Angervoille (Spiraea) avataan tähän oma ketjunsa. Aiempi keskustelu on käyty Angervo, Spiraea / Physocarpus -ketjussa joka nyt suljetaan uusilta viesteiltä ja sekä Spiraea että Physocarpus (Heisiangervo) saavat omat keskusteluketjunsa pensas-osioon. Vanhan ketjun viestit (ks. linkki) säilyvät edelleen luettavissa mutta uusia viestejä sinne ei voi enää lisätä.
Pensasangervoja, Spiraea, ovat mm: morsiusangervo, lumiangervo, mökinangervo eli purppurapaju-angervo, rusopajuangervo, norjanangervo, nietosangervo, virpiangervo, koivuangervo, japaninangervo, ruusuangervo, keijuangervo, kirjoangervo, loistoangervo, ripsureuna-angervo, verhoangervo, taiganvirpiangervo, kesäangervo, kinosangervo.
"Kuva ois kiva". Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa ketju kuin kuva, sehän kertoo enemmän kuin tuhat sanaa Jos arkistoista löytyy niin tässä on paikka joka mielellään niitä imaisee.
Virpiangervoa löytyy, todella kaunis kukinta alkukesästä, nopeakasvuinen ja kestää hyvin alasleikkauksen. Omani laitoin matalaksi kukinnan jälkeen kun varjostivat viime keväänä istutetun sireeni " Holgerin". Pitää keksiä virpiangervoille uusi paikka syksyllä ?!
Pihallani kasvaa ilmeisesti virpiangervoa. Millaiset olosuhteet kasvi vaatii kukkiakseen? Omani lienevät vanhahkoja pensaita ja olleet lähes hoidotta viime vuodet. Ovat alhaalta kaljuja sekä risuisen näköisiä, eivätkä kuki. Osa on puolivarjossa ja osa varjossa. Meinasin leikata pensaat keväällä alas ja parantaa kasvualustaa mullalla ja lannoitteella. Voinkohan näillä keinoin odotella kukintaa parin vuoden päästä vai tarvitseeko pensas aurinkoisen paikan kukkiakseen?
Auringossa kukkii eniten.
Minä oon aina tykännyt virpiangervosta. Helppohoitoinen ja keveänkaunis kukkiessaan.
Koivuangervo, aika matala ja tiheä, nätin mallinen pensas.
Annujoki, onko tuossa kuvassa nyt siperian-, idän- vai taigan virpiangervo?
Muuten oliko tuossa Nuun luettelossa jo se angervo, jonka lajikenimi on’Poutapilvi’? Puhutaan myös pilviangervosta.
Entäs rinneangervo? Kuuluuko se tähän ryhmään?
Keltajapaninangervo. Puput leikkaavat alas joka vuosi Pitäis kai suojata.
No, nyt muistinkin; eihän tuo poutapilvi ole angervo, vaan kuusama.
Fiia, kuvassani on idänvirpiangervo, puutarhan läpyskäkin on viel tallel ( olen pikkasen hidas vastaaja)
Ostin alennusmyynnistä 40 keijuangervoa ja istutin ne äsken penkkiin. Toivottavasti ne säilyvät talven yli. Mietin, että laittaisinko jo nyt haketta juurille vai vasta ensi keväänä.
Onkos käytännön kokemuksia koivuangervon leviämisestä juurivesoilla? Lueskelen tässä tuommosta pensasopasta, jossa istutusväliksi annetaan 50cm, ja jotenkin minulla olisi mielikuva, että tämä leviää aika terhakkaasti?
Heksu; tämä koivuangervotaimi on n. 10 vuotias…- onhan se kasvattanut sekä korkeutta että leveyttä, mutta juurivesoja ei ole vielä missään… Tässä syysasussa …
No juu, ei mitenkään mahdottomasti levinnyt Taidan sitten muistella jotain ihan muuta, kiitos
Virpiangervo kelpaa tänäkin vuonna pupujusseille. Olivat myllertäneet oikein kunnolla aitauksen kimpussa oksia napsien. No ei se mitään, ajatuksena olikin leikata ne keväällä alas, joten onpahan vähemmän leikattavaa.
Heksu, pahimmin leviää pajuangervo. Tekee sellaista tiheää piiskaa maasta ylös minkä ehtii. (on monen vuoden kokemus hirmu vanhasta kasvustosta)
Koivuangervon istutusvälin varmaan määrittelee ihan se että iäkkäänä on ihan kelvollisen kokoinen pensas. Mielestäni se kuitenkin pysyy muuten hillitysti siinä minne sen on kuopannut.
Piti oikein alkaa kaivelemaan, mistä tuon leviämisen keksin, ja osuikin heti silmiin tämä Taimistoviljelijöiden Kotipihan pensaat (2005). Tässä lukeepi, että “Juurivesojen vuoksi pensaasta kasvaa leveä.” Eihän tämä nyt sitten ole ollenkaan näin?
Ehkä kaikki on suhteellista.
Taimistoviljelijöiden pitää tavallaan varmistaa ettei kukaan istuta sitä kovin pieneen tilaan.
Tyyliin vaatevalmistaja sanoo että vaateen saa pestä vain 40 asteessa vaikka se periaatteessa kestää 60 astetta, mutta virheiden ja ongelmien välttämiseksi annetaan sellainen ohje, ettei käy mitään.
Kaikki angervot leviää jonkun verran. Mikä sitten on se että tekee paljon juurivesoja ja mikä sitä että tekee niitä muttei haitaksi asti.