Puutarha.net Keskustelut

Sauramo, Anthemis

https://keskustelut.puutarha.net/keskustelut/Topic2621930.aspx

By Emo - 17.5.2009

En löytänyt sauramoille omaa ketjua. Jos sellainen kuitenkin on, valvojat siirtänevät ystävällisesti.


Ostin summanmutikassa kasvin nimeltään Anthemis carpatica ''Karpatenschnee''. Kuukkeli kertoi sen olevan karpaattiensauramo, mutta muuta tietoa ei oikein ollut. Olisin kiitollinen sekä kuvista että tiedoista.

By Nuu - 17.5.2009

Anthemis carpatica, Karpaattiensauramo


Anthemis sancti- johannis, Johanneksensauramo


Anthemis tinctoria, Keltasauramo


Sauramo, Anthemis, otsakkeen alle mahtuvat ainakin nämä äsken kuukkeloimani. Muita en tähän hätään löytänyt eikä asiantuntemukseni ole yhtään riittävä edes tietämään onko noita sauramoita enemmänkin. Kertokaa toki tietävämmät

By Sand - 25.7.2009

Olen todella ihmetellyt värisauramon valtavan pitkää kukinta-aikaa. Kukat menevät nukkumaan yöksi ja taas auringon noustessa ne aukeavat.
By Mardu - 6.8.2009


keltasauramo tässä aloittelee kukintaansa kesäkuussa ja edelleen täys kukinta päällä.

By Miikos - 6.8.2009

Juu niin täälläkin. Taisin laittaa vähän tiheään... naurua

By LeonM - 1.4.2013

Tuo keltasauramo on aivan hillitön leviämään, varsinkin silloin kun päättää, ettei halua enää penkkiin yhtään keltaista kukkaa. Muuten se on tosi kiitollinen koko kesän kukkija (kesäkuusta pakkasiin), joka selviää kuivalla paikalla erittäin vähäisellä hoidolla. Lannoitetussa maassa kasvaa helposti puolen metrin korkuiseksi, mistä sitten sateen piiskaamana kaatuu muiden kukkien päälle ja siementää lisää..
By Irsa - 5.7.2013Mökkipenkissä ihan ok !     Jos riesaksi  menee , joutomaalla riittää tilaa     !
By Miikos - 5.7.2013

Keltasauramo näyttää kivalta saviruukussa
keltasauramo
By Bobbie - 7.7.2019

Oliskohan mahdollista saada joltakulta Keltasauramon siemeniä, jos teillä kasvaa tuo luonnonperenna jossain pihanne kolkassa? Kehtaisko joku kerätä minulle? Vaihtarisiemeniä varmaan tässä syksynpäälle löytyy.
By Filopator - 7.7.2019

Bobbie - 7.7.2019
Oliskohan mahdollista saada joltakulta Keltasauramon siemeniä, jos teillä kasvaa tuo luonnonperenna jossain pihanne kolkassa? Kehtaisko joku kerätä minulle? Vaihtarisiemeniä varmaan tässä syksynpäälle löytyy.

Kiitos nimestä. Nyt tiedän, mitä tuossa pitkin pihaa kasvaa. Yhtään kukkaa ei ole vielä avannut, tiukalla nykeröllä. Katotaan tuleeko siementä. Varulta pitää jokunen siirtää tuonne päivänkakkaroiden sekaan.