Täälläkin kukkii luotettavasti ajallaan Cattlianthe Gold Digger.
Coelogyne Intermedia myöhästyi viikolla Lumikuningatarpäiviltä.
Pari vuotta sitten basaarista ostettu Cattleya percivaliana teki nuppua koko talven todella kylmässä, pakkasten aikaan vain muutama aste. Siksi varmaan ehti vasta nyt, normaalisti pitäisi kukkia joulun aikaan.
Sikäli ei kannata harmitella intermedian myöhästymistä Lumikuningatarpäiviltä että itse kuningattaretkin olivat myöhässä – mutta kai se kuuluu sen tason diivojen käyttäytymiskoodiin. ;oD
tämä nimensä kadottanut venuksen kenkä kukkii yhdellä kukalla.Toiseenkin versoon oli tulossa nuppu, mutta sinne versoon meni vähän kosteutta ja nuppu tuhoutui. Tämä on tälläinen perusmuovikukan nököinen
aLycaste, haiseeko percivallianasi? Väitetään, että se haisee luteelle, joidenkin mielestä kuitenkin hyvällekin osan päivästä. Kukka on kaunis, mutta ei olisi mukavaa, jos joutuisi oleilemaan kaiket päivät luteen aromeissa.
Teenjuoja: Olen sitä yrittänyt nuuhkia eri vuorokaudenaikoihin, mutta en ole havainnut siinä minkäänlaista tuoksua. Sääli, hyvä tuoksu olisi bonusta.
LC. Chit Chat Tangerine kukkii taas nämä kasvattavat kukkien kokoa ja määrää joka vuosi. Pian on pakko vaihtaa purkkia ja poistaa takimmaisia versoja että pysyy kohtuullisen kokoisena.
Tämä kukkii nyt kolmannella kukalla.
Toivoisin sitä jalostettavan siten, että kuakkavarsi jäisi lyhyemmäksi; nyt se on jossain pöydän ja katon välillä eikä kukkaa aina edes huomaa…
Psychopsis butterfly
Golddiggerin tyylinen mutta kuitenkin erilainen keltakukkainen katleijaristeymä kukkii noin 30 kukalla.
Myös aito Golddigger kukki hieman aiemmin 3 versosta, joissa jokaisessa oli muutama kukka. Samoissa kasvuoloissa tämä samantyyppinen kukkii runsaammin. Chit chat availee myös nuppujaan, mutta kukinta tulee olemaan hieman vaatimattomampi kuin aiemmin. Syy taantumaan on se, etten istuttanut kasvia uudelleen ajoissa. Kasvi kohottautui vuosi vuodelta aina hieman korkeammalle, jolloin juuristokin jäin pinnempaan. Olisi vähintäänkin pitänyt sopeutta kastelua sen mukaiseksi ja sumutella pintaa useammin.
Oho, onpa Bonanzalla kukkia!
Tässä kaksi miniatyyriorkideaa, jotka kukkivat ahkerasti ympäri vuoden. Ne tarvitsevat normaalisti lasikon kosteutta, mutta sopisivat mainiosti vaikkapa lasikuvun alla kasvatettavaksi. Kumpikin on kotoisin Etelä-Amerikan pohjoisosista.
Psygmorchis pusillan (tai Erycina pusilla) viuhkamaiset lehdet mahtuvat hyvinkin 10 sentin tilaan.
Plectrophora triquetra on edellistä vain aavistuksen suurempi ja kasvaa varjommassa. Kuten pusilla, se lykkää uutta kukkaa toistuvasti samaan varteen.
Mieli tekisi lisätä samaan ahkerien minien sarjaan vielä taiwanilainen Haraella retrocalla eli nykyisin Gastrochilus retrocallus. Se vain on lasikossani nyt nuppuvaiheessa, että odotellaan hetki.
Täälläkin kullankaivaja kukassa, tosin ihan loppuvaiheessa kuukauden kukkineena.
Tämän olisi voinut laittaa jo tammi- ja helmikuun osioihin. Vielä vain jaksaa olla kukassa puolentoista kuukauden jälkeen. Kyseessä on Sophronitis coccinea var.grandiflora. Nimestään huolimatta on täysiverinen miniatyyri kukan koko mukaanlukien.
Ja miniatyyrilinjalla jatketaan. Dendrobium bellatulum
Kun vihdoin sai kunnolla valoa - lue lähes kiinni 50W led valaisimessa - lähti tukevat varret, lehdet ja lopulta kukkakin kehittymään. Ei siis mikään hämärän kaapin kasvi.
Oijoi miten ihania minejä teillä, tosi suloisia.
Guarianthe aurantiaca. Toinen, suurempi ja komeampi verso jätti kukkimisen väliin ilmeisesti sen takia, että jatkoin lannoitusta syksyllä hieman liian kauan ja sen kylkeen kasvoi talvella pieni versonruipelo.
Laelia jongheana
Auts, jongheana! Se on niiiiiiiiiiin mahtava! Kahta olen yrittänyt, huonolla menestyksellä… Ovat kyllä olleet aika pieniä taimiakin. Menstyksen avaimet, kiitos? ;oD
Vau, Kippo, sinun Gold Digger on aivan UPEA! Ja se näyttää olevan aika iso myös. Montako bulbia sillä on? Minkä kokoisessa ruukussa se on? Viekö kasvi paljon tilaa?
Mulla on nuori Gold Digger, yhteensä vain 4 bulbia. Mietin, kuinka kauan kestää ennen kun se kasvaa näin isoksi, ja minkä kokoisen ruukun se vaatisi. Monet pitävät niitä kohtuullisen pieninä jakamalla, mutta ne ovat kyllä upeita kun pääsevät kasvamaan hyvin isoiksi.
Tässä omani. Kukkii yhdellä bulbilla:
Kullankaivelija on kyllä hiano.
En tiennyt, että Sophronitis coccinea var.grandiflora on noin raidallinen? Minulla oli mantiqueirae, se oli tasavärisen leiskuvanpunainen. Ihana kasvi!
Ruukkutarhuri, jongheana on ollut minulla melkein 2 vuotta. Tämä on sen toinen kukinta. Kesällä sillä on lepokausi ja yritän sijoittaa sen mahdollisimman kylmään paikkaan hyvään valoon. Kasvu alkaa syksyllä. Kastelen pikkasen vähemmän alussa. Myöhemmin se saa todella paljon vettä. Mielestäni jonhgeanan kasvatuksessa ongelma on siinä miten se saisi tarpeeksi vettä menettämättä juuriansa.