamulla ajoissa tatteja katsomaan. Ei ollut.
Mustikoita on vielä niin, että ehkä joudun vielä jokusen kerran köymään. Sokrut vaan laski eväsleivästä huolimatta, että piti palata.
By Karvari - 8.8.2020


Talaven marijat yheltä reissulta.Arvaatta varmaan kummat on minun poimimia 😉
By Filopator - 8.8.2020

Karvari - 8.8.2020

Talaven marijat yheltä reissulta.Arvaatta varmaan kummat on minun poimimia 😉

Viimeks sinä siivosit jo metässä Smile
By Karvari - 8.8.2020

No,niinhän se pitääki 😉
By Teenjuoja - 8.8.2020

Keräsin aamupäivällä ämpärillisen mustikoita. En tykkää marjojen keräämisestä, joten saa olla tyytyväinen. Tämä oli kolmas ja tuottoisin keruureissu. Vielä on luvassa ainakin karviaisia ja aroniaa.

Kovasti olen keväästä asti pelastanut pörriäisiä tarjoamalla niille veriaterioita, mutta tänään heittäydyin ilkeäksi: voitelin kädenselät, käsivarret ja nilkat sitruunakäsivoiteella ja naaman, niskan ja korvat ihan tavallisilla Erisan-voiteilla (minulla oli hattu, ohut paitapusero, lenkkikengät sekä sukat housunlahkeiden päällä). Kaikkien näiden hajuja kissat inhoavat, ja taisivat inhota verenimijätkin, sillä sain olla pitkästä aikaa melko rauhassa. Mattopyykillä kokeilin rypsiöljyä ja sekin tehosi, mutta tämä oli vähärasvaisempi vaihtoehto. En halua varsinaisia torjunta-aineita iholleni.
By Kivinalle - 9.8.2020

Karvari - 8.8.2020

Talaven marijat yheltä reissulta.Arvaatta varmaan kummat on minun poimimia 😉

Heti kun kuva tuli ruudulle, ajattelin, että Karvarin poimimat. Sitten luin tekstin. Hyviä marjoja.
By Ylvalii - 30.6.2021

Aika pieniltä näyttävät mustikat täällä, on ollut niin kuivaa.
By valtsu - 30.6.2021

Täällä isoja/satoi 100 mm parissa päivässä viikko sitten. Tänään muutamat ekat  siniset löytyi hakkuuaukean reunasta ja lapset söivät kilpaa. Paljon on isoja raakileita, mutta eiköhän ne taas mustapippuria kokoisiksi kuivu kaikki.
By LawrenceLimburger - 4.7.2021

Mustikka kaipaisi kipeästi vettä. Saattaa hiukan tullakin ensi viikolla, vaan onko myöhäistä. 
Jää pian perintein 10 ämpärillistä haaveeksi, vaan olisiko se muuta kuin helpotus.
By Filopator - 4.7.2021

Täällä jää mustikka sato pieneksi valtavasta kukinnasta huolimatta. Sattui ne toisi kylmät kelit just siihen aikaan ja pölyttäjätkin olivat vielä puolihorteessa.
By Kurppa. - 6.7.2021

Kävin metsässä katsomassa tilanteen. Ei peli vielä ole menetetty jos vaan sadetta tulisi. Jossain notkelmapaikassa varmaan kerättävän kokoisia.
By suokukka - 6.7.2021

Sama täällä, jos nyt tulisi vettä, niin hyvä sato tulisi.
Mutta kauaa ei saisi enää kestää kuivakausi.
Osa on jo kypsiä, mutta varjoisimmissa paikoissa täysin raakoja.
By Aviron - 6.7.2021

Viimevuotisia mustikoita jäljellä 80 litraa. Ei hätää, jos ei tänä vuonna mustikoita tulisikaan. Kyllä niitä joistain notkelmapaikoista aina on löytynyt ja varmaan myös tänä kesänä.
By Kurppa. - 12.7.2021

Jonkin verran miullakin viime vuotisia, mutta kyllä metsästäkin niitä löytää, vaikka kuivaa on ollut.
Käväisin äsken.
By Filopator - 12.7.2021

Maistelin koiruutta pissittäessä. Ei vielä kiirettä poimimaan. Hieman turhan raakoja vielä, ainakin tuolla varjoisammalla puolella
By Aviron - 12.7.2021

Vakipaikka käytiin eilen tarkistamassa. Mustikoita näyttäis tulevan paljon, mutta pieniksi jäävät, jos ei tule sadetta. Eivät ole vielä ihan kypsiä.
By Kurppa. - 13.7.2021

Pari litraa kävin taas keräämässä.
Aamu viileässä oli ihan mukavaa.
By kitikat - 13.7.2021

Ei tuu mustikoita, ehkä jostain suon laidasta voisi löytyä sanoo tytär.
By Kurppa. - 17.7.2021

Mustikat torilla 10€/ l. Ei mikään ihme.
By Ohvakukka - 17.7.2021

Pensasmustikoita pihasta pikkuisen keräsin.
By Karvari - 17.7.2021

Tännei taijja tulla mustikkaa ku on niin kuivaa,palijon raakileita,mutta tarvisivat vettä.
By asarina - 17.7.2021

Eilen ostin Rekosta 5kg  mustikoita 50€. Pienia oli  mutta  ihan hyviä. Pensasmustikkaa  tulee ihan kivasti ,mutta  on pitänny  ahkerasti  kastella. Saskatonia tulee myös  jonkinverran jos linnut  jättää ne  rauhaan
By valtsu - 17.7.2021

Johan tässä on ensitalven mustikat?  Omalta pihalta kallion notkelmista löytyi.  Läviköllisen 1/4 putsattuna, pelastettu kuivumiselta.
  
Muoks.  vajaa 2 litraa rasioissa.
By suokukka - 20.7.2021

Meidän pihan valkoinen mustikka on levinnyt entisestään. Yliopiston tutkija arveli sen olevan juuren kautta kokonaan samaa yksilöä.  Syötiin Repen kans melkein kaikki valkoiset jo pois. 😁
By LawrenceLimburger - 21.7.2021

Tänään 3,5kg lakkoja.
Sen päälle 2 sangollista mustikoita. Mustikanpoiminta tuntuu niin helpolta, kun ei tarvi suolla rämpiä. Mustikat oli ihan hyvän näköisiä, mutta tavallista vaikeampia poimia koneella. Varmaan hiukan pienempiä kuin normaalisti, ja meinaavat liiskautua poimurin piikkien väleihin. Muuta selitystä oikein keksi. Menee hiukan kauemman aikaa poimiessa.
Joka tapauksessa mustikkaa kuitenkin oli. Kuinka laajalti, jäi selvittämättä.
By Ohvakukka - 21.7.2021

Nyt tulee ulkolaisia marjanpoimijoita Suomeen. Mietin onko lakat jo ylikypsiä kun tänään vasta tulevat. Olen joskus katsellut että on myynnissä vanhan näköistä marjaa. 
By LawrenceLimburger - 22.7.2021

Mustikan poiminta oli ohi parissa päivässä. Neljä sangollista mustikkaa. Tiesin kyllä että pakastimet on täyden puoleisia, mutta ajattelin, että 100 litraa kuitenkin mahtuu, mutta ei. 

Hyötyliikkujan ongelma on juuri tämä, että niitä tuotoksia sitten kertyy.
Kun olin marjassa niin vierestä meni joku polku ja ainakin kolme maastopyöräilijää meni sitä pitkin. Minusta ei tuommoiseen turhaan ajeluun ole.
Kyllä niitä marjoja on syötykin, mutta pääasiassa puolukkaa meni viime talvena ja vähemmän pakastimesta mustikkaa. Tässä on sitten tulos. Uutta mustikkaa ei mahdu. Kuulemma jotkut ratkaisee ongelman ostamalla uuden pakastimen, mutta sen kortin käytin jo viime kesänä.
By valtsu - 22.7.2021

LawrenceLimburger - 22.7.2021
Mustikan poiminta oli ohi parissa päivässä. Neljä sangollista mustikkaa. Tiesin kyllä että pakastimet on täyden puoleisia, mutta ajattelin, että 100 litraa kuitenkin mahtuu, mutta ei. 

Hyötyliikkujan ongelma on juuri tämä, että niitä tuotoksia sitten kertyy.
Kun olin marjassa niin vierestä meni joku polku ja ainakin kolme maastopyöräilijää meni sitä pitkin. Minusta ei tuommoiseen turhaan ajeluun ole.
Kyllä niitä marjoja on syötykin, mutta pääasiassa puolukkaa meni viime talvena ja vähemmän pakastimesta mustikkaa. Tässä on sitten tulos. Uutta mustikkaa ei mahdu. Kuulemma jotkut ratkaisee ongelman ostamalla uuden pakastimen, mutta sen kortin käytin jo viime kesänä.

Soseenahan mahtuu enemmän tavaraa, puolukkaa joutuu hyvinä syksyinä soseuttamaan tilanpuutteen vuoksi.  Entäs kuivaaminen? Omatekoista mustikkarouhetta muroihin, aamupuuroon, muffinsseihin, vatsalääkkeeksi jos pyrstöyskä iskee. Kaksi hyötykasvikuivuria meillä...
By Filopator - 23.7.2021

Nyt vois poiminnan aloitusta harkita. Kelpasivat koiralle, eli kypsiä ovat.
By suokukka - 24.7.2021

Käväisin nopsaan äsken litran mustikoita tuosta koira-aidan takaa.
Ne on isoja, kun minun sadetin on suihkinut ohi kukkapenkistä sinne vettä.
Nyt on piirakka uunissa ja söin jo jugurtin ja granolan kanssa, kyllä maistui. BigGrin
By Filopator - 24.7.2021

Marjastuskausi korkattu. 3,5 kg - kippo. Tuossa kohin selkä sanoi, ettei enempää. Tuonne rinteen louhikkoon nousin, suopursujen, metsäkortteen ja saniaisten seuraan. Tarkkaan sai jalansijansa etsiä.

By tönönvahti - 24.7.2021


7 litraa oli siivottuna isännän löytämiä mustikoita.
By Filopator - 25.7.2021

Tällä kertaa tasamaalta.

