Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 21.2.2024 10:14

Kysymys: Kylpyhuoneen seinäkaakeleiden ja vinyylilattian välisen rajan tiivistäminen

Kylpyhuone ja sauna

Kylpyhuoneremontissa purettiin 80-luvun pinnat. Yksi seinä on betonia ja kolmeen uusittiin levytys. Lattia tasoitettiin, tehtiin kaadot. Lattiaan liimattiin viinyylimatto, joka näkyvissä kylppärissä seinille noin 9 cm:n korkeudelle. Sitten seinät vesieristettiin alas maton rajaan (paikalla taloyhtiön valvoja). Sitten seinät laatoitettiin. Kaakeleiden ja vinyylimaton rajaa ei ole tiivistetty (silikonilla tms.). Voiko kosteus päästä kaakeleiden alle? Olen nähnyt joissain vahvat kerrokset tiivistysmassaa vastaavissa kohdissa. Valvojakaan ei tarkistanut rajakohtaa myöhemmin.Voiko jotkut tiivistysaineet saada aikaan kemiallisia reaktioita ja vinyylin tai liiman hajoamista, ellei niitä sovi käyttää sekä kaakeleihin että vinyylipintaan. Olisiko syytä rajakohta tiivistää ja millä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Suoritusjärjestys kuulostaa hiukan erikoiselta, eli normaalisti tuo vesieristys tehtäisiin seinälle ennen maton asennusta (suojaaminen työn aikana...). Jos on kuitenkin on toimittu näin, tulisin tuon vesieristyksen ulottua hiukan maton päälle. Elastista saumaa tuohon laatan alareunaan ei ole tarvetta tehdä. Se voisi jopa toimia väärin päinkin, eli johtaa laattasaumojen kohdilta vettä laatan ja maton taakse. Nykyiset tiivistystuotteet noin yleisesti sopivat tavanomaisten materiaalien kanssa käytettäviksi. Vesieristeen mahdollisista vuotokohdista todellisuudessa kuulee harvoin itse eristeen osalta. Huonot suoritukset ovat useinmiten läpimenojen ja nurkkakohtien tiivistyksissä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuoneen seinäkaakeleiden ja vinyylilattian välisen rajan tiivistäminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: