Olisiko kenelläkään antaa/myydä pientä määrää kuituhampun siemeniä tai vaikka muutamaa taimea? Olisi mielenkiintoinen kasvi kokeiltavaksi (tämän päivän hesarissa oli muuten kuituhampun viljelystä artikkeli). Kuulemma tuulenkestävä ja hyvä maanparannuskasvi. Isoäidinkasvit sitä aijemmin myi, nyt ovat siemenet kuulemma valitettavasti loppuneet. Googlesta en ainakaan ole löytänyt muuta suomalaista sivustoa jolla niitä olisi myynnissä. Kuinka runsaan siemensadon hamppu tuottaa Etelä-Suomessa ja onko siementen itävyys hyvä? Kuinka korkeaksi olette omat kuituhamppunne saaneet kasvatettua?
Miulla oli vuosia sitten kasvihuonen reunalla kuumassa paikassa, eivät juuri hoitoa saaneet eivätkä tainneet metriinkään pitudessa päästä. Ei myöskään ehtineet siemeniä kypsyttää. Kaunis kasvi kuitenkin. Vlaitettavasti ei siemeniä löydy. Eikö Isoäidin kasveilla niitä ole ollut?
Sanoivat kevätpuutarha 2007 messuilla kun siemeniä tiedustelin että ovat kokonaan varastosta loppuneet Eivät osanneet sanoa koska tulisi lisää...
Savon Siemeneltä minä aikanaan tilasin omat Finola-lajikkeen (joka lie öljyhamppu) siemeneni, jotka nyt siis ovat hävöksissä, vaan ei näytä tuonkaan firman valikoimissa nyt olevan hamppua (savonsiemen.com). Jos aivan välttämättä hamppua haluaa, voi ostaa esim.linnuille tarkoitettuja siemenseoksia ja perata hamppunsa niistä, jos tietää minkä näköistä siementä etsii - siis hyvinvarusteltuun tavarataloon tai lemmikkieläinliikkeeseen tutkailemaan pussien sisältöjä.
Googletin vähän tuolla Finola-lajikkeella ja löysin kuin löysinkin hampunsiemeniä muutaman mutkan kautta. Kun kerran Finola on öljyhamppua eikä kuituhampua, onko niissä mitään radikaalia eroa kasvutavassa tai ulkonäössä? Tuskin mitään niin ratkaisevaa kun kerran koristekäyttöön vain tulevat...? Eli kaikille kiinnostuneille tässä nettiosoite: http://www.lassilantila.fi/index.html Siemenet luomua ja tulevat 250g pusseissa. Pitää vielä selvittää onko niitä käsitelty mitenkään kun kerran elintarvikeeksi tarkoitettu, etää itääkö vai ei...?
Kamalan hajuinen kasvi ja karkeat lehdet, aurakepeiksi voisi tosiaankin sopia, en tykännyt. Eipä ihme että syöpäläisten vuoksi on patjantäytteenäkin käytetty. Muutaman kimpun kuituja sain liotuksen jälkeen muokattua, työlästä olisi tekstiilejä tehdä, mutta kompostin täytteeksi tuli muutamastakin versosta mukavasti lisuketta.
Jos miun viljelykset hävitettäisiin, ei riittäisi sanat kertomaan.
jopas on tutkijan työ huomattu! viljelmiiä on vaatehuoneissa ja netti täynnä ohjeita. se himphamppu on se kolmas lajike, kuitu- ja öljylajikkeet erikseen. alanmiehet kyllä omansa erottaa....
harmittaa lupputyön tekijän puolesta, iso työ ja viivästyy moisesta.Huvitin itseäni ajatuksella miten kasvusto on tuhottu: poliisit viikatteen kanssa? Talloivat? Repivät? Ruiskuttivat rounduppia? Ajoivat poliisiautolla edestakaisin kasvuston päältä?
Ken on joskus kuituhamppua yrittänyt katki saada, voi vain hihitellä miettiessään miten polliisi on viljelmän tuhonnut. Täytyy pyytää vinkki jos vielä joskus kuituhamppua innostun viljelmään .
Meilläpäin oli muutama vuosi sitten kova innostus tuohon kuituhampun viljelyyn mutta sen jatkomarkkinat ja -jalostus ovat vielä kehitysvaiheessa. Muistan kun melkein hepuloin kun appivaari eräänä päivänä tulee pokkana pihaan hamppunippu kädessään - en ollut kuullutkaan tuota ennen kuituhampun viljelystä pelloilla. Isännän kanssa käytiin ihmettelemässä peltoja ja tuumattiin että millä kukaan ymmärtäisi vaikka siellä keskellä olisi sitä huumehamppua - tulisi vähän lisätienistiä viljelijälle...
