Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 1.4.2017 11:7

Kysymys: Lasiseinä pesuhuoneen ja saunan väliseen vanhaan seinään

Kylpyhuone ja sauna

Osakas aikoo asentaa lasiseinän pesuhuoneen ja saunan välisen seinän yläosaan. Aukko lasiseinälle tehdään olemassaolevaan vuonna 2004 vesieristettyyn ja laatoitettuun harkkoseinään. Määräysten mukaan roiskevesialueella vesieristyksen tulee jatkua yhtenäisenä tarpeeksi korkealle ja jos tehdään paikkakorjaus, vanha ja uusi vesieriste tulisi limittää keskenään määrätyn levyiseltä matkalta. Mitenkä saadaan luotettava vedeneristys seinän ja lasiseinän liitoskohtaan tällaisessa tapauksessa?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Puretun harkkoseinän yläosa tasoitetaan kosteudenkestävällä tasoitteella ja sen kuivuttua, pesuhuoneen puolelta irroitetun ylimmäisen laattarivin kohta mahdollisesti vaatii myös tasoituksen ja sen kuivuttua vedeneristetään tasoitetut pinnat ohjeen mukaan. Liittymäkohta pesuhuoneen laatoituksen reunaan on tehtävä tarkasti sekä huolellisesti ja vaakasaumakohdan voi saumata esim. lämmön / kosteuden-kestävällä silikonimassalla. Lasikarmin ja harkkoseinän päälle asennetun vedeneristeen väliin pursotetaan em. massa. Pinnat normaalit saunan ja pesuhuoneen pinnoitteet.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Lasiseinä pesuhuoneen ja saunan väliseen vanhaan seinään":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Varjon kasvit
Meillä on omakotitalon pohjoispuoli kokonaan istuttamatta. Olemme tänä kesänä tehneet betonilaatoista sinne käytävän ja laatoittan...