Mun rinteessä ei onneks tarvi pelätä putoamista vaan reikiä, joista suurin osa on puunjuurten ja sammalen peitossa.
By Filopator - 26.7.2021

Työpäivän kunniaksi vaihdoin vielä pienempään astiaan. 1,5 kg ilman astiaa. Oli sen verta lämmintä, että hyttyset loisti poissaolollaan. Loppumetreillä löysin hyvän kohdan huomiselle, max 200 metriä ulko-ovelta Smile
By tönönvahti - 31.7.2021

N. 7 litraa siivottuna oli taas isäntä löytäny mustikoita.
By Kurppa. - 16.8.2021

Aamulla käväisin metsässä. Pari litraa mustikoita. Sade tehnyt hyvää. Osittain jo lehdet karisseet, helppo kerätä.
Puolukkaa tulee, ja hyvän kokoista. Muutamat vasta kypsiä. Sieniä ei näkynyt yhtään.
By Aviron - 16.8.2021

Käväistiin metsässä, isäntä keräsi vajaan sankollisen mustikoita, minä vain harhailin metsässä. Ei löytynyt minkäänlaisia sieniä.
By LawrenceLimburger - 17.8.2021

Sieniä kävin katsomassa. Haperoita jonkun verran, plus muita sieniä.
Yksi herkkutatti.
Ja myös vajaa sangollinen mustikkaa. Vetisen makuisia jo. K

By LawrenceLimburger - 19.8.2021

Lisää mustikoita. Muutama litra. Sienien etsinnän lomassa. Tänään sen verran herkkutatteja, että pari sienikeittoa saa, joista toinen jo tänään.
By Kurppa. - 15.7.2022

Litran verran keräsin asiakkaan mökin pihasta. En ehtinyt pidemmälle katsomaan tilannetta.

tulipa taidekuvan oloinenWink
By kitikat - 15.7.2022

Nyt tulee tänne mahtavasti mustikkaa, itse en voi metsään mennä mutta tytär on himopoimija. Poimii koko suvulle ja tienaa hyvin. 
By Kurppa. - 16.7.2022

Piipahdin lähimetsässä. Mustikkaa on.
By Kurppa. - 21.7.2022

Reilusti marjaa metsässä. Liian myöhään pääsin tänään sinne, oli jo kuuma.
Vähän päivässä...

By LawrenceLimburger - 21.7.2022

Kävin toissapäivänä katsomassa vakipaikassa mikä on mustikan tilanne. Ei häävi. Osin ei ollut marjoja ollenkaan ja osin oli pieniä. Lisäksi oli kypsää ja pahasti raakaa sekaisin.
Koska kerran menin metsään autolla ( n 3 kilsaa sivu), niin katsoin velvollisuudekseni kompensoida päästöni poimimalla sangon piripintaan mustikkaa. 
Kerran selitin eräälle, kun oli puhetta vaijaista sangollisista, että metsästä ei saa ihan täyttä sangollista kannettua. Hän sanoi että kyllä saa. Seuraavalla keralla sitten kokeilin poimia sangon täyteen ja kas vaan ei ollut mitään ongelmaa saada täyttä sangollista kannettua. 
Katsoin Torista noita "Mustikkaa sangollinen" ilmoituksia ja kaikki sangot vajaita. Jotkut tosi paljon vajaita. Miksi ei ilmoituksisa lue "Myydään vajaa sangollinen mustikkaa".
No, tämä nyt on vaan tämmöstä tyhjää jupinaa.
By Kurppa. - 21.7.2022

Miulla menee pyörällä mustikkametsään n. 5minuuttia. Ei ole pakko sangollista kerätä. Jakkaran päällä istuen äänikirjaa kuunnellen.
By kitikat - 22.7.2022

Täällä ei mustikka ole vielä valmis. Lakanpoiminta vasta meneillään. Onko Kurppa teidän metsissä mitään villieläimiä? Täällä ei passaisi äänikirjoja kuunnella, kun pitää olla aistit valppaana. Karhun näki tytär muutama päivä sitten ja eläinten liikkeitä pitää kuunnella jatkuvasti. Esim. käärmeen sihinänkin pitää kuulla ajoissa ettei astu päälle. Suurin onni on kuitenkin kuulla lintujen äänet. 
By Kurppa. - 22.7.2022

kitikat - 22.7.2022
Täällä ei mustikka ole vielä valmis. Lakanpoiminta vasta meneillään. Onko Kurppa teidän metsissä mitään villieläimiä? Täällä ei passaisi äänikirjoja kuunnella, kun pitää olla aistit valppaana. Karhun näki tytär muutama päivä sitten ja eläinten liikkeitä pitää kuunnella jatkuvasti. Esim. käärmeen sihinänkin pitää kuulla ajoissa ettei astu päälle. Suurin onni on kuitenkin kuulla lintujen äänet. 

Lähimetsässä ei itikoita kummempia.
Parin minuutin pyörämatkan päässä kotoa.
By suokukka - 22.7.2022

Kipaisin äsken litran mustikoita piirakkaa varten.
Paljon ja isoja mustikoita on tarjolla.