Mutta vanha kunnon viljelykasvihan kuituhamppu on.
Niin, ja muistelisin että tämän asianomaisen isä oli lopuksi ne hamput niittänyt kun poliiseilla ei ollut viikatteita mukana. Tai jotain sinneppäin.
Tänä vuonna vasta sain omat kuituhamppuni kylvettyä. Satoja siemeniä, tuloksena kolme tainta. Mahtaako niiden siemen nopeasti menettää itävyytensä? kyselee ratsiaa odotteleva Mahtaisiko ne lainvalvojat tehdä syysjyrsinnän samalla?
Jokunen vuosi takaperin tilasin Isoäidiltä kuituhampun siemeniä. Pakkauksessa oli ohje että pitää säilyttää kylmässä ja että itävyys heikkenee todella nopeasti.
Mulla oli ihan tosissaan vaikeuksia silloin saada noita kuitukimppuja katki. Maatuminen kompostissa oli tosi hidasta. Eli ei siitä ainakaan meillä hyviä kokemuksia ollut.
en usko ollenkaan, että poliisi noin vaan tulee ja tuhoaa omaisuutta?
kuituhampun kuuluukin olla sitkeää, eihän se muuten kestä köytenä epätoivon hetkellä ... ja muutenkin :D...
joskus mulla on ollut hamppuhamonen, kivan pehmoinen päällä...
Ampushan ne niiden yhden ihmisten lampaat ja lehmätkin pihalle?
Nyt kyllä ymmärrän, mikseivät itäneet minulla. Pitää hankkia uusia siemeniä ensi kesäksi. Pakko nimittäin saada nähdä, miten viking tärisee, kun niitä varsia hakettaa. Miten mahtoi riterina kompostoida, hakkeena vai millaisena? Minä kun olen nyt sitä mieltä, että kuituhamppu on ekokasvi. Imee ilmasta hiilidioksidia huimat määrät. Nyt pitäisi vaan selvittää minne se hiili menee. Lehtiin juu, mutta jääkö sitä varsiinkin? Varmaan. Jos se on hidas maatumaan, niin siinähän on oivallinen kateaines istutuksille. Saattais olla jopa maaliman paras. Voi voi, kun joku jatkais tutkimustyötä, blondin tutkimus vähän tökkii perustiedon puutteeseen. (Ja itämättömiin siemeniin.)
ennenvanhaan hamppua on käytetty siksi, ettei sitä rotat tai hiiret syö (säkkien raka-aineena) on se muuten rotta ihmistä viisaampi, sille ei kelpaa ja ihminen haajaa pössytellä huvikseen- josko katteena torjuisi myyriä ja saisi etanatkin muuttamaan toisiin maisemiin????
(no niin tekivät, ehkä sitten oli taas asialla nuoret oppineet naiset joilla on aatteen palo, sana hallussa ja valtaa ''riittävästi'' )
No ei kyllä tullut mieleenkään lykätä kuituvarsia silppuriin... Oletteko koskaan nyppineet paalinarua ruohonleikurinterän ympäriltä tai hiuksia hiustenkuivaajan propellista tai verkkoa/siimaa veneenpotkurista.
Kokonaisina ne meni kompostiin, osa jäi kasvimaalle ja seuraavana keväänä jyrsimen pyörästöön
Hiustenkuivaaja on tuttu juttu, mutta ei niitä hiuksia sieltä tarvii poistaa, ne palaa sieltä pois aikanaan.
Jotain järkevää käyttöä niille varsille pitää löytää, jos ei voi hakettaa eikä viitsi mekkokangasta tehdä.. Jouduin joskus kuukkelimatkalla keskiaikaisen puutarhan lumoihin, mutta nyt en haulla löytänyt enää samoja sivuja kuin silloin. Muistaakseni niissä (siis ei missään linna- ja palatsipuutarhoissa, vaan joissain potager-tyyppisissä) käytettiin paljon keskenkasvuisia lehtipuunrunkoja (meinasin väittää, että risuja) hyötytarhan aitaamiseen. - Nyt muuten alkoi harmittaa, kun en tiedä, miksi niitä pitäisi kutsua.
Siis semmoisia värkkejä, mihin pajunvarsia yleensä käytetään. Hampunvarsisäleikköjä, sermejä ja keksikää lisää.