Keltainen Cympidium on värkännyt kukkavanaa syksystä asti.
Se oleilee eteisessä pohjois-ikkunan edessä. Eteisessä oli lämpötila kovimmilla pakkasilla +4 astetta.
En ole uskaltanut liikuttaakaan koko kasvia, koska parina edelleisenä vuonna kukkavana on kuivunut.
Valoa on ollut tosi vähän, joten sen vuoksi kukkavana on pitkä ja harvakukkainen.
Lycaste skinnerin viime kesä meni vähän huonosti, mutta silti kukkia tuli. Lycaste lasioglossa on kukkinut jo pidempään, putkauttelee kukkia pikku hiljaa, muutama auki aina kerrallaan.
Laelia anceps alba ´Bulls´ on hankala kuvattava pitkine kukkavarsineen. Kukat ovat todella kauniita.
Punkkari vuosimallia 2002, herätti aikoinaan pahennusta, kun perhosorkideoiden piti olla joko valkoisia tai hennon vaaleanpunaisia :) Kukintovarteen ei ole koskaan tullut kuin muutama kukka kerrallaan.
Paphiopedilum von Bauhaus, vanha uskollinen hänkin, ja aina yhtä kiva kun avaa kukkansa.
Kaksi aitoa luonnonlajia:
Phalaenopsis amabilis, Palawanin saarelta. Kukat eivät asetu kauniiseen riviin, vaan ovat rykelmänä kukintovarren päässä.
Toinenkin perhosten luonnonlaji: Phalaenopsis aphrodite, tuotu pullotaimena Dresdenin EOC-näyttelystä. Näiden pinta taittaa valoa todella kauniisti.
Ja arvatkaapa mille tämä kukka tuoksuu?
Iltapäivän auringossa kahvia juodessani jostain kantautui kielon tuoksu! On voimakas, mutta ei päällekäypä. Tammikuun ketjussa nuppuisena oleva Trichocentrum nanum. Nyt ovat kaikki kukat auki. On muuten luonnossa paljon tyylikkäämpi kuin kuvassa
Ja lasikosta löytyi vielä tällainen: Vanda christensoniana.
On entinen Ascocentrum christensonianum, mutta DNA-tutkijat heivasivat vandojen sukuun myös nämä pienikokoiset ascocentrumit.
Osa lehdistä on vihreitä, osa punertavia. Laji kasvaa endeemisenä Vietnamin eteläosassa ja on joutunut sopeutumaan 5-7 kuukauden kuivaan ja valoisaan kauteen. Ei tuoksua - ainakaan en ole hoksannut
Dendrobium nobile avasi kaikki kukkansa ja tuoksuu ihanalta. Kasvi on nuori, ja kukkii vain yhdellä bulbilla. Toisessa kasvaa pitkä keiki (näkyy tuossa taempana). Ostin tämän viime vuoden toukokuussa kevätbasaarissa.
<span class=“hasCaption” tabindex=“0” type":45,“tn”:“*g”}“=”" data-ft=“{” id=“fbPhotoSnowliftCaption”>Cattlianthe Gold Digger ‘‘Mandarin’’ valmistautuu kukkimaan:
Hei kaikille pitkästä aikaa! Coelogyne cristata kukkii vuoden tauon jälkeen kolmella kukkavanalla.
Mulla kukkii marraskuussa Viherpajasta ostama Oncostele Catatante ‘’‘‘pacific sunspots’’‘’ (jo kolmannella kukkavanalla).
Onpas herkullisen näköinen, löytyy yhteistilauslistalta.
Coelogynet ovat vallan innoissaan valon lisääntymisestä. Tässä C. ochracea x lawrenceana. Muuten kiva ja helppo kasvi, mutta kiipeää ärsyttävästi.
Epic. Dancing Queen ilahduttaa tummilla kukillaan näin sumuisena helmikuun päivänä.Kukat ovat todella tumman viininpunaisia, kamera ei aivan tarkasti toista.
Vuoden -12 yhteistilauksessa tullut Paph. Pinocchio on nyhjöttänyt hiljaa ,yhden lehden saanut aikaan. Nyt kuitenkin päätti tehdä kukan.Luulin saaneeni keltaisen, mutta tämä on punainen ja aika tumma.
Nätti pisamakuono!
phalaenopsis schilleriana
Mahtavan näköinen kukinta, rippe1! Olisiko sinulla kuvaa koko kasvista myös?
Chysis bractescens. Meni hieman ajoitus pieleen tämän kanssa. Olisin mielelläni vienyt ensi viikon lopulla näytille Talvipuutarhan lumikuningatarpäiville. Kai te muut tuotte kuitenkin kasveja, joohan?
Aikamoinen roikko tämä on. Pisin varsi lähentelee metriä.
tämän minä tuon näytille lumikuningatar-päiville, aloitti kukinnan juuri sopivasti
Hari, luenko oikein: "Pisin varsi lähentelee metriä"?!!? Siis mukuloineen plus lehtineen? Olen nimittäin pähkäillyt, hirviäiskö tota tilata, kun olis nyt tyrkyllä – kukathan on aivan järkyttävän upeat. Pelottele nyt oikein kunnolla, että tulen järkiini – tuota vartenhan pitää rakentaa lisäsiipi!