Hitsit että oli paljon itikoita tässä lämmössä.
Tuossa kun lähden pois pihasta on sellainen soistunut lampi ja sen ympärillä kun keräsin, niin hirvee vilinä kävi itikoilla.
Nyt on muropohjainen piirakka uunissa ja kohta iltakahvin kanssa saa piirakkaa ja vaniljakastiketta. Kiss
By suokukka - 22.7.2022

Käytiin vielä haukkuin kanssa popsimassa mustikoita.
Molemmat koirat söi varmaan reilu puoli litraa mustikoita, kyllä nyt varmaan vatsa tykkää.
Ihan älyttömän isoja ja paljon on marjoja, syötiin myös jo osa meidän pihan valkoisista mustikoista.Wink
By LawrenceLimburger - 23.7.2022

Hyttysiä on tosiaankin enemmän kuin miesmuistiin. Olen ollut hyttysten kanssa sinut viimeiseen mustikkareissuun asti. Kävivät kuitenkin kimppuun niin, että piti huppua vetää pään yli. Ilmeisesti aiemmin on ollut sen verran kuivemmat kelit ettei ole hyttysiä ollut.
By Kurppa. - 24.7.2022

Varmaan huvittaa tosikerääjiä  mutta kyllä näinkin talven marjoja kerääntyy.
By suokukka - 24.7.2022

Minulla on tosi hyvä tuo oma takametsä.
Se on tosi rinteinen, niin saan helpolla poimittua lähes seisaaltaan, ei tarvii liikaa kumarrella.

Ei oo kiire vielä pikkuhiljaa alkaa kaikki vasta kypsyä ja ovat tosi napakoita vielä.
Täällä on paras sato mitä muistan, tykkään tuoreeltaan mustikoista, niin haen tuosta omalta kukkulalta päivittäin jugurttimarjat. Smile
By suokukka - 24.7.2022

No hain vielä toisenkin litran, oli hyvä flow päällä, niin kuin isännälle asian ilmaisin.

Anoppi tulee kylään ja teen huomenna mustikkapiirakan kahvileiväksi.
Sehän on tähän aikaan hyvää tarjottavaa.

Tykkään kun saan omaan tahtiin ja omalla tyylillä poimia.
Kerään sieltä täältä ja poukkoilen.
Lapsena äiti pakotti keräämään joka kerta koko puskat tyhjäksi ja ämpärit aina täyteen.
Sillä tyylillä minut sai kyllästymään koko touhuun.Ermm
Nyt kun menen yksin saan touhuta kuten haluan.

Keräsin nyt rinteen reunan tyhjemmäksi, näyttää tieltä katsoen kuin olisi kerätty ja ei olisi marjoja.
Haluan säästää oman pihan mustikat itselle.
Olisi kurjaa jos joku vetäisi koneella mun hienon mustikkametsän lehdettömäksi.

By Nuu - 25.7.2022

Kurppa. - 24.7.2022
Varmaan huvittaa tosikerääjiä  mutta kyllä näinkin talven marjoja kerääntyy.

Ihana, onko sulla siellä mukana jakkara Kiss 
Tuli mieleen sellanen pieni lypsyjakkara, mulla on mummonmökiltä peräsin oleva pikkuruinen täällä jossain. Ihan kallellaan, tuskin pystyssä tasasella pysyy mutta mustikkametsässä vois toimia. Tosin kerään poimurilla joten en tartte jakkaraa.
By Kurppa. - 25.7.2022

Nuu - 24.7.2022
Kurppa. - 24.7.2022
Varmaan huvittaa tosikerääjiä  mutta kyllä näinkin talven marjoja kerääntyy.

Ihana, onko sulla siellä mukana jakkara Kiss 
Tuli mieleen sellanen pieni lypsyjakkara, mulla on mummonmökiltä peräsin oleva pikkuruinen täällä jossain. Ihan kallellaan, tuskin pystyssä tasasella pysyy mutta mustikkametsässä vois toimia. Tosin kerään poimurilla joten en tartte jakkaraa.

Tämän Susun emäntä on tehnyt miulle lahjaksi. Loistava apu myös pihatöissä.
By tönönvahti - 25.7.2022

Vajaa 5 litraa oli isäntä keräilly kun lähti kahtelemaan ovatko millä mallilla.
Huonolaatuisia, eikä vielä poimurilla kerättäviä kun ei kaikki kypsiä.
Arvaahan sen että eivät ole hyviä kun on jatkuvaan satanu vettä. Paljon joutuu siivotessa nakkaamaan pois.
By suokukka - 25.7.2022

Hilma kävi äsken taas ittekseen takapihassa mustikalla. 
Kieli on kuin kiinanpystykorvalla. 😉


By Kurppa. - 26.7.2022

Hain äsken vaan pari litraa. 
Saan kylään viemiseksi ja itselle iltapalaksi.
Talven varastot on jo kerätty.
Ehkä kuitenkin haen vielä, kun niitä on niin reilustiWink


By Ohvakukka - 27.7.2022

Onko kokemuksia kenelläkään miten pensasmustikan lisäys onnistuu pistokkaasta tai siemenestä...
By LawrenceLimburger - 29.7.2022

Tyttären kanssa haettiin 2 sangollista mustikkaa. Bensa sen verran kallista, että ei juuri muuta voi. Ei voi kotiin kesken lähteä. Eikä lähdetty kyllä silloinkaan kun bensa oli halvempaa.
Yksi herkkutatti myös saaliina.
Osa mustikasta lähtee Helsninkiin ja osa menee kotona pakastimeen. On sen verran "syöty koloa" että hiukan taas marjaa mahtuu.
By Karvari - 29.7.2022

Limpukka,keräsikkö täysiä sankkoja?😉
By LawrenceLimburger - 29.7.2022

Täydempiä kuin koskaan ennen. Sitten vielä parit kuvat kännykällä. 
Tutkimusdata menee omaan käyttöön. On sitten mitä heitellä keskustelujen lomaan tarpeen mukaan.
By suokukka - 29.7.2022

Minä hain iltapuhteeksi taas omalta pihalta kolme litraa.
Osa pakkaseen ja osa syödään tuoreeltaan jugurtin kanssa.

Nyt alkaa oman takametsän mustikat olla vähissä, raakaa marjaa on vielä jonkun verran yhdessä kohtaa, täytyy pitää vähän taukoa, että ehtii kypsyä.

Tarttis hakee tyttäreltä vähän villivadelmaa, niin saisin kuningatarhilloa.
Just tänään hän soitteli, että alkaa vatut kypsyä.
Niitä on siellä todella paljon.
By Kurppa. - 30.7.2022

Mitä voi aamulla 6.30 tehdä, no tietysti mennä metsäänWink
Nyt pitää mennä aukomaan pakastimien ovia ja katsoa mitä isoa tänään söisi, että mustikat mahtuvat.
By valtsu - 30.7.2022

sohvakukka - 27.7.2022
Onko kokemuksia kenelläkään miten pensasmustikan lisäys onnistuu pistokkaasta tai siemenestä...


Simenestä lisääminen vissiin ainoa keino. En ole itse kokeillut, vielä. Hyvä ohje selkein kuvin.

https://www.herkkusuut.com/tata-kaupat-eivat-paljasta-sinulle-nain-kasvatat-rajattoman-maaran-pensasmustikoita-kotonasi/
By Rillari - 30.7.2022

Jaahas, täytyypä ryhtyä kokeilemaan mustikan kasvatusta kun pääsee kotiin.
By Ohvakukka - 30.7.2022

Hyvä konsti siemenille mutta tuli mieleen että eikö siemenet riku tuossa... Pitää kokeilla.
By Filopator - 30.7.2022

sohvakukka - 27.7.2022
Onko kokemuksia kenelläkään miten pensasmustikan lisäys onnistuu pistokkaasta tai siemenestä...

Mielikuva oli, että jostain olin lukenut pensasmustikan lisäämisestä. Ja löytyihän sitten jotain. Tämän mukaan sitä voisi lisätä taivukkaista ja talvipistokkaista.
By Karvari - 30.7.2022


4 tuntia mettässä,55 litraa mustikkaa.Talaven marijat saatiin yhellä rykäsyllä.Vielä jäi vaikka kuinka mettään.Huomena jossei saja käyvvään vielä hakemassa.
By Rillari - 31.7.2022

Pikkuapulaisen eilinen mustikkasaalis 
By Karvari - 1.8.2022

Vielä käytiin 4 sankollista mustikkaa.Aivan järijettömät määrät vielä jäi.Pitää varmaan keskiviikkona käyvvä vielä 🙄
By suokukka - 1.8.2022

Niin on täälläkin paljon ja hyvän makuista, vaikka on tosi suurta marjaa.

Oon vähän flunssainen ja oli tosi tiukka päivä töissä, niin en tänään jaksanut kuin 3 litraa kerätä.
Sain siitä taas muutaman pikku minigrip pussilisen evästarpeita ja äsken söin jugurtin kanssa. Smile
By tönönvahti - 1.8.2022

Vajaa pari tuntia metsässä. Aika meni suurimmaks osaks kävellessä ja ehtiessä kypsiä ja kunnollisia mustikoita.
Ei oo saaliissa kehumista eikä kyllä laadussakaan.
Reilu 10 litraa yhteensä jäi siivottuna pakastimeen. 
By LawrenceLimburger - 1.8.2022

Huonon näköistä mustikkaa täälläkin taas vaihteeksi. Pari vuotta taisi olla hyvä laatu, mutta nyt niissä on taas jotain vikaa. Joten ei oikein jaksa poimia. Ei ne kyllä mihinkään mahtuisikaan.
Vuorella voisi olla laatu parempaa,( ainakin on autoja tien varressa), ja voin tsekata kun käyn sieniä katsomassa parin viikon sisällä.
By Karvari - 2.8.2022

Täälä mustikka priima laatua,isoa ja mehukasta.
By Kurppa. - 4.8.2022

Priimaa täälläkin. Olin 6.30 jo metsässä.
Nyt on reilut 30l pakkasessa, mutta en ole ihan varma riittääkö yhdelle ihmiselle talveksiWink
By valtsu - 4.8.2022

Parempi että jiäp kuin  jiäp uupummaan- sisäjärven saaristolaisten vanha viisaus. Aamukuuro kasteli aamupalaani viivästyttäen klo 6.03


Savipuoli on mustikan sienitauti(?) sateista johtuen. Vesitippa jää marjan alapuolelle lillumaan, aiheuttaa ruttuja ja pilaantumisen. Kylki märkänä ei ole hyvä olla marjankaan.
By tönönvahti - 4.8.2022

