Kuvaus:
Korkeat varret kannattelevat parhaimmillaan jopa 20 keltaoranssia, sisäpuolelta tummatäpläista kukkaa, joiden kehälehdet ovat voimakkaasti taaksepäin kääntyneet. Lehdet kiiltävät, soikeat ja lyhytsuippuiset. Sietää muiden kasvien juuristokilpailua aika hyvin. Liljojen noin sadasta luonnonlajista yksi parhaita ja kestävämpiä Suomen olosuhteisiin Tiikerinliljan ohella. Kotoisin keski- Kiinasta. Kasvikortisto, Vanha Puutarha.net.
Juuri auennut.
Kokonaan auki.
Ensimmäistä vuottaan meillä. Ei tainnut tykätä märkyydestä ja turhan varjoisesta paikasta. Nuppuja tippui reilu 10.
Laitoin juuri pari päivää sitten heikinliljan mukulan multiin. Ensin kasvatan sitä astiassa ja sitten myöhemmin kesällä siirrän sen maahan. Ihastuin sen tiikerililjamaiseen olemukseen. Toivottavasti saan sen viihtymään.
Ei näytä heikinliljaa kovin moni täällä kasvattelevan… Pääsen jatkamaan omaa toukokuista tarinaani
Mainittu heikinliljan multiin laitto piti olla väliaikaisessa istutuksessa, josta sen olisin siirtänyt muualle. Mutta sinne se jäi, daalian juurakon kanssa samaan astiaan. Daalia kasvoikin suureksi ja mahtavaksi, jonka takia heikki jäi sinne vähän katveeseen niin valon kuin ravinteiden jämiä keräämään. En muistanut koko liljaa, ennenkuin daalian lehtien alta pilkotti jotain oranssia…
Olihan se saanut 3 kukkaa aikaiseksi! Nyt pitää muistaa siirtää heikki talvehtimaan ja ensi keväänä laittaa runsaan lannoitteen kera aurinkoiselle paikalle.
Minulla heikinlilja tuntuu kohentuvan muutaman alkuvuoden jälkeen. Vaikka tämä kesä 2017 oli kylmä ja märkä, heikki jaksoi tehdä useampia kukkasia kuin aikaisemmin. Saattaapi olla niin että se tuuheentuu lisävuosien myötä - varsinkin jos saa kevätlannoitetta kompostista tai hevonkakasta.
Heikinlilja näyttää tykkäävän aurinkoisesta kesästä. Tässä kuva kesältä 2018, joka oli helteinen. Vuoden 2019 kesällä tämä ei enää ollut näin näyttävä - olisiko vaatinut hiemen enemmän kompostia juurillensa.