Vielä ei ole näkynyt mitään itämisen merkkejä. Alan epäilemään, et kultasateet ei ole mun alaa, toisin kuin esim. hevoskastanjat, joiden siemenestä kasvattaminen on tosi helppoa.
Kuinka nopeasti kultasateen siementen pitäisi itää?
Kiitos vaan, mut en mä taimia halua. Mulla on useita kultasateita kasvamassa,siis kaupasta ostettuja taimia. Ilmeisesti mä en ole kultasade-ihmisiä, kun idätys ei onnistu.
Tää keskustelu on nyt hieman väärän otsikon alla, mut jos jollain on kokemuksia otsikon lumikellopuusta, niin kerro.
Satues, kiitos siemenistä. Mä en vaan ilmeisesti osaa kultasadehommaa.
Kakkosvyöhykkeen talvehtimiskokemukset: Ensimmäinen talvi vei halesian niin, että tämän verran oli keväällä 2010 jäljellä reilun metrin korkuisesta halesiasta. Taimi kuitenkin kasvatti nopeasti uusia oksia ja kevät näyttää, aletaanko taas alusta uudestaan (tai onko halesia ylipäätään hengissä enää) :D
Syyskesällä 2010 oli tilanne tämä. Nyt kasvin päällä on paksulti lunta, joka toivottavasti suojaa hieman. Herkkä herkku, jolla ei liene oikeasti juurikaan menestymisen mahdollisuuksia täällä. Tähän tulokseen olen päätymässä. Mutta kokeiltavahan se on…
on storaksikasveihin (Styracaceae ) kuuluva kasvisuku. Siihen luokitellaan kaksi lajia, jotka kasvavat Yhdysvalloissa. Vitikellopuita kasvatetaan koristepuuna ja toinen nimi lumikellopuu viittaa valkoisten kukkien lumikelloa muistuttavaan ulkonäköön.
-“Carolinanlumikellopuu” eli “karolinanvitikellopuu”, “lumikellopuu, karolinanlumikellopuu” (Halesia carolina L.)
-(Halesia diptera L)"
Laji “vuorivitikellopuu eli vuorilumikellopuu” (Halesia monticola) on todennäköisesti "Halesia carolina"n synonyymi.
Keskikokoinen puu, meillä pensasmainen. Pysty- ja kapeakasvuinen. Valkoiset nuokkuvat kellokukat keväällä lehtien puhjetessa. Talvenarka kokeilukasvi, ei juuri kokeiltu Suomessa. Aurinko-Puolivarjo, tuore, vähäkalkkinen, läpäisevä, runsasmultainen. Kasvuvyöhyke I .