Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 23.2.2024 19:42

Kysymys: Kylpyhuoneen katto

Vesikatto

Hei olen teettämässä omakotitalon yläkertaan kylpyhuonetta .On kyseessä jyrkkä harjakattoinen talo ja kylpyhuone tulee osittain vinon katon alle.Kaikki muuten sujuu mutta miten tämä vino katto siinä on höyrynsulku ja cyproclevy ja paneeli.Miten se tulisi tehdä oikeaoppisesti.Laitetaan lasista Suihkuseinä ja se pitää tilata kun siihen menee korkeintaan 150 cm korkea.Varsinainen sauna ja kylpyhuone on alakerrassa ja tätä käytetään enimmäkseen WC nä.Kyseessä on siis talon vesikatto siis villat höyrynsulku Cyproc ja paneeli.Voiko cyprocin käsitellä vesieristeellä.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Koska olemassa olevia gyprocseiniä tai katon gyproclevytystä ei ole suunniteltu ainakaan laatoituksen alustaksi, niin, mikäli aiotte laatoittaa seinät, kannattaisi nuo seinät ja katto-osuus tehdä märkätilalevyllä ao. levyn asennusohjeiden mukaisesti. Tämä saattaa tarkoittaa runkotolpituksen lisäämistä seinillä ja mahdollisesti lisäkoolausta katon osuudella. Vesieristys sitten valitun ratkaisun mukaisesti. Vaikka yläpohjassa on höyrysulku, ei vesieristeen muodostamasta höyrysulusta aiheudu ongelmaa (2-kertainen höyrysulku), koska pinta-ala on kuitenkin suhteellisen pieni.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Kylpyhuoneen katto":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

paneelikatto
Käykö COLORIA SISÄKATTO maali ikivanhaan paneelikattoon joka on luultavasti lakattu aikoinaan ? Kysyn siksi kun ei tääll&...
Lyyraviikunan leikkaaminen
Lyyraviikunallani on tullut katto vastaan. Voinko katkaista sen? Miltä korkeudelta ja milloin? Nyt siinä on yksi runko....