Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisustaminen aihealue Seuraava
pvm: 21.2.2024 19:37

Kysymys: Sähköasennusten vastuu

Sisustaminen

Meillä 2015 valmistunut valmis talopaketti. Pari kuukautta sitten on keittiössä haissut aina välillä outo, paha haju. Eilen aamuna kun oli mikro päällä, alkoi keittiön yhdestä pistorasiasta kuulua sirinä-ääntä. Tämä pistorasia oli siis eri kuin missä mikro oli. Hajun syykin selvisi eli myös haju tuli tästä samaisesta pistorasiasta. Sähkömies avasi rasian ja sieltä paljastui aika pelottava näkymä eli tulipalon vaara oli ollut suuri. Tod.näköisesti yksi piuhoista jäänyt löysälle johtuen huolimattomasta työstä.

Otimme yhteyttä talofirmaan, mutta heidän vastaus oli, että asennusten takuu on 2-3 vuotta talon luovutuksesta ja komponenttien 12 kk. Onko asia oikeasti näin? Mietimme tässä vaan, että mitä jos jossain toisessakin pistorasiassa sama juttu..
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Näitä löysiä /(kiristämättä jääneitä liitoksia tulee harmillisen usein vastaan. Yksinkertaisinta on ottaa sähkäri muutamaksi tunniksi paikalle, joka käy lävitse ainakin keskuksen liitännät ja mahdollisuuksien mukaan myös rasiat ja kytkimet. Vastuu on tietenkin tekijän --> yhtiön, mutta virheen osoittaminen varsinkin tuottamukselliseksi on helposti haastavaa.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisustaminen / Sähköasennusten vastuu":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kenelle kuuluu vastuu vesivahingosta
Taloyhtiön entinen osakas oli teettänyt yhdeksisen vuotta sitten kylpyhuoneremontin. Kyseinen osakas myi asunnon vuosi sitten. Nyt lattiakaivon ymp&...