Niimpä noita vesitipassa olleita mustikoita saa viskellä siivotessa pois.
Kyllä ymmärrän omia siivotessa homman mutta en ostaisi kaupasta tuommoisia mustikoita.
Eilen juurikin katottiin kaupassa myytävänä olevia mustikka laatikollisia joita en kotia tois vaikka iliman sais.
Roskat niistä oli siivottu mutta muuten ihan yäk.
Tuumattiin isännän kanssa että tuommoista marjaakohan ne on mustikka jogurteissa ym. 
Eipähän ne siellä näy.
By Karvari - 5.8.2022

Mussukka kävi tänään vielä kaks sankkoa,nyt meillä 115 litraa mustikoja.Luulis ettei lopu ens talavena kesken mustikat 🤔
By Noname - 6.8.2022

Karvari - 5.8.2022
Mussukka kävi tänään vielä kaks sankkoa,nyt meillä 115 litraa mustikoja.Luulis ettei lopu ens talavena kesken mustikat 🤔

Apua mikä määrä😁
By Karvari - 6.8.2022

Mustikkaa menee talaven aikana palijon.
By Filopator - 8.8.2022

Tuossa lähimetsässä ei taida olla kuin tuo yksi kinkama, jossa suht miellyttäviä marjoja. Pienempiä ja vähemmän, kun kallion päällä ei oo maata kuin nimeks, mutta ei niitä puolilötköjä ällötyksiä. Mulle riittää kun saa pikkuväelle mustikat. On ne niin viheliäisiä siivottavia kun tuntuu, että osin saa puolet viskoa pois.
By Nuu - 8.8.2022

Kurppa. - 4.8.2022
Priimaa täälläkin. Olin 6.30 jo metsässä.
Nyt on reilut 30l pakkasessa, mutta en ole ihan varma riittääkö yhdelle ihmiselle talveksiWink

Kurppa, tuleeko sulla  mustikoiden lisäksi viinimarjojakin pakkaseen ? Mahtumisongelma tulee vähintään eteen, jos nyt unohetaan se että 30 litraa on jo aika paljon sinänsä BigGrin
By Kurppa. - 8.8.2022

Nuu - 8.8.2022
Kurppa. - 4.8.2022
Priimaa täälläkin. Olin 6.30 jo metsässä.
Nyt on reilut 30l pakkasessa, mutta en ole ihan varma riittääkö yhdelle ihmiselle talveksiWink

Kurppa, tuleeko sulla  mustikoiden lisäksi viinimarjojakin pakkaseen ? Mahtumisongelma tulee vähintään eteen, jos nyt unohetaan se että 30 litraa on jo aika paljon sinänsä BigGrin

Viinimarjoja ei tullut montaa litraa. Karviaisia tulee.
Mahtumisongelmaa on vaikka iso kaappipakastin, pieni arkku ja jääkaappipakastin.
Huomenna menen mustikkaan, mutta yritän ne vaan tuoreena syödä.
By suokukka - 8.8.2022

Täällä alkaa käydä kohta ylikypsäksi mustikat.
Osa vielä ihan hyviä.

Viikonloppuna vois kipaista metsävadelmia hakemaan, ne käy kivasti mustikan kaveriksi.
By Kurppa. - 11.8.2022

Tiistain jälkeen oli ruska tullut metsään. N.4l tuli taas kotiin vaikkai entisetkään ole mihinkään mahtuneet.
Meinaan leipoa ystävälle mustikkapiirakoitaSmile
By välke - 11.8.2022

Huvikseni olen punninnut pakkaseen meneet mustikkapussit ja nyt niitä on kertynyt rapiat 46 kiloa. Hirvittää jokavuotisen tapaan se, että pakastimista loppuu tila kesken kaiken satokautta. Vielä meinaan kuitenkin mustikoita kerätä, väliin vaan pidän pienen vadelma- ja viinimarjojen pakastamisrupeaman. Kaiken syön talven aikana siltään tai surautan smoothieiksi, en leivo, enkä hilloa tai keitä mehuja. Talvella en osta tuontihedelmiä luomubanaania lukuunottamatta, marjoilla mennään Smile
By LawrenceLimburger - 7.6.2023

Mustikkasatoa ajatellen täällä ei ole ollut keväthallaa. Eikä taida tullakaan enää. 9. ja 10. päivä menee +3 asteeseen ja hallan mahdollisuudet taitaa mennä siinä.
Pölyttäjien määrät varmaan vähäisempiä, kun ollut viileää.
By Henni - 7.6.2023

Meillä ei viime vuonna ollut lainkaan mustikkaa, eikä sieniä. Ilmeisesti kuivuus syynä. Silloin oli hyvin samanlainen alkukesä kuin nyt, pitkä viileä kausi kesäkuussa ja sen jälkeen 1,5 kk kokonaan ilman sadetta. Epäilen, että tästä kesästä tulee samanlainen.
Meillä on tänä vuonna nyt jo niin kuivaa, että mulle menee 400-500l päivässä kasvien kasteluun. Ja tuossa ei ole mukana kasvimaa.
By LawrenceLimburger - 12.7.2023

Kuulemma mustikka saattaa olla jo poimintakypsää joillain alueilla. Tosin hätäistähän se metsään meno olisi, mutta saatan tällä viikolla poiketa.

Ajattelin tänä vuonna uudenlaista ryhtiliikettä mustikan suhteen. Siten että olisi pari kuukautta mustikkaa syötävänä tuoreeltaan jääkaapista. Olen samaa mukaillut ennenkin, mutta nyt hiukan vakavemmin. Tietysti sillä edellytyksellä että sitä mustikkaa metsässä olisi.
By suokukka - 12.7.2023

No kyllä varsinais-suomessa ainakin on jo paljon kypsää mustikka varsinkin aurinkoisilla paikoilla.
Päivittäin olen jo syönyt omalta pihalta.
By Ohvakukka - 12.7.2023

Osa on kypsää Satakunnassa.
By LawrenceLimburger - 13.7.2023

Käytiin illalla retkellä metsässä. 3 vuotias marjanpoimija nuorin. Piirakkamarjat saatiin huomiselle juuri ja juuri.
Ei oikein asiaa metsään vielä ainakaan viikkoon.
By valtsu - 13.7.2023

Ammattikerääjien joukko oli jo pakettiautoineen korkean mäen parkissa. Takaovet auki, sankot näkyi ja marjastus vaatetus kaikilla.

Ei tule helpolla heille roposet metsästä. Marjat on hädin  tuskin kypsiä ja me oman maan alkuasukkaat ei viititä edes kerätä. Hyvin on isoja mustikoita tulossa.
By miraemmi - 13.7.2023

valtsu - 13.7.2023
Ammattikerääjien joukko oli jo pakettiautoineen korkean mäen parkissa. Takaovet auki, sankot näkyi ja marjastus vaatetus kaikilla.

Ei tule helpolla heille roposet metsästä. Marjat on hädin  tuskin kypsiä ja me oman maan alkuasukkaat ei viititä edes kerätä. Hyvin on isoja mustikoita tulossa.

Tääl mökillä on mustikkaa mut kovin pientä ja kovia osa, ei kiirettä..emme kerää mut appiukko kerää itelleen.
Marjakeisareiden marjastajat ovat orjan asemassa ja se on hävettävää kun katsoo paljonko se pussi maksaa pakastimessa kaupassa. Muutamat metsän omistajat on sitä mieltä ettei jokahenkilön oikeudet päde kun bisnes-palkollinen kerää..ja metsäteitä suljetaan puomein.
By Filopator - 14.7.2023

Täällä mustikkaa on epätasaisesti, mätäs siellä täällä. Osui ne hallat pahaan aikaan. Osa kypsyy jo violettina löllönä, edellinen sadekausi teki tehtävänsä ja seuraava viimeistelee, kun kypsiä eivät vielä kunnolla ole.
Minä oikeastaan ymmärrän tuon maanomistajan kenkutuksen. Meidän työnjohtaja laittoi niitä autolastillisen siivoamaan jälkensä. Oli taukopaikalle jätetty kaikki mahdolliset roskat. Hieman täytyisi myös marjakeisareita opastaa karttojensa laatimisessa ja ohjeistamisessa. Ihan ihmisten nurkkapieliin ei saa jokamiehenoikeudellakaan tulla poimimaan.
By LawrenceLimburger - 15.7.2023

Kun ottaa huomioon millainen vastakkainasettelun ilmapiiri maassa on, niin ymmärrän hyvin, että maanomistaja sulkee metsäautotiensä puomeilla, jos siihen lailinen mahdollisuus on.
By LawrenceLimburger - 18.7.2023

Tänään sangollinen mustikkaa.
N. 6 kiloa. Katsoin että "torissa" myydään 50 eurolla sangollinen mustikkaa. Tulee kilohinnaksi  n. 8,3 euroa. Taitaa kaupasta saada samaan hintaan, eikä tarvitse ostaa sangollista kerralla.
Mutta jokainen tehköön kuten haluaa. Onhan se varmaan jonkinlainen perinteinen rituaali säilöä mustikoita vaikka ei kannattavaa olisikaan ostomarjojen kanssa.
By Ohvakukka - 18.7.2023

LawrenceLimburger - 15.7.2023
Kun ottaa huomioon millainen vastakkainasettelun ilmapiiri maassa on, niin ymmärrän hyvin, että maanomistaja sulkee metsäautotiensä puomeilla, jos siihen lailinen mahdollisuus on.

Ei ihme että monet yksityiset sulkee metsätiensä. Niitä tien vierustoita kun käytetään usein kaatopaikkoina. Jos tiehen saa valtion avustusta niin silloin ei voi sulkea.
By Aviron - 21.7.2023

Mies on piipahtanut pari kertaa lähimetsässä ja poiminut 20 litraa mustikoita.  Eilen paistoin mustikkapiirakkaa poimijan iloksi ja muidenkin. 
By LawrenceLimburger - 22.7.2023

Mustikka on tänä vuonna paikoin hyvän makuista. Siis makeaa. Kyllähän sitä poimisi, mutta työstä käy kyllä sitten syöminenkin. Oikeastaan poimiminen helpompaa kuin sitten niiden syöminen.
3 sangollista poiminut. Ehkä pari kolme vielä voisin poimia.
By valtsu - 22.7.2023

Kaksi (2) hikistä litraa pakastimessa. Eivät ole vielä kypsiä ja kovasti saa kiskoa jos isolla poimurilla aikoo kerätä. Roskia tulee, putsaamisessa on toistaiseksi isompi vaiva kuin keräämisessä. Sankotolkulla poimin kunhan vauhtiin pääsee.
By kitikat - 22.7.2023

Eivät vielä kypsiä täällä. Tytär poimii ensin lakat ja sitten mustikat. Ei oo tänä vuonna niin hyvin marjoja kuin viime vuonna. 
By Filopator - 22.7.2023

Pari litraa kävin tuossa rinteessä kokeilemassa. Länteittäin ja paljon poisheitettävää lilaa löllömarjaa joukossa.
By miraemmi - 23.7.2023

Mustikka pensaani ovat tyhjät...mutten saanut vaihdettua niiden paikkaa tänäkään keväänä..jos syksyllä sitten ???
By Aviron - 24.7.2023

Tänään käytiin metsässä, mies poimi 10 litraa mustikoita minä en poiminut mitään.
By Kurppa. - 24.7.2023

Kävin lähimetsässä muutaman litran keräämässä.
Ensi kerran siellä oli muitakin kerääjiä. Mustikoita on, mutta osa pieniä. Pitää miettiä kannattaako ostaa vai kuluttaa omaa aikaa poimimiseen.
By LawrenceLimburger - 25.7.2023

Eilen aamulla menin metsään ja juuri ennen saderintaman saapumista kerkisin keräämään sangollisen mustikkaa. Meni rapiat tunti aikaa. Se paikka on nyt koluttu. Pitäisi löytää uusi
On kyllä epätasaisesti kypsyneet, kuten joku maininnut. Maku kuitenkin hyvä.
By Kurppa. - 6.8.2023

Kävin yhden kosteamman paikan katsomassa. Mustikkaa paljon ja isoa.
En enää tarvitsisi, mutta pakkohan niita oli kerätä.
Ei yhtään hyttystä ja aivan hiljaista.
By suokukka - 7.8.2023

Jugurttimarjat.
Villivadelmaa ja valkoiset mustikat, sekä pensasmustikkaa.
Pensasmustikkaa ei tule tänä vuonna paljoa, kaikki menee tuoreena.

By Romello - 10.8.2023

Minun mustikkaretki oli perin epäonninen. Mustikkaa ei ensimmäisessä paikassa ollut yhtään. Muistin sitten viime kesänä löytämäni paikan. Sinne ajetaan semmoista peltotietä. Tie oli sateiden jäljiltä märkä ja pehmeä sekä urainen. Mietitytti, onko henkilöautolla viisasta jatkaa. Mutta jatkoinpa tietenkin, kunnes auto jäi saviseen lätäkköön tukevasti kiinni. Ei auttanut kuin lähteä kävellen etsimään taloa, jossa voisi olla traktori. No sellaista ei löytynyt, mutta eräs ystävällinen nainen antoi lähellä olevan serkkunsa numeron. Naisen serkku tulikin ja veti maasturilla minut kuralätäköstä irti. Annoin hänelle kympin palkaksi, ja ajoin tyhjän ämpärin kanssa kotiin. Opetus: älä aja metsäautotietä, jos se yhtään arveluttaa.
By Kurppa. - 11.8.2023

Metsässä olo on taivaallista

By Ohvakukka - 11.8.2023

Eipä ole koskaan osunut kohdalle noin upeaa mustikkapaikkaa.
By Aviron - 12.8.2023

Kurppa. - 11.8.2023
Metsässä olo on taivaallista


Kuuntelitko metsää vai äänikirjaa?
By Kurppa. - 12.8.2023

Aviron - 12.8.2023
Kurppa. - 11.8.2023
Metsässä olo on taivaallista


Kuuntelitko metsää vai äänikirjaa?

Metsä on tähän aikaan aivan äänetön. Usein on äänikirja kaverina, ei aina.
By Aviron - 12.8.2023

Kurppa. - 12.8.2023
Aviron - 12.8.2023
Kurppa. - 11.8.2023
Metsässä olo on taivaallista


Kuuntelitko metsää vai äänikirjaa?

Metsä on tähän aikaan aivan äänetön. Usein on äänikirja kaverina, ei aina.

Ei metsä koskaan ole äänetön, hiljainen saattaa olla mutta hiljaisuuttakin on hyvä välillä kuunnella.
By Karvari - 14.8.2023


Mussukka käväs mettässä.
By Romello - 17.8.2023Puoli ämpäriä puhdasta mustikkaa sain saaliiksi eiliseltä reissultani. Tähän olen tyytyväinen, mutta käyn vielä metässä.
By miraemmi - 18.8.2023

Appiukon mökin läheisyydessä on mustikkaa mut niin pientä ja niin kuivaa ettei edes appiukko kerää kuin sen verta et saa aamupuuroonsa makuja.
Minä ostin tänään uuden pensasmustikan ja kaksi puskaa myös siirtyi parempaan paikkaan, et ehkä kohta saa poimia omaan suuhun pihasta.
By Karvari - 20.8.2023


Vajaa kaks tuntia mettässä,nautiskellen poimittiin.
By Romello - 23.8.2023Iltapäivän mustikkareissu oli onnistunut 😀
By Kurppa. - 7.10.2023

Varvut vieläkin täynnä mustikoita. Ihme ettei linnuille ole kelvanneet.