Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 24.2.2024 12:12

Kysymys: Sisäseinien / huoneiden äänieristys

Sisäpintarakenteet

Talossamme seinät ovat paperia, tai oikeasti yksinkertainen kipsilevy rungon molemmin puolin, villa välissä. Välikatto myös kipsilevy ja villat. Ihan tavallinen puhe kuuluu huoneesta toiseen hyvin.Mikä olisi halvin tai helpoin tapa lisätä äänieristystä niin, että teini voisi pelata ja nuorempi ei yömetelistä häiriintyisi? Ovi on jo db-mallia, ei suurta vaikutusta.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Yleensä tuo db-ovi jo antaa merkittävän parannuksen. Tulihan karmin ja rungon väliin villaa (ei uretaania) ja kittaus?. Seuraava yksinkertainen temppu on lisätä ensin toiselle puolelle seinää 15 mm:n äänieristyskipsilevy. Siitä sitten seuraavia temppuja.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Sisäseinien / huoneiden äänieristys":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J6910231730 antama (24.2.2024 20:18) kommentti

"Ovi on jo db-mallia, ei suurta vaikutusta."Onhan huomioitu, että sisäoven alla oleva rako pilaa db-oven melko totaalisesti? Koneellisessa ilmanvaihdossa varustetuissa taloissa db-ovi ei oikein toimi, kun yleensä makuuhuoneissa on vain tuloventtiili ja ovien alla näin ollen on rako, jotta "siirtoilma" toimisi eli ilma siirtyisi myös pois huoneesta. Db-oven toimivuus perustuisi oikeastaan siihen, että ilmayhteyttä esim. oven alta ei ole muihin tiloihin.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: