Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huonekasvit aihealue Seuraava
pvm: 7.6.2023 8:20

Kysymys: Mutantti??

Huonekasvit

4v vanha kiinanruusuni innostui taas kukkimaan. Se on siis keltainen ja AINA kukkinut keltaisin kukin. Nyt kuitenkin jostain kehittänyt punaisen kukan. Toista kiinanruusua minulla ei ole, että olisi risteytynyt jotenkin. Onko tämä kuinka yleinen "vika" ?

Koirailu,pihalla majailu
"Teen,vaikken osaakka"
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei

Tällä palstalla käsitellään puutarhanhoitoon ja pihakasveihin liittyviä kysymyksiä. Asiantuntevan vastauksen saanet siis joltakin huonekasveja tuntevalta taholta.

Puutarhakasveissa ja etenkin perennoissa jalostustyössä halutaan usein tuottaa laajempaa värikirjoa lajin kukkiin. Toisinaan jalosteissa alkuperäinen väri puskeekin yllöttöen esiin ja kasvi ikään kuin palautuu alkuperäiseen väriin. Tuntematta sen kummemmin kiinanruusun sielunelämää, saattaisi punaisen kukan ilmestyminen kertoa tämän tyyppisestä ilmiöstä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / Mutantti??":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vadelma kukkii mutta ei tee marjoja
Minulla on pitkä noin 20 m vadelma-aita, johon on ilmestynyt pätkiä, jotka eivät tuota marjoja. Varret ovat selvästi kukkinee...