Soijapapu, Glycine max

Soijapapu on tärkeä öljy- ja valkuaiskasvi. Se on riisin ja vehnän jälkeen yksi maailman viljellyimmistä kasveista, suurimmat tuottajamaat Yhdysvallat, Brasilia ja Argentiina…  Euroopassa sitä viljellään lähinnä Venäjän eteläisimmissä osissa, Tsekissä ja Ukrainassa.

Soijapavun ravintosisältö on suuri ja siinä on enemmän proteiineja kuin muissa pavuissa. Soijaproteiini sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja.

Soijapavusta on juttua vanhan pentin puolella jonkin verran.

Hei, soijapavulle ei ole omaa ketjua, enkä sitä uutena voi lisätä. Olisiko jollain tietoa ko. kasvin kasvatuksesta. Itsellä kaksi tainta ja molemmissa jo yhdet pienet palot (2 “hernettä”). Että milloin niitä voi käyttää ja miten olette käyttäneet?

Ja jos joku voisi puolestani lisätä ko. ketjun, olisin kiitollinen!

Lottis, tein aiheelle ketjun ja siirsin viestisi tänne.

Kiitos Nuu!

Löysin jo jotain tietoa hyötykasviyhdistyksen sivuilta, mutta olisi kiva kuulla muiden kokemuksia, jos niitä on?!

Kiinalaiset keräävät palot silloin, kun siemenet eivät vielä ole kypsiä ja keittävät ne kokonaisina suolavedessä. Sitten puristetaan siemenet ulos paloista ja syödään ne. Maistuvat hyvältä, suosittelen. (Kypsiä papuja saa kiinalaisista kaupoista halvalla, joten niitä ei kannata kasvatella kuin enintään seuraavan kauden kylvösiemeniksi). Sinänsä soijapapu on helpohko kasvi kasvattaa, mutta vaatii taimikasvatuksen ja siemenillä on myös taipumusta mennä piloille kylvön jälkeen, ainakin jos ovat liian kosteassa.