Kukkapenkki syötävistä kasveista


Kirjoittaja
Viesti
Kyllikki
Kyllikki
Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 32, Käynnit: 0

Tässä on muistaakseni neljä lipstikan "alkua"...

Yrttimaa
Yrttimaa
Viherpeukalo (206 reputation)Viherpeukalo (206 reputation)Viherpeukalo (206 reputation)Viherpeukalo (206 reputation)Viherpeukalo (206 reputation)Viherpeukalo (206 reputation)Viherpeukalo (206 reputation)Viherpeukalo (206 reputation)Viherpeukalo (206 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 206, Käynnit: 0

Minulla on myös tuollainen syötävien kasvien ''rasia''. Tosin nyt 2 vuotta sitä ihmetelleenä olen huomannut, että sitruunamelissa  ja saksankirveli kasvavat liian suuriksi ja vievät toisilta valon ja veden. Niiden siirto on edessä. Minä pyrin tolla syötävällä rasialla siihen, että kaikki olisi monivuotisia, ettei niihin tarvitsisi koskea eikä miettiä, mitä aukkokohtiin. Nyt tosin olen huomannut että aukkokohtia tulee talven jälkeen kun joku monivuotinen ei olekkaan selvinnyt (kuten salvia ja timjami). Sitruunatimjami, mansikat, oreganot, ranskalaiset rakuunat sekä nuo melissa ja kirveli voivat hyvin ja reunalla kasvaa vielä iso mätäs bellistä. Nyt olisi ajatuksena siirtää ko. penkkiin laventeli (joka selvisi talvesta) sekä iisoppi (valkokukkainen, joka kärsii toisessa penkissä oreganon varjossa). Pääsääntöisesti olen pitäytynyt yrteissä mutta nuo yksivuotiset kukat olen pitänyt toisissa penkeissä, eli krassin, kehäkukan, auringonkukat, ruiskaunokit ja raunioyrtin (josta tulee niin valtava, että pitäisi siirtää johonkin ojanpientareelle). Saksankirvelistä oli juttua, että tykkäisi elämästään varjossa. Miten käytätte iisoppia?


Tanu
Tanu
Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)Uusi jäsen (8 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 906, Käynnit: 28
Viinisuolaheinä on kerrassaan viehkon värinen.
Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: [0]
Viestiä: 0, Käynnit: 0
Anteeksi, Kaarina, ei ollut tarkoitus säikäyttää Smile Lipstikka on hieno kasvi, hyödyllinen kaikin puolin. Paitsi, että on syötävänä monipuolinen, parantaa myös vieruskasviensa terveyttä (jos lukemaansa voi uskoa). Koittakaas muuten kasvattaa ihan tavallista kepasipulia kaksivuotisena syötävässä kukkapenkissä (tekee toisena vuonnaan kauniin valkoisen pallokukinnon). Ja vaikka mansikkaa kaverina.
aronja
aronja
Aloittelija (57 reputation)Aloittelija (57 reputation)Aloittelija (57 reputation)Aloittelija (57 reputation)Aloittelija (57 reputation)Aloittelija (57 reputation)Aloittelija (57 reputation)Aloittelija (57 reputation)Aloittelija (57 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 830, Käynnit: 74

Mangoldeja on ollut meikäläisellä kukkapenkeissä.. eihän se kuki mutta a)näyttää hyvältä ja b)maistuu hyvältäkieli ulkoa


minttumeirami
minttumeirami
Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)Aloittelija (95 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 487, Käynnit: 0

Punaista väriä saat punalehtisellä punajuurella Bulls Blood, löytyy ainakin Prisman valikoimista.


Kaarina*
Kaarina*
Puutarhatohtori  (1,6K reputation)Puutarhatohtori  (1,6K reputation)Puutarhatohtori  (1,6K reputation)Puutarhatohtori  (1,6K reputation)Puutarhatohtori  (1,6K reputation)Puutarhatohtori  (1,6K reputation)Puutarhatohtori  (1,6K reputation)Puutarhatohtori  (1,6K reputation)Puutarhatohtori  (1,6K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,6K, Käynnit: 0

Hehhehee, Rissa hymy. Joo, mä koitan nyt tarkaan miettiä mitä kaikkea tuohon omaan noin 20neliön kukka-kasvi-puu-potager-penkkiini istutan. Just ettei tule laitettua mitään mikä kauheasti leviää tai minkä leviämistä ei saa pidettyä aisoissa.... Hiljaa hyvä tuleeWink Tosin tällä hetkellä tyhjät alueet kasvavat hirmu vauhtia rikkiksiäpuhetta. Jotain katetta pitäis saada ja äkkiä!


Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)Uusi jäsen (0 reputation)
Ryhmä: [0]
Viestiä: 0, Käynnit: 0
Varoitan kyllä oikein tosissani nyt istuttamasta lipstikkaa syötävään kukkapenkkiin. Ja jos, niin mahdollisimman taakse. Jos se nimittäin alkaa viihtyä, niin se vie tilaa pari neliötä ja kasvaa kukintoineen yli 2 metrin. Eikä sitä saa sitten siirrettyä ja jaettua kuin bobcatilla ja hyvällä moottorisahalla. Tai dynamiitilla.
Inki
Inki
Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)Uusi jäsen (30 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 0

Kaarina76, elähän huoli, luultavasti et saanut saksankirveliä hävitettyä, jos se sitä oli - juurenpätkä maassa taitaa riittää uuden elon alkuun


Oulunseudulta
Oulunseudulta
Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)Uusi jäsen (47 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,0K, Käynnit: 122

Ruiskaunokki on syötävä ja yksivuotinen mutta kylväytyy itsestään, riittää kun ostat siemeniä kerran ja annat siementää. Ruiskaunokistahan on saatavana myös värisekoituksia - niissä on sinistä, punaista, violettia, valkeaa, vaaleanpunaista,...


TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku