Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 25.1.2024 11:14

Kysymys: Herneen verso

Hyötypuutarha

Voiko silpoydinherneen versoja syödä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei
Silpoydinherneen versot ovat syötäviä. Nuoret versot ovat erityisen herkullisia ja sisältävät runsaasti mm. useita B-ryhmän vitamiineja, A-vitamiinin esiastetta beta-karoteenia sekä C- ja K-vitamiinia. Lisäksi niissä on runsain  mitoin kivennäis- ja hivenaineita, antioksidantteja ja proteiiniakin. Ne ovat siis varsinaisia terveyspommeja.

Versoja käytetään tuoreena salaateissa, voileivän päällä, ruoka-annosten koristelussa jne. Jotkut voivat olla allergisia tuoreille herneenversoille. Silloin versot saattavat soveltua kevyesti kypsennettyinä esimerkiksi wokeissa, keitoissa, padoissa ja ryöpättynä myös salaateisssa. Versot lisätään ruokaan aivan kypsennyksen loppuvaiheessa, jotta ne säilyttävät napakkuutensa ja makunsa.

Versoja idätettäessä kannattaa käyttää luomusiemeniä tai ruuaksi tarkoitettuja siemeniä. Maku on parhaimmillaan hyvin nuorina, sirkkalehtiasteella. Hyvä poimintapituus on 7-10 cm. Versot menettävät makuaan, kun varsinaiset kasvulehdet alkavat ilmestyä.

T. Muhevaisen vastaustiimi

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Herneen verso":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

taatelipalmu kuivahti
Hei!40cm korkea Taatelipalmu on päässyt kuivahtamaan. Voiko mikään enää pelastaa sitä?Sen keskeltä tuleva uusi verso näytt...
Vaurioituneen omenapuun pelastaminen
Hei Jänis on syönyt viime talvena molemmista samana kesänä istutetuista omenapuun taimista runkoa niin, että latvukset kuo...