Heinäkuuhun jo siirrytty, kesällä aika saisi kulua vähän hitaammin
Tässä yksi suosikeistani Guaricyclia Plicaboa ‘Dancing Queen’, joka kiittää etten vienyt sitä tänä vuonna ulos. Edelliskesä ei tehnyt niille yhtään hyvää. On vanha risteymä Guarianthe bowringiana x Encyclia cordigera.
Tämän kanssa olen töpeksinyt taas tyhmyyttäni
Kolmisen viikkoa sitten keittiön lasikon perussiivouksen yhteydessä siirsin Coelogyne fimbriatan kuistille kesäleirille. Olisi pitänyt hiukan miettiä ensin: lasikon lämpötila lähes 30 astetta, öisin 20 astetta, kuistilla päivisin mieluummin alle kuin yli 20 astetta, öisin varmaan vain 15. Tietenkin tällaisen syyskukkijan mielestä siirryttiinkin syksyyn ;). Kukkia tulossa kymmenkunta…
Tänään aamukierroksella kuvittelin vandalasikon muttuneen terraarioksi.
Hetken kesti ennen kuin ymmärsin että se onkin Aerides rosean kukintovarsi.
OMG! Aivan upea rippe1:n purpurata! Millä taikatempulla onnistuit?
Toivottavasti Rippe huomaa tämän siirretyn viestin.
ratu, en ole tehnyt mitään erikoista. Ostin tämän purpuratan vuonna 2011. Viime kesänä se kukki yhdellä rumalla kukalla. Olin todella pettynyt siihen kukintaan. Syksyllä laitoin orkidean monimetallilampun alle. Se kasvatti kolme vahvaa bulbia (eri aikaan), jotka nyt kukkivat. Vettä se on saanut todella paljon. Lannoitetta silloin tällöin. Siinä kaikki.
Vanha hybridi-perhonen kukkii pitkästä aikaa.
Olivia, ja päinvastoin, kun täällä syksyllä kasvit siirretään sisälle keinovaloon ja lämpimään, niin mikä muu se voisi olla kuin kevät. Siksi taitavat monet kevätkukkijat kukkia jo syksyllä.
Täällä mennään samoilla linjoilla kuin Olivialla. Odotin kyllä tätä jouluksi.
Dendrobium unicum kukkii myös totutusta poikkeavasti, mutta vain pari kuukautta myöhässä.
Phalaenopsis minus
Pieni sievä miniatyyri, jonka sisäinen kello sentään toimii olosuhteista riippumatta.
Minusta tuo näyttää ihan kirahvin ja joulupukin risteymältä:)
Kippo, laittaisitko tuon P. minuksen myös perhosorkideoiden omaan ketjuun, on sen verran harvinainenkin. Tämähän on siirretty Kingidium-suvusta jokin aika sitten Phalaenopsiksiin, yksi sukunsa pienimmistä - ja myös hankalimmista.
Joulupukki löysi uudella ratsullaan nopeasti oikeaan osoitteeseen;-)
Masdevallia veitchiana on avannut ensimmäisen kukkansa. Olin aivan tyrmistynyt, kuinka kaunis sen kukka onkaan! Se suorastaan hehkuu oranssin sävyjä ja aavistuksen violettia Aivan ihana, täydellinen! Viisi kukkavanaa on vielä kasvussa eri mittaisina, joten en uskalla tuoda tätä sisälle kukkimaan. Käyn ihastelemassa sitä takapihan perällä pienoiskasvihuoneeni takanurkassa. Täysikasvuinen kukkavana on n. 30 cm mittainen ruikula.
Ihan harmittaa jo valmiiksi, kun tämä sitten joutuu taas kitumaan talviajan huoneilmassa huonoissa oloissa
Upea, omani kukintaa odotellessa
catleya Finn Soc
Hawaian Wedding song
Ahkera kukkija Katleija Intermedia alba "Oili"
Kyllä nämä mestarikukittajat ovat aivan oma rotunsa
Selvennän hieman ensimmäistä kuva-arvoitusta: Mummi on ensimmäisen Suomessa risteytetyn ja nimellä Cattleya Finn Soc rekisteröidyn katleijaristeymän järjestyksessä toinen kukittaja. Ensimmäinen oli risteyttäjä itse eli Jussi Gävert.
Tähän väliin fanfaarit.
Cattleya intermedia alba Oili on silkka vitsi muka-valkokukkaisesta C. intermediasta. Toin Costa Rican Lankesterin tarhalta jokunen vuosi sitten pullotaimia tuolla nimellä, eivät varmaan ole albaa nähneetkään. Ja mikä määrä kukkia! Omissani on just ja just kaksi per kasvi.