Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 20.2.2024 11:37

Kysymys: Kylpyhuoneen laattalattia

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei!Olen myymässä välittäjän kautta 2006 rakennettua rivitalon asuntoa, jossa tehtiin kuntotarkastus ja sen mukaan kylpyhuoneen lattialla noin 10 kopolaattaa. Kopolaatat ovat tarkastajan mukaan kiinni ja saumat ehjät. Pyysi kuitenkin ilmoittamaan asiasta isännöitsijälle.

Asuntoa käynyt katsomassa useampi henkilö mutta osa heistä on luopunut noiden kopolaattojen johdosta kaupasta.Nyt isännöisijä (nuori nainen) on tilannut kuivaustekniikan miehet suorittamaan kylpyhuoneessa kosteusmittauksen. Kuitenkin kuntotarkastaja totesi kylpyhuoneen tilat muuten kuivaksi mittaamalla ja laittoa maininnan noista kopolaatoista, jotka mahdollisesti tulleet lämmönvaihtelusta.

Kysyin laatoituksen ammattillaiselta ja hänen mielestä mitään laajaa remonttia ei kannata tehdä.

Onko asukkaana pakko suostua kosteusmittauseen kun pelottaa jos tehdään porauksia ehjään lattiaan kopolaattojen takia?Eikö virallisen kuntotarkastajan raportti riitä asian selvittämiseen?Voiko 4 kk myyntiajan keskeyttää jos asunnon joudutaan tekemään remontti ja voiko välittjä vaatia sitten korvauksia?Miten kannattaisin laillisesti menetellä, että päästäisiin asialliseen ratkaisuun isännöisijän sekä välittäjän kanssa?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kopolaatat sinänsä eivät vielä ole välttämättä peruste kylpyhuoneremontille

Jos myyt asunnon, kannattaa kuntotarkastusraportti liittää kauppakirjaan.

Osakkaan velvollisuus on päästää taloyhtiön edustajat tutkimaan huoneistoa, jos siellä on epäily kosteusvaurioista. Tutkimuksista vastaa taloyhtiö.

Välittäjän oikeus korvaukseen riippuu toimeksiantosopimuksenne ehdoista. Toisaalta, anna välittäjän jatkaa myyntiä jos hän niin tahtoo. Mietin vain, miksi välittäjä edes haluaisi jatkaa myyntiä, jos kohdetta ei voi myydä? Hän tekee turhaa työtä. Voitte myös sopia jatkavanne myyntiä kun asia on selvinnyt.

Uskoisin, että isännöisijä ja välittäjä ymmärtävät tilanteen. Selvittäkää nyt ensin asiantuntijoiden kanssa mistä on kysymys, eli onko siellä jotain kosteusvaurioita ja korjattavaa, vai vain pelkästään muutama kopolaatta.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Kylpyhuoneen laattalattia":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: